therock Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Κάνω διάφορες εξερευνήσεις τώρα τελευταία εντός Αττικής και ψάχνω έτσι τέτοια μονοπάτια στα διάφορα Άλση και Υψώματα εντός της Αττικής. Πχ τελευταία έχω πάει στο Άλσος Βεικου, είχε ένα πάρα πολύ ωραίο Ύψωμα που καταλήγει σε μια ωραία κορυφή που τα βλέπεις όλα πιάτο. Τη περασμένη βδομάδα πήγα στο Διομήδους στο Χαϊδάρι, επίσης πέρσι έπαιξα πολύ Ζωγράφου κτλ. Τι άλλα τέτοια μέρη έτσι αντίστοιχα έχετε να προτείνετε να εξερευνήσω
Sablj Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Υμηττός, έχει πολλά μονοπάτια (χαρτογραφημένα πλέον) για πεζοπορία, με εκπληκτική θέα της Αθήνας, και με διάφορες εισόδους (πχ Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Καισιαριαννή, κλπ) 2
Mvpgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Και τα 3 βουνά της Αθήνας έχουν ωραίες διαδρομές πεζοπορίας, τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους. Δες εδώ. Έχουν πολλές πληροφορίες στο site ενώ υπάρχει και εφαρμογή με (επί πληρωμή) λεπτομερείς χάρτες. 1
sotiris123 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Διάβασε και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/380557-πεζοπορία-ορειβασία/page/26/#comment-60137261 Από ότι διάβασα και εγώ ο @poulinos έχει αρκετή εμπειρία να σε βοηθήσει με όλα. 1
therock Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 46 minutes ago, Mvpgr said: Και τα 3 βουνά της Αθήνας έχουν ωραίες διαδρομές πεζοπορίας, τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους. Δες εδώ. Έχουν πολλές πληροφορίες στο site ενώ υπάρχει και εφαρμογή με (επί πληρωμή) λεπτομερείς χάρτες. Βρηκα ενα σπηλαιο νυμφοληπτων που μου φανηκε εντυπωσιακο και θελω να επισκπετω αμεσα
Bomber-21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, therock είπε Βρηκα ενα σπηλαιο νυμφοληπτων που μου φανηκε εντυπωσιακο και θελω να επισκπετω αμεσα Είναι στο Χέρωμα Βάρης κοντά στο νεκροταφείο Βούλας. Να πας με προσοχή. Από εκεί θα βρεις μονοπάτια είτε προς Γλυφάδα, είτε προς Κορωπί, όρεξη να έχεις. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από Bomber-21
therock Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 14 hours ago, Bomber-21 said: Είναι στο Χέρωμα Βάρης κοντά στο νεκροταφείο Βούλας. Να πας με προσοχή. Από εκεί θα βρεις μονοπάτια είτε προς Γλυφάδα, είτε προς Κορωπί, όρεξη να έχεις. Κατσε γιατι εχω μπερδευτει τωρα. Αυτο δεν ειναι το γνωστο σπηλαιο Νταβελη που λενε? Προσοχη τι εννοεις? Παιζει να σου σκασει κανεις η να χει καναν περιεργο μες στα σπηλαια
Bomber-21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 10 ώρες πριν, therock είπε Κατσε γιατι εχω μπερδευτει τωρα. Αυτο δεν ειναι το γνωστο σπηλαιο Νταβελη που λενε? Προσοχη τι εννοεις? Παιζει να σου σκασει κανεις η να χει καναν περιεργο μες στα σπηλαια Το σπήλαιο Νυμφολήπτου είναι στη Βάρη. Γενικά σε τέτοιες πεζοπορίες παμε δυο άτομα.
therock Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Πήγα χθες λοιπόν ήταν πάρα πολύ ωραίο αξίζε με τα χίλια. Μήπως έχουμε καμία άλλη παρόμοια πρόταση για επόμενη εξερευνηση
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 On 21/01/2024 at 16:51, therock said: Πήγα χθες λοιπόν ήταν πάρα πολύ ωραίο αξίζε με τα χίλια. Μήπως έχουμε καμία άλλη παρόμοια πρόταση για επόμενη εξερευνηση παιζουν οι κλασσικες. σπηλια νταβελη, ρανταρ πεντελης υμηττο εχει μια απο αγια παρασκευη που κανει ενα μικρο κυκλο και περναει κατω απο την αττικη οδο και βγαζει χολαργο. παρνηθα εχει για μπαφι,φλαμπουρι.εχει τα σκαλακια. στο wikiloc θα βρεις απειρα. On 18/01/2024 at 11:07, sotiris123 said: Διάβασε και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/380557-πεζοπορία-ορειβασία/page/26/#comment-60137261 Από ότι διάβασα και εγώ ο @poulinos έχει αρκετή εμπειρία να σε βοηθήσει με όλα. παιζει το wikiloc που εχει περασμενες απειρες διαδρομες. 1
therock Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 16 hours ago, poulinos said: παιζουν οι κλασσικες. σπηλια νταβελη, ρανταρ πεντελης υμηττο εχει μια απο αγια παρασκευη που κανει ενα μικρο κυκλο και περναει κατω απο την αττικη οδο και βγαζει χολαργο. παρνηθα εχει για μπαφι,φλαμπουρι.εχει τα σκαλακια. στο wikiloc θα βρεις απειρα. παιζει το wikiloc που εχει περασμενες απειρες διαδρομες. Από εξοπλισμό παντελόνι φακό τι προτείνεις? Έσκασα χύμα με φόρμα σε ένα σπήλαιο το Σάββατο και ήμουν ανοργάνωτος εντελως
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, therock said: Από εξοπλισμό παντελόνι φακό τι προτείνεις? Έσκασα χύμα με φόρμα σε ένα σπήλαιο το Σάββατο και ήμουν ανοργάνωτος εντελως εξαρτατε για τη χρηση το θες. αν κανεις σπηλαιολογια συνηθως φορας σαν ολοσωμη φορμα. δεν εχει νοημα να καταστρεψεις καλο παντελονι για να σουρνεσαι στα χωματα και στις λασπες. απο μεσα οκ βαζεις οτι θες.απεξω εγω ειχα φορμα. φακο εχω παρει 2 black diamond αλλα ειναι ορειβατικοι παρα τοσο πολυ για σπηλαιο που θες παραπανω φως. σε σπηλαιο καλο ειναι να εχεις δυνατο φακο βεβαια και να εχει σκαλες για να μπορεις να αυξομειωνεις. επισης μπορεις να παρεις και με εξωτερικο κουτακι για μπαταριες για μεγαλυτερη αυτονομια. καποτε εβγαιναν κατι πολυ καλοι φακοι για σπηλαια dvls.gr που ειναι απο ελλαδα. αλλα το site δεν ανοιγει και το facebook δεν φαινεται να εχει ενημερωθει.εγω τους black diamong τους ειχα παρει για ορειβασια που απλα θες λιγο φως ενω στο σπηλαιο πολλες φορες χρειαζεσαι παραπανω. Οιδικου μου ειναι οι black diamond cosmo και αν θυμαμαι καλα ειναι 160 και 200 lumens. για σπηλαιο πηγαινε πολυ παραπανω και απλα με τις σκαλες κανονιζεις ποσο θες. και καλο ειναι να εχεις και ενα δευτερο φακο backup για οποιοδηποτε προβλημα προκυψει με τον αρχικο φακο. εκτος αν δεν μιλαμε για σπηλαιολογια και απλα λες για πεζοπορια ορειβασια και να μπεις και λιγο σε ενα μικρο σπηλαιο πχ σπηλια νταβελη. οποτε εκει δεν θες κατι τρελο σε Lumens. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2024 από poulinos
james01gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 ψάξε για Κιθαιρώνα. https://www.topoguide.gr/mountains/attiki/advs_kitheronas/kitheronas_hiking.php έχει ωραία μονοπάτια και ωραία θέα ενώ έχει και το καταφύγιο.
Dante80 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κιθαιρώνα πήγα αρχές του χρόνου, είναι πράγματι πολύ ωραία. Σε δυόμιση ώρες έχεις ανέβει περίπου, και σε έξι από την αρχή της ανάβασης κάθεσαι στην ταβέρνα με τα παϊδάκια να έρχονται...😍 Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από Dante80 2
panosno1com Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Dante80 είπε Κιθαιρώνα πήγα αρχές του χρόνου, είναι πράγματι πολύ ωραία. Σε δυόμιση ώρες έχεις ανέβει περίπου, και σε έξι από την αρχή της ανάβασης κάθεσαι στην ταβέρνα με τα παϊδάκια να έρχονται...😍 Like για τα παϊδακια (Περπατημα φουλ μετα παϊδακια, πως γυρνάς πισω? Περπατημα μετα τα παϊδια δε λεει 😛 )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα