astraxan1986 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Stock bios μιας και φοβάμαι να μην το κάνω brick όλοι λένε ότι είναι επίφοβο και μην το κάνει κάποιος χωρίς λόγο, άλλοι πάλι έχουν custom bios, η ερώτηση είναι μπορώ να κούμπωσω τον xeon πάνω χωρίς θέμα και χωρίς αναβάθμιση bios? Έχω την αρχική έκδοση , ο κατασκευαστής δείχνει συμβατότητα μέχρι και τον 5650 αλλά είναι το ίδιο πραμα, το έχει κάνει κάποιος?
BadBoy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δε βλέπω υποστήριξη για X επεξεργαστές. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παίξει βέβαια, έχω βάλει Χ5675 σε Asus μητρική και έπαιξε χωρίς να είναι καν στη λίστα. Στη θέση σου θα έβαζα το F7 που είναι το τελευταίο σταθερό και θα κοιτούσα σε W επεξεργαστές που είναι καλύτεροι και υπάρχουν στη λίστα.
SeNNinhA Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 15 ώρες πριν, astraxan1986 είπε Stock bios μιας και φοβάμαι να μην το κάνω brick όλοι λένε ότι είναι επίφοβο και μην το κάνει κάποιος χωρίς λόγο, άλλοι πάλι έχουν custom bios, η ερώτηση είναι μπορώ να κούμπωσω τον xeon πάνω χωρίς θέμα και χωρίς αναβάθμιση bios? Έχω την αρχική έκδοση , ο κατασκευαστής δείχνει συμβατότητα μέχρι και τον 5650 αλλά είναι το ίδιο πραμα, το έχει κάνει κάποιος? Διαβαζοντας διαφορα για το θεμα σου βρηκα καποιον που εκανε παρομοια τραμπα σε mobo με i7 980 (ο οποιος υποστηρίζεται και απο την δικη σου) σε Χ5680 χωρίς να ειναι στην επισημη λιστα της mobo. Η συμβατοτητα εχει σχεση με δυο πραγματα. Το chipaκι της mobo και τα ρευματα που απαιτουνται για την CPU. Εαν η mobo σου μπορει να τροφοδοτησει σωστα τον Χ5680 τοτε πολυ πιθανο να σου παιξει. Εμεσα συμπαιρενω οτι αφου φτανει μεχρι i7 990X και τον 5650 λογικα θα μπορει να τρεξει και τον X5680. DTP 130W εχει. Βαλε λεει ομως τα RAMS στα base ΜΗz τους για αρχη https://forum-en.msi.com/index.php?threads/will-xeon-x5680-work-with-big-bang-xpower-x58-mobo.260006/
astraxan1986 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Χωρίς οβερκλοκ, μαμά ρυθμίσεις θα τρέξω, απλά σκαλωνω λίγο με το να φλασαρω την biosμιας και είναι στοκ,επίσης αντιμετωπίζω θέματα με το σύστημα, από χθες δε λειτουργούν οι δύο πίσω usb θύρες και έχω βάλει mouse και keyboard στις usb3 , επίσης πλέον δε δείχνει ποστ screen και δε μπορούσα να μπω bios, θα δοκιμάσω απτά windows μήπως με βάλει από boot , περίεργα πραματα, ευχαριστώ για το χρόνο
SeNNinhA Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 18 λεπτά πριν, astraxan1986 είπε Χωρίς οβερκλοκ, μαμά ρυθμίσεις θα τρέξω, απλά σκαλωνω λίγο με το να φλασαρω την biosμιας και είναι στοκ,επίσης αντιμετωπίζω θέματα με το σύστημα, από χθες δε λειτουργούν οι δύο πίσω usb θύρες και έχω βάλει mouse και keyboard στις usb3 , επίσης πλέον δε δείχνει ποστ screen και δε μπορούσα να μπω bios, θα δοκιμάσω απτά windows μήπως με βάλει από boot , περίεργα πραματα, ευχαριστώ για το χρόνο Ξεκινα με ενα fresh isntallation των Windows. Kρατα backup το image του παλιου σου συστηματος καπου για να το επαναφερεις αμεσα εαν δεν σου κατσει. Μην κανεις κανενα BIOS update και κουπωσε τον νεο κατευθειαν πανω. Εχεις πολλες πιθανοτητες να δουλεψει κατευεθειαν. Αλλιως προσεκτικα σε BIOS update. Εναλλακτικα δινεις μερικα ευρω σε ενα τεχνικο και στο κανει αυτος υπευθυνα.
tarantules Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω μια Asus Rampage II Extreme Edition , x58 chipset , (πιο παλιά μάλον από τη δική σου μιας και δεν έχει usb3) με stock BIOS και παίζει μια χαρά ο Xeon L5640. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από tarantules
astraxan1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Τέλεια! Αυτό ήλπιζα απλά ήθελα λίγη δόση αισιοδοξίας και σιγουριάς, λογικά αυτό σκέφτηκα μιας και είναι σχεδόν ίδιας φιλοσοφίας, με τους ξεον να είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση και δροσεροτεροι σε θερμοκρασίες, θα τον κούμπωσω να πάει το παλιάμπελο, διπλάσιες επιδόσεις και αντίστοιχες του ι5 6600 είναι αυτές... Και επιτέλους δε θα κάνω bottleneck την rtx που έχω πάνω στο 70 τοις εκατό της αλλά στο 35 τοις εκατό της .. το λες και πρόοδο, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα μένει ένα καλό σετ μνημών 1600-1866 mhz
SeNNinhA Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 48 λεπτά πριν, astraxan1986 είπε Τέλεια! Αυτό ήλπιζα απλά ήθελα λίγη δόση αισιοδοξίας και σιγουριάς, λογικά αυτό σκέφτηκα μιας και είναι σχεδόν ίδιας φιλοσοφίας, με τους ξεον να είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση και δροσεροτεροι σε θερμοκρασίες, θα τον κούμπωσω να πάει το παλιάμπελο, διπλάσιες επιδόσεις και αντίστοιχες του ι5 6600 είναι αυτές... Και επιτέλους δε θα κάνω bottleneck την rtx που έχω πάνω στο 70 τοις εκατό της αλλά στο 35 τοις εκατό της .. το λες και πρόοδο, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα μένει ένα καλό σετ μνημών 1600-1866 mhz Καλη τυχη αρχικα και καλη επιτυχια στο αποτελεσμα
astraxan1986 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Λίγο μετά το ποστ σου τον έβαλα, θεαματική απόδοση, δυό φορές καλύτερη, αντάξια ίσως λίγο καλύτερη Άπτον i5 6600k , θεαματική απόδοση για τέτοιο παλιό σύστημα, δροσερή λειτουργία 10 βαθμούς πιο κάτω Άπτον i7 920, idle 28-31 ψυκτρα evo 212 , σε παιχνίδι απτά 80 τοις εκατό είναι στα 35 τοις εκατό, γρήγορη εκκίνηση λες και έβαλα ssd , καμία ανάγκη για bios update, όλα καλά! επίσης η κάρτα γραφικών παίζει πολύ πιο ξεκούραστα και ένα θέμα που δεν είχα καλοσκεφτεί είναι οι θερμοκρασίες, ναι είχα.περισσοτερο bottleneck αυτό το ήξερα , αλλά δεν είχα φανταστεί ότι η κάρτα ζοριζεται τόσο πολύ να.συμβαδισει με τον επεξεργαστή, πίστευα ότι θα ζοριζεται μόνο ο ι7 , αλλά εμ.τελη και η κάρτα ανέβαζε θερμοκρασίες κοντά στα 80 , τώρα Μαξ 65 με.ιδιες ρυθμίσεις, οι έξτρα δύο.πυρηνες του δώσανε μεγάλη αναπνοή, ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον ενδιαφέρον 1
duffyduck Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-X58A-UD7(rev._1.0).html https://winraid.level1techs.com/t/need-help-microcode-update-for-ga-x58a-ud7/32590 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2024 από duffyduck
BadBoy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Στις 19/1/2024 στις 1:01 ΠΜ, astraxan1986 είπε Τέλεια! Αυτό ήλπιζα απλά ήθελα λίγη δόση αισιοδοξίας και σιγουριάς, λογικά αυτό σκέφτηκα μιας και είναι σχεδόν ίδιας φιλοσοφίας, με τους ξεον να είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση και δροσεροτεροι σε θερμοκρασίες, θα τον κούμπωσω να πάει το παλιάμπελο, διπλάσιες επιδόσεις και αντίστοιχες του ι5 6600 είναι αυτές... Και επιτέλους δε θα κάνω bottleneck την rtx που έχω πάνω στο 70 τοις εκατό της αλλά στο 35 τοις εκατό της .. το λες και πρόοδο, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα μένει ένα καλό σετ μνημών 1600-1866 mhz Stock μέχρι 1333 πάει ο επεξεργαστής που έβαλες, αν θες πιο πάνω μόνο με o/c.
astraxan1986 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όντως, ξενέρωσα, μικρή διαφορά βεβαια Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2024 από astraxan1986
bekerel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 καλησπερα και απο μενα με μια <<καλουλα>> ψυχτρα και λιγες ωρες ασχολειας να ριξεις μπορεις με λιγο oc να ξεπερασεις πολυ ευκολα τα 4,1-4,3 και σταθεροτατα με την συγκεκριμενη cpu εχω ακομα το συστημα σαν κυριο στο γραφειο μου (ενα χ5650 4x8gb ram σε μια gigabyte) που οταν το ειχα για να παιζω παιχνιδακια με μια rx570 ειχα δει την μερα με την νυχτα σε διαφορες απο i7-950 se x5650 και -----x5650oc (ετρεχα αν θυμαμαι στα 4,1 stable) το μονο που προτεινω γιατι την εχω πατησει ,εβγαλα ακρη αλλα ταλαιπωρηθηκα, backup to bios. τωρα με τις μνημες θυμαμαι ειχα θαματακια οποτε τι αφησα σε stock ρυθμησεις στα 1600- ισως πιο κατω δεν θυμαμαι. καλοδουλευτο
astraxan1986 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Σε ευχαριστώ, θέλει διάβασμα για να κλοκαρβ τις μνήμες απτά 1333 στα 1600+ η αλήθεια είναι ότι τα συστήματα αυτά ήταν καλά ποιοτικά γι'αυτό και αντέχουν με το παραπάνω ακόμη και σήμερα,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα