planetman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Πήρα πρόσφατα ένα laptop μεταχειρισμένο και εκτός των άλλων έχει και κάρτα δικτύου μάρκας Megahertz 10Mbps και βγάζει έξοδο όχι κανονική καλωδίου LAN αλλά μια πολύ μακρόστενη πιο μακρόστενη από το USB. Είχε μέσα λοιπόν καλώδιο που από τη μια μεριά έχει αυτή την έξοδο και από την άλλη έχει την κανονική έξοδο δικτύου. Θέλω λοιπόν να συνδέσω το laptop με τον desktop της υπογραφής. Τα συνδέω, φτιάχνω το workgroup να είναι ίδιο και στα 2 μηχανήματα αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ. Μου λέει cable unplugged. Να σημειώσω ότι έχω Windows XP με service pack 1 και στα 2 μηχανήματα. Μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν συνδέομαι; Επίσης να αναφέρω ότι το καλώδιο από την μεριά της κανονικής εξόδου δικτύου φαίνονται τα 4 από τα 8 συρματάκια. Αυτό είναι φυσιολογικό; Έψαξα καλώδιο τέτοιο σήμερα στην αγορά αλλά δεν βρήκα. Ξέρετε τί κάνω λάθος; Θέλω να μεταφέρω γύρω στα 10 GB δεδομένα από τον desktop στον laptop.
drm Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Από το γεγονός ότι βγάζει 4 μόνο καλώδια μήπως είναι modem και όχι κάρτα δικτύου, αν και άν λέει 10Μbit, αποκλείετε να είναι modem. Από την στιγμή που μεταξύ Laptop και Desktop δεν παρεμβάλετε Switch ή hub, το καλώδιο πρέπει να είναι cross... Τσέκαρε αυτά τα δύο...
planetman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 drm, αφού το καλώδιο modem είναι πιο μικρό από του δικτύου. Πώς τσεκάρω αν είναι cross;
billpeppas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δες στον Desktop υπολογιστή , αν έχουν ανάψει πράσινα λαμπάκια στην θύρα της κάρτας δικτύου.
knightmare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Eisai sigouros oti auto to prama pou exei einai karta diktuou?Giati mono me to na baleis to kalwdio,tha edeixne sundesh,an htan kai apo tis 2 meries.
overclocker Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Loipon akou prosektika: 1) Gia na syndeseis dyo pc metaxy tous xwris na yparxei hub/switch to kalwdio prepei na einai crossover apo tin mia meria kai straight apo tin alli. An den xereis ti kalwdio exeis pane pare ena crossover apo kapoio magazi. Ypotheto oti exeis valei sto pc ip p.x. 192.168.0.1 kai sto laptop 192.168.0.2 & Subnet 255.255.255.0 & opws swsta les kai esy na einai sto idio workgroup p.x. HOME. Είχε μέσα λοιπόν καλώδιο που από τη μια μεριά έχει αυτή την έξοδο και από την άλλη έχει την κανονική έξοδο δικτύου. 2) An to laptop (vasika prepei na einai 3etias e?) einai tis HP h tis Compaq tote auto pou les prepei na einai enas adaptoras asprou xrwmatos pou xrisimopoiousan arketa sto parelthon sta laptop. An opws les exei mono 4 kai oxi 8 enwseis tote exeis lathos adaptora kathws autos einai gia modem kai oxi gia karta dyktiou. Tha prepei dystixws na psaxeis poly gia na vreis kati tetoio stin agora simera. Skepsou tin lysi na agoraseis an mporeis ekswteriki karta dyktiou gia to laptop. An thymithw tipota argotera tha sou pw.αφού το καλώδιο modem είναι πιο μικρό από του δικτύου 3) Kalwdio modem mpainei se karta dyktiou, kalwdio dyktiou den mpainei se modem! Evales kalwdio dyktiou stin ypodoxi tou adaptora kai koumpwse? An nai tote kati allo trexei, den einai adaptoras modem. Exei sigoura 4 epafes? :?:
planetman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Παιδιά, οκ το έφτιαξα το πρόβλημα. Έπρεπε να βάλω στην κανονική άκρη αντάπτορα που βγάζει ίδια κανονική θηλυκή έξοδο και από εκεί crossover καλώδιο μέχρι τον desktop. Στον ύπνο μου το είδα!!! Πάντως πολύ πρίξιμο τα 10Mbps. Και όντως, είναι 3.5 χρονών μηχάνημα, αλλά δε μασάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.