pipisgreek Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου ειμαι γ λύκειου κατεύθυνση υγειας (χημεια, φυσική, έκθεση, βιολογια) και αν περάσω καπου πρέπει να παω στην Αθήνα εκει που σπουδάζει η αδερφή μου, ειμαι αρκετά μέτριος με πολλα κενα μαθητής και η μονη σχολη που είναι στην Αθήνα και με ενδιαφέρει ειναι μηχανικός βιοϊατρικής (πρώην μηχανικων ιατρικων οργανων) η οποια λογο μαθημάτων μου φαίνεται αρκετά απαιτητική.Για κάποιο λογο όμως το δήμοσιο ιεκ του τοπου (επαρχία) με ελκύει αρκετά και ειδικά η ειδικότητα του ψυκτικού σε επίπεδο που σκέφτομαι εσκεμμένα να αποτυχο στις πανελλήνιες (εαν δεν γραψω 14.000 μορια που χρειαζετε) για να παω ψυκτικος ποια ειναι η γνωμηη σασςς??
yannis27gr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Να επιλέξεις κάτι που θέλεις να κάνεις. Μην ξεχνάς πώς θα ξυπνάς κάθε μέρα για να κάνεις αυτό το ίδιο πράγμα. Θες να περνάς/συντηρείς A/C; Πας για ψυκτικός. Μια χαρά δουλειά είναι. 2
Sibyl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 15 ώρες πριν, pipisgreek είπε ειμαι γ λύκειου κατεύθυνση υγειας (χημεια, φυσική, έκθεση, βιολογια) και αν περάσω καπου πρέπει να παω στην Αθήνα εκει που σπουδάζει η αδερφή μου, ειμαι αρκετά μέτριος με πολλα κενα μαθητής και η μονη σχολη που είναι στην Αθήνα και με ενδιαφέρει ειναι μηχανικός βιοϊατρικής (πρώην μηχανικων ιατρικων οργανων) η οποια λογο μαθημάτων μου φαίνεται αρκετά απαιτητική.Για κάποιο λογο όμως το δήμοσιο ιεκ του τοπου (επαρχία) με ελκύει αρκετά και ειδικά η ειδικότητα του ψυκτικού σε επίπεδο που σκέφτομαι εσκεμμένα να αποτυχο στις πανελλήνιες (εαν δεν γραψω 14.000 μορια που χρειαζετε) για να παω ψυκτικος ποια ειναι η γνωμηη σασςς?? Το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν είναι ένα "εύκολο" Τμήμα. Μιλάμε για ένα Τμήμα 5ετούς φοίτησης (10 εξάμηνα) που χορηγεί αδιάσπαστο τίτλο μεταπτυχιακού επιπέδου. Υπάρχουν αλυσίδες μαθημάτων που σημαίνει ότι σε κάποια μαθήματα, θα είναι προαπαιτούμενο να έχεις περάσει το πρώτο για να έχεις το δικαίωμα να λάβεις μέρος στην εξέταση του δεύτερου, για να πάρεις πτυχίο θα πρέπει να περάσεις πάνω από 60 μαθήματα, έχει υποχρεωτική διπλωματική εργασία και πρακτική άσκηση (αν δεν την αντικαταστήσεις με επιπλέον 2 μαθηματα). Επίσης μιλάμε για απαιτητικά μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μηχανοηλεκτρονικής, Τεχνολογίας κτλ, κτλ. Και επίσης από άποψη απορρόφησης σε εργασία, πολύ ρόδινα τα παρουσιάζουν αλλά καθόλου δεν ξέρω αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτά δεν σου τα λέω για να σ΄απογοητεύσω. Εξάλλου αν ήταν κάτι που το ήθελες με όλη σου την καρδιά, δεν υπήρχε περίπτωση ν΄απογοητευτείς ο,τι και αν άκουγες, άσε που δεν θα ρωτούσες κιόλας. Σου τα λέω επειδή από το μήνυμά σου, "φαίνεται" ότι το θέλεις και δεν το θέλεις, ότι ήταν αυτό που κάπως σου κίνησε την περιέργεια αλλά δεν ξέρεις και ακριβώς περί τίνος πρόκειται, ότι "ας πάω εκεί και βλέπουμε", ότι το επέλεξες με μοναδικό κριτήριο ότι πρέπει να πας υποχρεωτικά στην Αθήνα επειδή εκεί σπουδάζει και η αδελφή σου κτλ. Η επιλογή για τις σπουδές μας, οφείλουν να πληρούν τα κριτήρια που έχουμε θέσει για κάτι που συνειδητά μας ενδιαφέρει, που το έχουμε ψάξει όσο γίνεται περισσότερο και που είμαστε αποφασισμένοι να βιοποριστούμε μ΄αυτό ασχέτως αν η πορεία της ζωής μας μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό. Εφόσον δηλώνεις ότι σου αρέσει η ειδικότητα του ψυκτικού, πολύ σωστά θα πράξεις, να την επιλέξεις. Θα είναι κάτι που το θέλεις και σ΄ενδιαφέρει άρα θα επιδείξεις τον ανάλογο ζήλο για να το μάθεις άριστα και επίσης δεν θα βαρυγκομάς όταν μελλοντικά ασκείς αυτό το επάγγελμα. Εξαιρετικά σημαντικό το τελευταίο επειδή όταν κάτι το θέλουμε, το κάνουμε καλά. Και ένας καλός τεχνίτης, πάντα θα έχει δουλειά. Αποδεδειγμένο αυτό. Καλή επιτυχία.
csontheline Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου On 17/01/2024 at 15:48, pipisgreek said: ειμαι γ λύκειου κατεύθυνση υγειας (χημεια, φυσική, έκθεση, βιολογια) και αν περάσω καπου πρέπει να παω στην Αθήνα εκει που σπουδάζει η αδερφή μου, ειμαι αρκετά μέτριος με πολλα κενα μαθητής και η μονη σχολη που είναι στην Αθήνα και με ενδιαφέρει ειναι μηχανικός βιοϊατρικής (πρώην μηχανικων ιατρικων οργανων) η οποια λογο μαθημάτων μου φαίνεται αρκετά απαιτητική.Για κάποιο λογο όμως το δήμοσιο ιεκ του τοπου (επαρχία) με ελκύει αρκετά και ειδικά η ειδικότητα του ψυκτικού σε επίπεδο που σκέφτομαι εσκεμμένα να αποτυχο στις πανελλήνιες (εαν δεν γραψω 14.000 μορια που χρειαζετε) για να παω ψυκτικος ποια ειναι η γνωμηη σασςς?? Πάντως, η ορθογραφία τείνει για ψυκτικού 😈 Δεν θα μείνεις ποτέ χωρίς δουλειά, θα είσαι αφεντικό του εαυτού σου (όταν περάσεις το στάδιο του ψυκτικού) και ο κόσμος θα χρειάζεται όλο και περισσότερο τον κλιματισμό του χώρου. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να δώσεις, να περάσεις (στην σχολή που επιλέγεις με "λάθος" κριτήρια, αλλά οκ), να παγώσεις την φοίτηση και να πας βοηθός ψυκτικού για μερικούς μήνες να δεις αν τελικά σου αρέσει. Τώρα, τα έχεις φρέσκα για τις πανελλήνιες. Σε 1-2-3 χρόνια, αν αλλάξεις γνώμη από το ΙΕΚ, θα έχεις την όρεξη να ξαναδιαβάσεις/δώσεις;
pipisgreek Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, csontheline είπε Πάντως, η ορθογραφία τείνει για ψυκτικού 😈 Δεν θα μείνεις ποτέ χωρίς δουλειά, θα είσαι αφεντικό του εαυτού σου (όταν περάσεις το στάδιο του ψυκτικού) και ο κόσμος θα χρειάζεται όλο και περισσότερο τον κλιματισμό του χώρου. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να δώσεις, να περάσεις (στην σχολή που επιλέγεις με "λάθος" κριτήρια, αλλά οκ), να παγώσεις την φοίτηση και να πας βοηθός ψυκτικού για μερικούς μήνες να δεις αν τελικά σου αρέσει. Τώρα, τα έχεις φρέσκα για τις πανελλήνιες. Σε 1-2-3 χρόνια, αν αλλάξεις γνώμη από το ΙΕΚ, θα έχεις την όρεξη να ξαναδιαβάσεις/δώσεις; Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να ξαναδώσω, γενικά είμαι μια δυσκολη περίπτωση πηγα κατεύθυνση υγείας με σκοπό την φυσικοθεραπεία διότι η οικογένεια μου εχει αχρησιμοποίητο χώρο κιόλας, αλλα έπειτα συνηδιτοποιησα πως θα επέλεγα αυτό το επάγγελμα καθαρά για βιοποριστικούς λογους χωρις να μου τεριαζει ο τρόπος ζωής που προϋποθέτει επίσης όλη αυτή η κατάσταση μου εχει δημιουργήσει ενα συναίσθημα οτι θέλω μείνω στον τοπο μου να πάρω το χαρτι του ψυκτικού και να μην ξεκουμπιστω στην Αθήνα.Οι γονείς μου είναι λιγο αρνητικοί σε αυτό διότι βλέπουν προσδοκίες σε μένα κύριος γιατι έβγαζα πάνω απο 18 ΜΟ μόνο και μόνο για να μην τους εχω πάνω απο το κεφάλι μου δηλαδή το 18 ήταν παντα ενας βαθμος βιτρίνα των ικανοτήτων μου που δεν είναι τοσο υψηλές ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αδερφε!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα