Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ουσία αυτή η ανάρτηση είναι έκκληση σε όποιον γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει.

Πραγματικά ώρες ώρες μου φαίνεται λες και τα forum προσφέρουν υπηρεσίες ψυχολόγου, αλλά ο λόγος που γράφω εδώ τα παρακάτω είναι γιατί είναι ένας από τους ελάχιστους τρόπους να μάθω εμπειρίες άλλων για το πως αντιμετώπισαν μια τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση.

Μετακομίσαμε τον Οκτώβριο του 2022 στην Αγία Παρασκευή, μετά από 1 χρόνο αναζήτησης για να βρούμε ένα οκ ενοίκιο. Η μόνη μας αμφιβολία ήταν αν το Mini Market απέναντι, το οποίο λειτουργεί και ως καφετέρια (καφές στο χέρι+τραπεζάκια), θα έχει φασαρία. Παρατηρήσαμε φασαρία μέχρι τις 11.00 που έκλεινε. Οκ λέμε, κλείνει νωρίς, δεν θα έχουμε θέμα.

Επισυνάπτω μια φωτογραφία από το google street με το πως είναι ο χώρος πριν την ανακαίνιση που του έκανε ο νυν ιδιοκτήτης. Υπάρχει αυτό το παγκάκι και ο αύλειος χώρος του μαγαζιού γεμίζει με τραπέζια. Οι πολυκατοικίες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Στην πολεοδομία το οικοδομικό τετράγωνο είναι δηλωμένο ως αμιγής κατοικία και προφανώς υπάρχει κάποια εξαίρεση για κατάστημα ήπιας χρήσης στο ισόγειο. Να σημειώσω πως δεν νοείται ως ΚΥΕ (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Παρέα ενηλίκων και ανηλίκων που κάθονται στο μαγαζί, δεν φεύγουν όταν αυτό κλείνει και παιρνούν υπέροχα φωνάζοντας μέχρι αργά, μέσα στην απόλυτη ησυχία που κατά τα άλλα έχει η περιοχή που έχει μόνο κατοικίες. Η κατάσταση αυτή επικράτησε όλο το καλοκαίρι και σχεδόν κάθε βράδυ, με τις ώρες που φεύγανε να κυμαίνονται από τις 01.00 μέχρι τις 05.00. Έρχονται με δύο τρία αμάξια και κάθονται είτε ακουμπώντας στα αμάξια είτε στο παγκάκι. Με ανοιχτά παράθυρα τους ακούει κανείς σαν να είναι δίπλα τους. Προφανώς πολλές φορές βγήκα και με ήρεμο ή όχι και τόσο ήρεμο τρόπο και τους ζήτησα να φύγουν. Μην έχοντας την παραμικρή ιδέα ότι ενοχλούν, μπορεί να φύγουν μπορεί και όχι. Προφανώς έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας πάρα πολλές φορές. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν αναλαμβάνει, οπότε καλώντας το 100, υπάρχει περίπτωση να έρθουν, 9/10 όμως όχι. Αν έρθουν κάνουν μια σύσταση, η παρέα συνετίζεται και φεύγει. Βεβαίως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχεις χάσει τον ύπνο σου. Από τη γειτονιά πολύ σπανίως να βγει κάποιος άλλος να φωνάξει. Συνήθως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του mini market που μένει σχετικά κοντά. Η γειτονιά απαρτίζεται από άτομα μεγάλης ηλικίας που "δεν θέλουν να μπλέξουν" και δεν ακουν και τόσο καλά. Κάποιοι έχουν διπλά τζάμια (σε εμάς ο ιδιοκτήτης δεν έχει το budget για να βάλει), ή έχουν το υπνοδωμάτι προς την αντίθετη πλευρά οπότε δεν ενοχλούνται όπως εμείς. Προφανώς η πρώτη σκέψη όλο αυτό το διάστημα είναι πως θα μετακομίσω, αλλά πραγματικά, έτσι όπως έχει η κατάσταση με τα ενοίκια, αυτό είναι αδύνατο.

Η κατάσταση όλως περιέργως συνεχίστηκε -αν και με λιγότερη ένταση- και μέσα στο Φθινόπωρο/Χειμώνα. Αφού είχα κάνει μια κουβέντα το καλοκαίρι με τον ιδιοκτήτη του Mini market για να κάνει συστάσεις στις παρέες (που τις ξέρει) η οποία είχε μικρό αποτέλεσμα, έγινε και μια κουβέντα τώρα όπου τους έγινε γνωστό ότι θα κινηθώ νομικά. Παρά την κουβέντα αυτή, με λιγότερη συχνότητα και πάλι εμφανίζονται. Έχω αποφασίσει λοιπόν ότι δεν υπάρχει άλλη σωτηρία από να προχωρήσω νομικά, μιας και η διαφορά που θα έδινα σε άλλο ενοίκιο, μπορέι να πάει σε δικηγόρο μπας και διασφαλίσω τον ύπνο και την ηρεμία μου.

Διερευνώντας τις νομικές οδούς διαπιστώνω τα παρακάτω και πραγματικά αν διαβάζει κάποιος δικηγόρος θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψή του. Η παραβίαση της κοινής ησυχίας είναι πράγματι ποινικό αδίκημα (αστυνομική διάταξη υπ’ αριθμ. 3 του 1995). Η νομοθεσία ωστόσο φωτογραφίζει είτε περιπτώσεις ενός "συγκεκριμένου" φασαριόζου γείτονα είτε περιπτώσεις που καταστήματα ΚΥΕ μένουν ανοιχτά ως αργά. Στην περίπτωσή μου μιλάμε για ομάδα ατόμων, οι οποίοι στέκονται σε χώρο είτε ιδιωτικό (τον αύλειο του Mini market) είτε δημόσιο (το πλάτωμα-πεζοδρόμιο). Αν είχα ονόματα θα μπορούσα να στείλω εξώδικα με τα οποία θα ενημέρωνα ότι αν συνεχιστεί η κατ' εξακολούθηση ενόχληση, θα κινηθώ νομικά καθώς και τις ποινές που ορίζει ο νόμος (χρηματικό πρόστιμο ή έως 5 μήνες φυλακίση). Αυτός θα ήταν ένας ήπιος και ανέξοδος τρόπος να τους ταρακουνήσω, αλλά καταλαβαίνω πως είναι μόνο ονομαστικός. Συνεπώς, λύση είναι μήνυση κατά αγνώστου η οποία υπό προυποθέσεις θα αναγκάσει την αστυνομία να κάνει αυτόφωρο. Αυτό βεβαίως προυποθέτει να συλλέξω υλικό για να συνταχθεί το υλικό για τη δικογραφία. Φαντάζομαι ότι αν βάλω μια κάμερα στον προσωπικό μου χώρο, για την ασφάλεια μου εν γένει, η οποία θα είναι στραμμένη στη βεράντα μου, έχοντας πλάνο και στο χώρο της αυλής του mini market καθώς είναι μπροστά μου ακριβώς, σε συνδυασμό με ένδειξη της ώρας που θα φαίνεται στο βίντεο και ένα ντεσιμπελόμετρο, μπορούν να αποδείξουν τη συνεχόμενη παράβαση από τα ίδια πρόσωπα. Έχω ακούσει ως πι οαποτελεσματικό και για την περίπτωση που κάνει κανείς στα δικαστήρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα ζητεί να σταματήσει η διατάραξη. Δεν ξέρω παραπάνω επ'αυτού.

Μπορεί να πει κανείς και τι μας τα λες όλα αυτά. Πρώτον, επειδή είναι διάζουσα περίπτωση, θέλω να μάθω σαν τάξη μεγέθους τι κόστος θα έχει για το δικηγόρο.
Δεύτερον,  μήπως κάποιος έχει καμία καλύτερη ιδέα που παρά την τόσο σκέψη που έχω ρίξει, επειδή πλέον έχει γίνει εμμονή έχοντας χάσει τον ύπνο μου, μου διαφεύγει.

Χωρίς τίτλο.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kingster είπε

Προφανώς έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας πάρα πολλές φορές. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν αναλαμβάνει, οπότε καλώντας το 100, υπάρχει περίπτωση να έρθουν, 9/10 όμως όχι. Αν έρθουν κάνουν μια σύσταση, η παρέα συνετίζεται και φεύγει.

αν ζαλίσεις τον αξιωματικό υπηρεσίας ενημερώνοντάς τον οτι θα κινηθείς νομικά και καταγράφεις τις ημερομηνιες γραψίματος θα συγκινηθεί

10 λεπτά πριν, Kingster είπε

Μπορεί να πει κανείς και τι μας τα λες όλα αυτά. Πρώτον, επειδή είναι διάζουσα περίπτωση, θέλω να μάθω σαν τάξη μεγέθους τι κόστος θα έχει για το δικηγόρο.

κανα 100ρικο για αρχή , θα σου εξηγήσει οτι δεν είναι μόνο με το ντεσειμπελόμετρο η διατάραξη κοινής ησυχίας και θα σου πει για την κάμερα

Δημοσ.

για κάμερα που να βλέπει σε δημόσιο χώρο δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι το καθεστώς αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο σαν αποδεικτικό από παλαιότερη εμπειρία μου σε τροχαίο. Καλύτερα να ρωτήσεις ένα δικηγόρο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις το έχουμε και όσοι μένουμε απέναντι από πάρκα/παρκάκια κλπ. πάντως και ιδίως το καλοκαίρι υπάρχουν βράδια που κοιμόμαστε με ωτοασπίδες. It is what it is, η Αθήνα έχει πάρα πολύ κόσμο και δεν χωράμε όλοι.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το να βάλεις ωτοασπίδες, ή να μοιραστείς τα έξοδα για ηχομονωτικά τζάμια με τον ιδιοκτήτη ίσως σου έρθει φθηνότερο και αποτελεσματικότερο in the long run απ' αυτό το rabbit hole που κινδυνεύεις να μπεις.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Kingster είπε

Έρχονται με δύο τρία αμάξια και κάθονται είτε ακουμπώντας στα αμάξια είτε στο παγκάκι.

Οι αριθμοί κυκλοφορίας τους είναι αρκετοί για να ξεκινήσεις. Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν στον διοικητη του οικείου τμήματος και θα του εξέθετα την κατάσταση όπως την είπες και εδώ. Οι αστυνομικοί που επιλαμβάνονται της καταγγελίας σου σαφώς και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους καθώς θα πρέπει να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των ανθρώπων που κάνουν την φασαρία. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πιο κατάλληλος να σε βοηθήσει είναι ένας δικηγόρος. 

Δημοσ.

Προτείνω να μαζεψεις και εσυ 2 φίλους σου και να πιάνετε το παγκάκι κάθε βράδυ για κανα 2 βδομάδες.

Ηρεμα και ωραια, να κάθεστε μεχρι της 3 χαλαρά.

Αναγκαστικά κάποια στιγμή θα βρούν αλλο σημείο να αράζουν.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Kingster είπε

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν αναλαμβάνει, οπότε καλώντας το 100, υπάρχει περίπτωση να έρθουν, 9/10 όμως όχι. Αν έρθουν κάνουν μια σύσταση, η παρέα συνετίζεται και φεύγει.

'Οταν παίρνεις το 100 το Κέντρο ΑΔ στέλνει το πρώτο εύκαιρο περιπολικό, μπορεί να είναι του τοπικού τμήματος, μπορεί του τμήματος της δίπλα περιοχής, μπορεί και ΑΔ. Την επόμενη φορά που θα πάρεις τηλέφωνο θα αφήσεις ονοματεπώνυμο και θα αναφέρεις ότι θα ζητήσεις αντίγραφο του δελτίου οχήματος γιατί σκοπεύεις να κινηθείς νομικά, αναφέροντας επίσης ότι γνωρίζεις ότι η παράβαση της αστυνομική διάταξης υπ’ αριθμ. 3 του 1995 αποτελεί πλημμέλημα και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία. 

Στα λέω αυτά γιατί όταν αφήνεις ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και ότι σκοπεύεις να ζητήσεις αντίγραφο το περιπολικό έρχεται 10/10 φορές. 

48 λεπτά πριν, Kingster είπε

Η νομοθεσία ωστόσο φωτογραφίζει είτε περιπτώσεις ενός "συγκεκριμένου" φασαριόζου γείτονα είτε περιπτώσεις που καταστήματα ΚΥΕ μένουν ανοιχτά ως αργά. Στην περίπτωσή μου μιλάμε για ομάδα ατόμων, οι οποίοι στέκονται σε χώρο είτε ιδιωτικό (τον αύλειο του Mini market) είτε δημόσιο (το πλάτωμα-πεζοδρόμιο).

Κάνεις λάθος. Αναφέρει ξεκάθαρα την περίπτωσή σου 

Κατά τις ως άνω ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες :

Γ) Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Οταν παίρνεις το 100 το Κέντρο ΑΔ στέλνει το πρώτο εύκαιρο περιπολικό, μπορεί να είναι του τοπικού τμήματος, μπορεί του τμήματος της δίπλα περιοχής, μπορεί και ΑΔ. Την επόμενη φορά που θα πάρεις τηλέφωνο θα αφήσεις ονοματεπώνυμο και θα αναφέρεις ότι θα ζητήσεις αντίγραφο του δελτίου οχήματος γιατί σκοπεύεις να κινηθείς νομικά, αναφέροντας επίσης ότι γνωρίζεις ότι η παράβαση της αστυνομική διάταξης υπ’ αριθμ. 3 του 1995 αποτελεί πλημμέλημα και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία. 

Στα λέω αυτά γιατί όταν αφήνεις ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και ότι σκοπεύεις να ζητήσεις αντίγραφο το περιπολικό έρχεται 10/10 φορές. 

Ετσι ακριβως .Παθός απο καφετερια που το γυριζει σε ξενυχτάδικο μεχρι τις 4 το πρωι.Την εχω κλεισει 4 φορες απο 15-20 μερες την καθε φορα.........ασχέτως που συνεχιζει ακαθεκτη.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους απο καρδιάς που δώσατε βάση στο θέμα. Πραγματικά είχα απορία πόσος κόσμος αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα και τι κάνει γι αυτό. Είναι ντροπή που στη χώρα μας δεν είναι κάτι που να αντιμετωπίζεται εύκολα, πέφτοντας στην παγίδα της "ασήμαντης" παράβασης.

Θα διαβάσω όλα τα σχόλια και θα κάνω ένα ποστ που θα απαντώ σε όλα.

Θέλω σε πρώτη φάση να μείνω στο εξής.

23 λεπτά πριν, Nabuko είπε

'Οταν παίρνεις το 100 το Κέντρο ΑΔ στέλνει το πρώτο εύκαιρο περιπολικό, μπορεί να είναι του τοπικού τμήματος, μπορεί του τμήματος της δίπλα περιοχής, μπορεί και ΑΔ. Την επόμενη φορά που θα πάρεις τηλέφωνο θα αφήσεις ονοματεπώνυμο και θα αναφέρεις ότι θα ζητήσεις αντίγραφο του δελτίου οχήματος γιατί σκοπεύεις να κινηθείς νομικά, αναφέροντας επίσης ότι γνωρίζεις ότι η παράβαση της αστυνομική διάταξης υπ’ αριθμ. 3 του 1995 αποτελεί πλημμέλημα και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία. 

Πράγματι μέχρι στιγμής δεν έκανα ονομαστικά την καταγγελία, φοβούμενος για το τι μπορεί να συμβεί. Δηλαδή, ο αστυνομικός που θα κάνει τη σύσταση, θα αναφέρει ότι έχει γίνει η καταγγελία από εμένα; Γενικότερα, ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι από τον χειρισμό του θέματος επώνυμα;
Να σας δώσω λίγο το προφίλ των παραβατών χωρίς να θέλω να στοχοποιήσω καμία κοινωνική ομάδα. Μιλάμε για άτομα που διαμένουν στην περιοχή, ηλικίας 16-25 ετών περίπου, Έλληνες οι περισσότεροι, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, θρασύτατοι και νομίζω είναι εύστοχο το "street smart". Δεν μου δείχνουν επίπεδο συμμετοχής σε έγκλημα ή τύπου χούλιγκαν, αλλά σαφώς έχουν νοοτροπία αγέλης. Ότι δηλαδή "φίλε κάνε ότι θες, δεν μας ακουμπάς, εμείς εδώ θα μπαστακωνόμαστε". Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να φοβάμαι αν θα στοχοποιηθώ σε βαθμό που να προσβάλουν τη σωματική μου ακεραιότητα, ή κυρίως της φίλης μου που διαμένουμε μαζί. 

Επίσης κάτι σημαντικό, το επίπεδο θορύβου δεν είναι πάντα το ίδιο, μπορεί δηλαδή να έρθει η αστυνομία και να τους πετύχει πιο ήσυχους. Ή μπορεί να τύχει να καθυστερήσει και να τύχει επιπλέον να έχουν φύγει μέχρι τότε. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις χάνω το δίκιο μου και εφόσον έχει γίνει επώνυμα, θα καταγραφεί από την αστυνομία ως ιστορικό φαντάζομαι που μπορεί να επηρεάσει τη συνδρομή τους μελλοντικά. Οπότε όταν το κάνω θα πρέπει να είμαι βέβαιως ότι είναι στο τσακίρ κέφι και ότι δεν πρόκειται σύντομα να λήξουν αυτή την εξαίρετη βραδιά τους.

Επεξ/σία από Kingster
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kingster είπε

Γενικότερα, ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι από τον χειρισμό του θέματος επώνυμα;

μόνο αν έχουν γνωστό και σκαλίσουν , αλλά χλωμό, δε δίνουν χύμα ονόματα

3 λεπτά πριν, Kingster είπε

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να φοβάμαι αν θα στοχοποιηθώ σε βαθμό που να προσβάλουν τη σωματική μου ακεραιότητα, ή κυρίως της φίλης μου που διαμένουμε μαζί. 

απο τη στιγμή που τους έκραξες ήδη ξέρουν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Kingster είπε

Επίσης κάτι σημαντικό, το επίπεδο θορύβου δεν είναι πάντα το ίδιο, μπορεί δηλαδή να έρθει η αστυνομία και να τους πετύχει πιο ήσυχους.

Εμενα η καφετερια επειδη  προφανως ειχε και πληροφόρηση εκ των εσω οταν ερχοταν απο το τοπικο το μαθαινε πριν  και προλάβαινε και χαμηλωνε και μου το παίζανε και κοκορες οι αστυνομικοι.Αλλα εγω συνέχιζα καμια 15 φορες μεχρι που μαζευα τις τρεις καταγεγραμμένες και πηγενα εισαγγελεα υπηρεσιας αφηνα χαρτια και καταγγελία και έφευγα.......

Εσυ προφανώς δεν χρειάζεται να φτασεις εκει,αρκει να ερθουν μερικες φορες ετσι ωστε να σηκωθουν και  να βρουν αλλου στεκι.

Μη μασας και μην νοιωθεις ενοχες

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.

Παλιά εκεί κοντά στα 20, άραζα και εγώ σε παρόμοια μέρη και κάναμε ασυναίσθητα φασαρία. Όταν μας έκαναν 1-2 φορές παρατήρηση το καταλάβαμε ότι δεν είναι σωστό κ κόψαμε τη φασαρία. Δεν καταλαβαίναμε βέβαια γιατί ενοχλείται ο κόσμος, αλλά το σωστό ήταν να μην ενοχλείται, οπότε και κόψαμε. 

Δεν έχουν την ίδια αντίληψη όλοι όμως. Αν πεις σε κάποιον κάτι, δεν θα σκεφτεί, απλά θα αμυνθεί και μετά θα επιτεθεί. Γιατι απλά είναι γίδια ο κόσμος.

Τωρα στη γειτονιά μου 5 στενα πιο πάνω στο δρόμο μαζεύονται κάθε μερα 10-20-30 ίδιοι με αυτούς που λες και γίνεται χαμός. Τους καταλαβαίνω γιατί κάπου θέλουν να αράξουν και να γελάνε στο τσάμπα. Το πρόβλημα ξεκινά απο το ότι δεν νιώθουν. Είναι αρούγκανοι για φάπες. 

Τι μπορείς να κάνεις ? Όχι και πολλά. Θα γράψω γελοίες λύσεις:

• Πλήρωσε 2-3 σάπιους φουσκωτούς να αράζουν αυτοί στο σημείο. Οταν έρχονται οι πιτσιρικάδες να τους ρίχουν και καμιά φάπα.
  • Υποχρέωσε τον μινι μαρκετ να βάλει κάγκελα
  • Πήγαινε στο τμήμα και πιάσε με το καλό τον αξιωματικό υπηρεσιας
  • Αν δεν πιάσει το απο πάνω στείλε χαρτί μέσω δικηγόρου στον αξιωματικό
  • Μετά πήγαινε ξανά στο τμήμα
  • Βρες φίλο κανα αστυνομικό στο κοντινό τμήμα να καθαρίζει αυτός για σένα
  • Βρες τους δουλειά! Όποιος δουλευει, κοιμάται τη νύχτα. Το πρόβλημα ξεκινάει με όσους αράζουν!!!!
Δημοσ.

Παντού το ίδιο θέμα υπάρχει. Ακόμα και σε ήσυχες γειτονιές των Β.Π., όπως και η δική σου, συναντά πλέον κανείς παιδιά και νέους ως 23-24 ετών να αράζουν νύχτα κάνοντας φασαρία. Η αιτία είναι μία και απλή: Κάποτε έβγαινες σε μαγαζί με μουσική και κόσμο, δίνοντας 4-5 ευρώ για μια μπύρα και 2-2,50 για φαστφουντ. Τώρα η ίδια μπύρα έχει 6 (+20%) , το φαστφουντ 3,5-4 (+40-50%), ενώ τα έξοδα των γονιών σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα (καύσιμα, τρόφιμα, ενοίκια) ρίχνουν και το ίδιο το χαρτζηλίκι των παιδιών και φοιτητών.

Στον αντίποδα, οι μισθοί έχουν ανέβει 7-10%.

Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια, ότι το 80% των μη εργαζόμενων νέων μπορούσε να βγει 2-3 βράδια τη βδομάδα πριν 3-4 χρόνια, πλέον το 80% μπορεί ΜΑΞ ένα, κι αυτό κυρίως Σάββατο.

Όλες τις άλλες μέρες, η φάση είναι τρώω κάτι λίγο σπίτι και παίρνω περιπτερόμπυρες να τη βγάλω χαλαρά και φτηνά, με το υπόλοιπο κρου χασομέρηδων. Επίσης, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι κατά κανόνα η ευγένεια δεν πολυ-διδάσκεται πλέον στα σπίτια,  το ότι η πανδημία η ίδια... δίδαξε στους νεαρότερους ότι μπορούν να περάσουν μια χαρά και με κλειστά μαγαζιά, καθώς και το ότι το κλίμα πια, ειδικά στην Αθήνα, ευνοεί τέτοιες συγκεντρώσεις για 340 από τις 365 μέρες του χρόνου. Θυμάμαι κάτι χειμώνες στα ΒΠ όταν ήμουν εγώ έφηβος, το 09/10/11, που ξεκίναγε ένα κρύο 10 Δεκέμβρη και μπορούσες να ξανα-αράξεις έξω (με ερωτηματικό) στις 15-20 Μαρτίου. Τώρα έχουμε πάει 17 Γενάρη και, πλην 15 μερών σπαστού κρύου, μία χαρά αράζεις έξω με ένα μπουφάν. Στο κέντρο της πόλης, αυτές οι μέρες ήταν 5-7....

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί το πρόβλημα είναι κοινωνικό κι ευρύτερο. Κάπου πρέπει να πάνε αυτές οι παρέες, και τα μαγαζιά εστίασης ΔΕΝ είναι μία από τις επιλογές τους. Να τους διδάξεις ενσυναίσθηση εφόσον έχουν περάσει τα 10, δεν υπάρχει περίπτωση. Οπότε, κάνεις αυτό που κάνουμε πολλοί στην Αθήνα εδώ και 4-5 χρόνια: ωτοασπίδες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...