Installisnaya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτό που λέει ο τίτλος.Κάποιοι έχετε επιλέξει πλάνο δόσεων για την αφορά του κινητού σας.Νιώθετε εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση να δεσμευτείτε για 36-48-60 μήνες άτοκα/έντοκα για να αποκτήσετε το πολύτιμο μήλο ή για οποιαδήποτε ναυαρχίδα ; Ειχατε κάποιο ατύχημα με την συσκευή και αναθεματίσατε; Το πουλήσατε μετά τον 1ο χρόνο για να πάρετε το επόμενο, ενώ εξοφλείστε ακόμα το πρώτο;Εμμενετε στην αρχική απόφαση της αγοράς με τον «τραβηγμένο» αυτόν τρόπο απόκτησης ; Η απορία είναι προσωπική, όποτε ειλικρινείς απαντήσεις μόνο παρακαλώ Παρακαλω φραγκατοι κοσμοπολιτες να κρατήσουν χαμηλό προφίλ στην συζήτηση Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από Installisnaya
doomnx Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μια χαρά νιώθω και δεν έχω πάρει καμιά ναυαρχίδα 😂 Το βρίσκω υπέροχο να το πληρώνω λίγο λίγο μέχρι να λήξει η εγγύηση. 2
Installisnaya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Εχεις περάσει το οικονομικό όριο των 400€ στην αγορά του κινητού; 12 λεπτά πριν, doomnx είπε Μια χαρά νιώθω και δεν έχω πάρει καμιά ναυαρχίδα 😂 Το βρίσκω υπέροχο να το πληρώνω λίγο λίγο μέχρι να λήξει η εγγύηση. ποσό είναι αυτό το λιγο λιγο και για ποσό καιρό;
doomnx Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Τιμή κινητού διά όσες δόσεις παίρνει η κάρτα 😂 Ναι έχω πάρει κινητό με 500, αλλά δεν το ξαναέκανα.
Installisnaya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 4 ώρες πριν, doomnx είπε Ναι έχω πάρει κινητό με 500, αλλά δεν το ξαναέκανα. Αλλά και από mods εδώ μέσα αυτό έχω διαβάσει , μόνο αγορά μεταχειρισμένου από αγγελίες Οι πιο πολλοί εχουνε κάψει τη γουνα τους τουλάχιστον μια φορά και μετά δεν το ξανακάνουν Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι μπορεί να το έχει μετανιώσει στο παρελθόν
achilles_g_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Οι ναυαρχίδες σήμερα αντέχουν 4ετια το λιγότερο και ειδικά αν στη διετία αλλάξεις με ένα μικρό ποσό την μπαταρία (η χρέωση τουλάχιστον σε samsung, huawei είναι μικρή) είναι σαν να έχεις καινούργια συσκευή. Είμαι στο fold 2 στο 4ο χρόνο. Για κάποιον που δεν αλλάζει συσκευές δεν βρίσκω το λόγο να μη χρησιμοποιήσει ατάκες δόσεις. 1
Installisnaya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Διότι κάνοντας χρήση δόσεων , μπαίνεις στην διαδικασία να πάρεις δωρο στον εαυτό σου κάτι που ενδεχομένως δεν μπορεί να υποστηρίξεις οικονομικά ευρύτερα σύμφωνα με την αγοραστική σου δύναμη Και γι αυτό τον λόγο το παίρνεις μια φορά, τρως την κρυάδα μετά την κάψα και στο τέλος λες ποτέ ξανα. Προφανως και δεν αναφέρομαι επ ουδενί σε σένα προσωπικά . Παρατηρω, όμως, όπως είπε και ο συμφορουμιτης ότι πάνω από το χ ποσό δεν ξανανοραζω κντο Γενικοτερα το όριο αυτό είναι στα 300/400/500 ευρώ μαξ Το τέχνασμα των δόσεων, άτοκες ή μη , καποιες φορές εξυπηρετεί την ανάγκη μας , αλλά τις πιο πολλές φορές μας σπρώχνει προς μια πλασματική ανάγκη .
BlueBlade Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Γενικά σιχαίνομαι τις δόσεις ειδικά για πράγματα μικρής αξίας. Δε γουστάρω να έχω στο μυαλό μου συνέχεια ότι κάθε μήνα θα έχω ένα έξτρα έξοδο, ας είναι μικρό. Το έκανα μόνο όταν πήγα σε iPhone Pro μοντέλο, όπου έδωσα το μεγαλύτερο ποσό μπροστά και μετά απλά έβαλα 2 δόσεις των 250€ απλά γιατί θεώρησα καλύτερο να κρατήσω το 500αρι αυτό μπας και συμβει κατι και χρειαστει. Και πάλι όμως για αυτό το μικρό διάστημα ειχα χαλαστεί γιατί είχα ένα ακόμα έξοδο. Ξέρω κόσμο που έχει πάρει iPhone, Samsung με κάτι ακραίες δόσεις των 36 μηνών πχ. Προσωπικά το θεωρώ γελοίο. Α) Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι σε 3 χρόνια δεν θα βαρεθείς, θα θελήσεις άλλο κινητό, θα έχει αρχίσει να βγάζει ελαττώματα κτλ; Β) Και βασικότερο, είναι τεράστιο διάστημα που χίλια πράγματα μπορούν να συμβούν. Το πιο απλό, αν στο κλέψουν; Απλά θα πληρώνεις δόση για συσκευή που δεν θα έχεις πια.
thanasis00 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 36 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Ξέρω κόσμο που έχει πάρει iPhone, Samsung με κάτι ακραίες δόσεις των 36 μηνών πχ. Προσωπικά το θεωρώ γελοίο. Α) Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι σε 3 χρόνια δεν θα βαρεθείς, θα θελήσεις άλλο κινητό, θα έχει αρχίσει να βγάζει ελαττώματα κτλ; Β) Και βασικότερο, είναι τεράστιο διάστημα που χίλια πράγματα μπορούν να συμβούν. Το πιο απλό, αν στο κλέψουν; Απλά θα πληρώνεις δόση για συσκευή που δεν θα έχεις πια. Θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το κομμάτι. Προσωπικά ήμουν πάντα με μέτρια κινητά, μαξ 200 ευρώ, τα οποία μπορεί να τα άλλαζα κάθε 1,5 με 2 χρόνια, μέχρι που μια μέρα πήρα την απόφαση να πάρω flagship κινητό, το τότε Samsung Galaxy 7 Edge. Αυτό το κινητό το κράτησα 3,5 χρόνια, μέχρι που πέθανε απλά μια μέρα. Μετά πήγα σε OnePlus 8T μέχρι που μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία πέρυσι να πάρω iPhone. Το λέω αυτό με τη λογική ότι το flagship κινητό, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το βαρεθείς ή να αρχίσει να κολλάει/χαλάει πριν τα 3-4 χρόνια. Βλέπεις κάθε χρόνο να βγαίνουν κινητά κατώτερα από αυτό (εκτός από τα flagship με ό,τι νέο niche marketing feature βγαίνει), και καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα να αναβαθμίσεις. Οπότε γενικά συνήθως με το flagship κινητό, το κρατάς μέχρι τέλους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και κόσμος που θέλει να αλλάζει κάθε 6μηνο, αλλά ο περισσότερος κόσμος το παίρνει με τη λογική να κρατήσει όσο μπορεί. Σχετικά με τις δόσεις, αν υπάρχει υπευθυνότητα και η δυνατότητα να μη μείνουν πίσω δόσεις, είναι ό,τι καλύτερο. Γιατί δε θυσιάζεις αποταμιεύσεις για να αγοράσεις κάτι, και αποκτάς κάτι πιο premium με σταδιακή εξόφληση. Προσωπικά δε θα μπορούσα να επιλέξω πάνω από 12 δόσεις, δεδομένου ότι ανοίγει πολύ η ψαλίδα του να πάει κάτι λάθος και να μην έχεις τη δυνατότητα να ξεπληρώσεις. Επίσης προσπαθώ να τηρώ τη λογική ότι έχω σίγουρα τα χρήματα για τις επόμενες 4-5 δόσεις ήδη, για να ξέρω ότι αν πάει κάποιος μήνας πίσω να μη μπλέξω με ποινές κλπ. 1
kariolikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, thanasis00 said: 34 minutes ago, thanasis00 said: Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και κόσμος που θέλει να αλλάζει κάθε 6μηνο, αλλά ο περισσότερος κόσμος το παίρνει με τη λογική να κρατήσει όσο μπορεί. Ισχυει Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από kariolikos
Installisnaya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 52 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία πέρυσι να πάρω iPhone. Σχετικά με τις δόσεις, αν υπάρχει υπευθυνότητα και η δυνατότητα να μη μείνουν πίσω δόσεις, είναι ό,τι καλύτερο. Γιατί δε θυσιάζεις αποταμιεύσεις για να αγοράσεις κάτι, και αποκτάς κάτι πιο premium με σταδιακή εξόφληση. Προσωπικά δε θα μπορούσα να επιλέξω πάνω από 12 δόσεις, δεδομένου ότι ανοίγει πολύ η ψαλίδα του να πάει κάτι λάθος και να μην έχεις τη δυνατότητα να ξεπληρώσεις. Επίσης προσπαθώ να τηρώ τη λογική ότι έχω σίγουρα τα χρήματα για τις επόμενες 4-5 δόσεις ήδη, για να ξέρω ότι αν πάει κάποιος μήνας πίσω να μη μπλέξω με ποινές κλπ. Αν επιτρέπεται και με όλο το σεβασμό , τι εννοείς σου παρουσιάστηκε η ευκαiρία ? Σου δόθηκε κάποιο σε πολύ καλή τιμή ? Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις δόσεις,Υπάρχει μόνιμα η ευκαιρία απόκτησης ανεξαρτήτως budget του καθενός, στο πάτημα ενός κουμπιού.Το θέμα είναι πίσω από την αρχική απόκτηση έπεται και ένα βάρος. Σέβομαι την προσωπική επιλογή του καθενός , δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε , όμως υπάρχει το ξακάθαρο κατώφλι των 300/400 € για κινητο που ακούω από αρκετούς ότι δεν το περνάνε για κανένα λόγο και το ακούω πολύ συνετό . 56 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Προσωπικά δε θα μπορούσα να επιλέξω πάνω από 12 δόσεις, δεδομένου ότι ανοίγει πολύ η ψαλίδα του να πάει κάτι λάθος και να μην έχεις τη δυνατότητα να ξεπληρώσεις. Επίσης προσπαθώ να τηρώ τη λογική ότι έχω σίγουρα τα χρήματα για τις επόμενες 4-5 δόσεις ήδη, για να ξέρω ότι αν πάει κάποιος μήνας πίσω να μη μπλέξω με ποινές κλπ. έχουμε φτασει να συζητάμε τα βασικά , αυτό ακριβώς θίγω
thanasis00 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Installisnaya είπε Αν επιτρέπεται και με όλο το σεβασμό , τι εννοείς σου παρουσιάστηκε η ευκαiρία ? Σου δόθηκε κάποιο σε πολύ καλή τιμή ? Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις δόσεις,Υπάρχει μόνιμα η ευκαιρία απόκτησης ανεξαρτήτως budget του καθενός, στο πάτημα ενός κουμπιού.Το θέμα είναι πίσω από την αρχική απόκτηση έπεται και ένα βάρος. Είχα κάποιες εκπτώσεις που έριχναν τη τιμή του 35% πιο κάτω από την αρχική αξία, γι αυτό και το ονόμασα ως ευκαιρία. Προφανώς και οι δόσεις σου δίνουν τη δυνατότητα αγοράς ανεξαρτήτως budget, αλλά στη τελική, θα πληρώσεις την αρχική τιμή ενός προϊόντος. Οπότε ήταν πιο συμφέρον για μένα να βρω την ιδανική στιγμή που θα αγοράσω κάτι ακριβό με έκπτωση, από το να δώσω την αρχική αξία σταδιακά με δόσεις. 1
filipprin Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Συμφερει μονο με πιστωτικη και ατοκες δοσεις,αλλιώς το καπελο που τρως σε τοκους ειναι μεγαλο και δεν αξιζει....... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από filipprin
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Installisnaya είπε Αυτό που λέει ο τίτλος.Κάποιοι έχετε επιλέξει πλάνο δόσεων για την αφορά του κινητού σας.Νιώθετε εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση να δεσμευτείτε για 36-48-60 μήνες άτοκα/έντοκα για να αποκτήσετε το πολύτιμο μήλο ή για οποιαδήποτε ναυαρχίδα ; Ειχατε κάποιο ατύχημα με την συσκευή και αναθεματίσατε; Το πουλήσατε μετά τον 1ο χρόνο για να πάρετε το επόμενο, ενώ εξοφλείστε ακόμα το πρώτο;Εμμενετε στην αρχική απόφαση της αγοράς με τον «τραβηγμένο» αυτόν τρόπο απόκτησης ; Η απορία είναι προσωπική, όποτε ειλικρινείς απαντήσεις μόνο παρακαλώ Παρακαλω φραγκατοι κοσμοπολιτες να κρατήσουν χαμηλό προφίλ στην συζήτηση Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα, με δόσεις ή δάνειο. Αν έχω αγοράζω. Αν δεν έχω δεν αγοράζω. Απλούστατο. Και έτσι δεν χρωστάς ποτέ και πουθενά. Είναι φιλοσοφία ζωής. Δεν βλέπω τον λόγο να έχω υποχρεώσεις και χρέη για πράγματα ή καταστάσεις που δεν μου μπήκε το μαχαίρι στο λαιμό κ δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Αν δεν έχει κάποιος λεφτά για κινητό, μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά του και με xiaomi των 140€. *έχω το S23. Το ίδιο χαρούμενος κ ευτυχισμένος ήμουν με το p30 που είχα πριν. Δεν άλλαξε κάτι στη ζωή μου και τσάμπα ασχολήθηκα να το πάρω το S23. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από sphinxgr 4
dtk-386 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα, με δόσεις ή δάνειο. Αν έχω αγοράζω. Αν δεν έχω δεν αγοράζω. Απλούστατο. Και έτσι δεν χρωστάς ποτέ και πουθενά. Είναι φιλοσοφία ζωής. αμάξι? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα