Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, doomnx said:

Δηλώνονται και στο Taxis τα "all inclusive"?

Όλες οι μισθώσεις δηλώνονται στο taxis, ασχέτως το τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται στο μίσθωμα και τι όχι.

• Thanks 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αν ο ΟΡ αφήσει το ρεύμα απλήρωτο και δώσει εντολή διακοπής ο πάροχος (χωρίς να το ζητήσει ο ΟΡ), πάλι θεωρείται αυτοδικία;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Αν ο ΟΡ αφήσει το ρεύμα απλήρωτο και δώσει εντολή διακοπής ο πάροχος (χωρίς να το ζητήσει ο ΟΡ), πάλι θεωρείται αυτοδικία;

για αυτό χρειάζεται (καλός) δικηγόρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να βγει "από πάνω" ο στρατηγικός κακοπληρωτής (αν είναι) και να εγκαλέσει τον εκμισθωτή για αδικοπραξία !

3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
1 minute ago, Malthador said:

Εμμέσως ναι, αλλά δεν νομίζω σε αυτή τη περίπτωση να προβλέπεται αυτόφωρο, ακριβώς επειδή είναι εμμέσως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, korakios είπε

δεν το ήξερα αυτό , σε παλιούς υπήρχε ένα μεταλλικό "Γ" το οποίο και το πήγαινες αριστερά δεξιά

σε ψηφιακούς ,έχει πορτάκι με πρόσβαση χωρίς φυσικά να υπάρχει σφραγίδα
εκτός αν λες πολύ παλιούς ή ενδιάμεσους που δεν έτυχε να δω

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

δεν ξέρω , απλά είχε κάνει μλκ ο ηλεκτρολόγος και είχε μια ασφάλεια με τον καυστήρα και τα εξωτερικά φώτα ,οπότε αν καιγόταν καμια λάμπα έριχνε ασφάλεια και τον καυστήρα μαζί , οπότε έβαλα ξεχωριστή , όταν ξήλωσα τον πίνακα με κατεβασμένο το γενικό αισθανόμουν ένα τσίμπημα και έριξα απο το ρολόι . Είτε διαρροή , είτε ευαισθησία , είτε κάτι άλλο δε με αποσχόλησε (μετά απο καιρό άλλαξα κάτι άλλο και έφερα ηλεκτρολόγο μιας και ήταν προχωρημένο για μένα , μέτρησε γείωση και κάτι άλλα ,κομπλέ τα βρήκε )

πολύ έκανε , είσαι σίγουρος οτι έκανες για " έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου " ?

Το μεταλλικό Γ σπάνια να δουλεύει. 

Στους ψηφιακούς ναι είναι εύκολο. 

Ναι είμαι σίγουρος για την αγωγή που έκανα. 

Ο ενοικιαστης μπορεί να πάρει και αναβολές δικης οπότε άστα να πάνε 

10 ώρες πριν, doomnx είπε

Το οποίο πρόστιμο δεν μπαίνει ποτέ; Ειδικά σε ρολόγια με εσωτερική ασφάλεια. Αν πας σε μια πολυκατοικία και δεις είναι όλες κομμένες και πεταμένες και δεν ασχολείται κανείς. Τεχνικός κιόλας του ΔΕΔΔΗΕ μου άφησε 3 ασφάλειες να έχω εφεδρεία.

Μαλακία έκανε ο τεχνικός 

Οι ασφάλειες αυτές έχουν αριθμό που καταχωρεί όταν τις αλλάζει και τις έχει ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ οπότε πρέπει να δικαιολόγησει που τις έβαλε. 

Το πρόστιμο μπαίνει στον λογαριασμό της ΔΕΗ με εντολή ΔΕΔΔΗΕ. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, Maurikycli said:

Μπορεί να βγει "από πάνω" ο στρατηγικός κακοπληρωτής (αν είναι) και να εγκαλέσει τον εκμισθωτή για αδικοπραξία !

Ε, δεν νομίζω, απίθανο το βλέπω. Η λογική είναι «μου δίνεις μίσθωμα και σου πληρώνω τους λογαριασμούς του σπιτιού», αν δεν δοθεί το μίσθωμα, πως θα πληρωθούν οι λογαριασμοί;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Ε, δεν νομίζω, απίθανο το βλέπω. Η λογική είναι «μου δίνεις μίσθωμα και σου πληρώνω τους λογαριασμούς του σπιτιού», αν δεν δοθεί το μίσθωμα, πως θα πληρωθούν οι λογαριασμοί;

το θέμα είναι να μην μπλοκάρει τη διαδικασία εξπρές και μετά η λογική να πρέπει να αποδειχθεί με δίκη (ουσιαστικά να κερδίσει χρόνο ο ενοικιαστής)

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, korakios said:

το θέμα είναι να μην μπλοκάρει τη διαδικασία εξπρές και μετά η λογική να πρέπει να αποδειχθεί με δίκη (ουσιαστικά να κερδίσει χρόνο ο ενοικιαστής)

Καλά και να μην προκύψει πρόβλημα με την διαταγή απόδοσης μισθίου, ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό θα κάνει με το να κόψει το ρεύμα, πάει μετά ο μισθωτής σε έναν πάροχο με το μισθωτήριο από το taxis και βάζει ρεύμα στο όνομά του.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι είμαι σίγουρος για την αγωγή που έκανα. 

Ο ενοικιαστης μπορεί να πάρει και αναβολές δικης οπότε άστα να πάνε 

άρα λανθασμένα έκανες αγωγή με καταγγελία μίσθωσης και όχι διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου και διαταγή πληρωμής

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα λανθασμένα έκανες αγωγή με καταγγελία μίσθωσης και όχι διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου και διαταγή πληρωμής

Αγωγή απόδοσης μισθίου και διαταγή πλήρωμης έκανα. 

Μου είχαν εκδίκασει κάποιο ποσό που φυσικά δεν πήρα ποτέ και δικαστικά έξοδα. 

Κάπου πριν 5 χρόνια αν θυμάμαι καλά. 

Το ρεύμα ήταν στο όνομα του αλλά αυτό δεν ήταν εμπόδιο να το πάρει ο επόμενος στο όνομα του παρόλο που είχε χρέη. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

δε θυμάσαι κάτι καλά ή κάποια πατάτα έκανε ο δικηγόρος

τρίμηνο το πολύ παίρνει η διαταγή και δεν υπάρχει δικάσιμος για αναβολή (ούτε δίκη)

• Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, korakios said:

δε θυμάσαι κάτι καλά ή κάποια πατάτα έκανε ο δικηγόρος

τρίμηνο το πολύ παίρνει η διαταγή και δεν υπάρχει δικάσιμος για αναβολή (ούτε δίκη)

Μπορεί να μην γίνεται δικαστήριο για την διαταγή απόδοσης μισθίου, γίνεται όμως για την ανακοπή της (παρέα με αίτηση αναστολής και προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα), εάν και εφόσον ο μισθωτής κινηθεί κατά της εκτέλεσης.

Άρα αυτά τα τρίμηνα κλπ, εύκολα μπορεί να γίνουν διετίες, αν ο άλλος είναι στρατηγικός κακοπληρωτής.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Μπορεί να μην γίνεται δικαστήριο για την διαταγή απόδοσης μισθίου, γίνεται όμως για την ανακοπή της, εάν και εφόσον ο μισθωτής κινηθεί κατά της εκτέλεσης.

φυσικά και γίνεται , αλλά πρέπει να παρουσιάσει σπουδαίο λόγο και πλήρες τεκμηριωμένο , δεν είναι καθόλου εύκολο

Δημοσ.
29 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Η αγωγή απόδοσης μισθίου προϋποθέτει απόφαση από δικαστήριο η οποία μπορεί να κάνει από μήνες έως και χρόνια να βγει, καμία σχέση με τη διαταγή απόδοσης μισθίου που βγαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς δικαστική απόφαση.

Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ίσως στη δική σου ο δικηγόρος σου να έκρινε για κάποιους λόγους ότι η διαταγή δεν θα είχε τύχη και για αυτό πρότεινε αγωγή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...