Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Σοβαρά; 

Ο μετρητής δεν είναι ιδιοκτησία μας για να έχουμε τέτοιο δικαίωμα. 

Ότι πεις.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οταν το ρεύμα είναι στο όνομα μας και ζητάμε διακοπή από τον παροχο λόγω χρεών δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτοδικία. 

δεν υπάρχει το "ζήτηση διακοπής λόγω χρεών" , αλλά όντως το να μην πληρωθεί είναι ένας τρόπος , προσωπικά δε θα το ρίσκαρα ωστε να βγει όσο πιο σύντομα γίνεται η έξωση "εξπρές" και να μην κάτσει στραβή με επαγγελματία φεσωτή

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

δεν υπάρχει το "ζήτηση διακοπής λόγω χρεών" , αλλά όντως το να μην πληρωθεί είναι ένας τρόπος , προσωπικά δε θα το ρίσκαρα ωστε να βγει όσο πιο σύντομα γίνεται η έξωση "εξπρές" και να μην κάτσει στραβή με επαγγελματία φεσωτή

Σε μια έφεση εξπρές μπορεί να γίνει έφεση και να πάρει μήνες η οριστική απόφαση. 

Κόστος κάπου 500 ευρώ αν ξέρω καλά και μέχρι τότε να μην πληρώνει τίποτα 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

και αν θες να δουλέψεις τον πίνακα μέσα θα αφήσεις ρεύμα απο το κουτί για σασπένς ? 🤪

Ε θα κατεβάσεις το γενικό και θα δουλέψεις στον υπόλοιπο 😜

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Σε μια έφεση εξπρές μπορεί να γίνει έφεση και να πάρει μήνες η οριστική απόφαση. 

για να γίνει έφεση πρέπει να υπάρχει λόγος , πχ αποδεικτικό οτι δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα , δεν μπλοκάρεται εύκολα , γιαυτό και λέγεται "εξπρές"

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ε θα κατεβάσεις το γενικό και θα δουλέψεις στον υπόλοιπο 😜

πάλι τσιμπα το ρεύμα 😛

κατα τα άλλα για να μην κολλάμε έστω θες να αλλάξεις θέση τον πίνακα, εννοείται κατεβάζεις διακόπτες στο ρολόι

Δημοσ.

Φυσικά και μπορούμε να κατεβάσουμε την ασφάλεια του ρολογιού της ΔΕΔΔΗΕ για να κάνουμε εργασίες (όχι εμείς, ο ηλεκτρολογος) στον πίνακα του σπιτιού. Και επιβάλλεται προφανώς για λόγους ασφαλείας...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Φυσικά και μπορούμε να κατεβάσουμε την ασφάλεια του ρολογιού της ΔΕΔΔΗΕ για να κάνουμε εργασίες (όχι εμείς, ο ηλεκτρολογος) στον πίνακα του σπιτιού. Και επιβάλλεται προφανώς για λόγους ασφαλείας...

Για να κατεβάσουμε την ασφάλεια ειδικά στους παλιούς μετρητές πρέπει να κόψουμε την στρογγυλή ασφάλεια της ΔΕΗ που δεν επιτρέπεται. 

• Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

για να γίνει έφεση πρέπει να υπάρχει λόγος , πχ αποδεικτικό οτι δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα , δεν μπλοκάρεται εύκολα , γιαυτό και λέγεται "εξπρές"

πάλι τσιμπα το ρεύμα 😛

κατα τα άλλα για να μην κολλάμε έστω θες να αλλάξεις θέση τον πίνακα, εννοείται κατεβάζεις διακόπτες στο ρολόι

Γιατί ρε σε τσιμπά το ρεύμα με το γενικό κατεβασμένο; κατέβασε και το ρελέ να κόψεις και τον ουδέτερο. Αν ακόμα σε τσιμπά κάτι πάει πολύ λάθος στο σπίτι σου 😂

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Για να κατεβάσουμε την ασφάλεια ειδικά στους παλιούς μετρητές πρέπει να κόψουμε την στρογγυλή ασφάλεια της ΔΕΗ που δεν επιτρέπεται. 

Η εξωτερική σφραγίδα για να φτάσεις στην ασφάλεια δεν είναι θέμα. Η εσωτερική σφραγίδα είναι η σημαντική.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

για να γίνει έφεση πρέπει να υπάρχει λόγος , πχ αποδεικτικό οτι δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα , δεν μπλοκάρεται εύκολα , γιαυτό και λέγεται "εξπρές 

Πριν λίγα χρόνια έκανα τέτοια αγωγή για απλήρωτα ένοικια και η απόφαση βγήκε σε 5 μήνες και ο δικηγόρος μου είχε πει ότι ευτυχώς δεν έγινε έφεση. 

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

😂

Η εξωτερική σφραγίδα για να φτάσεις στην ασφάλεια δεν είναι θέμα. Η εσωτερική σφραγίδα είναι η σημαντική.

Οταν το δει ο καταμέτρητης συναντάσει δελτίο αναφοράς καταμετρητη ΔΑΚ λέγεται και υπάρχει πρόστιμο κάπου στα 20 ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ 

Σαφώς βέβαια η πιο μέσα είναι πιο σημαντική. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

δεν το ήξερα αυτό , σε παλιούς υπήρχε ένα μεταλλικό "Γ" το οποίο και το πήγαινες αριστερά δεξιά

σε ψηφιακούς ,έχει πορτάκι με πρόσβαση χωρίς φυσικά να υπάρχει σφραγίδα
εκτός αν λες πολύ παλιούς ή ενδιάμεσους που δεν έτυχε να δω

Spoiler

4 λεπτά πριν, doomnx είπε

Γιατί ρε σε τσιμπά το ρεύμα με το γενικό κατεβασμένο; κατέβασε και το ρελέ να κόψεις και τον ουδέτερο. Αν ακόμα σε τσιμπά κάτι πάει πολύ λάθος στο σπίτι σου 😂

δεν ξέρω , απλά είχε κάνει μλκ ο ηλεκτρολόγος και είχε μια ασφάλεια με τον καυστήρα και τα εξωτερικά φώτα ,οπότε αν καιγόταν καμια λάμπα έριχνε ασφάλεια και τον καυστήρα μαζί , οπότε έβαλα ξεχωριστή , όταν ξήλωσα τον πίνακα με κατεβασμένο το γενικό αισθανόμουν ένα τσίμπημα και έριξα απο το ρολόι . Είτε διαρροή , είτε ευαισθησία , είτε κάτι άλλο δε με αποσχόλησε (μετά απο καιρό άλλαξα κάτι άλλο και έφερα ηλεκτρολόγο μιας και ήταν προχωρημένο για μένα , μέτρησε γείωση και κάτι άλλα ,κομπλέ τα βρήκε )

5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πριν λίγα χρόνια έκανα τέτοια αγωγή για απλήρωτα ένοικια και η απόφαση βγήκε σε 5 μήνες και ο δικηγόρος μου είχε πει ότι ευτυχώς δεν έγινε έφεση. 

πολύ έκανε , είσαι σίγουρος οτι έκανες για " έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου " ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οταν το δει ο καταμέτρητης συναντάσει δελτίο αναφοράς καταμετρητη ΔΑΚ λέγεται και υπάρχει πρόστιμο κάπου στα 20 ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ 

Σαφώς βέβαια η πιο μέσα είναι πιο σημαντική. 

Το οποίο πρόστιμο δεν μπαίνει ποτέ; Ειδικά σε ρολόγια με εσωτερική ασφάλεια. Αν πας σε μια πολυκατοικία και δεις είναι όλες κομμένες και πεταμένες και δεν ασχολείται κανείς. Τεχνικός κιόλας του ΔΕΔΔΗΕ μου άφησε 3 ασφάλειες να έχω εφεδρεία.

5 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν το ήξερα αυτό , σε παλιούς υπήρχε ένα μεταλλικό "Γ" το οποίο και το πήγαινες αριστερά δεξιάσε ψηφιακούς ,έχει πορτάκι με πρόσβαση χωρίς φυσικά να υπάρχει σφραγίδα

Σε αυτούς που υπάρχει μοχλός είναι για να κάνεις reset στον μικροαυτόματο. Οι πιο παλιοί δεν έχουν καν μοχλό γιατί είχαν βιδωτή ασφάλεια.

Δημοσ.

Πως ακριβώς θα μπορέσει ο ενοικιαστής να πάει σε οποιονδήποτε πάροχο να ''συνάψει ότι σύμβαση θέλει'' όταν η παροχή είναι στο όνομα και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Demetroula είπε

Πως ακριβώς θα μπορέσει ο ενοικιαστής να πάει σε οποιονδήποτε πάροχο να ''συνάψει ότι σύμβαση θέλει'' όταν η παροχή είναι στο όνομα και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη; 

με το ενοικιαστήριο όπως όλοι

• Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, korakios said:

δεν το ήξερα αυτό , σε παλιούς υπήρχε ένα μεταλλικό "Γ" το οποίο και το πήγαινες αριστερά δεξιά

Τέτοιο είχε και ο δικός μου μετρητής μέχρι πριν 2-3 χρόνια, αλλά η χελώνα ήταν τόσο παλιά που είχε πετσικάρει όλη, το Γ φρακάριζε και γυρνούσε με πολύ δυσκολία.

Ένα απόγευμα που δεν είχα ρεύμα δοκίμασα και γύρισα το Γ αλλά δεν έγινε τίποτα, πήρα τον ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν πως δεν υπάρχει βλάβη στην περιοχή οπότε στέλνουν συνεργείο να δει. Ήρθαν, διαπίστωσαν ότι το Γ δεν "έπιανε" τον διακόπτη, και μου είπαν πως κακώς δεν έσπασα την εξωτερική ασφάλεια για να δοκιμάσω να τον σηκώσω χειροκίνητα, και πως αν ξανασυμβεί να τη σπάσω χωρίς να το σκεφτώ.

4 minutes ago, Demetroula said:

Με εκτυπωμένη τη δήλωση μίσθωσης από το taxis, η οποία θα πρέπει να έχει γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...