Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, dkstopo said:

μαρεσει που θέλουν και πλοήγηση μέσα σε τούνελ λες και έχεις επιλογές διαδρομών 

υπάρχουν έξοδοι μέσα σε τούνελ στην Ελλάδα. Στα γρήγορα μου έρχεται η έξοδος της Αττικής Οδού προς Περιφερειακή Υμηττού (ρεύμα προς  Αεροδρόμιο). Υπάρχουν έξοδοι αμέσως μετά από τούνελ επίσης.

• Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, ghostaki said:

Συνήθως τα εργοστασικά gps χρησιμοποιούν τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για inertia navigation. GPS σήμα υπόγεια δε περνάει.

Τα εργοστασιακά γνωρίζουν την ταχύτητα και την απόσταση από την περιστροφή των τροχών. Σε συνδυασμό με τον χάρτη, και το τελευταίο στίγμα,  είναι εύκολο να δώσει θέση.

• Like 1
Δημοσ.

Στα εργοστασιακα συστηματα πλοηγησης, οι χαρτες πως παιρνουν αναβαθμιασεις, καθε ποτε  και μεχρι ποτε; Με google maps ή με sygic με το lifetime licence που εχω ξερω πως θα εχω θεωριτικα για παντα αναναθμισεις. Ειναι καποιας εταιρεια; πχ tomtom,τι ακριβως παιζει; Δεν γνωριζω γιατι ειμαι με αυτοκινητο του '10 και χρησημοποιω  το κινητο για πλοηγηση.

Δημοσ.

Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια σε iGo και μάλιστα δείχνει το τούνελ και πόσα μέτρα απομένουν μέχρι την έξοδο από αυτό. Δεν θυμάμαι να έχω χάσει ποτέ σήμα μέσα σε σήραγγα, και από οθόνη 2din και από το κινητό. Νομίζω ότι το ίδιο γίνεται και με το Sygic, αν θυμάμαι καλά. Σε Google maps σε λειτουργία drive mode αλλάζει το φόντο σε σκούρο και εξακολουθεί να λειτουργεί η πλοήγηση κανονικά, επίσης εδώ και πολύ καιρό.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, GeorgeTrzs είπε

Στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο Καλαμάτα σίγουρα υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας και δέδομενων κατά μήκος όλων των σηραγγών.

Φαντάζομαι και στους υπόλοιπους θα ισχύει το ίδιο...

10 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ποιά είναι αυτά ? Για πες …..

8 ώρες πριν, dkstopo είπε

Δεν έχει ιδέα το έγραψε για το γράψει, μαρεσει που θέλουν και πλοήγηση μέσα σε τούνελ λες και έχεις επιλογές διαδρομών 

Κοίτα το όνομα του και βγάλε συμπέρασμα...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dkstopo είπε

Δεν έχει ιδέα το έγραψε για το γράψει, μαρεσει που θέλουν και πλοήγηση μέσα σε τούνελ λες και έχεις επιλογές διαδρομών 

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να πας ευθεία, χρειάζεται βοήθεια 😝

Δημοσ.
14 ώρες πριν, andreas-d είπε

Πάντως το καλοκαίρι που ήρθα Ελλάδα από Γερμανία με πολλά και μεγάλα τούνελ στην διαδρομή το εργοστασιακό gps του αυτοκινήτου μου δεν έχασε πουθενά το σημα και την καθοδήγηση, το αυτοκινητο είναι μοντέλο το 23, ολόκληρη google τώρα το ανακάλυψε..

12 ώρες πριν, GeorgeTrzs είπε

Στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο Καλαμάτα σίγουρα υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας και δέδομενων κατά μήκος όλων των σηραγγών.

Φαντάζομαι και στους υπόλοιπους θα ισχύει το ίδιο...

Θεωρω οτι η ειδηση ισχυει κατα 99% για εξωτερικο. Εχω περασει απο σηραγγες τεμπων, εγνατιας τοσο σε υψος Βεροιας οσο και Ιωαννινων και δεν εχω χασει ποτε το σημα. Και γνωριζω οτι πλεον στην Ελλαδα εχουν οντως σημα οι σηραγγες μεσα. Bonus που εχει και αμεση αναγνωριση οτι μπαινεις σε σηραγγα και γινεται μαυρο το φοντο, στιγμιαια κιολας με το που μπεις/βγεις :P

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να πας ευθεία, χρειάζεται βοήθεια 😝

Πολλά τούνελ  στο εξωτερικό έχουν εξόδους μέσα στο τούνελ και Ελβετία και Αυστρία έχω συναντήσει, η με το που βγαίνεις κατευθείαν να έχει εξόδους..

3 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Στα εργοστασιακα συστηματα πλοηγησης, οι χαρτες πως παιρνουν αναβαθμιασεις, καθε ποτε  και μεχρι ποτε; Με google maps ή με sygic με το lifetime licence που εχω ξερω πως θα εχω θεωριτικα για παντα αναναθμισεις. Ειναι καποιας εταιρεια; πχ tomtom,τι ακριβως παιζει; Δεν γνωριζω γιατι ειμαι με αυτοκινητο του '10 και χρησημοποιω  το κινητο για πλοηγηση.

Το δικό μου παίρνει αναβαθμίσεις over ear update για τέσσερα χρόνια δωρεάν βέβαια εκτός απο αναβαθμίσεις περιλαμβάνει και φωνητικές ενημερωσεις για κυκλοφορία οδικα συμβάντα καιρικές συνθήκες κλπ,μετα πληρώνεις ένα ποσό 199€ για αλλά τρία χρόνια και πάει λέγοντας αν θες φυσικά, κάποια άλλα έχουν τους χάρτες σε κάρτα μνήμης, πάλι αντιπροσωπεία για update..

• Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί ως γνωστόν εάν μπεις σε μία σήραγγα δεν θα βρεις εύκολα την έξοδο και πρέπει να έρθει το google maps για να σε σώσει.......

Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreas-d είπε

Το σήμα gps το ξέρουν και οι κότες ότι δεν περνάει σε τούνελ, το Navigation του αυτοκινήτου δούλευε κανονικά μεσα στα τούνελ, πιθανόν να στηρίζεται και σε άλλα υποσυστήματα του αυτοκινήτου cloud Navigation, bluetooth, wifi, sensor, camera, σημασία έχει ότι δουλεύει η πλοήγηση και δεν γράφει δεν υπάρχει σήμα.. 

Σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου με GPS που είχα βάλει πριν 20 χρόνια στο αυτοκίνητο, η πλοήγηση μέσα σε τούνελ όπου χανόταν το σήμα gps γινόταν ως εξής:

Η συσκευή συνδεόταν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου για να παίρνει τα δεδομένα ταχύτητας. Ταυτόχρονα, ένας τρισδιάστατος γυροσκοπικός αισθητήρας που βρισκόταν μέσα στην κρυφή μονάδα της συσκευής στο πάτωμα του αυτοκινήτου, αναγνώριζε την κλίση του οδοστρώματος, ώστε να αντιλαμβάνεται πραγματικά πόσο έχεις προχωρήσει πάνω στον χάρτη. Η ακρίβειά του ήταν υποδειγματική και έβλεπα στον χάρτη την κάθε έξοδο, στην πραγματική απόσταση. Σε συνδυασμό και με την ανάλυση ταχύτητας η φωνητική καθοδήγηση γινόταν πολύ νωρίς ή πιο αργά, αφού ήξερε πότε θα φτάσεις στην στροφή/έξοδο κλπ

Και μιας και μιλάμε για το google maps στο γενικότερο, παρατηρώ ότι την φωνητική καθοδήγηση την πραγματοποιεί πολύ νωρίτερα από όσο πρέπει. Ακόμη κι αν κινείσαι με 10 χιλιόμετρα, θα σου πει π.χ. στρίψε δεξιά, τη στιγμή που σε 20-30 μέτρα υπάρχει δρόμος που προηγείται από αυτόν που πρέπει να στρίψεις. Αν δεν κοιτάς τον χάρτη κι αν οι δυο δρόμοι έχουν απόσταση μισού τετραγώνου, κινδυνεύεις να στρίψεις σε λάθος δρόμο. Και σε ταξίδια όπου πρέπει να βγω σε κάποια έξοδο και υπάρχει και δεύτερη έξοδος σε πολύ κοντινή απόσταση, δεν ξέρεις ποια εννοεί, αν δεν κοιτάξεις τη χαραγμένη πορεία στο χάρτη. Μακάρι να βελτίωναν αυτό το χαρακτηριστικό.

Να βλέπει το google maps με τι ταχύτητα κινείσαι και να αποφασίζει αν θα σου μιλήσει την τελευταία στιγμή (αν κινείσαι με 10χμ) ή να σου μιλήσει πιο νωρίς αν βλέπει πως τρέχεις με 50-60+  Λεπτομέρειες, αλλά είναι από αυτές που κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα πλοήγησης.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/1/2024 στις 9:42 ΜΜ, herbalife3 είπε

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι η λειτουργία θα λειτουργήσει μόνο εάν η σήραγγα από την οποία ταξιδεύετε έχει εγκατεστημένα Bluetooth beacons.

κάτι που σίγουρα έχει το εθνικό οδικό δίκτυο 🤣

Ελλάδα 2.1 τα βάζουν σε λίγες μέρουλες 

Δημοσ.

Περάσαμε από τα τούνελ των Τεμπών πρόσφατα. Από το καλοκαίρι είχαμε σήμα gps μέσα, αλλά τώρα που ξαναπέρασαμε κάτι είπε η γυναίκα μου και το συζητησαμε. Ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι υπολόγιζε την ταχύτητα που είχαμε κατά την είσοδο και εκανε μια προσομοίωση της θέσης. Μετά το άρθρο δεν ξέρω τι ισχύει, αλλά το στίγμα ήταν ακριβές. Στο μυαλό μου είχα το, αν θα σταματουσα, θα το ξεγελουσα? Εννοείται πως δεν δοκίμασα κάτι τέτοιο σε τούνελ 😊

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...