Προς το περιεχόμενο

Το BeamO της Withings συνδυάζει 4 ιατρικά όργανα σε ένα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από σύντομη συνεργασία με τη Nokia στο παρελθόν, η Withings έχει χτίσει αθόρυβα ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο συσκευών σχεδιασμένων από ειδικούς με στόχο να καταστήσει την παρακολούθηση ζωτικών σημείων γύρω από την υγεία του χρήστη, προσιτή στο σπίτι, πέρα από τις επισκέψεις σε γιατρούς. 

Παρά το περίεργο όνομά του που παραπέμπει σε παιχνίδια της δεκαετίας του '80, το BeamO αποτελεί παράδειγμα των πρόσφατων φιλοδοξιών της Withings στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο και είδαμε από κοντά στη CES 2024. Αντί για άλλο ένα όργανο γυμναστικής ή ένα μαξιλάρι ύπνου, το BeamO αποτελεί μια νέα κατηγορία προϊόντων για τη γαλλική εταιρεία που επιτρέπει στους ασθενείς να μοιράζονται εύκολα τις βασικές ζωτικές ενδείξεις με τους κλινικούς γιατρούς κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων τηλε-υγείας.  

Όπως εξηγεί η Withings, κάτι τέτοιο έχει απόλυτο νόημα, δεδομένου ότι οι επισκέψεις μέσω τηλεϊατρικής αυξήθηκαν κατά 15 φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ, ακόμη και αν ο ρυθμός αυτός μειώθηκε στη συνέχεια. Η ευκολία και το χρονοδιάγραμμα της εξ αποστάσεως περίθαλψης παραμένει ανώτερη για μη επείγοντα περιστατικά σε σχέση με τα προσωπικά ταξίδια. 

Το BeamO, που έχει μέγεθος μικρότερο από ένα smartphone, μπορεί να μετρήσει τέσσερις ζωτικές μετρήσεις, λειτουργώντας ως θερμόμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξύμετρο και στηθοσκόπιο σε μία φορητή συσκευή, παρέχοντας στους γιατρούς πολύτιμες πληροφορίες για τον ασθενή σε πραγματικό χρόνο. 

image.jpeg.55abf628f81c7af2fbd7307d0fd5325e.jpeg

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Withings, Eric Carrell: "Το BeamO είναι μια συσκευή που μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την υγεία των ασθενών: "Η τηλεϊατρική μετά την πανδημία είναι κάτι δημοφιλές αλλά οι απομακρυσμένες επισκέψεις στερούνταν προηγουμένως δυνατοτήτων για την αναπαραγωγή των ελέγχων ρουτίνας δια ζώσης. Το BeamO καθιστά αυτό εφικτό από απόσταση, ενοποιώντας τη λειτουργικότητα τεσσάρων ξεχωριστών ιατρικών συσκευών".

Συγκεκριμένα, το BeamO μπορεί να διαβάζει ταυτόχρονα την οξυγόνωση του αίματος, τον καρδιακό ρυθμό, να λαμβάνει ηλεκτροκαρδιογραφήματα ιατρικού επιπέδου και άλλα, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα στην οθόνη του. Ο ήχος του μπορεί επίσης να μεταδοθεί σε κλινικούς γιατρούς μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής.  

Η Withings εξακολουθεί να επιδιώκει τη ρυθμιστική έγκριση από τον FDA σχετικά με χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση ανώμαλου καρδιακού παλμού AFib και αν όλα πάνε καλά το BeamO θα κυκλοφορήσει εμπορικά τον Ιούλιο με τιμή 250 δολαρίων, ενισχύοντας τις διαθέσιμες επιλογές της εταιρείας για συσκευές γύρω από την υγεία που ενδυναμώνουν τον ασθενή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geotoseo είπε

Σωστό προϊόν, λογική τιμη σχετικά, ίσως σώσει ζωές. Εύγε

Αξιόπιστη εταιρεία στον τομέα της.

Νομίζω ότι το θερμόμετρο υπερύθρων της Withings είναι το μόνο που είδα ότι δουλεύει σωστά.

Επεξ/σία από svartevarg
  • Like 1

Είναι "εργαλεία" της καθημερινότητας που αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να ξέρω απλά την ακρίβειά τους. Κατανοώ ότι δεν θα είναι εφάμιλλα των ιατρικών αλλά "πόσο χάνουν".

2 hours ago, vardaloupas said:

Είναι "εργαλεία" της καθημερινότητας που αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να ξέρω απλά την ακρίβειά τους. Κατανοώ ότι δεν θα είναι εφάμιλλα των ιατρικών αλλά "πόσο χάνουν".

To scanwatch της withings είχε πάρει FDA approval για ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. Τέτοια approved gadgets θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαζικό screening στο μέλλον με σκοπό να μειωθούν τα περιστατικά εγκεφαλικών.

• Like 1

Θα το ψάξω αλλά δεν λέει στο άρθρο πως συνδέεται με το σώμα μας. Και πως παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο ? το έχουμε συνεχώς επάνω μας?

Παιδιά το άρθρο λέει για πραγματικό χρόνο... δεν ισχύει... απλά στέλνεις το αποτέλεσμα μέσω εφαρμογής όπου θέλεις. οκ...

Το θέμα είναι τι παραπάνω κάνει από ένα καλό ρολόι... watch 4/5/6 samsung apple watch κλπ... Οπτικό αισθητήρα έχει και αυτό απλά το μόνο παραπάνω είναι ότι έχει και θερμόμετρο υπερύθρων  που έχει και το watch5/6 ... 

Δεν είναι κακό και δεν κατηγορώ το μηχάνημα καλό είναι να έχουμε όσο περισσότερες ευκολίες για θέματα υγείας αλλά τι ακριβώς κάνει παραπάνω δεν καταλαβαίνω. Και θέλεις φυσικά και το κινητό για να στείλεις τα αποτελέσματα... 

Τώρα για το θέμα της ακρίβειας μέτρησης εκεί είναι μια άλλη ιστορία. Θα προτιμήσω apple και samsung από withings... προσωπική μου άποψη εννοείται.

Τα 250 που κοστίζει αν όντως ισχύει δεν είναι κακή τιμή για κάποιον που δεν έχει καλό ρολόι.. αλλά και πάλι δεν μου κάθεται.. Με 250 παίρνεις watch5 /6 για ποιο λόγο να πάρει κανείς αυτό εδώ ?

Ανάμεικτα τα αισθήματα δε ξέρω...

13 ώρες πριν, svartevarg είπε

Αξιόπιστη εταιρεία στον τομέα της.

Νομίζω ότι το θερμόμετρο υπερύθρων της Withings είναι το μόνο που είδα ότι δουλεύει σωστά.

Δεν έχεις δει πολλά μάλλον και το λες αυτό. Έχω συγκρίνει και παλιό υδραργυρικό θερμόμετρο ιατρικό αλλά και ψηφιακό και υπερύθρων από νοσοκομείο και της xiaomi παίζει τέλεια απλά.

3 ώρες πριν, vardaloupas είπε

Δεν χάνουν καθόλου η έστω χάνουν ελάχιστα και το αποτέλεσμα που θα στείλεις στον γιατρό θα είναι πολύ σωστό για να αποφασίσει αν θα σε δει από κοντά και όλα αυτά βέβαια  αν κάνεις σωστά την μέτρηση. Αν ακολουθήσεις δηλαδή τις σωστές οδηγίες. Αυτά πάντα για τα επώνυμα ακριβά της samsung apple που έχω δοκιμάσει. ΠΙστεύω και άλλες μάρκες θα είναι το ίδιο αξιόπιστες... 

Η ένσταση μου είναι γιατί κανείς να πάρει αυτό και όχι ένα ρολόι

47 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

Δεν έχεις δει πολλά μάλλον και το λες αυτό. Έχω συγκρίνει και παλιό υδραργυρικό θερμόμετρο ιατρικό αλλά και ψηφιακό και υπερύθρων από νοσοκομείο και της xiaomi παίζει τέλεια απλά.

Ξέρεις αν υπάρχει διαθέσιμο σε skroutz, bestprice ή σε κάποιο αξιόπιστο eshop;;;

58 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Ξέρεις αν υπάρχει διαθέσιμο σε skroutz, bestprice ή σε κάποιο αξιόπιστο eshop;;;

με μια γρήγορη ματιά έχει εξανλτηθεί από παντού ... απίστευτο... ούτε skroutz ούτε bestprice Ούτε πουθενά... πουθενά όμως.. παντού εξανλτημένο... geek buying επίσης... 

στο hagglezon δείχνει ότι υπάρχει αλλά πουθενά δε λέει για xiaomi... το λέει μόνο ihealth... Οπότε 

όχι δεν μπορώ να σου πω κανένα αξιόπιστο eshop... 

βρε για κοίτα που αισθάνομαι τυχερός που το έχω.. το είχα πάρει προσφορά από eshop κάποια στιγμή πριν καμιά διετία... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...