Προς το περιεχόμενο

Seat Ibiza βελτιώσεις

Vassilis_Pyrgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εσωτερικά άλλαξε ταπετσαρίες ουρανό κλπ δλδ να το φέρεις στην καλή κατάδυση γιατί από 2005 λίγα θα έχουν μείνει καθος πρπει.

Έξω βάλε σωστά φώτα (έχει κάτι ωραία led η Philips κάπου στα 100 ευρώ πορείας)

Μηχανικά κάνε ένα γενικό service σε όλα τα αναλωσημα τσέκαρε πολλαπλασιαστες μπεκ κλπ, δες σε τι κατάσταση είναι ψαλίδια άκρο μπάρα αμορτισέρ top mount αν δεν έχει αλλαχθεί τπτ από αυτά όλα είναι για πέταμα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Για 2 χρόνια που θα το κρατήσεις μην πετάς λεφτά σε τέτοια. Κράτα τα για όταν και αν σου βγάλει μηχανολογική ζημιά. 

ενδεικτικά τα είπα τα 2 χρόνια και συ...

ακομη δεν το πηρες θες και βελτιωσεις?

τι σκατα να βελτιωσεις σε ενα 20ετιας μοντελο μαζικης παραγωγης? Κατσε στ' αυγα σου, πηγαινε απο το μερος Α στο μερος Β χωρις να βρεχεσαι και κρατα κανα φραγκο (που δεν σου τρεχουν απο τα μπατζακια) για την συντηρηση του. Γιατι μετα θα ψαχνεις να βαλεις γκλιν γκλον λαστιχα και θα φρεναρεις στο χιλιομετρο

• Like 3
  • Confused 2

1 ώρα πριν, tutuyo είπε

ακομη δεν το πηρες θες και βελτιωσεις?

τι σκατα να βελτιωσεις σε ενα 20ετιας μοντελο μαζικης παραγωγης? Κατσε στ' αυγα σου, πηγαινε απο το μερος Α στο μερος Β χωρις να βρεχεσαι και κρατα κανα φραγκο (που δεν σου τρεχουν απο τα μπατζακια) για την συντηρηση του. Γιατι μετα θα ψαχνεις να βαλεις γκλιν γκλον λαστιχα και θα φρεναρεις στο χιλιομετρο

ναι ρε παιδί μου λέω μέσω της συντήρησης τι μπορώ να βελτιώσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Vassilis_Pyrgos είπε

Καλησπέρα σας... άνοιξα ένα διαφορετικό τοπικ σχετικά με το Seat Ibiza που αγόρασα.. Θα ήθελα να ρωτήσω τι βελτιώσεις μπορώ να του κάνω; Δεν μιλάω για βελτιώσεις του στυλ να το κωλοφτιάξω (τουλάχιστον προς το παρόν) μιλάω κυρίως για αισθητικές βελτιώσεις στο εσωτερικό 

Τα φώτα του να αλλάξεις σε led ώστε να βλέπεις καλύτερα το βραδυ αλλά να γίνει σωστή δουλειά, ώστε να χτυπάνε όπως τα εργοστασιακά. 
Επιπλέον θα πρότεινα μια οθονη android 2 din στη θέση του στερεοφωνικού για χάρτες,android auto,CarPlay. Μπαίνει εύκολα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν πιάνουν τα χέρια σου. Βέβαια και μια κλασική πηγή με 20-25€ κάνει τη δουλειά της αν έχει Bluetooth/usb επάνω και δεν θες να χάσεις την θηκη κάτω από το ραδιόφωνο.
Αν είναι φθαρμένος ο λεβιες ταχυτήτων αλλαγή, και ταπετσαρίες το ίδιο. Ειδικα ουρανό να έχεις το νου σου. 
Επίσης αν μπει οθονη βάλε κάμερα οπισθοπορειας αλλιως οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Θα σου λύσει τα χέρια, ειδικα αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις φιμε τζάμια στα πίσω παράθυρα και στο πίσω παρμπρίζ.Κοστος Parktronic 10-15€ τρύπας πίσω προφυλακτήρα σε 4 σημεία και να λύσεις το πίσω φαναρι συν πλαστικά ώστε να περάσεις τα καλώδια μέσα και να δίνει σήμα όταν μπαίνει όπισθεν να χτυπάνε οι αισθητήρες.

Επεξ/σία από NikolasKon14

28 λεπτά πριν, Vassilis_Pyrgos είπε

ναι ρε παιδί μου λέω μέσω της συντήρησης τι μπορώ να βελτιώσω;

Μπορείς να ψάξεις για κανα ιμιμεταλικό τακάκι για το μοντέλο σου, που θα βελτιώσει το φρενάρισμα, ίσως πακέτο και με κανα δίσκο, π.χ

Αν τα καθίσματα και γενικά η ταπετσαρία δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά απο τόσα χρόνια, θα ήταν μια καλή επένδυση.

Ο ουρανός στα group vag έχουν γενικά θέμα, παθών, κανα 200αρι παίζει να χρειαστεί να τα σκάσεις.

24 λεπτά πριν, NikolasKon14 είπε

Τα φώτα του να αλλάξεις σε led ώστε να βλέπεις καλύτερα το βραδυ αλλά να γίνει σωστή δουλειά, ώστε να χτυπάνε όπως τα εργοστασιακά. 
Επιπλέον θα πρότεινα μια οθονη android 2 din στη θέση του στερεοφωνικού για χάρτες,android auto,CarPlay. Μπαίνει εύκολα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν πιάνουν τα χέρια σου. Βέβαια και μια κλασική πηγή με 20-25€ κάνει τη δουλειά της αν έχει Bluetooth/usb επάνω και δεν θες να χάσεις την θηκη κάτω από το ραδιόφωνο.
Αν είναι φθαρμένος ο λεβιες ταχυτήτων αλλαγή, και ταπετσαρίες το ίδιο. Ειδικα ουρανό να έχεις το νου σου. 
Επίσης αν μπει οθονη βάλε κάμερα οπισθοπορειας αλλιως οπωσδήποτε αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Θα σου λύσει τα χέρια, ειδικα αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις φιμε τζάμια στα πίσω παράθυρα και στο πίσω παρμπρίζ.Κοστος Parktronic 10-15€ τρύπας πίσω προφυλακτήρα σε 4 σημεία και να λύσεις το πίσω φαναρι συν πλαστικά ώστε να περάσεις τα καλώδια μέσα και να δίνει σήμα όταν μπαίνει όπισθεν να χτυπάνε οι αισθητήρες.

Φιμέ τζάμια έχει το αμάξι από μόνο του 

1 λεπτό πριν, Vassilis_Pyrgos είπε

Φιμέ τζάμια έχει το αμάξι από μόνο του 

Αισθητήρες παρκαρίσματος ή οθονη 2din και κάμερα οπισθοπορίας. Αν δεν έχει,βάλε τα οπωσδήποτε. 

αυτό που είπα εγώ είναι τι μπορώ να βελτιώσω αισθητικά π.χ για ένα ραδιόφωνο ή οθόνη όχι να του πειράξω κάτι άλλο 

17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν αξιζει να βαλεις ουτε ενα ευρω εκτός το σερβις και τα απαιτούμενα, πχ λάστιχα κλπ

γιατί έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η πλειοψηφια σου γραφει καλυτερα να ασχολεισαι με τα μηχανικα μερη. Οσα λεφτα και να δωσεις για το οχημα σε αξεσουαρ, ειναι για σενα για τη $#$σου οσο εχεις το αμαξακι. Αν στα κλεψουν ή αν περιμενεις να το πουλησεις περισσοτερο απο την αρχικη τιμη λογω των αξεσουαρ ειναι απλως ονειρο να παρεις αυτα τα χρηματα πισω.

Σε λιγους μηνες αν ξεκινησεις με μια οθονη, μετα αισθητηρες, μετα φιμε, μετα ζαντες, ειναι σα να ειχες παρει ενα καλυτερο και πιο καινουργιο αυτοκινητο αλλα σε δοσεις και θα στεναχωριεσαι οταν το σκεφτεσαι...

Θα λες καλυτερα να τα μαζευα και να τα εδινα σε καλυτερο αμαξι παρα που τα επενδυσα σε αυτο...

Τελος, επειδη μιλαμε για οχηματα με χλμ και ετη στη πλατη τους, θελουν οποσδηποτε καθε χρονο μηχανικη συντηρηση (τουλαχιστον λαδια φιλτρα) αλλιως δε συγχωρουνε σε αμελειες και σε αφηνουν χωρις οικτο στη μεση του δρομου. Μη σκεφτεσαι: τι τα εδινα σε φιμε και δεν εκανα σερβις οταν επρεπε;

Υ.Γ Στα γραφει προσφατα κατοχος saxo του 2000 (υπαρχει το οχηματακι στο αντιστοιχο τοπικ) αρα ομοιοπαθων

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3

Βασιλη εγω θα επαιρνα παντως μια οικονομικη android απο aliexpress με μια καμερα οπισθοπορείας, ομορφαινει και το χαιρεσαι... Πλεον το κανεις με κατω απο 100€ ολο αυτό αν πιανει λιγο το χερι σου

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

η πλειοψηφια σου γραφει καλυτερα να ασχολεισαι με τα μηχανικα μερη. Οσα λεφτα και να δωσεις για το οχημα σε αξεσουαρ, ειναι για σενα για τη $#$σου οσο εχεις το αμαξακι. Αν στα κλεψουν ή αν περιμενεις να το πουλησεις περισσοτερο απο την αρχικη τιμη λογω των αξεσουαρ ειναι απλως ονειρο να παρεις αυτα τα χρηματα πισω.

Σε λιγους μηνες αν ξεκινησεις με μια οθονη, μετα αισθητηρες, μετα φιμε, μετα ζαντες, ειναι σα να ειχες παρει ενα καλυτερο και πιο καινουργιο αυτοκινητο αλλα σε δοσεις και θα στεναχωριεσαι οταν το σκεφτεσαι...

Θα λες καλυτερα να τα μαζευα και να τα εδινα σε καλυτερο αμαξι παρα που τα επενδυσα σε αυτο...

Τελος, επειδη μιλαμε για οχηματα με χλμ και ετη στη πλατη τους, θελουν οποσδηποτε καθε χρονο μηχανικη συντηρηση (τουλαχιστον λαδια φιλτρα) αλλιως δε συγχωρουνε σε αμελειες και σε αφηνουν χωρις οικτο στη μεση του δρομου. Μη σκεφτεσαι: τι τα εδινα σε φιμε και δεν εκανα σερβις οταν επρεπε;

Υ.Γ Στα γραφει προσφατα κατοχος saxo του 2000 (υπαρχει το οχηματακι στο αντιστοιχο τοπικ) αρα ομοιοπαθων

θα σου απαντήσω... Φιμέ έχει το αμάξι όταν το πήρα αλλά και να θέμα να βάλω δεν θα το έκανα.... τώρα για ζάντες δεν θέλω να βάλω παραπάνω..μόνο τα λάστιχα του θέλω να αλλάζω όταν πρέπει... Δεν είχα σκοπό να το κωλοφτιάξω.. απλά μια οθονούλα η έστω ένα ραδιόφωνο με usb καλό θα ήταν.. ίσως και να αλλάξω την κεραία γιατί έχει κοντή μεταλλική και δεν πιάνει το μαμά στερεοφωνικό... 

Όσο αναφορά τα μηχανικά ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα τα κοιτάζω... Θέλω να γίνω ψείρας όσον αφορά αυτό το κομμάτι..

4 ώρες πριν, paylidis είπε

Βασιλη εγω θα επαιρνα παντως μια οικονομικη android απο aliexpress με μια καμερα οπισθοπορείας, ομορφαινει και το χαιρεσαι... Πλεον το κανεις με κατω απο 100€ ολο αυτό αν πιανει λιγο το χερι σου

μόνος μου δεν μπορώ να το κάνω.... αν μπορούσα θα το χα κάνει ήδη...

Επεξ/σία από Vassilis_Pyrgos

Έχω του 2003 το 5άπορτο  με 101 ίππους ( μπορεί και να έχουν ψοφήσει κάμποσοι απο τότε )

Πρώτο χέρι, 220Κ km ( σχετικά λίγα ) γιατί κινούμαι ταυτόχρονα με μηχανή και είχα και δεύτερο αυτοκίνητο. 

Το αγόρασα καινούριο οπότε, το ξέρω απο έξω και απο μέσα. Τρώει λαδάκια και θα πρέπει να συμπληρώνεις αν το ζορίζεις.

Πολλαπλασιαστές έχω αλλάξει ένα σετάκι των 4, λάμδα πάω για δεύτερο. Όσο για τα αναλώσιμα εξαρτάται την ποιότητα που θα βάλεις.

Όταν άλλαξα δισκόπλακες και τακάκια για παράδειγμα, προτίμησα brembo απο την cleinmein ( ότι πληρώνεις παίρνεις )

Μήν βάλεις led λάμπες μπροστά. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις, άσε που θα είναι χειρότερες απο  κάποιες καλές πυρακτώσεως ( nightbreaker για παράδειγμα ) Οι καλές led είναι πανάκριβες. Αισθητήρες παρκαρίσματος με ένα 30άρι παίρνεις τους καλύτερους όπως είπαν τα παιδιά πιό πάνω. Μήν δίνεις άλλα χρήματα, το αυτοκίνητο είναι παλιό, κινήσου αξιοπρεπώς και με ασφάλεια. Λάστιχα δοκιμασμένα με δύο αλλαγές έχω βάλει  τα hankook ventus prime. 

Το έκανα μετατροπή σε υγραέριο landirenzo. Κινείται αξιοπρεπώς και οικονομικά  ( με 30 λίτρα υγραέριο - και κάνει 420 χιλιόμετρα ). Σε αυτά βάλε και 0.85 λίτρα βενζίνης ανα 100 κμ για τους ψεκασμούς. Κόστος εγκατάστασης 900 ευρώ - κινούμαι με υγραέριο εδώ και 70Κ κμ με μοναδικό σερβις δύο φίλτρα γραμμής.

• Like 2

1 ώρα πριν, maqqis είπε

Έχω του 2003 το 5άπορτο  με 101 ίππους ( μπορεί και να έχουν ψοφήσει κάμποσοι απο τότε )

Πρώτο χέρι, 220Κ km ( σχετικά λίγα ) γιατί κινούμαι ταυτόχρονα με μηχανή και είχα και δεύτερο αυτοκίνητο. 

Το αγόρασα καινούριο οπότε, το ξέρω απο έξω και απο μέσα. Τρώει λαδάκια και θα πρέπει να συμπληρώνεις αν το ζορίζεις.

Πολλαπλασιαστές έχω αλλάξει ένα σετάκι των 4, λάμδα πάω για δεύτερο. Όσο για τα αναλώσιμα εξαρτάται την ποιότητα που θα βάλεις.

Όταν άλλαξα δισκόπλακες και τακάκια για παράδειγμα, προτίμησα brembo απο την cleinmein ( ότι πληρώνεις παίρνεις )

Μήν βάλεις led λάμπες μπροστά. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις, άσε που θα είναι χειρότερες απο  κάποιες καλές πυρακτώσεως ( nightbreaker για παράδειγμα ) Οι καλές led είναι πανάκριβες. Αισθητήρες παρκαρίσματος με ένα 30άρι παίρνεις τους καλύτερους όπως είπαν τα παιδιά πιό πάνω. Μήν δίνεις άλλα χρήματα, το αυτοκίνητο είναι παλιό, κινήσου αξιοπρεπώς και με ασφάλεια. Λάστιχα δοκιμασμένα με δύο αλλαγές έχω βάλει  τα hankook ventus prime. 

Το έκανα μετατροπή σε υγραέριο landirenzo. Κινείται αξιοπρεπώς και οικονομικά  ( με 30 λίτρα υγραέριο - και κάνει 420 χιλιόμετρα ). Σε αυτά βάλε και 0.85 λίτρα βενζίνης ανα 100 κμ για τους ψεκασμούς. Κόστος εγκατάστασης 900 ευρώ - κινούμαι με υγραέριο εδώ και 70Κ κμ με μοναδικό σερβις δύο φίλτρα γραμμής.

εγώ έχω του 2004 με τους ίδιους ίππους 

Όταν παίρνεις τέτοιο αυτοκίνητο βασική αρχή είναι να ελέγξεις στα σοβαρά και όχι με την λογική αντέχουν ακόμα κτλ λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, κολάρα - ψυγείο, μπαταρία - δυναμό, θέρμανση, φώτα κτλ κτλ

Οι αισθητικές επεμβάσεις έρχονται στο τέλος και δεν είναι καν απαραίτητες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...