Earper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Καλησπέρα. Ένας φίλος μου είναι 3D Animator (πρόσφατα τελείωσε τη σχολή του) και θέλει να αγοράσει υπολογιστή ο οποίος να μπορεί να υποστηρίξει προγράμματα όπως το 3DS Max και το Maya. Τι προτείνετε;
nickol-us Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι υπέρ. Να τον αγοράσει! Spoiler Χωρίς ανάπτυξη του τι θες να κάνεις δεν πρόκειται να πάρεις πιο καλή απάντηση. Μπορείς να αντιγράψεις την φόρμα που σου δίνω παρακάτω και να την συμπληρώσεις αναλυτικά https://www.insomnia.gr/forums/topic/391825-πρότυπο-φόρμας-αγοράς-αναβάθμισης-υπολογιστή/?do=findComment&comment=3742932 Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από nickol-us 1
Earper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 39 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εγώ είμαι υπέρ. Να τον αγοράσει! Απόκρυψη περιεχομένων Χωρίς ανάπτυξη του τι θες να κάνεις δεν πρόκειται να πάρεις πιο καλή απάντηση. Μπορείς να αντιγράψεις την φόρμα που σου δίνω παρακάτω και να την συμπληρώσεις αναλυτικά https://www.insomnia.gr/forums/topic/391825-πρότυπο-φόρμας-αγοράς-αναβάθμισης-υπολογιστή/?do=findComment&comment=3742932 Μα έγραψα τι προγράμματα θέλει να δουλεύει. Είναι Animator.
jgeorgiou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, Earper είπε Μα έγραψα τι προγράμματα θέλει να δουλεύει. Είναι Animator. budget?
1ns0mn1a Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-3ds-Max-2024.html https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-Requirements-for-Autodesk-Maya-2024.html
unforgiven Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Οι πληροφορίες που δίνεις είναι ελάχιστες. Θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά; Με ποιον τομέα; Θέλει έναν υπολογιστή απλά για να πειραματίζεται και να μαθαίνει το πρόγραμμα; Και, κυρίως, πόσα χρήματα διαθέτει. Το "όσα χρειαστεί" δεν είναι απάντηση. 1
KyrGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα από μοντέρνο hardware αλλά ξέρω ότι αυτό που ζητάει ο OP το ξεκαθάρισε πλήρως (3d Animation), δεν αλλάζει κάτι σημαντικό αν είναι ερασιτέχνης. Το CPU είναι το πρώτο γιατί είναι το δυσκολότερο να αναβαθμιστεί και στα περισσότερα σενάρια συμμετέχει στο rendering. Το δεύτερο είναι η καλή ψύξη. Όσο για το GPU οι περισσότεροι επαγγελματίες συνιστούν κάποια Nvidia Quadro (4GB και άνω υποθέτω).
Chris2756 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Εγω με τετοιο "οσα χριαστει" budget, δεν θα πηγαινα με τιποτα λιγοτερο απο AMD Threadripper Pro 5995wx 64Core CPU Corsair ICUE H179i Elite LCD XT AIO. Με τα ιδια λεφτα περνεις και κλιματιστικο, αλλα δεν βολευει λογω μεγεθους ASUS PRO WS WRX80E-SAGE SE WIFI Motherboard 2x64/ddr5/7200 Ram RTX 4090 ειναι μονοδρομος σαν GPU Seasonic Prime TX-1600 titanium PSU ναχω υσηχο το κεφαλι μου για μελλοντικες προσθηκες 990 pro απο δισκους Ε για τα υπολοιπα ειναι και θεμα γουστου Επενδυση σε μηχανημα εργαλειο/διασκεδαση για πολλαααααα χρονια. Ισως προυποθετει μπαρμπα απο την Αμερικη, χωρις παιδια δικα του, αλλα δεν παει στα κοματια, μια φορα μοναχα ζουμε. Και ποιος μπορει να μου δωσει γκαραντι οτι αυτοι που τα τρωνε με γκομενες περνανε καλυτερα απο εμας που τα τρωμε στα πισια? 1
unforgiven Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 15 ώρες πριν, KyrGR είπε ο OP το ξεκαθάρισε πλήρως (3d Animation), δεν αλλάζει κάτι σημαντικό αν είναι ερασιτέχνης. Το ξεκαθάρισε πλήρως, όπως πλήρως το ξεκαθαρίζει κάποιος που ζητάει "αυτοκίνητο για να μετακινείται". Και πίστεψέ με, έχει τεράστια διαφορά αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης. Εκτός αν θέλει να μαθαίνει το 3d Max στο workstation που έχουμε στο γραφείο και αγοράστηκε 25000. Μια χαρά θα παίζει με τα modifiers.
KyrGR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δε βαριέσαι, ό,τι και να ξεκαθάριζε μετά θα τον ρώταγες ποιόν renderer, μετά αν θα δουλέψει σε 4k κι έτσι μια απλή ερώτηση γίνεται 10 σελίδες διαφωνίας. 'Αλλωστε ο ερασιτέχνης είναι που δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώσει κάποιο render farm. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από KyrGR
unforgiven Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, KyrGR είπε Δε βαριέσαι, ό,τι και να ξεκαθάριζε μετά θα τον ρώταγες ποιόν renderer, μετά αν θα δουλέψει σε 4k κι έτσι μια απλή ερώτηση γίνεται 10 σελίδες διαφωνίας. 'Αλλωστε ο ερασιτέχνης είναι που δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώσει κάποιο render farm. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε τέτοιες λεπτομέρειες. Πολύ χοντρικά, ένας ερασιτέχνης βολεύεται με ένα χιλιάρικο. Ένας επαγγελματίας, ίσως δώσει παραπάνω από 1000 μόνο για τις οθόνες.
KyrGR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Συμφωνώ για τις οθόνες, πραγματικά είναι κάτι που αφορά τους επαγγελματίες, ίσως και η ram εφόσον θέλει να βλέπει κάθε λεπτομέρεια κατά την επεξεργασία. Αλλά κι ο ερασιτέχνης δεν θέλει να ψήσει το Gpu γιαυτό είπα Nvidia Quadro και καλή ψύξη.
atsddd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Τα παραπάνω προγράμματα, όπως επίσης και τα υπόλοιπα 3d software (c4d,blender,Houdini κτλ), μπορούν να τρέξουν ακόμα και σε pc πολύ μικρών επιδόσεων. Τα ίδια τα προγράμματα δεν είναι βαριά. Αν θέλει απλά να πειραματιστεί για να δει πως δουλεύουν, ακόμα κι ένας ryzen 7600 με μια rtx 3060 είναι οκ. Αν όμως η ανάγκη είναι επαγγελματική, εκεί τα πράγματα αλλάζουν παρά πολύ. Αν η επαγγελματική του δραστηριότητα πρόκειται να εξελιχθεί στην Ελλάδα, τότε θα είναι 3d generalist. Που σημαίνει ότι μπορεί να του ανατεθούν projects οποιουδήποτε τομέα μιας 3d παραγωγής. modeling texturing rigging animation simulations ακόμα και render ή το σύνολο της παραγωγης ενός μικρού διαφημιστικού. Για να είναι κάποιος έτοιμος για τα παραπάνω, σε οποιοδήποτε 3d πρόγραμμα, ένα καλό built θα ήταν το παρακάτω. ryzen 7950x (η cpu δεν χρησιμοποιείται πλέον ιδιαίτερα για render, αλλά εκεί τρέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των simulations). Αν δεν σκοπεύει ν ασχοληθεί καθόλου με simulations μπορεί να πάει και στον 7900x χωρις ιδιαίτερες απώλειες. ram : κατά προτίμηση 128 giga, αν έχει σκοπό μετά την 3d παραγωγή να κάνει και το post production των renders σε προγράμματα όπως το after effects. Αν όχι και τα 64 είναι οκ. Αλλά όχι πιο κάτω. Gpu : υποχρεωτικά nvidia και οπωσδήποτε με περισσότερα από 16giga vram. Στην ουσία η 4090 και η 3090 είναι μονόδρομος σε ένα σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Οι renderers παραγωγής (redshift, octane, cycles, vray) θέλουν αναγκαστικά cuda για να τρέξουν στο μέγιστο. Υπάρχει και η λύση του cpu render αλλά δεν είναι αποδοτικό σε θέμα χρόνου. Λέμε για διαφορά της τάξης του /20 σαν ταχύτητα σε σχέση με το gpu render. Επίσης κουτί υπολογιστή με πολύ καλό airflow και ΑΙΟ ψύξη για την cpu. Όταν ρενταρει κάτι, το pc μπορεί να χρειαστεί να δουλεύει στο 100% για μέρες ολόκληρες, όποτε καλό είναι να έχει προβλεφθεί η σωστή ψύξη του συστήματος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα