Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα teclast  F7 plus 3

αυτος είναι ο φορτιστής του που απ ότι κατάλαβα δεν είναι συνηθισμένο βύσμα.

Spoiler

acadapter.jpg.e29189e0d5e8219122a7a6dae353f7eb.jpg

Εγώ θέλω να κάνω μια πατέντα (εκτός αν βρεθεί κάτι έτοιμο εννοείται θα το πάρω) ώστε να φορτίζω αυτό το λαπτοπ μέσω usb. Δηλαδή να παίρνω ρεύμα από τη usb του αυτοκινήτου ή από το Powerbank. Μια φορά στο τόσο θα χρησιμοποιηθεί (κι αν..)

Κάποια βοήθεια; Τι βύσμα θα χρησιμοποιήσω, που θα το βρω;

Spoiler

2012225417_.jpg.0868bff2a9d65a2fd0367ab7f7e02f9b.jpg

Μια πρόχειρη πατέντα μπορεί να γίνει, θα δουλέψει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αυτος είναι ο φορτιστής του που απ ότι κατάλαβα δεν είναι συνηθισμένο βύσμα.

Απόκρυψη περιεχομένων

acadapter.jpg.e29189e0d5e8219122a7a6dae353f7eb.jpg

Εγώ θέλω να κάνω μια πατέντα (εκτός αν βρεθεί κάτι έτοιμο εννοείται θα το πάρω) ώστε να φορτίζω αυτό το λαπτοπ μέσω usb. Δηλαδή να παίρνω ρεύμα από τη usb του αυτοκινήτου ή από το Powerbank. Μια φορά στο τόσο θα χρησιμοποιηθεί (κι αν..)

Απόκρυψη περιεχομένων

2012225417_.jpg.0868bff2a9d65a2fd0367ab7f7e02f9b.jpg

Μια πρόχειρη πατέντα μπορεί να γίνει, θα δουλέψει;

Ερωτηση πρωτη:

Φορτιζει το Laptop απο την USB θυρα του?

Απαντηση:

Εαν ναι βρισκεις κλασικο φορτιστη για αυτοκινητο με εξοδο στα συγκεκριμενα Watt & Amperes και εισαι κομπλε (προσοχη η μια εξοδος να σου δινει τα Watt & amperes που θελεις και οχι το συνολο των θυρων)

Εαν οχι ερωτηση δευτερη:

Ποσα Watt ειναι ο φορτιστης σου? 

Απαντηση:

Κοιτας για Inverter Αυτοκινητου αναλογο με το παραδειγμα που σου βαζω απο κατω.

Baseus Inverter Αυτοκινήτου 150W για 12V DC με 2xUSB CRNBQ-A01 | Skroutz.gr

Θα βρεις πολλα και διαφορα σε διαφορα Wattages. 

Διαλεγεις αυτο που σου κανει. Προσοχη να σου βγαζει τα Wattages απο 12V μπαταρια αυτοκινητου και οχι απο 24V φορτηγου.

Κουμπωνεις κανονικα τον φορτιστη σου οπως στις πριζες του σπιτιου.

Συνηθως πρεπει να ειναι ειτε σε λειτουργια η μηχανή σου κατα την φορτιση είτε η μπαταρια στο φουλ φορτισμενη και να δινει υψηλη ταση 13.2 συνηθως για να δουλεψουν αλλιως τα περισσοτερα εχουν κοφτη σε πιο χαμηλες τασεις για να προστατεψουν το αυτοκινητο σου και να μην drainαρουν την μπαταρια και δεν μπορεις να ξεκινησεις το αυτοκινητο μετα.

image.png.98f194919895eeeaca2310d5bf767844.png

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.aliexpress.com/item/1005005900568939.html

Του αυτοκινήτου ή του PC δεν νομίζω... ίσως ταχυφορτιστής 9V 2A. Για πατέντα δεν ξέρω πάντως στα microusb καλώδια το κόκκινο πάει στο + και το μαύρο στο -, τώρα αν έχεις πρόχειρο 3,5Χ1,35 (για τόσο το βλέπω) καλώδιο κόψε το και βλέπεις τα χρώματα αν είναι το ίδιο (και αναλόγως τα ενώνεις με ταινία).

Επεξ/σία από KyrGR
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Eγώ θέλω να κάνω μια πατέντα (εκτός αν βρεθεί κάτι έτοιμο εννοείται θα το πάρω) ώστε να φορτίζω αυτό το λαπτοπ μέσω usb. Δηλαδή να παίρνω ρεύμα από τη usb του αυτοκινήτου ή από το Powerbank. Μια φορά στο τόσο θα χρησιμοποιηθεί (κι αν..)

Απο το Powerbank ΔΕΝ μπορεις να κανεις πατεντα με τον συγκεκριμενο φορτιστη ο οποιος ειναι απο AC-->DC

Θελεις usb φορτιστη που να σου δινει σε εξοδο 12V/2A - DC/DC. Δεν εχει πατεντα εδω

Το πιο απλο σιγουρο και φθηνο ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο που σου εβαλα παραπανω 

Δημοσ.

ΜΟΝΟ αν και αυτοκίνητο και notebook or mobile είναι USB-C γίνεται ...... απλά από την μάνα τους χωρίς επικίνδυνες πατέντες.  Ολοι σχεδόν οι σύγχρονοι φορητοί  & κινητα φορτίζονται USB-C , όσον αφορά το αυτοκίνητο υπάρχει μετασχηματιστής που μπαίνει στον αναπτήρα και σου δίνει USB-C αν δεν έχει από την μαμά του.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ΜΟΝΟ αν και αυτοκίνητο και notebook or mobile είναι USB-C γίνεται ...... απλά από την μάνα τους χωρίς επικίνδυνες πατέντες.  Ολοι σχεδόν οι σύγχρονοι φορητοί  & κινητα φορτίζονται USB-C , όσον αφορά το αυτοκίνητο υπάρχει μετασχηματιστής που μπαίνει στον αναπτήρα και σου δίνει USB-C αν δεν έχει από την μαμά του.

Δεν φορτιζουν ολες οι θυρες USB τις συσκευες. Ειδικα σε low budget συσκευες που εχουν dedicated βυσμα δεν θα το βρεις συνηθως.

Δεν εχει πατεντα.

Αγοραζεις Inverter αυτοκινητου και κανεις την δουλεια σου κανονικα. Δεν ειναι ακριβο.

Δημοσ.
On 16/01/2024 at 14:08, NikosKallithea said:

Το τροφοδοτικό που ανεβασες ειναι 12ν, τι να φωτίσεις απο ενα usb των 5ν;

εννοούσα με κάτι τέτοιο. βγάζει 12V με 1,5A.

δε καίγομαι να το κάνω. Αν είναι απλό οκ, Τώρα αν θέλει κάτι σαν αυτό που έγραψε ο @SeNNinhA δεν ασχολούμαι καν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Bitbit said:

δε καίγομαι να το κάνω. Αν είναι απλό οκ, Τώρα αν θέλει κάτι σαν αυτό που έγραψε ο @SeNNinhA δεν ασχολούμαι καν

Αυτό μπαίνει στον "αναπτήρα" του αυτοκινήτου κ έχει input 12v (πρακτικά όσο είναι η μπαταρία του αυτοκινητου~11-13,5) και έξοδο πλέον έχει 5v(όσο ένας κλασικός φορτιστής).

Εσύ όντως θέλεις inverter όπως σου είπαν και πριν + τον οικιακό φορτιστή σου.

12v->240v->12v

Τωρα ως wildcard και θεωρητικα ίσως δουλεύε κάτι απευθείας από τον αναπτηρα->καλώδιο-> βύσμα λάπτοπ.

12v->12v

Αλλά τσεκαρε με έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινητου

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

Το συγκεκριμενο δε σε καλυπτει σε ισχυ, χρειαζεσαι απο 2A και πανω.

Επισης για να παρεις 12v απο usb με QuickCharge η PowerDelivery χρειαζεσαι ενα 12v trigger.

Υπαρχουν και ετοιμα βυσματα usb-c pd σε dc barrel αλλα θα πρεπει να προσεξεις να ειναι για 12v και οχι 19v.

Δημοσ.

εντάξει παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε πρόκειται να ασχοληθώ. Νόμιζα ήταν κάτι απλό και ότι αυτό το μαραφέτι έδινε 12V γιατί αυτό γράφει. Εξάλλου δεν είναι ότι το χρειάζομαι. Τουλάχιστον μάθαμε κάποια πράγματα.

Δημοσ.

Ή το βάζεις έτσι πας για ένα καφέ και είσαι έτοιμος (για να γελάσουμε και λίγο)😅

image.png.44c090efdb42b4030e9731c2b887d49e.png

Πάντως η σωστή λύση είναι μια: Car Battery > 12-Volt DC power > σε AC power (που χρησιμοποιεί το laptop) > Adapter Laptop όπως ορθά πρότεινε ο φίλος SeNNinhA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάσει λογικής, εφόσον ο φορτιστής του λάπτοπ είναι 12v/2A, κάτι τέτοιο θα δουλέψει. Η γράφω αρλούμπες; Δεν έχει υποδοχή για αναπτήρα το αυτοκίνητο;

https://www.electronix.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=35882

Επεξ/σία από tasvar
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tasvar είπε

Βάσει λογικής, εφόσον ο φορτιστής του λάπτοπ είναι 12v/2A, κάτι τέτοιο θα δουλέψει. Η γράφω αρλούμπες; Δεν έχει υποδοχή για αναπτήρα το αυτοκίνητο;

https://www.electronix.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=35882

Ή φυσικη λέει ότι θα δουλέψει.

12V*2A=24W

Δεν μπορεί να δώσει παραπάνω ούτως ή άλλως ούτε το μαμά τροφοδοτικό.

Στην ουσία μετασχηματιστης ΑC/DC είναι το τροφοδοτικο όπου εδώ στο αυτοκίνητο έχουμε ήδη 12V συνεχές και δεν χρειάζεται πια.

Δημοσ.

Παρε ενα powerbank και σύνδεσε το σε καθε μια usb,αν φορτίζει το λαπτοπ είσαι οκ(ας λεει ότι είναι χαμηλή τάση κλπ).Αν φορτίζει το powerbank αποκλείεις την πιθανότητα να χρησιμοποιήσεις τις usb για φόρτιση.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...