valkon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε Γιατί την πάτησες? Φεύγεις στα 2 χρόνια. Δε θα σε κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης. Είναι αμοιβαία τα "αισθήματα". Γι' αυτό σου έκανε 2ετές 😉 Μακάρι! Θέλω να είμαι τυπικός.
StamTheMan Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 4 ώρες πριν, valkon είπε Μακάρι! Θέλω να είμαι τυπικός. Δεν αναφερεις τιποτα για τριετια,αν δεν το εχεις ηδη κανει. ΚΑτα 99% δε θα ασχοληθει κανεις,ισα ισα ολο θελουν να ληγουν τα συμβολαια για να κανουν αυξηση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Στις 17/1/2024 στις 2:08 ΠΜ, valkon είπε Μιας και λέμε για 3ετιες, το έχω αναφέρει σε παρόμοιο thread ξανά αλλά εγώ έχω ιδιωτικό συμβόλαιο για 2 χρόνια και το ίδιο είναι και στο taxis. Ειμαι αναγκασμένος να νοικιαζω για 3 χρόνια εφόσον παντού γράφει 2; Όχι,μπορείς να φύγεις αλλα είσαι και υποχρεωμένος να φύγεις στα 2 χρόνια εφοσων έχετε και οι δυο πλευρές συμφωνήσει και υπογράψει τέτοια συμφωνία. Αν είχατε υπογράψει για 3 ή παραπάνω,τότε ούτε εσυ μπορείς να φύγεις νωρίτερα,βάση νομοθεσίας,αλλά ούτε να σε βγάλει νωρίτερα ο ιδιοκτητης,εκτός αν δεν πληρώνεις.
klainmaingr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ποιός είναι ο νόμος που όλοι αναφέρετε για την τριετία; Εγώ δηλαδή αν νοικιάζω με διετές συμβόλαιο μπορεί ο άλλος να μου πεί πλήρωνε ένα χρόνο ακόμα παρόλο που έχουμε υπογράψει διετία, ανεβασμένη σε ααδε κτλ; Πως προκύπτει αυτό που λέτε όλοι σας τελευταία; Σε κάποια site βλέπω οτι αυτό είναι για προστασία ενοικιαστή. Σε άλλα οτι δεν ισχύει αν δεν είναι κύρια κατοικία (έχεις κάποιο όφελος τότε να την ορίσεις σαν κύρια; ). Σε κανένα όμως δε βρίσκω σε ποιό νόμο βασίζεται. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από klainmaingr
Maurikycli Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Λ Με την λογική που έχουν εδώ μέσα θα φτάσουν να λένε ότι ακόμη κι αν λήξει το συμβόλαιο και φύγει ο νοικαρης, θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει μέχρι να βρεθεί ο νέος!
Nabuko Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, klainmaingr είπε Ποιός είναι ο νόμος που όλοι αναφέρετε για την τριετία; 1703/1987 1
doomnx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Στις 18/1/2024 στις 3:27 ΠΜ, StamTheMan είπε Δεν αναφερεις τιποτα για τριετια,αν δεν το εχεις ηδη κανει. ΚΑτα 99% δε θα ασχοληθει κανεις,ισα ισα ολο θελουν να ληγουν τα συμβολαια για να κανουν αυξηση. Η τριετία δεν αποκλείει την αύξηση. Στο συμβόλαιό μας υπάρχει όρος που στην αρχή του 3ου έτους η τιμή θα αυξηθεί με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή. 6 ώρες πριν, klainmaingr είπε Ποιός είναι ο νόμος που όλοι αναφέρετε για την τριετία; Εγώ δηλαδή αν νοικιάζω με διετές συμβόλαιο μπορεί ο άλλος να μου πεί πλήρωνε ένα χρόνο ακόμα παρόλο που έχουμε υπογράψει διετία, ανεβασμένη σε ααδε κτλ; Πως προκύπτει αυτό που λέτε όλοι σας τελευταία; Σε κάποια site βλέπω οτι αυτό είναι για προστασία ενοικιαστή. Σε άλλα οτι δεν ισχύει αν δεν είναι κύρια κατοικία (έχεις κάποιο όφελος τότε να την ορίσεις σαν κύρια; ). Σε κανένα όμως δε βρίσκω σε ποιό νόμο βασίζεται. Αν είναι κύρια κατοικία, η διάρκεια 2 ετών στο συμβόλαιο είναι άκυρη. Αν θες εσύ μπορείς να συνεχίσεις να μένεις μέσα και να του καταβάλεις τα ενοίκια κανονικά και δεν μπορεί να σε διώξει κανένας. Αλλά ισχύει both ways, αν τη δει αλλιώς και δεν μπορέσει να βρει ενοικιαστή να σε αντικαταστήσει μπορεί να σου ζητήσει να μείνεις, αλλιώς μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά. Βέβαια το δεύτερο δεν έχω ακούσει να γίνεται ποτέ. Εννοείται ότι έχεις όφελος από την κύρια κατοικία. Κατ'αρχάς αν είναι μία και μοναδική στη δήλωσή σου δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αλλά και τυχόν επιδόματα θέρμανσης, ρεύματος κλπ όλα συνδέονται με την κύρια κατοικία, δεν μπορείς να τα πάρεις αλλού.
klainmaingr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 26 minutes ago, doomnx said: Αν είναι κύρια κατοικία, η διάρκεια 2 ετών στο συμβόλαιο είναι άκυρη. Αν θες εσύ μπορείς να συνεχίσεις να μένεις μέσα και να του καταβάλεις τα ενοίκια κανονικά και δεν μπορεί να σε διώξει κανένας. Αλλά ισχύει both ways, αν τη δει αλλιώς και δεν μπορέσει να βρει ενοικιαστή να σε αντικαταστήσει μπορεί να σου ζητήσει να μείνεις, αλλιώς μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά. Βέβαια το δεύτερο δεν έχω ακούσει να γίνεται ποτέ. Εννοείται ότι έχεις όφελος από την κύρια κατοικία. Κατ'αρχάς αν είναι μία και μοναδική στη δήλωσή σου δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αλλά και τυχόν επιδόματα θέρμανσης, ρεύματος κλπ όλα συνδέονται με την κύρια κατοικία, δεν μπορείς να τα πάρεις αλλού. Εμένα το δεύτερο με νοιάζει/αφορά αυτή τη στιγμή. Άρα με κύρια κατοικία αλλού και χωρίς κανένα επίδομα δεν έχω κανένα όφελος να την αλλάξω αν θέλω να φύγω στη διετία, χωρίς προβλήματα στην ανάγνωση του νόμου. Ευχαριστώ και τον φίλο παραπάνω για τον νόμο του 87... Νόμιζα οτι είναι κάτι καινούριο μιας και τελευταία το είδα να κυκλοφορεί σαν "είδηση" αλλα ποτε δε το είδα να έχει κάποια αξία στην πραγματικά ζωή. Επίσης καταπληκτικά resources. στην υπογραφή. Ευχαριστώ πολύ! 1
doomnx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, klainmaingr είπε Εμένα το δεύτερο με νοιάζει/αφορά αυτή τη στιγμή. Άρα με κύρια κατοικία αλλού και χωρίς κανένα επίδομα δεν έχω κανένα όφελος να την αλλάξω αν θέλω να φύγω στη διετία, χωρίς προβλήματα στην ανάγνωση του νόμου. Ευχαριστώ και τον φίλο παραπάνω για τον νόμο του 87... Νόμιζα οτι είναι κάτι καινούριο μιας και τελευταία το είδα να κυκλοφορεί σαν "είδηση" αλλα ποτε δε το είδα να έχει κάποια αξία στην πραγματικά ζωή. Επίσης καταπληκτικά resources. στην υπογραφή. Ευχαριστώ πολύ! Ναι αν μιλάμε για δευτερεύουσα κατοικία δεν χρειάζεται να σε αφορά η τριετία. Ό,τι λέει το συμβόλαιο. Κι όμως στην καθημερινή ζωή αφορά πολλές περιπτώσεις κακοπληρωτών που επικαλούνται την κύρια κατοικία για να μείνουν με το ζόρι μέσα. Τπτ, ό,τι χρειαστείς στείλε μου! 🤜🤛 1
andreas1gr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Στις 16/1/2024 στις 11:46 ΠΜ, JakeKaufman είπε Συγνώμη αλλά όταν υπογράψατε τον Σεπτέμβριο με ένα μωρό 1.5 χρόνων δεν μπορούσατε να αντιληφθείτε ότι δεν χωρατε; Ε και εσύ τώρα... Μεγάλωσε το μωρό ακόμα 6 μήνες και πια δεν χωράνε...
StamTheMan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Στις 19/1/2024 στις 7:36 ΜΜ, doomnx είπε Η τριετία δεν αποκλείει την αύξηση. Στο συμβόλαιό μας υπάρχει όρος που στην αρχή του 3ου έτους η τιμή θα αυξηθεί με βάση το Η αυξηση ειναι μηδαμινή.
grennko Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Καλησπέρα Να ρωτήσω και εγώ κάτι για να μην ανοίγω νέο θέμα Το συμβόλαιο λήγει τέλος Σεπτεμβρίου Με ενημέρωσε ότι δεν θα το ανανεώσει μετά από 10+ χρόνια και να ψάξω για σπίτι μέχρι τότε.Αν βρω τον άλλο μήνα σπίτι υπογράφουμε κάποιο χαρτί ότι έφυγα νωρίτερα;Καλά και προφανώς δεν ζητάει τα υπόλοιπα ενοίκια
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Μόλις τώρα, grennko είπε Με ενημέρωσε ότι δεν θα το ανανεώσει μετά από 10+ χρόνια και να ψάξω για σπίτι μέχρι τότε.Αν βρω τον άλλο μήνα σπίτι υπογράφουμε κάποιο χαρτί ότι έφυγα νωρίτερα;Καλά και προφανώς δεν ζητάει τα υπόλοιπα ενοίκια Αφου σε ενημερωσε,θελει να φυγεις το συντομοτερο,πιθανοτατα. Αποδοχη λυσης μισθωσης στο taxes και εισαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα