Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και λέμε για 3ετιες, το έχω αναφέρει σε παρόμοιο thread ξανά αλλά εγώ έχω ιδιωτικό συμβόλαιο για 2 χρόνια και το ίδιο είναι και στο taxis.

Ειμαι αναγκασμένος να νοικιαζω για 3 χρόνια εφόσον παντού γράφει 2; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά υφίσταται αν έχει περάσει τριετία από την αρχή της μίσθωσης, οι ανανεώσεις δεν μετράνε ως νέα μίσθωση.

Για την αρχική μίσθωση το έγραψα που είπε ότι ήταν 1 έτους

1 ώρα πριν, valkon είπε

Μιας και λέμε για 3ετιες, το έχω αναφέρει σε παρόμοιο thread ξανά αλλά εγώ έχω ιδιωτικό συμβόλαιο για 2 χρόνια και το ίδιο είναι και στο taxis.

Αν είναι κύρια κατοικία, ναι.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Γεια σας!!Νοικιαζω απο τον 09/2020 ενα σπιτι..το συμβολαιο μας ληγει 09/2024 αλλα εγω θελω να φυγω μεχρι τελος φεβρουαριου γιατι το σπιτι ειναι μικρο με ενα δωματιο κ εχω ενα μωρο 2 χρονων περιπου κ δεν χωραμε πλεον...αν σπασω το συμβολαιο θα παρω πισω την εγγυηση;;;δινω παντα στην ωρα τους τα ενοικια,δν χρωσταω τιποτα σε λογαριασμους κ το σπιτι δεν εχει καμια φθορα..

Ολα οσα σου ειπαν παραπανω,ειναι μεν σωστα,αλλα σχεδον κανεις δεν ασχολειται να κυνηγησει χαμενα ενοικια.

Οι περιπτωσεις που καποιος ιδιοκτητης το κυνηγησε,ειναι μετρημενες στα δακτυλα.

Συνηθως κανεις δεν ξερει τα δικαιωματα του,σε τετοιες περιπτωσεις,εδω ακομα χρησιμοποιουν την ιδιοκατοικηση ως ορο για να σπασουν συμβολαια.

Παρ'ολα αυτα,η συμβουλη μου ειναι να πας να του/της μιλησεις ομορφα και δε νομιζω να εχεις θεμα.

Αν ειναι συζητησιμος και εισαι και εσυ τυπικη,ισως παρεις και την εγγυηση πισω,αλλα και αυτο ειναι επισης σπανιο,συνηθως συμψηφιζεται ( παρανομα ) με το τελεταιο/τελευταια ενοικια.
Δε μου εχει τυχει ιδιοκτητης που να  ηθελε να δωσει λεφτα απο την τσεπη του ( αυτοι ετσι το βλεπουν ), προτιμουσαν ολοι να συμψηφιστουν.

• Like 2
Δημοσ.

Μη ξεχνάτε ότι εάν το πάει δικαστικά ο ιδιοκτήτης, το σπίτι δεν θα μπορεί να νοικιαστεί μέχρι να βγει η απόφαση από το δικαστήριο. Οπότε δε νομίζω κάποιος να ψήνεται να το κάνει τόσο εύκολα. Επίσης όπως έχει γίνει το περιβάλλον με τα σπίτια νομίζω δεν θα δυσκολευτεί να το νοικιάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά μην τρέξει σε δικαστήρια ο ιδιοκτήτης (και κάθε ιδιοκτήτης). Ειδικά αν είναι Αθήνα το σπίτι, χάρη θα του κάνεις γιατί θα ανεβάσει το ενοίκιο στον επόμενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, sayyid1099 said:

sublet και καθάρισες. Θα βγάλεις και εξτραδάκι.

γιαυτο και στο ηλεκτρονικο συμβολαιο οι περισσοτεροι τσεκαρουν το απαγορεύεται η υπεκμίσθωση.Παρόλα αυτα την εγγύηση δεν βλέπω να την παίρνεις αλλα μέχρι εκεί θα πρέπει να είναι μεγάλο @ρχ!δ! για να σε κυνηγήσει για τα υπόλοιπα.

Και πολύ σωστά είπαν και οι άλλοι από πάνω πως έτσι όπως έχουν τα νοίκια του δίνεις μια πολύ καλή δικαιολογία να ανεβάσει αναίμακτα το νοίκι

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, 1comment είπε

Να προσθέσω επίσης ότι αν εντωμεταξύ το νοικιάσει αμέσως μετά (άρα και δεν θα έχει ζημιωθεί καθόλου από την αποχώρηση του ενοικιαστή), το πιθανότερο είναι να μην πάρει τίποτα ως αποζημίωση. 

Δεν ειναι το πιθανοτερο,ειναι δεδομενο.
Αποζημιωση θα επαιρνε αν εμενε ξενοικιαστο.

19 ώρες πριν, fair_play είπε

Στο συγκεκριμένο θέμα, να πω ότι στην παρούσα συγκυρία η ιδιοκτήτρια θα νοικιάσει πολύ εύκολα το σπίτι αν έχει λογικές απαιτήσεις.

Μην το εχεις τοσο σιγουρο.
Εαν φυγει τωρα η OP,χειμωνα δλδ,δε θα μπει ευκολα καποιος μολις δει τοση υγρασια.
Ετσι την πατησαμε και εμεις με ενα σπιτι που ειχε τεραστιο προβλημα.
Μπηκαμε Σεπτεμβρη,Γεναρη ψαχναμε για σπιτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2024 στις 5:48 ΜΜ, GEORGIA993 είπε

απλα μου ειπαν να μν δωσω αλλο ενοικιο γτ εχω δωσει την εγγυηση κ μου φανηκε 'κουφο' γι αυτο ειπα να ρωτησω κ εδω..λογιστης μου το ειπε να φανταστεις

Πες του καλύτερα να γίνει ντελιβερας ή να πάει στην Καλαμάτα να μαζέψει ελιές. 

Αυτά συμβαίνουν όταν ο κάθε αμόρφωτος τυχάρπαστος αυτοαποκαλειται λογιστής, και γιαυτό ενώ τελειώσει Λογιστική και Οικονομικά στο ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακό, προτίμησα να κάνω κάτι άσχετο πάρα να ενταχθω στον συρφετο των wannabe λογιστών. 

Η εγγύηση καταβάλλεται έναντι ζημιών και λοιπών οφειλών εκτός ενοικίων, επιστρεφεται αν δεν υπάρχουν, και ποτέ δεν συμψηφίζεται με μισθώματα, παρά μόνο όταν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. 

Στην περίπτωση σου ο εκμισθωτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τα μισθώματα μέχρι το τέλος του συμβολαίου, αλλά ακόμα κι αν το πάει δικαστικά (που είναι απίθανο λόγω εξόδων) δεν θα το κερδίσει γιατί μπορείς να επικαλεστείς σημαντικό λόγο για το σπάσιμο, που είναι η υγεία του παιδιού. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν ειναι το πιθανοτερο,ειναι δεδομενο.
Αποζημιωση θα επαιρνε αν εμενε ξενοικιαστο

Μην το εχεις τοσο σιγουρο.
Εαν φυγει τωρα η OP,χειμωνα δλδ,δε θα μπει ευκολα καποιος μολις δει τοση υγρασια.
Ετσι την πατησαμε και εμεις με ενα σπιτι που ειχε τεραστιο προβλημα.
Μπηκαμε Σεπτεμβρη,Γεναρη ψαχναμε για σπιτι.

Σύμφωνοι. Γι'αυτό αναφέρθηκα σε λογικές απαιτήσεις. 

12 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Αυτά συμβαίνουν όταν ο κάθε αμόρφωτος τυχάρπαστος αυτοαποκαλειται λογιστής, και γιαυτό ενώ τελειώσει Λογιστική και Οικονομικά στο ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακό, προτίμησα να κάνω κάτι άσχετο πάρα να ενταχθω στον συρφετο των wannabe λογιστών. 

Η εγγύηση καταβάλλεται έναντι ζημιών και λοιπών οφειλών εκτός ενοικίων, επιστρεφεται αν δεν υπάρχουν, και ποτέ δεν συμψηφίζεται με μισθώματα, παρά μόνο όταν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. 

Παιδιά μην είστε τόσο εύκολοι στο να εκτοξεύετε κατηγορίες.

Ο λογιστής είπε στην κοπέλα αυτό ου συμβαίνει στην πιάτσα. Όχι αυτό που προβλέπεται θεωρητικά. Και καλά έκανε κατά τη γνώμη μου.

Η συνήθης πρακτική αυτή είναι. Το τελευταίο ενοίκιο ειναι η εγγύηση και δεν καταβάλλεται. Ο ενοικιαστής δίνει στον ιδιοκτήτη την αξία του τελευταίου λογαριασμού νερού και τα τελευταία κοινόχρηστα, όταν είναι εντάξει άνθρωπος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Disrespect είπε

Νατος ο μορφωμενος. 

19 ώρες πριν, valkon είπε

Ναι

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής? όπως το γράφεις δεν είναι σαφές. 

Έχεις δίκιο, εγώ είμαι ο ενοικιαστής.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, valkon είπε

Έχεις δίκιο, εγώ είμαι ο ενοικιαστής.

Γιατί την πάτησες? Φεύγεις στα 2 χρόνια. Δε θα σε κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης. Είναι αμοιβαία τα "αισθήματα". Γι' αυτό σου έκανε 2ετές 😉

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...