jgeorgiou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε Μολις ρωτησα δικηγορο κ μου ειπε:" Εννοείται μπορείτε να φύγετε, μεχρι 3 έτη δεσμευεστε απο τον νόμο να μείνετε, οσα χρόνια κι αν είχατε συμφωνήσει..Τωρα ειδικά που μου λες ότι δεν εχει θερμανση και εχει προβλήματα υγρασιας, εσεις μπορουσατε να αποχωρησετε και πριν την τριετία..Ενημερώστε τον οτι φεύγετε και δεν θα του πληρωσετε τον τελευταίο μηνα γιατι δώσατε την εγγύηση".αυτα μου ειπε.. 1) Επειδή είναι είναι ο 3ος χειμώνας που διαμένεις ΔΥΣΚΟΛΑ μπορείς να πεις τέτοιες δικαιολογίες 2) Αν φύγεις "εκβιαστικά" κλείνοντας του το τελευταίο ενοικιο μέσω εγγύησης τότε είσαι εκτεθημένη. Βέβαια οι πιθανότητες είναι μαζί σου ΑΠΙΘΑΝΟ να μπει στα έξοδα/κόπο να σε κυνηγήσει γιατί ακόμη και να το πάρει πεισματικά μπορείς να κλάφτείς στο δικαστήριο (μαμά-μωρο που αρρωσταινει λόγω κρύου, οικονομικές δυσκολιες , κτλ) και να την βγάλεις λάδι. Με λίγα λόγια αν είναι ορθολογικός δεν θα ασχολήθεί. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2024 από jgeorgiou
GEORGIA993 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Επειδή είναι είναι ο 3ος χειμώνας που διαμένεις ΔΥΣΚΟΛΑ μπορείς να πεις τέτοιες δικαιολογίες 2) Αν φύγεις "εκβιαστικά" κλείνοντας του το τελευταίο ενοικιο μέσω εγγύησης τότε είσαι εκτεθημένη. Βέβαια οι πιθανότητες είναι μαζί σου ΑΠΙΘΑΝΟ να μπει στα έξοδα/κόπο να σε κυνηγήσει γιατί ακόμη και να το πάρει πεισματικά μπορείς να κλάφτείς στο δικαστήριο (μαμά-μωρο που αρρωσταινει λόγω κρύου, οικονομικές δυσκολιες , κτλ) και να την βγάλεις λάδι. Με λίγα λόγια αν είναι ορθολογικός δεν θα ασχολήθεί. Ναι δικιο εχετε...τοσα χρονια δν με ενοχλουσε γιατι ημασταν οι 2 μας...περυσι ημουν σχεδον στο πατρικο μου ολο το χειμωνα οποτε φετος μας κακοφανηκε..ναι ναι δν ζηταω την εγγυηση!!
GREGORYMO Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 11 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι μονο δεν ειναι υποχρεωμενς να σου δωσει την εγγυηση αλλα δικαστικα να σου ζητησει και τα ενοικια μεχρι 9/2024 Το αν το κανει ειναι αλλο θεμα Αν σε ζορισει προσπαιησε για μια συμβιβαστικη λυση οπως να του δωσεις ενα δυο ενοικια Το συμβολαιο επρεπε να εχει ελαχιστα 3 χρονια διαρκεια εκτος και συμφωνησατε για 4 που ειναι νομιμο Μπορεί να ζητήσει δικαστικά τα ενοίκια για όσους μήνες μείνει ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟ. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Προφανως χωρις να ενημερωσεις τον ιδιοκτητη... Και τι θα έβγαινε ? Θα του έλεγε: ψάχνω. Και λοιπόν? 2
1comment Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 9 ώρες πριν, Sorath είπε Ναι μπορεί δικαστικά να διεκδιήσει τα ενοίκια, αλλά πρακτικά δεν θα το κάνει ποτέ. Τα δικαστικά έξοδα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βγει μια απόφαση, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Να προσθέσω επίσης ότι αν εντωμεταξύ το νοικιάσει αμέσως μετά (άρα και δεν θα έχει ζημιωθεί καθόλου από την αποχώρηση του ενοικιαστή), το πιθανότερο είναι να μην πάρει τίποτα ως αποζημίωση. 1
GREGORYMO Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Σου ειπε ...λογιστης να μην δωσεις ενοικιο ????????????? Και με τοκους απο την ημερομηνια που θα γινει η αγωγη Αν έχει κάτι στο Ε9 53 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Επειδή είναι είναι ο 3ος χειμώνας που διαμένεις ΔΥΣΚΟΛΑ μπορείς να πεις τέτοιες δικαιολογίες 2) Αν φύγεις "εκβιαστικά" κλείνοντας του το τελευταίο ενοικιο μέσω εγγύησης τότε είσαι εκτεθημένη. Βέβαια οι πιθανότητες είναι μαζί σου ΑΠΙΘΑΝΟ να μπει στα έξοδα/κόπο να σε κυνηγήσει γιατί ακόμη και να το πάρει πεισματικά μπορείς να κλάφτείς στο δικαστήριο (μαμά-μωρο που αρρωσταινει λόγω κρύου, οικονομικές δυσκολιες , κτλ) και να την βγάλεις λάδι. Με λίγα λόγια αν είναι ορθολογικός δεν θα ασχολήθεί. Τώρα γέννησε
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, GEORGIA993 είπε Μολις ρωτησα δικηγορο κ μου ειπε:" Εννοείται μπορείτε να φύγετε, μεχρι 3 έτη δεσμευεστε απο τον νόμο να μείνετε, οσα χρόνια κι αν είχατε συμφωνήσει..Τωρα ειδικά που μου λες ότι δεν εχει θερμανση και εχει προβλήματα υγρασιας, εσεις μπορουσατε να αποχωρησετε και πριν την τριετία..Ενημερώστε τον οτι φεύγετε και δεν θα του πληρωσετε τον τελευταίο μηνα γιατι δώσατε την εγγύηση".αυτα μου ειπε.. Αρχικα η εγγυηση δεν ειναι για τυχων χρωστουμενα ενοικια, αλλα για ζημιες. Οποτε αν δει κατι ο ιδιοκτητης μεσα στο σπιτι, ευκολα μπορει να κρατησει μερος ή ολοκληρη την εγγυηση, ΚΑΙ να σε υποχρεωσει να πληρωσεις τα ενοικια μεχρι το σπασιμο του συμβολαιου. Οχι, το να μην εχει θερμανση και να εχει υγρασια το σπιτι και τυχων μουχλα, ειναι δικο σου προβλημα και θα επρεπε να το ειχες αντιμετωπισει. Για να κυνηγησει ενοικια μεχρι 9/2024, το σπιτι θα πρεπει να μεινει ξενοικιαστο. Οποτε, συμβουλες που περιλαμβανουν συμψιφισμο εγγυησης με τελευταιο ενοικιο, να τις προσπερνας. Επισης, να αλλαξεις λογιστη και δικηγορο. 4 2
miner_2000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Λοιπόν, την εγγύηση θα στην κρατήσει εννοείται γιατί φεύγεις πρόωρα. Τώρα εσύ άμα θες δεν του πληρώνεις τον τελευταίο μήνα. Η αλήθεια είναι οτι δεν θα κάνει κάτι γιατι το να πας στο δικαστήριο για 1 μηνιάτικο δεν θα το κάνεις. Πάντως αυτή που θα είσαι λάθος θα είσαι εσύ. Κανονικά πρέπει να του πληρώσεις και την τελευταία μέρα που θα μείνεις διότι σπας το συμβόλαιο πρόωρα. Την εγγύηση ξέχασε την.
1comment Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε αλλα εαν δικαιωθει στο δικαστηριο, εκτος των ενοικιων εως την ληξη του συμβολαιου, ο ενοικιαστης θα του πληρωσει και τα δικαστικα εξοδα. Γνωρίζω περίπτωση που ο δικηγόρος συμβούλεψε τον ιδιοκτήτη να μην πάει δικαστικά για ίδιο θέμα γιατί το σπίτι το νοίκιασε στο καπάκι σε άλλον. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης αν θέλει να το τραβήξει δικαστικά, θα πρέπει να το αφήσει και ξενοίκιαστο μέχρι να γίνει το δικαστήριο. 3
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, miner_2000 είπε Τώρα εσύ άμα θες δεν του πληρώνεις τον τελευταίο μήνα. Η αλήθεια είναι οτι δεν θα κάνει κάτι γιατι το να πας στο δικαστήριο για 1 μηνιάτικο δεν θα το κάνεις. Απο και κατι τετοιες συμβουλες αυξανονται τα ενοικια και ο αριθμος των εγγυησεων 2
andreaspA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε Μολις ρωτησα δικηγορο κ μου ειπε:" Εννοείται μπορείτε να φύγετε, μεχρι 3 έτη δεσμευεστε απο τον νόμο να μείνετε, οσα χρόνια κι αν είχατε συμφωνήσει..Τωρα ειδικά που μου λες ότι δεν εχει θερμανση και εχει προβλήματα υγρασιας, εσεις μπορουσατε να αποχωρησετε και πριν την τριετία..Ενημερώστε τον οτι φεύγετε και δεν θα του πληρωσετε τον τελευταίο μηνα γιατι δώσατε την εγγύηση".αυτα μου ειπε.. λογω δουλειας, εχω γνωρισει καμια 100αρια δικηγορους. Τους 10 τους εχω βρισει! στους υπολοιπους δεν λεω ουτε καλημερα. σε 3 μιλαω. εναν (συγχωρεμενος) τον θαύμασα.
Chachanoulis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 ρε παιδια τι του λετε του ανθρωπου? ποια δικαστηρια και με τι προφαση? πως θα αποδειξει ο ιδιοκτητης σε δικαστηριο "ζημια" αφου με το που βαλει αγγελια θα το νοικιασει σε αλλον (και με μεγαλυτερο νοικι μαλλον) επισης απορω που κανενας σας δεν εχει "πιστολιασει" το τελευταιο νοικι για να συμψηφιστει με την εγγυηση. προφανως εχετε συννενοηθει με τον ιδιοκτητη και οτι ζημιες ειναι εχουν επισκευαστει. οκ δεν ειναι τυπικο, αλλα αμα ειναι ολα οπως πρεπει δεν υπαρχει λογος να παιζετε την κολοκυθια με τα χρηματα. οικογενεια, φιλοι, συναδελφοι, κλπ ατομα που ξερω παντα ετσι το κανονιζαν, οποτε πραγματικα εντυπωσιαζομαι που ειναι τοσο εξωγηινο εδω μεσα.. 4
Maurikycli Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Λ Μάλλον όλοι εδώ μέσα είναι ιδιοκτήτες 1
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 55 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε ρε παιδια τι του λετε του ανθρωπου? ποια δικαστηρια και με τι προφαση? πως θα αποδειξει ο ιδιοκτητης σε δικαστηριο "ζημια" αφου με το που βαλει αγγελια θα το νοικιασει σε αλλον (και με μεγαλυτερο νοικι μαλλον) επισης απορω που κανενας σας δεν εχει "πιστολιασει" το τελευταιο νοικι για να συμψηφιστει με την εγγυηση. προφανως εχετε συννενοηθει με τον ιδιοκτητη και οτι ζημιες ειναι εχουν επισκευαστει. οκ δεν ειναι τυπικο, αλλα αμα ειναι ολα οπως πρεπει δεν υπαρχει λογος να παιζετε την κολοκυθια με τα χρηματα. οικογενεια, φιλοι, συναδελφοι, κλπ ατομα που ξερω παντα ετσι το κανονιζαν, οποτε πραγματικα εντυπωσιαζομαι που ειναι τοσο εξωγηινο εδω μεσα.. 33 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Λ Μάλλον όλοι εδώ μέσα είναι ιδιοκτήτες Ειναι κακο που ειμαστε καποιοι ιδιοκτητες? Τοσο εδω μεσα, οσο και απο "επαγγελματιες" της δοθηκαν συμβουλες συμψηφισμου εγγυησης με ενοικιο χωρις πρωτα να ερθει σε συμφωνια με τον ιδιοκτητη 1
Maurikycli Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Λ Όχι, αρκεί οι απαντήσεις να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα 3
fair_play Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, andreaspA είπε λογω δουλειας, εχω γνωρισει καμια 100αρια δικηγορους. Τους 10 τους εχω βρισει! στους υπολοιπους δεν λεω ουτε καλημερα. σε 3 μιλαω. εναν (συγχωρεμενος) τον θαύμασα. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το 4%. Είναι μια ελπίδα. Εγώ θα έλεγα πάντως: Βρίσκουν και τα κάνουν. Για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Πήγε κανείς στο δικαστήριο και παραδέχθηκε την ενοχή του; Στο συγκεκριμένο θέμα, να πω ότι στην παρούσα συγκυρία η ιδιοκτήτρια θα νοικιάσει πολύ εύκολα το σπίτι αν έχει λογικές απαιτήσεις. Επομένως δεν υπάρχει κάποιο θέμα και για τις δύο πλευρές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα