Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Εννοειται πως το ειχα αντιληφθει αλλα δεν εβρισκα κ σπιτι που να μπορω να πληρωσω...κ ειπαμε θα μεινουμε 1 χρονο ακομη κ θα ψαχνουμε συγχρονως..😒

Προφανως χωρις να ενημερωσεις τον ιδιοκτητη...

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Sorath είπε

Ναι μπορεί δικαστικά να διεκδιήσει τα ενοίκια, αλλά πρακτικά δεν θα το κάνει ποτέ. Τα δικαστικά έξοδα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βγει μια απόφαση, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. 

Εαν αποφισει ο ιδιοκτητης να ασχοληθει και το τραβηξει δικαστικα, αρχικα ναι μεν θα πληρωσει τα εξοδα της δικαστικης διαδικασιας, αλλα εαν δικαιωθει στο δικαστηριο, εκτος των ενοικιων εως την ληξη του συμβολαιου, ο ενοικιαστης θα του πληρωσει και τα δικαστικα εξοδα. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Το 2020 που ηρθαμε ηταν για 1 χρονο το συμβολαιο...το 2021 το καναμε για αλλον 1 χρονο κλπ...κ το τελευταιο ηταν απο 09/2023 εως 09/2024..

Αν το σπίτι προορίζεται για κύρια κατοικία, δεν υφίσταται συμβλόλαιο 1 έτους. Κάθε σύμβαση για κύρια κατοικία έχει ισχύ 3 ετών. Πέρα από αυτό, πες στον άνθρωπο ότι έχεις βρει σπίτι και ότι θα ξενοικιάσεις. Εγγύηση μην περιμένεις πάντως...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αν το σπίτι προορίζεται για κύρια κατοικία, δεν υφίσταται συμβλόλαιο 1 έτους. Κάθε σύμβαση για κύρια κατοικία έχει ισχύ 3 ετών. Πέρα από αυτό, πες στον άνθρωπο ότι έχεις βρει σπίτι και ότι θα ξενοικιάσεις. Εγγύηση μην περιμένεις πάντως...

Ναι κυρια κατοικια ειναι...ναι θα το πω σημερα κ μπορω να καθισω κ παραπανω αν κ πιστευω θα βρει γιατι υπαρχει ζητηση..απλα μου ειπαν να μν δωσω αλλο ενοικιο γτ εχω δωσει την εγγυηση κ μου φανηκε 'κουφο' γι αυτο ειπα να ρωτησω κ εδω..λογιστης μου το ειπε να φανταστεις!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε

Ναι κυρια κατοικια ειναι...ναι θα το πω σημερα κ μπορω να καθισω κ παραπανω αν κ πιστευω θα βρει γιατι υπαρχει ζητηση..απλα μου ειπαν να μν δωσω αλλο ενοικιο γτ εχω δωσει την εγγυηση κ μου φανηκε 'κουφο' γι αυτο ειπα να ρωτησω κ εδω..λογιστης μου το ειπε να φανταστεις!

Σου ειπε ...λογιστης να μην δωσεις ενοικιο ?????????????

1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Εαν αποφισει ο ιδιοκτητης να ασχοληθει και το τραβηξει δικαστικα, αρχικα ναι μεν θα πληρωσει τα εξοδα της δικαστικης διαδικασιας, αλλα εαν δικαιωθει στο δικαστηριο, εκτος των ενοικιων εως την ληξη του συμβολαιου, ο ενοικιαστης θα του πληρωσει και τα δικαστικα εξοδα. 

Και με τοκους απο την ημερομηνια που θα γινει η αγωγη 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Σου ειπε ...λογιστης να μην δωσεις ενοικιο ?????????????

Ακριβως...κ μου φανηκε πολυ περιεργο γτ δν εχει ληξει το συμβολαιο..κ ειπα ας γραψω εδω να δω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε

Ακριβως...κ μου φανηκε πολυ περιεργο γτ δν εχει ληξει το συμβολαιο..κ ειπα ας γραψω εδω να δω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις..

Να του πεις να πάει να μάθει γράμματα και να μην μπλέκει σε χωράφια δικηγόρων 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Να του πεις να πάει να μάθει γράμματα και να μην μπλέκει σε χωράφια δικηγόρων 

Τι να πω...ολοι ετσι κανουν λεει..καλα εγω δεν θελω να 'ριξω' τν ιδιοκτητη απο τη στιγμη που εγω φταιω...θα του πω οτι θα φυγω σε 1,5-2 μηνες κ ελπιζω να μν μπλεξιματα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε

Αυτος ακριβως να κανεις,μη δινεις αλλο ενοικιο,αστο να συμψηφιστει με την εγγυηση.Φυσικα φροντισε να εισαι οκ με τοςυ λογαριασμους ρευματος,νερου να μην αφηνεις φεσια και φυσικα να αφησεις το σπιτι καλυτερο απο οτι το παρελαβες!!Παντως ενημερωσε τον ανθρωπο οτι σκοπευεις να αφησεις το σπιτι,ωστε να κανει και αυτος τα κουμαντα του.Δικαστικα δεν παιζει με τιποτα,πρωτον λογω κοστοςυ και δευτερον αφου οπως λες "δεν βαζουν κ πετρελαιο κ το σπιτι εχει υγρασια κ κρυο κ δεν ειναι καταλληλο για το μωρο" και στον Αρειο Παγο να παει,δεν θα κερδισει τιποτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε

Αυτο συνηθιζεται πολλες φορες να συμβαινει σε συνεννοηση με τον ιδιοκτητη στον τελευταιο μηνα της ληξης του συμβολαιου και αφου εχει προηγηθει ελεγχος οτι δεν υπαρχει οφειλη απο την πλευρα του ενοικιαστη σε κοινοχρηστα, λογαριασμου νερου και οτι δεν εχει γινει με υπαιτιο τον ενοικιαστη καμια ζημια στο σπιτι. 

Στην συγκεκριμενη περιπτωση εκτος του οτι μεχρι  τωρα ο ιδιοκτητης εχει πληρη αγνοια οτι σκοπευεται να αποχωρησετε πριν την ληξη του συμβολαιου, ο λογιστης σε.... ρολο ιδιοκτητη, σας συμβουλεψε να μην πληρωσετε  το ενοικιο Φεβρουριου ενω δεν γνωριζει ουτε αν υπαρχουν οφειλες απο πλευρας σας ουτε αν εχει γινει καποια ζημια στο σπιτι με δικια σας ευθυνη,...Και μη χειροτερα...

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jimmy1966 είπε

Αυτος ακριβως να κανεις,μη δινεις αλλο ενοικιο,αστο να συμψηφιστει με την εγγυηση.Φυσικα φροντισε να εισαι οκ με τοςυ λογαριασμους ρευματος,νερου να μην αφηνεις φεσια και φυσικα να αφησεις το σπιτι καλυτερο απο οτι το παρελαβες!!Παντως ενημερωσε τον ανθρωπο οτι σκοπευεις να αφησεις το σπιτι,ωστε να κανει και αυτος τα κουμαντα του.Δικαστικα δεν παιζει με τιποτα,πρωτον λογω κοστοςυ και δευτερον αφου οπως λες "δεν βαζουν κ πετρελαιο κ το σπιτι εχει υγρασια κ κρυο κ δεν ειναι καταλληλο για το μωρο" και στον Αρειο Παγο να παει,δεν θα κερδισει τιποτα.

Οχι ενταξει δν θελω να της φαω την εγγυηση..το θεωρω ντροπη..αλλα εστω να μν μπλεξω με δικαστηρια..

• Like 1
Δημοσ.
58 minutes ago, doomnx said:

Αν το σπίτι προορίζεται για κύρια κατοικία, δεν υφίσταται συμβλόλαιο 1 έτους. Κάθε σύμβαση για κύρια κατοικία έχει ισχύ 3 ετών.

Μια χαρά υφίσταται αν έχει περάσει τριετία από την αρχή της μίσθωσης, οι ανανεώσεις δεν μετράνε ως νέα μίσθωση.

• Like 2
Δημοσ.

Μολις ρωτησα δικηγορο κ μου ειπε:" Εννοείται μπορείτε να φύγετε, μεχρι 3 έτη δεσμευεστε απο τον νόμο να μείνετε, οσα χρόνια κι αν είχατε συμφωνήσει..Τωρα ειδικά που μου λες ότι δεν εχει θερμανση και εχει προβλήματα υγρασιας, εσεις μπορουσατε να αποχωρησετε και πριν την τριετία..Ενημερώστε τον οτι φεύγετε και δεν θα του πληρωσετε τον τελευταίο μηνα γιατι δώσατε την εγγύηση".αυτα μου ειπε..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, GEORGIA993 είπε

Εννοείται μπορείτε να φύγετε, μεχρι 3 έτη δεσμευεστε απο τον νόμο να μείνετε, οσα χρόνια κι αν είχατε συμφωνήσει..

Οποτε με βαση αυτα που σας ειπε τα συμβολαια μετα την 3ετια δεν εχουν καμια ισχυ, αρα και ο ιδιοκτητης μπορει να βγαλει τον ενοικιαστη εξω απο το σπιτι  μετα την τριετια οποτε θελησει ακομη και αν  υπαρχει σε "ισχυ" συμβολαιο. Ο λογος υπαρξης ενος συμβολαιου τοτε μετα την συμπληρωση 3ων ετων ποιος ειναι?

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Οποτε με βαση αυτα που σας ειπε τα συμβολαια μετα την 3ετια δεν εχουν καμια ισχυ, αρα και ο ιδιοκτητης μπορει να βγαλει τον ενοικιαστη εξω απο το σπιτι  μετα την τριετια οποτε θελησει ακομη και αν  υπαρχει σε ισχυ συμβολαιο αφου αυτο δεν ισχυει. Ο λογος υπαρξης ενος συμβολαιου τοτε μετα την συμπληρωση 3ων ετων ποιος ειναι?

Τι να σας πω..οτι μου ειπαν λεω!!τελοσπαντων...Σας ευχαριστω ολους..εγω δν θα απαιτησω εγγυηση κ ελπιζω να μν εχω θεμα..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...