GEORGIA993 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Γεια σας!!Νοικιαζω απο τον 09/2020 ενα σπιτι..το συμβολαιο μας ληγει 09/2024 αλλα εγω θελω να φυγω μεχρι τελος φεβρουαριου γιατι το σπιτι ειναι μικρο με ενα δωματιο κ εχω ενα μωρο 2 χρονων περιπου κ δεν χωραμε πλεον...αν σπασω το συμβολαιο θα παρω πισω την εγγυηση;;;δινω παντα στην ωρα τους τα ενοικια,δν χρωσταω τιποτα σε λογαριασμους κ το σπιτι δεν εχει καμια φθορα..
doomnx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει πίσω την εγγύηση, ειδικά αν φύγεις ξαφνικά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οχι μονο δεν ειναι υποχρεωμενς να σου δωσει την εγγυηση αλλα δικαστικα να σου ζητησει και τα ενοικια μεχρι 9/2024 Το αν το κανει ειναι αλλο θεμα Αν σε ζορισει προσπαιησε για μια συμβιβαστικη λυση οπως να του δωσεις ενα δυο ενοικια Το συμβολαιο επρεπε να εχει ελαχιστα 3 χρονια διαρκεια εκτος και συμφωνησατε για 4 που ειναι νομιμο Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2024 από Γιάννης Platano 3
fair_play Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Κατά την άποψη μου ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για την πρόθεση σου να φύγεις. Προσπάθησε να τον διευκολύνεις, ώστε να βλέπουν το σπίτι υποψήφιοι ενοικιαστές. Αν είναι συνεννοήσιμος νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Για την εγγύηση εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη αν θα σου την επιστρέψει αφού αφαιρεθούν τυχόν οφειλές σου για κοινόχρηστα και νερό. Το βασικό είναι να μιλήσεις το συντομότερο μαζί του. 6
Dinos1973 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δεν θα υπαρξει προβλημα, ενδεχομενος να το νοικασει και ακριβοτερα. 3
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 51 minutes ago, GEORGIA993 said: Γεια σας!!Νοικιαζω απο τον 09/2020 ενα σπιτι..το συμβολαιο μας ληγει 09/2024 αλλα εγω θελω να φυγω μεχρι τελος φεβρουαριου γιατι το σπιτι ειναι μικρο με ενα δωματιο κ εχω ενα μωρο 2 χρονων περιπου κ δεν χωραμε πλεον...αν σπασω το συμβολαιο θα παρω πισω την εγγυηση;;;δινω παντα στην ωρα τους τα ενοικια,δν χρωσταω τιποτα σε λογαριασμους κ το σπιτι δεν εχει καμια φθορα.. Καλημέρα! Τα συμβόλαια υπογράφονται για να τηρούνται, όπως είπαν και παραπάνω όχι μόνο χάνεις την εγγύηση, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να απαιτήσει και τα υπολοιπόμενα μισθώματα έως και το τέλος της μίσθωσης. Πάντως αυτό το θέμα θα έπρεπε να το είχες συζητήσει με τον ιδιοκτήτη μήνες πριν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν θα υπαρξει προβλημα, ενδεχομενος να το νοικασει και ακριβοτερα. Αυτό είναι σχετικό. Εξαρτάται και από το τωρινό μίσθωμα Νοικιαζα σπίτι σε ζευγάρι 80 τμ στο νέο κόσμο 400 ευρώ και έφυγαν πρίν τη λήξη του συμβολαίου Το νοίκιασα από τον επόμενο μήνα 570 ευρώ Έχουν ανέβει τα ενοίκια
Pwpwpw Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, GEORGIA993 είπε Γεια σας!!Νοικιαζω απο τον 09/2020 ενα σπιτι..το συμβολαιο μας ληγει 09/2024 αλλα εγω θελω να φυγω μεχρι τελος φεβρουαριου γιατι το σπιτι ειναι μικρο με ενα δωματιο κ εχω ενα μωρο 2 χρονων περιπου κ δεν χωραμε πλεον...αν σπασω το συμβολαιο θα παρω πισω την εγγυηση;;;δινω παντα στην ωρα τους τα ενοικια,δν χρωσταω τιποτα σε λογαριασμους κ το σπιτι δεν εχει καμια φθορα.. Αντί να ρωτάς στο insomnia θα έπρεπε να είχες ενημερώσει «εχθές» τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις σου. Επίσης η εγγύηση θα είναι το μικρότερο σου πρόβλημα σε περίπτωση που αποφασίσει να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Τα συμβόλαιο είναι για να τηρούνται και δεσμεύουν και τις δυο πλευρές. Όπως ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σε βγάλει έξω πριν την λήξη του συμβολαίου, αντίστοιχη δέσμευση έχει και ο ενοικιαστής. 2
Sorath Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Ναι μπορεί δικαστικά να διεκδιήσει τα ενοίκια, αλλά πρακτικά δεν θα το κάνει ποτέ. Τα δικαστικά έξοδα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βγει μια απόφαση, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. 3
Haldol Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Κυρίως από 'σενα εξαρτάται. Και πιο συγκεκριμένα, από τη συμπεριφορά σου, και από το πως θα τον αντιμετωπίσεις. Έχεις μιλήσει μαζί του, ή ακόμα δεν έχει ιδέα; Του έχεις δώσει χρόνο να προετοιμαστεί και να προγραμματίσει τις ενέργειές του; Εάν ένα πρωί του πεις με τσαμπουκά φεύγω, και θέλω πίσω και την εγγύηση, είναι πιο πιθανό να σε κυνηγήσει κιόλας. Αν πάλι τον αντιμετωπίσεις ως άνθρωπο με ανάγκες, όπως είναι, πιθανότατα να μην ασχοληθεί ούτε ο ίδιος, μιας και η εποχή το "επιτρέπει". Ρεαλιστικά πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις του είδους, εγγύηση δε παίρνεις πίσω, αλλά δε σε κυνηγάνε κιόλας για τα εναπομείναντα. Μη ξεχνάς ότι ναι μεν άλλαξαν όντως οι ανάγκες σου, οπότε πρακτικά δεν είναι "επιλογή" σου να φύγεις, αλλά από την άλλη τα συμβόλαια είναι δεσμευτικά για κάθε μεριά. Διότι το "αντίστοιχο" για εκείνον θα ήταν να σου πει «έπαθα μία ζημιά στο σπίτι μου, αντί για 500, θέλω 750 για 1 χρόνο για να τη φτιάξω». Φυσικά δε μπορεί να το κάνει, διότι τον δεσμεύει το συμβόλαιο (όπως κι εσένα)... αν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα 'κανε ο καθένας ό,τι ήθελε, όποτε ήθελε. 6
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Για τυχόν δικαστική διαμάχη έχει σημασία αν το συμβόλαιο έχει αναρτηθεί από τον ιδιοκτήτη στο taxis και αν έχεις κάνει αποδοχή.
GEORGIA993 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι μονο δεν ειναι υποχρεωμενς να σου δωσει την εγγυηση αλλα δικαστικα να σου ζητησει και τα ενοικια μεχρι 9/2024 Το αν το κανει ειναι αλλο θεμα Αν σε ζορισει προσπαιησε για μια συμβιβαστικη λυση οπως να του δωσεις ενα δυο ενοικια Το συμβολαιο επρεπε να εχει ελαχιστα 3 χρονια διαρκεια εκτος και συμφωνησατε για 4 που ειναι νομιμο Το 2020 που ηρθαμε ηταν για 1 χρονο το συμβολαιο...το 2021 το καναμε για αλλον 1 χρονο κλπ...κ το τελευταιο ηταν απο 09/2023 εως 09/2024.. 2 ώρες πριν, fair_play είπε Κατά την άποψη μου ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για την πρόθεση σου να φύγεις. Προσπάθησε να τον διευκολύνεις, ώστε να βλέπουν το σπίτι υποψήφιοι ενοικιαστές. Αν είναι συνεννοήσιμος νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Για την εγγύηση εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη αν θα σου την επιστρέψει αφού αφαιρεθούν τυχόν οφειλές σου για κοινόχρηστα και νερό. Το βασικό είναι να μιλήσεις το συντομότερο μαζί του. Ναι δικιο εχετε...εψαχνα καιρο για σπιτι αλλα δεν εβρισκα..κ τωρα βρηκα ενα...κ θα πρεπει να φυγω απο το παλιο μεχρι τελος φεβρουαριου γτ δν χωραμε αλλα δν βαζουν κ πετρελαιο κ το σπιτι εχει υγρασια κ κρυο κ δν ειναι καταλληλο για το μωρο..αλλιως δεν θα βιαζομουν κ θα το αφηνα μεχρι το σεπτεμβριο ... 1 ώρα πριν, Haldol είπε Κυρίως από 'σενα εξαρτάται. Και πιο συγκεκριμένα, από τη συμπεριφορά σου, και από το πως θα τον αντιμετωπίσεις. Έχεις μιλήσει μαζί του, ή ακόμα δεν έχει ιδέα; Του έχεις δώσει χρόνο να προετοιμαστεί και να προγραμματίσει τις ενέργειές του; Εάν ένα πρωί του πεις με τσαμπουκά φεύγω, και θέλω πίσω και την εγγύηση, είναι πιο πιθανό να σε κυνηγήσει κιόλας. Αν πάλι τον αντιμετωπίσεις ως άνθρωπο με ανάγκες, όπως είναι, πιθανότατα να μην ασχοληθεί ούτε ο ίδιος, μιας και η εποχή το "επιτρέπει". Ρεαλιστικά πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις του είδους, εγγύηση δε παίρνεις πίσω, αλλά δε σε κυνηγάνε κιόλας για τα εναπομείναντα. Μη ξεχνάς ότι ναι μεν άλλαξαν όντως οι ανάγκες σου, οπότε πρακτικά δεν είναι "επιλογή" σου να φύγεις, αλλά από την άλλη τα συμβόλαια είναι δεσμευτικά για κάθε μεριά. Διότι το "αντίστοιχο" για εκείνον θα ήταν να σου πει «έπαθα μία ζημιά στο σπίτι μου, αντί για 500, θέλω 750 για 1 χρόνο για να τη φτιάξω». Φυσικά δε μπορεί να το κάνει, διότι τον δεσμεύει το συμβόλαιο (όπως κι εσένα)... αν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα 'κανε ο καθένας ό,τι ήθελε, όποτε ήθελε. Σημερα βρηκαμε ενα σπιτι κ θα παμε να το δουμε κ μεχρι τελος φεβρουαριου θα πρεπει να εχω φυγει..οποτε θα ενημερωσω μεχρι το απογευμα...
JakeKaufman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 3 minutes ago, GEORGIA993 said: Το 2020 που ηρθαμε ηταν για 1 χρονο το συμβολαιο...το 2021 το καναμε για αλλον 1 χρονο κλπ...κ το τελευταιο ηταν απο 09/2023 εως 09/2024.. Συγνώμη αλλά όταν υπογράψατε τον Σεπτέμβριο με ένα μωρό 1.5 χρόνων δεν μπορούσατε να αντιληφθείτε ότι δεν χωρατε; εν πάρει περίπτωση, έχεις δεσμευθεί ότι θα νοικιασεις το σπίτι μέχρι 9/2024. Πιάσε τον ιδιοκτήτη με το καλό και πες του ότι θέλεις να διακόψεις το συμβόλαιο. μην πας πολύ τσαμπουκαλεμενα, εσύ είσαι η μεριά που δεν θα τηρήσει την δέσμευση της, και ζητάς χαρη
GEORGIA993 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, JakeKaufman είπε Συγνώμη αλλά όταν υπογράψατε τον Σεπτέμβριο με ένα μωρό 1.5 χρόνων δεν μπορούσατε να αντιληφθείτε ότι δεν χωρατε; εν πάρει περίπτωση, έχεις δεσμευθεί ότι θα νοικιασεις το σπίτι μέχρι 9/2024. Πιάσε τον ιδιοκτήτη με το καλό και πες του ότι θέλεις να διακόψεις το συμβόλαιο. μην πας πολύ τσαμπουκαλεμενα, εσύ είσαι η μεριά που δεν θα τηρήσει την δέσμευση της, και ζητάς χαρη Εννοειται πως το ειχα αντιληφθει αλλα δεν εβρισκα κ σπιτι που να μπορω να πληρωσω...κ ειπαμε θα μεινουμε 1 χρονο ακομη κ θα ψαχνουμε συγχρονως..😒
Pwpwpw Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε Εννοειται πως το ειχα αντιληφθει αλλα δεν εβρισκα κ σπιτι που να μπορω να πληρωσω...κ ειπαμε θα μεινουμε 1 χρονο ακομη κ θα ψαχνουμε συγχρονως..😒 Ουσιαστικά σε λιγότερο από ενάμιση μήνα έχεις σκοπό να σπάσεις μονομερως το συμβόλαιο και αντι να έχεις ενημέρωσει ήδη εδώ και καιρό τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις σου το μέλημα σου είναι αν θα σου γυρισει πίσω την εγγύηση. Πήγαινε πιαστον με το καλό και ενημερωσε τον για τις προθέσεις σου γιατί εσυ είσαι αυτή που ζητάς χάρη, αυτός έχει κάθε δικαίωμα να το τραβήξει εάν επιθυμεί και να διεκδικήσει δικαστικά τα ενοίκια έως την λήξη του συμβολαίου από την στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο στο taxis. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2024 από Pwpwpw 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα