Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Τα καθίσματα αυτοκινήτου να είναι μέχρι 18 ή 36 κιλά ; δηλαδή μέχρι 4 ή 12 έτη περίπου; 

Σίγουρα ένα παιδί 10 χρόνων μπορεί να φορέσει ζώνη ασφαλείας κανονικά όμως ένα παιδί 5 ετών μπορεί και αν μπορεί θα κάθεται στο καθισματακι αυτό μέχρι τα 6-7 ή θα δυσανασχετεί;

Προτείνω μέχρι 36 κιλά. Εγώ έχω 3 τέτοια στο πίσω κάθισμα και η μεγάλη μου κόρη που είναι 7,5 κάθεται ακόμη άνετα εκεί. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα δωσει αρκετα λεφτα για ενα καλο αυτονομο καθισμα αυτοκινητου,απο αυτα που κοιταζουν τα παιδια πισω αρχικα,βολευει το ISOFIX που εχουν ολα τα αυτοκινητα πια,κουμπωνει ευκολα και δεν φευγει με τιποτα.

Ενα καροτσι μεταφορας απο αλουμινιο για να ειναι μην ειναι βαρυ και καπως να μαζευεται οταν χρειαζεται,αυτο δεν ειναι απαραιτητα ακριβο.

Ολα αυτα εκαναν δευτερη και τριτη θητεια σε αλλους μετα,χωρις προβλημα.

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, zestikios είπε

Προτείνω μέχρι 36 κιλά. Εγώ έχω 3 τέτοια στο πίσω κάθισμα και η μεγάλη μου κόρη που είναι 7,5 κάθεται ακόμη άνετα εκεί. 

Σε αυτό έχω έξτρα σκέψεις για αγορά μέχρι 18 κιλά και μετά αν χρειαστεί ένα καθισματακι για μεγάλα παιδιά ώστε να μας μείνει το πρώτο σε περίπτωση που έχουμε και δεύτερο παιδί.

42 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ειχα δωσει αρκετα λεφτα για ενα καλο αυτονομο καθισμα αυτοκινητου,απο αυτα που κοιταζουν τα παιδια πισω αρχικα,βολευει το ISOFIX που εχουν ολα τα αυτοκινητα πια,κουμπωνει ευκολα και δεν φευγει με τιποτα.

Ενα καροτσι μεταφορας απο αλουμινιο για να ειναι μην ειναι βαρυ και καπως να μαζευεται οταν χρειαζεται,αυτο δεν ειναι απαραιτητα ακριβο.

Ολα αυτα εκαναν δευτερη και τριτη θητεια σε αλλους μετα,χωρις προβλημα.

Καρότσι περιπάτου που τα λένε ;

Δημοσ.
  1. Για αρχή παίρνουμε καρότσι που χωράει σε πορτ μπαγκαζ κ ασανσέρ. Κύρια κ βασική προτεραιότητα είναι αυτή
  2. Ένα καρότσι 200€ και ένα 1000€ κάνουν την ίδια δουλειά κ σε λίγο καιρό θα είναι ούτως ή άλλως άχρηστα κ τα δυο. 
  3. Καθισματάκια χρειάζονται 3 διαφορετικά
    1. Για μέχρι 1 έτους περίπου
    2. 1-4
    3. 4-10

Οπότε ότι και να κάνετε, μην πετάτε άδικα χρήματα. Μια χαρά είναι όλα όταν δεν ψωνίζεται τα πιο φθηνά τυπου Jumbo. 

• Like 4
Δημοσ.
15 minutes ago, sphinxgr said:
  1. Ένα καρότσι 200€ και ένα 1000€ κάνουν την ίδια δουλειά κ σε λίγο καιρό θα είναι ούτως ή άλλως άχρηστα κ τα δυο. 

σε αυτό διαφωνώ, πολύ. Έχω δοκιμάσει διάφορα, η κύλιση στα ακριβά καρότσια δεν συγκρίνεται. επειδή έχω κάνει πολλα με το καρότσι (10 χλμ τρέξιμο π.χ.), το ακριβό το έχω απολαύσει.

Δημοσ.

Καλαθουνα-πορτ μπεμπε δεν πηρα γιατι μας ειχαν δωσει ενα για χρηση στο σπιτι. Καθισε μεσα τον πρωτο μηνα μονο. Μετα αρχισε να σπρωχνει με τα ποδια και ηθελε να βγει. Την ιδια δουλεια κανεις τους πρωτους μηνες αν το αφησεις πανω σε καποιο καναπε-κρεβατι, δεν θα παει πουθενα. Μετα οταν αρχισει και κουνιεται δεν θα χωραει στο πορτ μπεμπε ουτως ή αλλως.

Καροτσι εννοειται πρεπει να παρεις καποιο να χωραει στο αμαξι σου και με οσο μεγαλυτερες ροδες. Εχουμε χαλια δρομους και πεζοδρομια και σκαλωνουν οι ροδες με το παραμικρο. Αν το καροτσι ξαπλωνει τελειως φλατ, δεν χρειαζεσαι την καλαθουνα-πορτ μπεμπε, οποτε γλυτωνεις λεφτα.

Καθισμα αυγο αυτοκινητου παρε το καλυτερο που μπορεις. Προκειται για την ασφαλεια του παιδιου σου, δεν θα σωθεις οικονομικα αν γλυτωσεις 100-200ευρω. Εγω προσωπικα πηρα ενα απο 0-4 ετων γιατι ηταν το ασφαλεστερο που εβρισκα. Οταν φτασει 4 και δεν θα χωραει θα παρω αλλο. Συνηθως τα καλυτερα καθισματακια δεν ειναι μερος σετ με καροτσι. Οποτε τα παιρνεις ξεχωριστα.

Καθισμα προτεινω joie i-spin 360 https://www.letoshop.gr/el/p/kathismata-autokinitou/47945-kathisma-autokinitou-joie-i-spin-360-grey-flannel-0-18-kg.html

Καροτσι inglesina aptica xt, διπλωνει/ανοιγει με το ενα χερι, εχει μεγαλες ροδες, γυριζει μπρος-πισω η φορα, ειναι αρκετα στιβαρο https://www.skroutz.gr/s/25687800/Inglesina-Aptica-XT-Rythmizomeno-Karotsi-Morou-Horizon-Grey-AG73N0HRG.html

Καροτσι παρε και πιο φθηνο, αλλα καθισμα αυτοκινητου μην το τσιγκουνευτεις σε καμια περιπτωση.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

σε αυτό διαφωνώ, πολύ. Έχω δοκιμάσει διάφορα, η κύλιση στα ακριβά καρότσια δεν συγκρίνεται. επειδή έχω κάνει πολλα με το καρότσι (10 χλμ τρέξιμο π.χ.), το ακριβό το έχω απολαύσει.

Να συγκρίνεις καρότσια με ίδιο μέγεθος τροχών και όχι διαφορετικών. 

Επίσης το ακριβό καρότσι έχει ταχύμετρο και φώτα led. Το απολαμβάνεις? Ναι. Δεν λέει κάτι ως αναγκαιότητα όμως. Είναι στο πλαίσιο του ότι ο νέος γονέας είναι το καλύτερο θύμα να του πάρεις τα λεφτά. Απλά δημιούργησε του ανάγκες. Πως αποδεικνύεται? Απο το πως μεγαλώνει το 3ο παιδί σε κάθε οικογένεια. Στο 3ο παιδί ξέρεις ότι οοοοοοοοολα αυτα δεν χρειάζονταν και δεν έχουν καμία ουσία παρά την αυτοπραγμάτωση των γονέων 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, sphinxgr said:

Να συγκρίνεις καρότσια με ίδιο μέγεθος τροχών και όχι διαφορετικών. 

Επίσης το ακριβό καρότσι έχει ταχύμετρο και φώτα led. Το απολαμβάνεις? Ναι. Δεν λέει κάτι ως αναγκαιότητα όμως. Είναι στο πλαίσιο του ότι ο νέος γονέας είναι το καλύτερο θύμα να του πάρεις τα λεφτά. Απλά δημιούργησε του ανάγκες. Πως αποδεικνύεται? Απο το πως μεγαλώνει το 3ο παιδί σε κάθε οικογένεια. Στο 3ο παιδί ξέρεις ότι οοοοοοοοολα αυτα δεν χρειάζονταν και δεν έχουν καμία ουσία παρά την αυτοπραγμάτωση των γονέων 

καλά δεν είπαμε για καρότσι με ταχύμετρο και φώτα led (υπάρχουν όντως αυτά;). Εν πασει περιπτώσει, ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και τις συμβουλές του. Εμένα η συμβουλή μου εινει να μην τσιγκουνευτει το καρότσι γιατί αν είναι βολτακιας θα το λιώσει.

εμείς βέβαια πέσαμε και πάνω σε covid όποτε κάναμε έξτρα διαδρομές. το έχω βάλει και σε 10 πτήσεις, όποτε το ήθελα και robust

Επεξ/σία από JakeKaufman
  • Like 1
Δημοσ.

Εμενα μου ελεγαν στο καταστημα, ελα μωρε μην παρεις με τις τεραστιες ροδες και τις αναρτησεις, στο Γαλατσι μενεις, οχι σε κανενα χωριο. Ελα που το Γαλατσι ειναι ενα απεραντο εργοταξιο και χρειαζονται μεγαλες ροδες για να πηγαινεις ψιλοανετα. Ναι, μεσα στο TheMall οτι και να βαλεις τσουλαει ανετα, αλλα στους ελληνικους δρομους θες μεγαλες ροδες και καμια αναρτηση να μην κοπανιεται το παιδι.

Η κουμπαρα μου μου ελεγε μην εισαι θυμα και δωσεις τοσα για καροτσι, οι γονεις που ξερουν παιρνουν μακλαρεν. Και το ειδα μια μερα που το ειχε μια φιλη και γελαγα. Για να κλεισει θελει 3-4 κουμπια να πειραξεις, ροδακια πολυ μικρα που σκαλωναν συνεχεια παντου, το παιδι ηταν 2.5 ετων και τα ποδια του εφταναν σχεδον στο δρομο. Το μονο πλεονεκτημα οτι μαζευει πιο πολυ και χωραει σε μικροτερα αμαξια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

καλά δεν είπαμε για καρότσι με ταχύμετρο και φώτα led (υπάρχουν όντως αυτά;).

Υπάρχουν μέχρι και με κινητήρες ηλεκτρικούς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να μην κουράζεσαι όταν σπρώχνεις που έχουν application και διαβαζουν το δρόμο αν έχει πέτρες ή κάτι τέτοιο κλπ....!!!!

https://bebejou.gr/product/cybex-βρεφικό-καρότσι-epriam-jeremy-scott-wings/

Για εμένα το πιο χρήσιμο αξεσουάρ πάντως, είναι η θήκη για φρέντο!

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η κουμπαρα μου μου ελεγε μην εισαι θυμα και δωσεις τοσα για καροτσι, οι γονεις που ξερουν παιρνουν μακλαρεν. Και το ειδα μια μερα που το ειχε μια φιλη και γελαγα. Για να κλεισει θελει 3-4 κουμπια να πειραξεις, ροδακια πολυ μικρα που σκαλωναν συνεχεια παντου, το παιδι ηταν 2.5 ετων και τα ποδια του εφταναν σχεδον στο δρομο. Το μονο πλεονεκτημα οτι μαζευει πιο πολυ και χωραει σε μικροτερα αμαξια.

Το καθένα έχει άλλο στόχο υπαρξης. Ας πούμε για μετά τα 1,5 αν θυμάμαι καλά είχα ένα mclaren που ήταν έτσι όπως λες. Ήταν όμως ελαφρύ και μικρό και έτσι όταν πήγαινα διαδρομές ωρών με τα πόδια, έβαζα το παιδί πάνω και πηγαίναμε αφου κανένα παιδάκι δεν μπορεί να βγάλει τεραστιες διαδρομές. Σε τέτοιες περιπτώσεις κ μετά τα 2 δεν θες μεγάλο κ σοβαρό καρότσι. 

Πολλοί δεν περπατάνε καθόλου όποτε δεν θέλουν καν καρότσι για το παιδί. 

Για αυτό υπάρχουν άπειρες επιλογές. Το θέμα είναι ότι ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό και έχει διαφορετικά θέλω και απαιτήσεις που δεν τα ξέρεις αν πρώτα δεν μεγαλώσεις παιδια. Αν βέβαια τα μεγαλώσεις, έχεις βαρεθεί και το 3ο πάει στον αυτόματο!!!!

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχουν μέχρι και με κινητήρες ηλεκτρικούς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να μην κουράζεσαι όταν σπρώχνεις που έχουν application και διαβαζουν το δρόμο αν έχει πέτρες ή κάτι τέτοιο κλπ....!!!!

https://bebejou.gr/product/cybex-βρεφικό-καρότσι-epriam-jeremy-scott-wings/

Ώπα αδερφέ.
Αυτό το καρότσι δεν είναι για όποιον και όποιον τυχαίο πλεμπαίο από την Κάτω Κολοπετινίτσα, μην μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια τώρα. :D

Σε όλα τα άλλα που είπες συμφωνώ απόλυτα καθώς τα έχω ζήσει. :)

3 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Σε αυτό έχω έξτρα σκέψεις για αγορά μέχρι 18 κιλά και μετά αν χρειαστεί ένα καθισματακι για μεγάλα παιδιά ώστε να μας μείνει το πρώτο σε περίπτωση που έχουμε και δεύτερο παιδί.

Καρότσι περιπάτου που τα λένε ;

Ότι σου είπαν.

- Δεν αγοράζεις το ποιό ακριβό διότι μέχρι μια ηλικία το παιδί αναπτύσετε γρήγορα και μετά είναι άχρηστα.

- Για το αμάξι πέρνεις κάτι οικονομικό σύμφωνα με τα κιλά του, κοίτα αν το δικό σου διαθέτει isofix δέστρες και πάρε κάτι αντίστοιχο, διαφορετικά το κάθισμα δένεται με την ζώνη ασφαλείας.

- Για καρότσι δρόμου πρώτα τσεκάρεις αν χωράει στο αμάξι και προτίμησε κάτι με μεγάλους τροχούς και αν βρείς και με αναρτήσεις γιατί τα πεζοδρόμια είναι χάλια και να έχει αποθηκευτικό χώρο για πάνες/γάλατα/ρούχα κλπ.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

ΛΟΛ γιατι το παρακουράζετε τόσο; Εγώ ήμουν σχετικά πρόσφατα μωρό (τελη 90, οχι 80-70 και πισω), ήρθα σε μέση (αν όχι ελαφρώς ευκατάστατη) οικογένεια και οι γονείς μου δεν είχαν καν καρότσι. Όταν ήμουν πολύ βρέφος, με είχε φορετό μάνα/πατέρας, όταν μεγάλωσα λίγο καλάθι, κι από τη στιγμή που άρχισα να περπατάω, χαζοπερπατούσα με γονείς και μετά με έπαιρνε πατέρας ώμο κουβαλητό.

Αμάξι θυμάμαι να έχω ένα elaborate καρεκλάκι ως τα 3-4, κι από τα 4 μπήκε το κλασικό παιδικό καρεκλάκι, το απλό.

Μια χαρά μεγάλωσα, κάνω διδακτορικό και δουλεύω. :D

Δημοσ.

Εγώ ψάχνω καρότσι που να βάζω και τα δύο τα μωρά γιατί έχουν 1,5 χρόνο διαφορά. Έχω δει αυτά για τα δίδυμα, αλλά είναι τεράστια και δεν χωράνε πουθενά. Μόνο ένα πανάκριβο της Cybex είναι σε φυσιολογικά πλαίσια στο βάρος και στο μέγεθος, ενώ μπορείς να βάλεις το αβγό πάνω από το κάθισμα χωρίς να ενοχλεί.

Γενικά πριν αγοράσεις καρότσι πρέπει να έχεις αποφασίσει εάν θα πας άμεσα για δεύτερο παιδί γιατί θα αναγκαστείς να δώσεις διπλά λεφτά.

Δημοσ.
2 hours ago, dpolal said:

- Για το αμάξι πέρνεις κάτι οικονομικό σύμφωνα με τα κιλά του,

Το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι το μοναδικό που δεν πρέπει να λυπηθεί. Σε γενικές γραμμές, το εύρος 250-300€ περιλαμβάνει εξαιρετικά καθίσματα.

Επίσης, το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι όπως το κράνος της μηχανής. Έχει ημερομηνία λήξης.

Το φθηνό καρότσι θα σε δυσκολέψει, άντε να σπάσει και τίποτα. Το κρεβάτι το ίδιο. Τα ρούχα επίσης. Το σωστό το κάθισμα, μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε γρατζουνιές, σπασίματα, και χειρότερα (μακρυά από εμάς). Πχ όταν κοιτούσα τα cybex, είχαν πλευρική προστασία και σε κάποια μοντέλα η ζώνη είχε αντικατασταθεί με ένα μαξιλαράκι/"αερόσακο" που μείωνε την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του αυχένα (το πιο συχνό τραύμα σε αυτοκινητιστικό - εξού και ο κανονισμός της ανάποδης τοποθέτησης μέχρι τα 3 ή 4).

Δημοσ.

Για καρότσια, μπορείς να δεις αυτό το βίντεο, σου δίνει τις διάφορες κατηγορίες που υπάρχουν και προτάσεις για το ποια να επιλέξεις βάσει των αναγκών σου. Γενικά το κανάλι έχει χρήσιμα βίντεο με reviews από διάφορα μοντέλα. Ο τύπος επισκευάζει καρότσια και στα βίντεο τα κρίνει βάσει της αντοχής και της χρηστικότητάς τους. Εμείς έχουμε το Balios S, η καινούρια έκδοση του οποίου σύμφωνα με αυτόν είναι πολύ καλό bang for buck (εμάς είναι η προηγούμενη έκδοση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...