SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που πραγματικά ξέρουν διότι όσο και να έψαξα , όσο και να διάβασα ολοκληρωμένη άποψη δεν σχημάτισα. Θέλω να ρωτήσω ποιες εταιρείες είναι ποιοτικές κυρίως και οικονομικές κατά δεύτερον σε θέματα σχετικά με βρεφικά καρότσια , καθίσματα αυτοκινήτου και τα συναφή; Σκέφτομαι να αγοράσω κάθισμα αυτοκινήτου που αν γίνεται να κουμπώνει και στο καρότσι για μεταφορά, αξίζει αυτό ή να πάρω ένα κάθισμα αυτοκινήτου για παιδιά και το καρότσι ξεχωριστό; υπάρχει κάποια εταιρεία που να βγάζει τέτοιους συνδιασμούς ; επίσης ποια καταστήματα έχουν μεγάλη ποικιλία και θα ήταν καλό να πάω ώστε να μιλήσω με υπαλλήλους και να δω από κοντά αυτά που θέλω .
tollisth Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να μην χρησιμοποιείς το κάθισμα του αυτοκινήτου για την μεταφορά του μωρού με το καρότσι,δεν συστήνετε και είναι ένα λάθος που κανόυν αρκετοί λόγω πρακτικότητας 2
fmarkos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που πραγματικά ξέρουν διότι όσο και να έψαξα , όσο και να διάβασα ολοκληρωμένη άποψη δεν σχημάτισα. Θέλω να ρωτήσω ποιες εταιρείες είναι ποιοτικές κυρίως και οικονομικές κατά δεύτερον σε θέματα σχετικά με βρεφικά καρότσια , καθίσματα αυτοκινήτου και τα συναφή; Σκέφτομαι να αγοράσω κάθισμα αυτοκινήτου που αν γίνεται να κουμπώνει και στο καρότσι για μεταφορά, αξίζει αυτό ή να πάρω ένα κάθισμα αυτοκινήτου για παιδιά και το καρότσι ξεχωριστό; υπάρχει κάποια εταιρεία που να βγάζει τέτοιους συνδιασμούς ; επίσης ποια καταστήματα έχουν μεγάλη ποικιλία και θα ήταν καλό να πάω ώστε να μιλήσω με υπαλλήλους και να δω από κοντά αυτά που θέλω . Εδώ θα βρεις τα πάντα σε καλές τιμές και ανθρώπους να ρωτήσεις. Για καροτσάκι ανάλογα με την τσέπη σου είσαι σε αυτά. Σε καλύπτει πλήρως για τον πρώτο καιρό αφού γλυτώνεις το βρεφικό κρεβατάκι, απλά αγοράζοντας μια βάση για το κρεβατάκι που έχει το καρότσι και κάνεις μια χαρά δουλειά. Το αυγό (έτσι λένε το κάθισμα αυτοκινήτου για τα βρέφη) θα σε καλύψει για κανενα 6μήνο μαξ. Μετά θα πάς σε κάθισμα αυτοκινήτου, εγώ πήρα ένα τέτοιο και με έχει βγάλει παλληκάρι καλύπτει από βρεφική ηλικία και μεγαλώνοντας το παιδί μπορείς να το έχεις σαν booster. Γενικά στο μαγαζί που σου πρότεινα βρήκα όλες τις λύσεις σε καλές τιμές. Επίσης για κρεβάτι θα σου πρότεινα να δεις κάτι τέτοιο. Έχει καταβολέψει, κάνεις ένα έξοδο και σε βγάζει μέχρι δημοτικό ίσως και παραπάνω ανάλογα με το ύψος του παιδιού. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2024 από fmarkos 2
zestikios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Εγώ από την άλλη θα σου πω να αγοράσεις όσο πιο οικονομικά γίνεται. Στο πρώτο μας παιδί, τα δώσαμε όλα. Και 700€ για καρότσι και 500€ για κρεβάτι και 300€ για κάθισμα αυτοκινήτου κλπ. Όλα μάταια γιατί και καλά ήταν το πρώτο παιδί. Στα επόμενα παιδιά αγοράσαμε φθηνά πράγματα με τα μισά λεφτά και κάναμε την ίδια δουλειά.. 13
lefkrc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) πολυ βασικό, μη πας σε καρότσι τέρας. τριπλέτα οκ (καθισμα αυτοκινήτου, πορτ μπεμπε και το 3ο κάθισμα από τον 6ο-7ο μήνα ή όταν το παιδί αρχίζει να κάθεται), αλλά σε μαζεμένο μέγεθος, και το βασικό είναι να διπλώνει όλο μαζί το 3ο. Γιατί υπάρχουν κάποια που δεν διπλώνει οπότε θες διπλό χώρο στον χώρο αποσκευών και τρως πανηγυρικό άκυρο στα αεροπλάνα (στην Aegean πχ σου δίνει ένα πλήρως αναδιπλούμενο καρότσι, οτιδήποτε άλλο χρεώνεται σαν ειδική αποσκευή έξτρα). Ειδικά αν έχεις οτιδήποτε απο hatchback κατηγορίας C και κάτω θα με θυμηθείς. Εχουμε το Colleto Fiorano (ευτυχώς μας ήρθε "κληρονομικά" και δεν το πληρώσαμε), εξαιρετικό καρότσι, πάει κυριολεκτικά παντού ΑΛΛΑ είναι τέρας, είναι βαρύ, και το κυριότερο ειναι ότι σπάει σε 2 κομάτια αναγκαστικά σε κάθε διαμόρφωση. Και ψάχνω για καρότσι, οπως καταλαβαίνεις. Δες και αυτό το thread, τα λένε πολύ καλά και σωστά. Το αυγό που κουμπώνει στο καρότσι, θα σου πει και ο γιατρός, όχι πάνω απο 2 ώρες τη μέρα.. Δεν ειναι να κάνεις βόλτες, άλλο να βγεις καπου για δουλειές και να μαζευτείς κι αλλο βολτάρεις κι αραζεις για καφέ. Σαν κάθισμα περιστρεφόμενο i-Size, τώρα που η μικρή φτάνει 6 μηνών πήγα σε αυτό https://www.amazon.de/-/en/dp/B094DR32BV/ Το οποίο βρήκα στην Black Friday στα 200 ευρώ σε κοραλί (το χρώμα παίζει ρόλο). Μη μπεις στο τρυπάκι με τις μεγάλες εταιρείες τύπου cybex που τα βγάζουν και καλά όλα να κουμπώνουν παντού, αλλά ξεκινάς, χώρια τη βάση i-Size για το αυγό στο αμάξι, χώρια το ενα, χώρια το άλλο, έχεις φτάσει το 1000ρικο για πλάκα και τα 2/3 των εξαρτημάτων στο εξάμηνο θα ειναι πακεταρισμένα στο υπόγειο γιατί δεν τα χρειάζεσαι ή γιατί το μωρό δεν χωράει πλέον. Π.χ φοβερό το Cybex Balios S αλλά πολλά τα λεφτά Άρη. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2024 από lefkrc 1
filip123go Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 43 minutes ago, zestikios said: Εγώ από την άλλη θα σου πω να αγοράσεις όσο πιο οικονομικά γίνεται. Στο πρώτο μας παιδί, τα δώσαμε όλα. Και 700€ για καρότσι και 500€ για κρεβάτι και 300€ για κάθισμα αυτοκινήτου κλπ. Όλα μάταια γιατί και καλά ήταν το πρώτο παιδί. Στα επόμενα παιδιά αγοράσαμε φθηνά πράγματα με τα μισά λεφτά και κάναμε την ίδια δουλειά.. Γιατί δεν χρησιμοποίησες τα ίδια;;
nosleep Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Καλώς να έρθει, μια καλή και ποιοτική λύση για καρότσι κτλ είναι: https://www.skroutz.gr/s/16241244/Inglesina-Trilogy-Quattro-Rythmizomeno-Karotsi-3-se-1-Village-Denim-City-Titanium.html Και μόλις μεγαλώσει λίγο, το καθισματάκι θα το αλλάξεις με αυτό: https://www.skroutz.gr/s/48385757/Recaro-Kathismataki-Aytokinitou-Toria-Elite-i-Size-89044630050-me-Isofix-Steel-Blue.html Αξίζουν τα λεφτά τους. 1
zestikios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, filip123go είπε Γιατί δεν χρησιμοποίησες τα ίδια;; Διότι ήρθαν δίδυμα μετά 7
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Είμαι στο ψάξιμο . Όποιος θέλει να συμπληρώσει το οτιδήποτε ας το κάνει Όταν με το καλό θα καταλήξω σε κάτι και αφότου έχω άποψη για την χρηστικότητα του θα γράψω και εγώ εδώ . Μέχρι τότε ψάχνω
csontheline Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Η καλαθούνα (ή όπως λέγεται το 3ο κομμάτι από τα 3 σε 1 καρότσια για νεογέννητα) είναι παντελώς άχρηστη. Το κάθισμα/αυγό για το αυτοκίνητο μπορείς να το σφηνώνεις στο καρότσι, εφόσον σηκώνει τα κιλά, οπότε πάρε ένα καρότσι για μεγαλύτερη ηλικία από την αρχή. Επίσης, κοίτα για μεταχειρισμένα σε όλα ΕΚΤΟΣ από το κάθισμα. Για κάθισμα αυτοκινήτου κοίτα στην ADAC (αφιέρωσε χρόνο, αν δεν ξέρεις γερμανικά, google translate). Σε γενικές γραμμές, η cybex και κανά 2 άλλες είναι οι καλύτερες, ποιοτικότερες, ασφαλέστερες, πρακτικότερες επιλογές (ναι, τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι με διαφορά καλύτερα και πιο υγιεινά). Δες και μερικά βίντεο με δοκιμές και θα πειστείς γιατί αξίζουν τα 100-200€ παραπάνω. 2
Ubersoldier Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μεγάλο κεφάλαιο! Λοιπόν,για το καρότσι τα κρίσιμα σημεία θεωρώ πως είναι το μέγεθος όταν αναδιπλωθεί,καθώς δεν θα θες να πιάνει όλο τον χώρο αποσκευών. Επίσης δες αν πηγαίνει βολικά όπισθεν. Εμείς πήραμε ένα και αναθεματίζουμε. Για την καλαθούνα θα διαφωνήσω με τον συμφορουμίτη παραπάνω, καθώς στα πρώτα στάδια έτσι πρέπει να βγαίνει βόλτα. Αντιθέτως, αποφύγετε να το αφήνετε σε κάθισμα τύπου αυγού που προσαρμόζεται σε καρότσι (όλοι ξέρουμε πως μας βολεύει,ειδικά αν το έχει πάρει ο ύπνος στο αμάξι)καθώς δεν ενδείκνυται για την σωστή ανάπτυξη του (λόγια φυσικοθεραπευτή βρεφών). Το μόνο που χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο και ενδεχομένως παραπάνω χρήμα, είναι το κάθισμα αυτοκινήτου. Θα σας προτείνω την σουηδική Axkid, με τα πιστοποιημένα από ADAC και κυρίως με Plus test καθίσματα. Τα φέρνουν ορισμένα καταστήματα αλλά μπορείτε να δείτε και απευθείας στην ιστοσελίδα τους(δωρεάν μεταφορικά) 1
JakeKaufman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Γιγαντιαία ευκολία το κάθισμα που κουμπώνει στο καρότσι. Πας για ψώνια, σταματάς για λίγο, δεν χρειάζεται να βγάλεις το παιδί (συνήθως κοιμούνται τα δικά μου) και να τα μεταφέρεις σε άλλο κάθισμα για 10' που θα πάρει η στάση. Αρκεί να είσαι τυπικό με το 2ωρο όταν είναι σε φάση ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης. 1
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Αν τα καθίσματα αυτοκινήτου δεν έχουν πιστοποίηση της adac σημαίνει ότι δεν είναι τόσο καλά όσο αυτά που έχουν την πιστοποίηση ή η adac συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες μόνο ; Έτσι όπως διαβάζω αυτά που μου γράφετε ( και σας ευχαριστώ) πηγαίνω προς το σενάριο του να πάρω ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου, ένα καρότσι ελαφρύ που θα είναι για το μωρό μετά τον 4-5 μήνα ή τέλος πάντων από όταν θα μπορεί να κάθεται, ένα καρότσι με πορτ μπεμπέ για να είναι ξαπλωμένο όσο θα είναι πολύ μικρό στο οποίο θα μπορεί και να κοιμάται για τον πρώτο καιρό
Ubersoldier Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Αν τα καθίσματα αυτοκινήτου δεν έχουν πιστοποίηση της adac σημαίνει ότι δεν είναι τόσο καλά όσο αυτά που έχουν την πιστοποίηση ή η adac συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες μόνο ; Έτσι όπως διαβάζω αυτά που μου γράφετε ( και σας ευχαριστώ) πηγαίνω προς το σενάριο του να πάρω ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου, ένα καρότσι ελαφρύ που θα είναι για το μωρό μετά τον 4-5 μήνα ή τέλος πάντων από όταν θα μπορεί να κάθεται, ένα καρότσι με πορτ μπεμπέ για να είναι ξαπλωμένο όσο θα είναι πολύ μικρό στο οποίο θα μπορεί και να κοιμάται για τον πρώτο καιρό Αν μπορείς να βρεις ένα συνδυαστικό που θα παίρνει καλαθούνα(πορτ μπεμπέ) και μετά θα γίνεται κανονικό καρότσι θα είναι πιστεύω ιδανικό. Εγώ διαφωνώ στο να είναι επιπρόσθετα συμβατό και "μεταφέρσιμο" το αυγό του αυτοκινήτου. Δεν λέω πως δεν βολεύει, προφανώς και βολεύει, αλλά ούτε έχω βρει τέτοιο αυγό που να πληρεί πιστοποιήσεις(άρα αναιρείται η ασφάλεια στο αυτοκίνητο χάριν της χρηστικότητας) και δεν είναι ιδανικό για το παιδί. ADAC και το ακόμα πιο απαιτητικό Plus Test νομίζω πρέπει να ενδιαφερθεί η εταιρεία να περάσει. Συνεπώς εταιρείες BeBe_me_Ekapses ούτε απ'έξω δεν θα έχουν περάσει. Πολύ σημαντικό στο ότι το plus test απαιτεί ανάποδο κάθισμα έως τα 6-7 έτη, λόγω των δυνάμεων που θα ασκηθούν στο παιδί σε περίπτωση ατυχήματος.(επίσης αν θυμάμαι ορθά είναι πιο απαιτητικό στα χλμ/ώρα της πρόσκρουσης και στην αυχενική περιοχή). Πρόσφατα είχα ατύχημα(έπεσαν πάνω μας απο πίσω) και ο μικρός δεν κατάλαβε τίποτα. Χαλάλι τα λεφτά που έδωσα. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2024 από Ubersoldier 1
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Τα καθίσματα αυτοκινήτου να είναι μέχρι 18 ή 36 κιλά ; δηλαδή μέχρι 4 ή 12 έτη περίπου; Σίγουρα ένα παιδί 10 χρόνων μπορεί να φορέσει ζώνη ασφαλείας κανονικά όμως ένα παιδί 5 ετών μπορεί και αν μπορεί θα κάθεται στο καθισματακι αυτό μέχρι τα 6-7 ή θα δυσανασχετεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα