Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρει κανείς τι παίζει με τα εσωτερικά μόρια των ΑΕΝ? Δίνει φέτος ο μικρός αδελφός μου πανελλήνιες από ΓΕΛ και στοχεύει για 1η επιλογή ΑΕΝ Πλοιάρχων. Θέλει την ΑΕΝ Ασπρόπυργου η οποία απ΄ότι ξέρω είναι η πιο περιζήτητη από όλες. Απ'ότι ξέρω οι σχολές πάνε ανάλογα με τη σειρά προτιμήσης αλλά οι βάσεις δεν αναγράφονται πουθενά. Πχ για την ΑΕΝ Ασπρόπυργου πως θα ξέρουμε σε τι μόρια περίπου πρέπει να στοχεύει?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Google δεν έχεις; Έγραψα "μόρια ΑΕΝ" και αυτό ήταν το πρώτο αποτέλεσμα.

Αφού απαντάς με ειρωνεία, θα απαντήσω επίσης με ειρωνεία για να σε ρωτήσω κάτι. Μάτια να διαβάσεις δεν έχεις; Τα γενικά μόρια των ΑΕΝ είναι 8,5κ σχεδόν, η κάθε περιοχή έχει δικά της μόρια. Δεν έχει την ίδια ζήτηση η ΑΕΝ Μακεδονίας ή Ασπροπύργου που είναι Θεσσαλονίκη και Αττική αντίστοιχα με την ΑΕΝ Σύρου και την ΑΕΝ Καλύμνου. Στο λινκ που έστειλες καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα αν ψάξεις "μόρια ΑΕΝ" σου βγάζει την περιοχή με λιγότερη ζήτηση, συνεπώς την μικρότερη βάση.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα είχα επικοινωνήσει με το υπουργείο που είναι και το αρμόδιο να απαντάει σε απορίες που δεν μπορώ να τις βρω στο ίντερνετ.

Ο αδερφός δεν ασχολείται με το ίντερνετ? Το ρωτάω γιατί στην ΑΕΝ ζητάνε αρκετές ιατρικές εξετάσεις, θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί πιο καλύτερα.

Δεν συζητώ για τα εκπαιδευτικά ταξίδια που χτες θα έπρεπε να γνωρίζει τις ναυτιλιακές ώστε όταν έρθει η ώρα να στέλνει αιτήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2024 στις 12:51 ΠΜ, truman2193 είπε

Καλησπέρα, ξέρει κανείς τι παίζει με τα εσωτερικά μόρια των ΑΕΝ? Δίνει φέτος ο μικρός αδελφός μου πανελλήνιες από ΓΕΛ και στοχεύει για 1η επιλογή ΑΕΝ Πλοιάρχων. Θέλει την ΑΕΝ Ασπρόπυργου η οποία απ΄ότι ξέρω είναι η πιο περιζήτητη από όλες. Απ'ότι ξέρω οι σχολές πάνε ανάλογα με τη σειρά προτιμήσης αλλά οι βάσεις δεν αναγράφονται πουθενά. Πχ για την ΑΕΝ Ασπρόπυργου πως θα ξέρουμε σε τι μόρια περίπου πρέπει να στοχεύει?

Για ρίξε μια ματιά στους περσινούς πίνακες εισαγομένων, κάτω αριστερά εδώ:

https://www.hcg.gr/el/anakoinwseis/pinakes-eisagomenwn-spoydastwn-striwn-aen-ploiarxwn-mhxanikwn-akadhmaikoy-etoys-2023-2024/

Στο "Είδος Λυκείου", θα επικεντρωθείς στην κατηγορία "ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ-90% (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)" που ανήκει ο αδελφός σου.

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/1/2024 στις 4:56 ΠΜ, dionisis1925 είπε

Εγώ πάντως θα είχα επικοινωνήσει με το υπουργείο που είναι και το αρμόδιο να απαντάει σε απορίες που δεν μπορώ να τις βρω στο ίντερνετ.

Ο αδερφός δεν ασχολείται με το ίντερνετ? Το ρωτάω γιατί στην ΑΕΝ ζητάνε αρκετές ιατρικές εξετάσεις, θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί πιο καλύτερα.

Δεν συζητώ για τα εκπαιδευτικά ταξίδια που χτες θα έπρεπε να γνωρίζει τις ναυτιλιακές ώστε όταν έρθει η ώρα να στέλνει αιτήσεις.

Δεν ζητάνε κάτι παραπάνω απο μια θώρακος και ένα κλασικό οφθαλμολογικό τέστ στην ΑΕΝ είναι η αλήθεια. Μετά την είσοδο στη σχολή έχει ένα απλό 50αρι κολύμπι σε απεριόριστο χρόνο, και στο δεύτερο εξάμηνο δίνεις και τα βασικά σωστικά που σου χρειάζονται για το μπάρκο.

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια τα κανονίζεις τέλη πρώτου εξαμήνου και αρχές δευτέρου, οπότε Δεκέμβρη 2024 με Φλεβάρη 2025 στη περίπτωση του αδελφού μου. Δεν γίνεται να ξέρει ήδη τις ναυτιλιακές που θα κάνει αίτηση 1 χρόνο μετά σχεδόν, καλά καλά δεν έχει μπει στη σχολή. Επίσης οι πρωτόμπαρκοι σε εκπαιδευτικά είναι χρηματοδοτούμενοι απ΄το κράτος, δεν βάζει το χέρι στη τσέπη η εταιρεία, οπότε οι περισσότερες τους δέχονται άνετα.

13 ώρες πριν, Sibyl είπε

Για ρίξε μια ματιά στους περσινούς πίνακες εισαγομένων, κάτω αριστερά εδώ:

https://www.hcg.gr/el/anakoinwseis/pinakes-eisagomenwn-spoydastwn-striwn-aen-ploiarxwn-mhxanikwn-akadhmaikoy-etoys-2023-2024/

Στο "Είδος Λυκείου", θα επικεντρωθείς στην κατηγορία "ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ-90% (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)" που ανήκει ο αδελφός σου.

Σε ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...