Προς το περιεχόμενο

Hyundai I10 '09 VS Nissan Micra '08

Demyath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.  Είμαι στην αναζήτηση αγοράς αυτοκινήτου και έχω βρει δύο αμάξια στην ίδια τιμή. Το ένα είναι το Hyundai I10 του 2009 με 143χλμ και το άλλο το Nissan Micra του 2008 με 133χλμ. Είναι δίλημμα γτ και τα δύο είναι παρόμοιας κατηγορίας με φθηνά ανταλλακτικά, και όχι ιδιαίτερες διαφορες μηχανικά. Αλλά θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν να μου πουν ποιο από τα 2 θα προτιμούσαν κι γτ. Επίσης θέλω να εγκαταστήσω υγραέριο. Ενδείκνυται και για τα δύο;; 

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Demyath είπε

Καλησπέρα παιδιά.  Είμαι στην αναζήτηση αγοράς αυτοκινήτου και έχω βρει δύο αμάξια στην ίδια τιμή. Το ένα είναι το Hyundai I10 του 2009 με 143χλμ και το άλλο το Nissan Micra του 2008 με 133χλμ. Είναι δίλημμα γτ και τα δύο είναι παρόμοιας κατηγορίας με φθηνά ανταλλακτικά, και όχι ιδιαίτερες διαφορες μηχανικά. Αλλά θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν να μου πουν ποιο από τα 2 θα προτιμούσαν κι γτ. Επίσης θέλω να εγκαταστήσω υγραέριο. Ενδείκνυται και για τα δύο;; 

Ευχαριστώ 

Όποιο είναι πιο καθαρό και σου δώσει το οκ να προχωρήσεις ο μάστορας που θα το ελένξει .Μη εστιάζεις στα χιλιόμετρα . Ένα συνεργειο που θα το δει καταλαβαίνει αρκετά , άσχετα απο τα χιλιόμετρα 

Για υγραέριο πρόσεξε που θα το βάλεις και εάν προχωρήσεις στην αγορά τους μάθε απο πρίν - ρωτησε το μηχανικό που θα το δει τι βαλβίδες εχει . Μηχανικές ή Υδραυλικές . 

Για το υγράεριο υπάρχει σχετική ενότητα εδω όταν με το καλό προχωρήσεις σε έρευνα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/185683-αυτοκίνητα-με-υγραέριο-γνώμες/#comment-1580514

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήδη καίνε βενζίνη με το σταγονόμετρο δεν νομίζω ότι χρειάζεται υγραέριο εκτός και αν κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Σίγουρα πάνω από 20-25κ τον χρόνο,ίσως μόνο έτσι να αξίζει 

• Confused 1

Για το μηχανικές ή υδραυλικές τι άλλο πρέπει να προσέξω; Δηλαδή ποια είναι η "ιδανικη" απάντηση; 

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το Hyundai είναι 1000 κυβικα ενώ το Micra 1200.

Οι αποστάσεις που θα κάνω είναι 40χλμ στάνταρ την ημέρα για δουλειά και αρκετά συχνά τα ΣΚ αθηνα χαλκιδα

5 ώρες πριν, Demyath είπε

Ευχαριστώ 

52 λεπτά πριν, Demyath είπε

Για το μηχανικές ή υδραυλικές τι άλλο πρέπει να προσέξω; Δηλαδή ποια είναι η "ιδανικη" απάντηση; 

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το Hyundai είναι 1000 κυβικα ενώ το Micra 1200.

Οι αποστάσεις που θα κάνω είναι 40χλμ στάνταρ την ημέρα για δουλειά και αρκετά συχνά τα ΣΚ αθηνα χαλκιδα

Τοτε δεν το εχεις ψαξει καλα! Το i10 δεν ειναι ουτε 1000 αλλα 1100cc! Ειναι παλιο μοτερ με ιμαντα εκκεντροφορου και με βαρια καροτσα! Παρολα αυτα παει οκ γιατι ειναι 12βαλβιδο με σωστη κλιμακωση/σχεσεις μεταδοσης! Σε i10 κοιτα μονο το 1.2(καινουργιο μοτερ/καδενατο)

Αρα η πλαστιγγα γερνει στο micra k12 1.2(καδενατο).  Εχει χωρους μετακινειται/συρεται το πισω καθισμα για μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ ή για περισσοτερο χωρο στους πισω επιβατες! Ειναι ευχάριστο στην οδηγηση..  Προσοχη εβγαζαν θεμα με το ηλεκτρικο τιμονι..

Απο την αλλη επειδη και τα 2 ειναι παλια αν το i10 ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση συμφερει να παρεις αυτο!

1 ώρα πριν, BarcodeCrew είπε

Ενα micra ηταν καλο και αυτο ηταν το K11.

Φιλε οταν εχεις χρημα ολα καλα ειναι!

Και το k11 ενας που το προσεχει και τ αλλαζει ολα θα σου 4500 για να το παρεις 4000ευρω και θα σου πει ο αλλος εδωσες 4000ευρω για να παρεις ενα τοσο παλιο και μικρο αυτοκινητο!

Αυτος που γνωριζει και θελει καβα τα λεφτα που βγαζει θα παρει k11!

To i10 είναι λογικά το κουβαδάκι. Τίμιο αλλά αρκετά μικρό, σε επίπεδα Aygo, οπότε λίγο καλύτερα κρατήματα και δύναμη από ένα smart forfour.

Το Micra είναι σαφώς πιο άνετο όχημα, λογικά θα έχει μεγαλύτερη πιο δυνατή μηχανή αλλά εμφανησιακά είναι ασχημούλι, θυμίζει βάτραχο.

Θα σου πρότεινα πρώτα να δώσεις έμφαση στην κατάσταση μηχανολογική με έναν έμπειρο μηχανικό αλλά και σε άλλα όπως και σε αναρτήσεις, λάστιχα. Τα έξοδα αντικατάστασης για αναρτήσεις που είναι στα τελευταία τους είναι μεγάλο. Τα ελαστικά είναι το ευκολότερο κομμάτι. Φυσικά σημαντικό είναι να μην έχει φάει σοβαρό τρακάρισμα, να έχει πάρει μέσα πόρτες, κολώνες, στραβωμένο καπό κι ακόμη χειρότερα να έχει πάρει σασί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...