Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Αυτο συμβαινει επειδη με τα καινουργια κουφωματα ''σφραγισε'' αεριζεται λιγοτερο ο χωρος και ετσι εμφανιζεται η υγρασια!

11 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Δε συμφωνω με το παραπανω γιατι οπως ειπα και πιο πριν, σε 3-4 σπιτια στη βόρεια Ελλάδα οπου τα αλουμινια ειναι διαφορετικου τυπου και σφραγιζουν καλυτερα απο οτι τα συρομενα, το φαινομενο δεν παρατηρείται...

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insoholic είπε

Κατατοπιστικοτατος! Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες. 

Θα πρόσθετα να αποφεύγεις και τις βαριές συνθετικές κουρτίνες. Αν μπορέσεις φτιάξε στα παράθυρα που έχει πολύ υγρασία μία ελαφριά βαμβακερή κουρτίνα. Με την συνθετική που είναι οι περισσότερες αν είναι και βαριά δημιουργείται πολύ μαυρίλα περιμετρικά των αλουμινίων.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, insoholic είπε

Ειναι το 2ο σπιτι που μου συμβαινει αυτο καθως ειμαι στο ενοικιο...

Χθες και σημερα σταζουν, πραγματικά, οι πορτες και τα παράθυρα... (περιοχή Αθήνα)

Φταιει η διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας με την εσωτερικη;

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο;

Να σημειωσω οτι το σπιτι ειναι με καλοριφερ στους 21 βαθμούς και τα δωματια αεριζονται αρκετες ωρες την ημερα ( >3 )

Όπως ειπώθηκε, δεν έχεις κουφώματα που εμποδίζουν το κρύο του περιβάλλοντος να τα κάνει και αυτά κρύα. Μετά αναλαμβάνουν οι νόμοι της φύσης.

Παράδειγμα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε , στην κρεβατοκάμαρά μου (δεν έχει θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα), έχω τις εξής συνθήκες :

image.png.31d1962db08e68b9fdacc71dea0a25b5.png

Το βλέπεις το 11.95C ως σημείο δρόσου; Αυτό σημαίνει ότι όταν το κούφωμα / υαλοπίνακας ή οτιδήποτε μέσα στον χώρο, αποκτήσει θερμοκρασία χαμηλότερη ή ίση από περίπου 12C, θα συμπυκνώσει τους υδρατμούς. Επειδή λοιπόν τα κουφώματά μου δεν έχω θερμοδιακοπή, θα πέσουν κάτω από 12C σαν επιφάνειες και θα βλέπω νερά.

Λύσεις.

Αλλάζεις κουφώματα.

Ανεβάζεις τη θερμοκρασία του αέρα. Άρα πέφτει η σχετική υγρασία γιατί ο αέρας συγκρατεί περισσότερους υδρατμούς.

Ρίχνεις την απόλυτη υγρασία (όχι τη σχετική) ώστε να πέσει το σημείο δρόσου σε σημείο που ίσως δεν έχεις υγροποιήσεις.

Απόλυτη υγρασία ρίχνεις με αφυγραντήρα σε συνδυασμό με αερισμό όπου τον χειμώνα σχεδόν πάντα ο αέρας είναι πιο ξηρός, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, όπου παρόλο που έξω έχει μεγαλύτερη σχετική υγρασία, στην πραγματικότητα είναι σχεδόν δύο φορές πιο ξηρός (αν δεις ένα ψυχρομετρικό διάγραμμα θα το δεις και ο ίδιος).

image.png.bd12c2be155141706b3fa84d77ac3f0e.png

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, insoholic είπε

Δε συμφωνω με το παραπανω γιατι οπως ειπα και πιο πριν, σε 3-4 σπιτια στη βόρεια Ελλάδα οπου τα αλουμινια ειναι διαφορετικου τυπου και σφραγιζουν καλυτερα απο οτι τα συρομενα, το φαινομενο δεν παρατηρείται...

Και μενα βορεια Ελλαδα με καλοριφερ(καλη διαφορα θερμοκρασιας) το παραθυρο της κουζινας(βορινο) υγροποιειται/σταζει την ιδια στιγμη τα υπολοιπα δεν κανουν κιχ!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
5 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Και μενα βορεια Ελλαδα με καλοριφερ(καλη διαφορα θερμοκρασιες) το παραθυρο της κουζινας(βορινο) υγροποιειται/σταζει την ιδια στιγμη τα υπολοιπα δεν κανουν κιχ!

Ισως υπαρχει καποιο κενο και δεν ειναι καλα μονωμενο.

Εγω σε 3-4 σπιτια , δεν εχω παρατηρησει σταγόνα σε κανενα παραθυρο ακομα και στα βορεινα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

το παραθυρο της κουζινας(βορινο) υγροποιειται/σταζει την ιδια στιγμη τα υπολοιπα δεν κανουν κιχ!

Η βορινή πλευρά είναι πάντα πιο κρύα το χειμώνα για δύο λόγους.

1. Δεν την χτυπάει ποτέ ο ήλιος.

2. Εκεί πέφτει ο βοριάς που είναι πάντα κρύος αέρας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, insoholic είπε

Εγω σε 3-4 σπιτια , δεν εχω παρατηρησει σταγόνα σε κανενα παραθυρο ακομα και στα βορεινα.

Η διαφορα με τα υπολοιπα το χτυπαει παγωμενος αερας και παρολο που κλεινουμε το πατζουρι/ρολο δεν βοηθαει και πολυ..

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, PLACEBO_89 said:

Η διαφορα με τα υπολοιπα το χτυπαει παγωμενος αερας και παρολο που κλεινουμε το πατζουρι/ρολο δεν βοηθαει και πολυ..

Τουλαχιστον ειναι 1 παραθυρο και δεν γινεται αυτο το χαλι σε ολο το σπιτι οπως γινεται σε εμας... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, insoholic είπε

Οχι απλα λογω των συνθηκων παγωνει περισσοτερο απο τα αλλα και η διαφορα θερμοκρασιας δημιουργει αυτο το φαινομενο. 

Δημοσ.

Ένα μεγάλο ρόλο σίγουρα παίζουν τα αλουμίνια αλλά όταν έξω  ε χω  5 βαθμούς  κ μέσα στο σπίτι 24 ότι κ να έχεις υγρασία στις γωνίες λόγο διαφορά θερμοκρασίας θα βγάλει.  Εγώ το έχω καταπολέμηση με καλοριφέρ κ αφρυγαντιρα σε κεντρικό σημείο να πιάνει το σπίτι κ έχω εξάλειψη την υγρασία στα αλουμίνια.  Πιστεύω είναι η μόνη λύση αυτή.  

Δημοσ.
19 ώρες πριν, insoholic είπε

Να σημειωσω οτι το σπιτι ειναι με καλοριφερ στους 21 βαθμούς και τα δωματια αεριζονται αρκετες ωρες την ημερα ( >3 )

Καλοριφερ! Οταν το βαζεις ποια η υγρασια του χωρο???

Δημοσ.
46 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Καλοριφερ! Οταν το βαζεις ποια η υγρασια του χωρο???

Δεν εχω υγρασιομετρο. Ωστοσο οταν εχει ζέστη, η υγρασια πεφτει.

Δημοσ.

Σε εμενα παλαιοτερα οταν βαζαμε τα καλοριφερ στο 17-18 και εκανε πολυ κρυο εξω εσταζε ολο το τζαμι της μπαλκονοπορτας σε σημειο να μουχλιασει το χαλι που ηταν απο κατω, αλλα απο τοτε που βαζουμε τον χειμωνα στο 21-23 δεν εχει ξανα εμφανιστει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, doomnx said:

Από πού; Ο χειμερινός αέρας είναι κατά βάση ξηρός.

Μικρή σημασία έχει αν ο αέρας είναι ξηρός, η μίξη κρύου κ ζεστού αέρα δημιουργεί την υγρασία.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, bilya είπε

Μικρή σημασία έχει αν ο αέρας είναι ξηρός, η μίξη κρύου κ ζεστού αέρα δημιουργεί την υγρασία.

Όχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...