Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Να προσθέσω μόνο δυο πράγματα. 
Οι φοιτητές ιατρικής και οι γιατροί έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά προβλημάτων ψυχικής υγείας για διάφορους λόγους. Αν λοιπόν έχεις κάπως εύθραυστη ψυχική υγεία, σε συμβουλεύω να το αποφύγεις. Οι συνθήκες είναι βάρβαρες και ψυχικά εξοντωτικές. 
Το δεύτερο είναι ότι είσαι ακόμα νεότατος και καλά κάνεις και σκέφτεσαι τι μπορείς να αλλάξεις στη ζωή σου. Η ιατρική είναι μια πολύ ιδιάζουσα δουλειά και καριέρα. Με βάση αυτά που γράφεις, δε φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη για σένα, αλλά υπάρχουν χίλια δυο άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να σε γεμίσουν και υπό συνθήκες λιγότερο πιεστικές.  

- Και όχι μόνο προβλήματα ψυχικής υγείας.

- Οι γιατροί αποτελούν μια επαγγελματική ομάδα που παρουσιάζει υψηλούς δείκτες αυτοκτονίας. Ενώ οι δείκτες αυτοκτονίας για τις γυναίκες ιατρούς, σε μερικά κράτη τουλάχιστον, είναι διπλάσιοι σε σχέση με τους δείκτες του υπόλοιπου γυναικείου πληθυσμού.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NobodyRankXV είπε

Τελικά τι προπτυχιακό έχεις ;

Κοινωνική ανθρωπολογία

23 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Βασικα ας μας πει τι σπουδασε. Με ενα μαστερ η με αλλαγη καρριερας μπορει να φτασει εκει που θελει απο να μπλεξει με ιατρικη.

Κοινωνική ανθρωπολογία. Δεν βρίσκω μάστερ άστο καλύτερα θέλω να ξανασπουδάσω το έχω πάρει απόφαση. Δεν έχει νόημα το μεταπτυχιακό σε αυτή την περίπτωση αλήθεια σου λέω. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Owlq είπε

Κοινωνική ανθρωπολογία. Δεν βρίσκω μάστερ άστο καλύτερα θέλω να ξανασπουδάσω το έχω πάρει απόφαση. Δεν έχει νόημα το μεταπτυχιακό σε αυτή την περίπτωση αλήθεια σου λέω. 

Επειδή κάτι διάβασα πάνω για Ανθρώπινο Δυναμικό και δεν ξέρω αν σου άρεσε σαν ιδέα αλλά αν ναι και έχεις τα λεφτά :

Στόχοι του Προγράμματος | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (aueb.gr)

Καμία σχέση με Ιατρική βέβαια.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, xgol είπε

Αν σου αρεσει η προσφορα στο συνανθρωπο και δε σε τρομαζει το διαβασμα της Ιατρικης, προφανως και να την επιλεξεις, ειναι το κορυφαιο επαγγελμα σε σχεση με οσα αναφερθηκαν. Οσο αφορα τον ανταγωνισμο κτλ, κουραφεξαλα, ολοι οι ιατροι που αγαπουν αυτο που κανουν βρισκουν το δρομο τους, ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο. 

Ευχαριστώ πολύ!! Δεν με τρομάζει γιατί ξέρω ότι και το πολυτεχνείο είναι ακόμα πιο δύσκολο γενικά δεν πρέπει να φοβόμαστε απλώς να προχωράμε. Ακόμα και φοβισμένοι, πρέπει να προχωράμε. Επειδή εμένα με ελκύουν πολύ περιορισμένες, συγκεκριμένες ειδικότητες και όχι σε άλλες που είναι πιο χαλαρές, σκέφτομαι και αυτά που λένε τα παιδιά από εμπειρία τους! Εμείς αλλιώς μπορεί να τα φανταζόμαστε αλλά η ζωή κάπως αλλιώς τα φέρνει. Κι εκεί τι κάνεις πας κόντρα στο κύμα ή πας μαζί του ? Συμφωνώ ότι είναι κορυφαίο επάγγελμα αλλά αρχίζω να βλέπω κάπως αλλιώς τα πράγματα ας πούμε ότι η ζωή είναι μία και μπορείς να προσφέρεις και μ άλλους τρόπους. Πιο σημαντικό η υγεία ψυχική και μετά σωματική να είναι καλά δεν υπάρχει πιο σοβαρό πράγμα από το να υποφέρεις και να μη μπορείς να βρεις λύση

2 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Επειδή κάτι διάβασα πάνω για Ανθρώπινο Δυναμικό και δεν ξέρω αν σου άρεσε σαν ιδέα αλλά αν ναι και έχεις τα λεφτά :

Στόχοι του Προγράμματος | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (aueb.gr)

Καμία σχέση με Ιατρική βέβαια.

Ευχαριστώ... Ξέρω... Καμία σχέση με ιατρική...!!

Δημοσ.

Ίσως να σου άρεσε η ειδικότητα της παθολογοανατομίας. 

Δεν έχει αναμονή, δεν χρειάζεται να κάνεις αγροτικό και έχει άμεση αποκατάσταση. 

Εάν δεν γνωρίζεις είναι αυτοί που βγάζουν τα αποτελέσματα για τις βιοψίες ή προσδιορίζουν δείκτες για να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. 

Βέβαια δεν έχει επαφή με ασθενή, είναι εργαστηριακή. Στη σχολή μας λένε ότι αυτό έχει αλλάξει και όντως μιλάνε με τους ασθενείς (εγώ πιστεύω το λένε για να μας ωθήσουν προς τα εκεί επειδή έχει τεράστια έλλειψη λολ) 

Δεν εφιστάται ογκολόγος χωρίς τον παθαλογοανατομο, είναι το abcde της ογκολογίας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, shrimpycat είπε

Ίσως να σου άρεσε η ειδικότητα της παθολογοανατομίας. 

Δεν έχει αναμονή, δεν χρειάζεται να κάνεις αγροτικό και έχει άμεση αποκατάσταση. 

Εάν δεν γνωρίζεις είναι αυτοί που βγάζουν τα αποτελέσματα για τις βιοψίες ή προσδιορίζουν δείκτες για να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. 

Βέβαια δεν έχει επαφή με ασθενή, είναι εργαστηριακή. Στη σχολή μας λένε ότι αυτό έχει αλλάξει και όντως μιλάνε με τους ασθενείς (εγώ πιστεύω το λένε για να μας ωθήσουν προς τα εκεί επειδή έχει τεράστια έλλειψη λολ) 

Δεν εφιστάται ογκολόγος χωρίς τον παθαλογοανατομο, είναι το abcde της ογκολογίας. 

Όχι δεν το ήξερα. Αφού έχει σχέση με ογκολογια μου αρέσει. Στον δημόσιο τομέα να φανταστώ έχει άμεση αποκατάσταση? Τι πιστεύεις σχετικά με την επαγγελματική εξουθενωση και τον τρόπο ζωής αυτής της ειδικότητας? Μοιάζει με την μικροβιολογια? Ελπίζω να μη σου φαίνεται παράξενο που ρωτάω είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις γιατι ρωτάω... Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την στήριξη πάντως!!! 

Για πες μου, προφανώς ασχολείται με καλοηθεις κακοήθεις καρκίνους? Έψαξα και κατάλαβα ότι εχει να κάνει με ανάλυση ιστών, σαν τεχνολόγος κάπως, επεξεργασία ιστών, όγκων, τοποθέτηση τους σε κερί, γυαλί και ανάλυση τους. 

Μάλλον είναι σαν συνεργάτης για να ξέρουν οι άλλες ειδικότητες τι έχει ο ασθενής, αν έχει κάτι ανησυχητικό ή όχι. 

Μοιάζει λίγο και με χειρουργική ειδικοτητα από ότι κατάλαβα, αν κατάλαβα σωστά. 

Επεξ/σία από Owlq
Δημοσ.
7 hours ago, Owlq said:

Όχι δεν το ήξερα. Αφού έχει σχέση με ογκολογια μου αρέσει. Στον δημόσιο τομέα να φανταστώ έχει άμεση αποκατάσταση?

Nαι ακόμα και στο δημόσιο 

7 hours ago, Owlq said:

Τι πιστεύεις σχετικά με την επαγγελματική εξουθενωση και τον τρόπο ζωής αυτής της ειδικότητας?

Εξουθένωση έχει εξαιτίας της πολλης δουλειάς που έχουνε και το ελάχιστο προσωπικό. Γενικά θεωρείται ήρεμη ειδικότητα το κυριότερο άγχος βρίσκεται στις ταχείες βιοψίες. Έχεις γύρω στα 10 λεπτά για να πάρεις μία απόφαση να συνεχίσει το χειρουργείο ή να σταματήσει εδώ.

7 hours ago, Owlq said:

Μοιάζει με την μικροβιολογια?

Όχι. Ο μικροβιολόγος ασχολείται κυρίως με τις εξετάσεις αίματος ούρων κλπ 

Δεν κάνει διαγνώσεις ή αν κάνει είναι ελάχιστες. 

Ο παθαλογοανατομος κάνει διάγνωση σταδιο διαφοροποίηση καρκίνου κλπ και όχι μόνο αυτό μπορεί να κάνει και διάγνωση για αλλά νοσήματα όπως αμυλοειδωση, κίρρωση κλπ 

7 hours ago, Owlq said:

Για πες μου, προφανώς ασχολείται με καλοηθεις κακοήθεις καρκίνους?

Δεν υπάρχουν καλόηθείς καρκίνοι, εάν είναι καλοήθης δεν είναι καρκίνος. 

Η βιοψία μπορεί να είναι ή αρνητική ή θετική άρα δεν είναι όλα κακοήθη

7 hours ago, Owlq said:

Έψαξα και κατάλαβα ότι εχει να κάνει με ανάλυση ιστών, σαν τεχνολόγος κάπως, επεξεργασία ιστών, όγκων, τοποθέτηση τους σε κερί 

Αυτήν την διαδικασία συνήθως δεν θα την κάνουν οι ειδικοί γιατροί βάζουν τους ειδικευόμενους λολ

7 hours ago, Owlq said:

Μάλλον είναι σαν συνεργάτης για να ξέρουν οι άλλες ειδικότητες τι έχει ο ασθενής, αν έχει κάτι ανησυχητικό ή όχι. 

Ναι και αν έχει κάτι ανησυχητικό ο παθολογοανατόμος θα κατευθύνει και τη θεραπεία με βάση το στάδιο διαφοροποίηση τα αντιγόνα κλπ

7 hours ago, Owlq said:

Μοιάζει λίγο και με χειρουργική ειδικοτητα από ότι κατάλαβα, αν κατάλαβα σωστά. 

Όχι καμία σχέση, δεν θα κάνουν την λήψη του δείγματος απλά τα κοιτάνε 

https://youtube.com/@ACLazaris-HISTOPATHOLOGY?si=hp7RRm4he58Kwbzf

Αυτός εδώ είναι καθηγητής μου είναι παθολογοανατόμος, μπορείς να δεις πως περίπου είναι! 

δες εδώ λίγο την διαδικασία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιατρική για να τελειώσεις γίνεται ο κ.λος από κρανιά. Επίσης επειδή εγώ μπήκα με τη δεύτερη φορά με κατατακτήριες οδοντιατρική απθ, μπορώ να σου πω οτι με το διάβασμα που έριξα τα είδα πραγματικά όλα. Καλύτερα πανελλαδικές. Άλλο να δίνεις πανελλαδικές βιολογία Γ λυκείου 150 σελίδες και άλλο να δίνεις κυτταρική alberts 1800 να διαβάζεις g πρωτείνες και κονεξόνια και να θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μέχρι να ανοίξει. Όλα αυτά για 6 θέσεις στην Οδοντιατρική. Για Βιοχήμεια 0 κτλ δεν το συζητώ Dna μικροσυστοιχίες, που κόβει την πρωτεΐνική αλυσίδα το Br  κτλ παρτάρα! Δώσε καλύτερα πανελλήνιες. Φαντάσου τα στα λέει κάποιος που τελείωσε οδοντιατρική απθ και δώσαμε μαθήματα μαζί με τους γιατρούς. Όχι όλα. Ιατρική είναι ακόμα χειρότερα. 

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 3
Δημοσ.
10 hours ago, tilaverboy said:

Ιατρική για να τελειώσεις γίνεται ο κ.λος από κρανιά. Επίσης επειδή εγώ μπήκα με τη δεύτερη φορά με κατατακτήριες οδοντιατρική απθ, μπορώ να σου πω οτι με το διάβασμα που έριξα τα είδα πραγματικά όλα. Καλύτερα πανελλαδικές. Άλλο να δίνεις πανελλαδικές βιολογία Γ λυκείου 150 σελίδες και άλλο να δίνεις κυτταρική alberts 1800 να διαβάζεις g πρωτείνες και κονεξόνια και να θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο μέχρι να ανοίξει. Όλα αυτά για 6 θέσεις στην Οδοντιατρική. Για Βιοχήμεια 0 κτλ δεν το συζητώ Dna μικροσυστοιχίες, που κόβει την πρωτεΐνική αλυσίδα το Br  κτλ παρτάρα! Δώσε καλύτερα πανελλήνιες. Φαντάσου τα στα λέει κάποιος που τελείωσε οδοντιατρική απθ και δώσαμε μαθήματα μαζί με τους γιατρούς. Όχι όλα. Ιατρική είναι ακόμα χειρότερα. 

Βασικά το καλύτερο είναι ΕΠΑΛ εσπερινό 😂 είναι μεν 19500 μόρια αλλά είναι γελοία τα μαθήματα πραγματικά γελοία 

Τα ειδικότητας δεν χρειάζονται καν φροντιστήριο σύνολο και τα δύο μάθημα 100 σελίδες 

Μαθηματικά δύο κεφάλαια γενικής παιδείας ούτε καν κατεύθυνση 

Έκθεση φαίνεται ότι το έχει θα γράψει καλά 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα σου πω κάποια πράγματα

1. Το να μπεις Ιατρική στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο. Από πανελλήνιες πρέπει να γράψεις άριστα και από κατατακτήριες έχεις μια χαώδη ύλη και Αθήνα ο ανταγωνισμός είναι φουλ. Ειδικά με τις κατατακτήριες αν δεν μπεις, δεν περνάς πουθενά ενώ πανελλήνιες θα έχεις και άλλες σχολές σε περίπτωση που θα σου άρεσε να είσαι νοσηλευτής ή κάποιο άλλο συναφές επάγγελμα.

2. Ανέφερες κάτι για λόγους υγείας και για ψυχική υγεία. Ακόμα και μια αναπηρία δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα για την ιατρική αλλά θα σε περιορίσει στην επιλογή ειδικότητας. Είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική σχολή αλλά δεν με έχει δυσκολέψει κάποιου όλο αυτό. Σίγουρα ορισμένες φορές τα πράγματα είναι πιο εύκολα για κάποιους από ότι με άλλους. Αλλά πολλές φορές απλά κολλάμε σε μια θέση όπου ο διπλανός είναι το "κονέ" και περνάμε την ζωή μας γκρινιάζοντας δίπλα του. Διέξοδοι πάντα υπάρχουν.

3. Το να ψάχνεις ειδικότητα πριν καν μπεις είναι αστείο. Δεν ξέρεις τι είναι ογκολογία, δεν ξέρεις τι είναι παθολογία, δεν ξέρεις τι είναι καμία ιατρική ειδικότητα γιατί απλά δεν το έχεις ζήσει. Και σε αυτό είμαι κάθετος. Μπες πρώτα και το βλέπεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/1/2024 στις 3:42 ΜΜ, Gingerbread είπε

Θα σου πω κάποια πράγματα

1. Το να μπεις Ιατρική στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο. Από πανελλήνιες πρέπει να γράψεις άριστα και από κατατακτήριες έχεις μια χαώδη ύλη και Αθήνα ο ανταγωνισμός είναι φουλ. Ειδικά με τις κατατακτήριες αν δεν μπεις, δεν περνάς πουθενά ενώ πανελλήνιες θα έχεις και άλλες σχολές σε περίπτωση που θα σου άρεσε να είσαι νοσηλευτής ή κάποιο άλλο συναφές επάγγελμα.

2. Ανέφερες κάτι για λόγους υγείας και για ψυχική υγεία. Ακόμα και μια αναπηρία δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα για την ιατρική αλλά θα σε περιορίσει στην επιλογή ειδικότητας. Είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική σχολή αλλά δεν με έχει δυσκολέψει κάποιου όλο αυτό. Σίγουρα ορισμένες φορές τα πράγματα είναι πιο εύκολα για κάποιους από ότι με άλλους. Αλλά πολλές φορές απλά κολλάμε σε μια θέση όπου ο διπλανός είναι το "κονέ" και περνάμε την ζωή μας γκρινιάζοντας δίπλα του. Διέξοδοι πάντα υπάρχουν.

3. Το να ψάχνεις ειδικότητα πριν καν μπεις είναι αστείο. Δεν ξέρεις τι είναι ογκολογία, δεν ξέρεις τι είναι παθολογία, δεν ξέρεις τι είναι καμία ιατρική ειδικότητα γιατί απλά δεν το έχεις ζήσει. Και σε αυτό είμαι κάθετος. Μπες πρώτα και το βλέπεις.

Ευχαριστώ για το σχόλιο! Θα δώσω εξετάσεις και θα δω μετά τι θα κάνω. Θα βάλω τα δυνατά μου κι εσείς να κάνετε το ίδιο. Για τις ειδικότητες συμφωνώ μαζί σου, ίσως έτσι είναι, δεν ξέρω. Απλώς η ογκολογία είναι ιδιαίτερη για μένα επειδή έχει σχέση και με δύσκολες αρρώστιες και μία που είναι πολύ άσχημη. Μπορεί να είναι αλλιώς. Όπως και να χει ευχή να πάω καλά όλα τα δύσκολα περνάνε και να είστε κοντά στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα και σε αυτούς που είναι μόνοι. Γειά σε όλους! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Owlq είπε

Ευχαριστώ για το σχόλιο! Θα δώσω εξετάσεις και θα δω μετά τι θα κάνω. Θα βάλω τα δυνατά μου κι εσείς να κάνετε το ίδιο. Για τις ειδικότητες συμφωνώ μαζί σου, ίσως έτσι είναι, δεν ξέρω. Απλώς η ογκολογία είναι ιδιαίτερη για μένα επειδή έχει σχέση και με δύσκολες αρρώστιες και μία που είναι πολύ άσχημη. Μπορεί να είναι αλλιώς. Όπως και να χει ευχή να πάω καλά όλα τα δύσκολα περνάνε και να είστε κοντά στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα και σε αυτούς που είναι μόνοι. Γειά σε όλους! 

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις εντάξει είναι επαγγέλματα δύσκολα τα συγκεκριμένα και θέλουνε και στομάχι και διάβασμα πολύ και δεν είναι μόνο το να μπεις και μέσα έχουν πολύ διάβασμα αλλά όταν λέμε για πολύ μιλάμε για πάρα πολύ εμείς δώσαμε την παθολογία την ένα και ήταν δύσκολη, φαντάσου η αδερφή μου που τελείωσε απθ Ιατρική Γελάει με την παθολογία που κάναμε μισή οδοντίατρο γιατί μου λέει ότι είναι τα εισαγωγικά μόνο Αυτωνών η παθολογία είναι τεράστια βασικά δεν έχει πουθενά να σταματάει η ύλη από ότι κατάλαβα. Μιλάμε για το προπτυχιακό έτσι. Γιατί τώρα που κάνει ειδικότητα στην χειρουργική είναι να θες να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα. Δε μιλάμε για εφημερίες δεν ήταν για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα νοσοκομεία

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 2
Δημοσ.
38 minutes ago, -Dimitris- said:

Μου αρέσει που απαντάτε σοβαρά σε προφίλ απο 7ημέρου.

ε δεν αφήσαμε και στην μέση χειρουργείο για να του απαντήσουμε (αλλά προφανώς έχεις δίκιο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...