Owlq Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Καλησπέρα. Όλοι οι ιατροι του forum ας μου απαντήσουν παρακαλώ σχετικά με το τι ισχύει με τις εφημερίες και τις ώρες εργασίας των ειδικευομενων, διότι δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά. Ξέρω μόνο τι θα ήθελα να σπουδάσω Έχω ένα άλλο πτυχίο το οποίο ναι μεν μου αρέσει και έχει μεν προσφορά στην κοινωνία, που μου αρέσει, αλλά δεν υπάρχει απορρόφηση. Καθόλου. Στην ιατρική δεν μπήκα για λόγους υγείας και δύσκολων συγκυριών της ζωής, αλλά υπάρχει πάντα στην καρδιά μου. Σκέφτηκα ότι κάθε επάγγελμα προσφέρει, κι έτσι σπούδασα κάτι άλλο και ύστερα...σκούρα τα πράγματα...δεν θέλω να πω τι πτυχίο έχω γιατί δεν έχει νόημα... Νιώθω ότι παρά τον κόπο δεν έχω τα προσόντα να βρω μια καλύτερη θέση. Μου φαίνεται πολύ παράξενο που μετά το πτυχίο πρέπει να επενδύεις κι άλλο χρόνο και χρήμα για να διατηρεισαι ανταγωνιστικος... Αφού σπουδαζουμε, γιατί το πανεπιστήμιο δεν μας δίνει όλα τα εφόδια ώστε μετά να ζήσουμε τις ζωές μας αξιοπρεπώς και να συνεργαζόμαστε αξιοπρεπώς; αυτό το διαρκές κυνήγι μας κάνει όλους ράκο, μας έχουν καταντήσει με χάπια... όπως και να χει εψαχνα για δουλειές, άσχετες, αφού άλλωστε δεν μπορούσα να κάνω πολλά... Ήταν και οι σύμβουλοι που πάντα λένε ότι με ένα μεταπτυχιακό έχεις προοπτικές, μπορείς να ανοίξεις δρόμους...ομως κάτι πήγε λάθος γιατί στα μεταπτυχιακά δεν με δεχονταν λόγω ότι δεν είχα αρκετά προσόντα... Κουράστηκα πολύ από την κακομεταχειριση και τους χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν... Και γενικά από το να πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου συνεχώς ... Δεν έχω πρόβλημα και να δουλεύω ως υπάλληλος αν δε μπορώ κάτι άλλο ..άλλωστε πόσο καιρό θα ζησουμε...όλα αυτά τα κάνουμε για να ζούμε καλά... Όσο μπορούμε... Να στεκόμαστε στα πόδια μας... Όλα τα επαγγέλματα είναι χρήσιμα στην κοινωνία μας και άλλωστε ο σκοπός είναι να κάνουμε μια καλή πράξη με όποιο τρόπο μπορούμε...ακόμα κι αν δεν μπορούμε να σπουδασουμε και κάνουμε κάτι άλλο μπορούμε να κάνουμε Καλές πράξεις... οι τίτλοι είναι μονο μια κοινωνικη κατασκευή... Απλώς υπάρχει πολύ κακομεταχειριση και ακόμα νιώθω στον αέρα... Είμαι 26... Σκέφτομαι να ξανασπουδασω να μην τα πολυλογώ και να φτιάξω τη ζωή μου.. Στην ιατρική με συγκινεί η ογκολογία για προσωπικους λόγους αλλά και γενικά η ιατρική μου αρέσει σαν επάγγελμα και γνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες... Αλλα υποτίθεται ότι σπουδαζουμε για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη... Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να εκτιμούμε όσα έχουμε και να βλέπουμε τα θετικά σε κάθε πτυχή...ακόμα και στις δυσκολίες να μην τα βάζουμε κάτω, ακόμα και αν το τέρμα ξεμακραινει να κοιτάμε ψηλά. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι ζοριζεσαι μεν αλλά θα έχει αποτέλεσμα. Σκέφτομαι λοιπόν να πάω ιατρική. Πανελλήνιες κατατακτήριες δεν φοβάμαι λέω δόξα τω Θεό που μπορώ να σπουδάσω και να προσπαθώ... αυτό που με αποτραβαει είναι ο φόβος των συνθηκών... Με τρομάζουν αυτοί που ρωτάω για την ιατρική και δεν ξέρω αν υπερβάλλουν. Έχω περάσει από ένα burnout και κατάθλιψη λόγω της ζούγκλας και των καρχαριων που υπάρχουν εκεί έξω... Αν δεν έχεις κάποια ειδική γνώση για να πουλήσεις, πρέπει να έχεις....θαρρος, θράσος; δεν ξέρω.. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι ανυπομονώ να γεράσω γιατί ίσως οι άνθρωποι, εργοδότες συμπεριφέρονται καλύτερα. Ακόμα και στο λεωφορείο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι λαμβάνουν τον σεβασμό ως πιο πολυταξιδεμενοι στην ζωή. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν θα αλλάξει βέβαια, τουλάχιστον ας μην αλλοιωθουμε κι εμείς... Τέλος πάντων ήθελα να σας ρωτήσω γλυκυτατοι ιατροι πώς είναι τα πράγματα... Για παράδειγμα σχετικά με εφημερίες... Ύστερα δεν δουλεύεις μετά από 24 ώρες εφημερίας; πόσες εφημερίες και πόσες ώρες εργάζονται οι ιατροι την εβδομάδα; πόσες είναι το μήνα; μερικοί μου είπαν ότι μπορεί να δουλεύουν και 36 ώρες συνεχόμενα... Μα πώς μπορεί να αποδώσει ένας άνθρωπος με τέτοιες συνθήκες, όσο και αν αγαπάει το επάγγελμα του? Καταλαβαίνω... Καταλαβαίνω και τις δυσκολίες τις δικές σας πολύ.. Πλέον δεν κινούμαι μόνο με γνώμονα τα όνειρα. Η ζωή με έχει κάνει να βλέπω και τον ρεαλισμό. Ούτε στα 18 αν συνέβαινε η εισαγωγή μου θα σκεφτόμουν τις δυσκολίες. Τώρα τις σκέφτομαι... Δεν πειράζει κι αν επιλέξω να σπουδάσω κάτι άλλο να φτιάξω τη ζωή μου κάπως αλλιώς, θα σας έχω πάντα στην καρδιά μου... να είστε χαρούμενοι για το έργο σας και να κοιτάτε πάντα ψηλά στον ουρανό. Όλα τα δύσκολα περνάνε. Είναι παράξενο που ακόμα δεν έχω μπει (αν μπω) στην σχολή και μιλάω για συγκεκριμένη ειδικοτητα; όπως και να χει για να σας βοηθήσω και με τις ερωτήσεις μου, μου αρέσουν πιο πολύ οι παθολογικές ειδικότητες, πχ ογκολογια, νεφρολογια ή ακτινολογία (εργαστηριακή?)... Η ακτινολογία επειδή συνεργάζεται με την ογκολογια? . Δεν ρωτάω για αλλα γιατί κάποιοι μου είπαν ότι υπάρχουν χαλαρές ειδικότητες... (τι εννοούν με αυτό? ) Ρωτάω για αυτές που νομίζω ότι θα έπαιρνα. Όπως και να χει μιλήστε μου για την καθημερινότητα σας... Να είστε πάντα καλά εύχομαι, κάθε καλό, με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν, με υπομονή και χαμόγελο στις δυσκολίες!! Κι αν η καθημερινότητα σας είναι δύσκολη, μην ανησυχείτε όλοι δύσκολα περνάμε... Ζούμε σε παράξενες εποχές...
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Owlq είπε Μου φαίνεται πολύ παράξενο που μετά το πτυχίο πρέπει να επενδύεις κι άλλο χρόνο και χρήμα για να διατηρεισαι ανταγωνιστικος... Αφού σπουδαζουμε, γιατί το πανεπιστήμιο δεν μας δίνει όλα τα εφόδια ώστε μετά να ζήσουμε τις ζωές μας αξιοπρεπώς και να συνεργαζόμαστε αξιοπρεπώς; αυτό το διαρκές κυνήγι μας κάνει όλους ράκο, μας έχουν καταντήσει με χάπια... Στο λεω φιλικα, με τετοιες αποψεις την ξεχνας την ιατρικη. Εχει συνεχες διαβασμα. Οπως και οποιαδηποτε επιστημη. 3
shrimpycat Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 4 hours ago, Owlq said: Μου φαίνεται πολύ παράξενο που μετά το πτυχίο πρέπει να επενδύεις κι άλλο χρόνο και χρήμα για να διατηρεισαι ανταγωνιστικος... Αφού σπουδαζουμε, γιατί το πανεπιστήμιο δεν μας δίνει όλα τα εφόδια ώστε μετά να ζήσουμε τις ζωές μας αξιοπρεπώς και να συνεργαζόμαστε αξιοπρεπώς; αυτό το διαρκές κυνήγι μας κάνει όλους ράκο, μας έχουν καταντήσει με χάπια... Κυριολεκτικά η ιατρική είναι από τα πιο ανταγωνιστικά επαγγέλματα. Αν δεν έχεις γονείς γιατρούς θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά. Εγώ σπουδαζω ιατρική και εχω συμφοιτητές που από το πρώτο έτος έχουνε δημοσιεύσεις. Αλήθεια μπορείς να τους ρωτήσεις κάτι να το ξέρουνε και δεν θα σου απαντήσουν και δεν μιλάω εν ώρα εξεταστικής αλλα στο αμφιθέατρο. Έχω δει πολλές φορές να κοροϊδεύουν επειδή κάποιος έκανε χαζή ερώτηση. Γλείφουν καθηγητές, γλείφουν συμφοιτητές οι οποίοι έχουν γονείς καθηγητές. Μετά το πτυχίο έχεις ένα σωρό διάβασμα για τις εξετάσεις ειδικότητας. Αφού τελειώσεις την ειδικότητα θα πρέπει συνέχεια να ενημερώνεσαι να πηγαίνεις σε συνέδρια να διαβάζεις νέα guidelines κλπ κλπ Γιατί πλέον έχουμε πάρα πολλούς γιατρούς θα πρέπει να πάρεις και κάποια εξειδίκευση να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό και λοιπά Που και πάλι αν δεν έχεις χρήματα είσαι σε μειονεκτική θέση γιατί πολλά παιδιά στην ιατρική ( εάν όχι τα περισσότερα) είναι από πιο ας πούμε οικονομικά άνετες οικογένειες και πάνε και κάνουν κάτι fellowships clinical rotations κλπ στο εξωτερικό επί πληρωμή 4 hours ago, Owlq said: Κουράστηκα πολύ από την κακομεταχειριση και τους χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν... Και γενικά από το να πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου συνεχώς ... Στο νοσοκομεία υπάρχει κακομεταχείριση από τους διευθυντές. Πολλές φορές σου φωνάζουν σε μειώνουν. Κάποιες κοπέλες ευνοούνται ( για ευνόητους λόγους). Όχι όλοι αλλά είναι συχνό φαινόμενο. Οι ασθενείς επίσης μπορεί να σου φωνάζουν ε επειδή ήτανε πολύ ώρα στην αναμονή λες και εσύ φταις που δεν υπάρχουν αρκετοί διορισμένοι γιατροί 4 hours ago, Owlq said: Με τρομάζουν αυτοί που ρωτάω για την ιατρική και δεν ξέρω αν υπερβάλλουν. Δεν υπερβάλλουν 4 hours ago, Owlq said: Για παράδειγμα σχετικά με εφημερίες... Ύστερα δεν δουλεύεις μετά από 24 ώρες εφημερίας; πόσες εφημερίες και πόσες ώρες εργάζονται οι ιατροι την εβδομάδα; πόσες είναι το μήνα; μερικοί μου είπαν ότι μπορεί να δουλεύουν και 36 ώρες συνεχόμενα... Μα πώς μπορεί να αποδώσει ένας άνθρωπος με τέτοιες συνθήκες, όσο και αν αγαπάει το επάγγελμα του? Καταλαβαίνω... Καταλαβαίνω και τις δυσκολίες τις δικές σας πολύ.. Για τους ειδικευόμενους είναι υποχρεωτικές 3 εφημερίες τον μήνα. Αποζημιώνονται μέχρι και 7 εφημερίες. Υπάρχουν ελλείψεις άρα το τρεις εφημερίες τον μήνα το ξεχνάς. Όντως μπορεί να χρειάζεται να δουλεύεις πάνω από 30 ώρες αλλά δεν έχεις κι άλλη επιλογή 4 hours ago, Owlq said: μου αρέσουν πιο πολύ οι παθολογικές ειδικότητες, πχ ογκολογια, νεφρολογια ή ακτινολογία (εργαστηριακή?)... Η ακτινολογία επειδή συνεργάζεται με την ογκολογια? . Δεν ρωτάω για αλλα γιατί κάποιοι μου είπαν ότι υπάρχουν χαλαρές ειδικότητες... (τι εννοούν με αυτό? ) Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό να είσαι ένας δερματολόγος και ένας καρδιοχειρουργός Οι χαλαρές και πιο εύκολες ειδικότητες έχουν μεγάλη αναμονή. Πέρα από την ογκολογία ( που και αυτή είναι κυρίως νοσοκομειακή) οι άλλες είναι καθαρά νοσοκομειακές (εκτός εάν έχεις τα χρήματα να ανοίξεις νεφρολογικη κλινική ή ακτινοδιαγνωστικο), άρα περίπου τόσος θα είναι ο μισθός σου. Σου παραθέτω τους μισθούς των γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία. Αυτός είναι ο μισθός ενός διευθυντή νευροχειρουργικής σε δημόσιο νοσοκομείο. blockquote widgetblockquote widget 3
dionisis1925 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Εγώ προτείνω στον TS να αναζητήσει τα θέματα που υπάρχουν ήδη στο φόρουμ περί ιατρικής , έχει αρκετά και ίσως αναθεωρήσει για αυτά που λέει. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Βασικα ας μας πει τι σπουδασε. Με ενα μαστερ η με αλλαγη καρριερας μπορει να φτασει εκει που θελει απο να μπλεξει με ιατρικη. 1
FilipposMD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Να προσθέσω μόνο δυο πράγματα. Οι φοιτητές ιατρικής και οι γιατροί έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά προβλημάτων ψυχικής υγείας για διάφορους λόγους. Αν λοιπόν έχεις κάπως εύθραυστη ψυχική υγεία, σε συμβουλεύω να το αποφύγεις. Οι συνθήκες είναι βάρβαρες και ψυχικά εξοντωτικές. Το δεύτερο είναι ότι είσαι ακόμα νεότατος και καλά κάνεις και σκέφτεσαι τι μπορείς να αλλάξεις στη ζωή σου. Η ιατρική είναι μια πολύ ιδιάζουσα δουλειά και καριέρα. Με βάση αυτά που γράφεις, δε φαίνεται να είναι η πιο κατάλληλη για σένα, αλλά υπάρχουν χίλια δυο άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να σε γεμίσουν και υπό συνθήκες λιγότερο πιεστικές. 4
Owlq Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) @FiliposMD Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια! Νεότατη 😊 σε θαυμάζω για το κουράγιο σου!! Τι ειδικοτητα έχεις αν επιτρέπεται? @shrimpycat @OxiGiannisGiannakis @dionisis1925 ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από Owlq
shrimpycat Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Φαίνεσαι πολύ γλυκός και ήρεμος άνθρωπος. Θα σκεφτόσουν κάτι σε εργοθεραπεία ή λογοθεραπεία; Έχει και την συναισθηματική ολόκληρωση που φαίνεται να αποζητάς, έχει και αποκατάσταση και καλύτερες συνθήκες εργασίες 1
Owlq Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, shrimpycat είπε Φαίνεσαι πολύ γλυκός και ήρεμος άνθρωπος. Θα σκεφτόσουν κάτι σε εργοθεραπεία ή λογοθεραπεία; Έχει και την συναισθηματική ολόκληρωση που φαίνεται να αποζητάς, έχει και αποκατάσταση και καλύτερες συνθήκες εργασίες Ωραία σκέψη. Για λογοθεραπεια θα το σκεφτώ. Ευχαριστώ! 9 λεπτά πριν, Owlq είπε Ωραία σκέψη. Για λογοθεραπεια θα το σκεφτώ. Ευχαριστώ! Φυσικοθεραπεια μπορεί!!
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Να προσθεσω κι εγω αν εχεις σκεφτει καριερα σε τμημα ανθρωπινων πορων? Υπαρχουν αρκετες θεσεις και καλες προοπτικες. Θα σε βοηθησει οτι φαινεσαι κοινωνικη και με ενσυναισθηση. Τετοιες θεσεις επισης ειναι αρκετα ευελικτες με τις βασικες σπουδες. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από OxiGiannisGiannakis 1
zape Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Καλησπέρα χωρίς να είμαι γιατρός, έχοντας όμως γνώση εκ των έσω του υγειονομικού συστήματος (εργάζομαι σε αυτό), θα παραθέσω ορισμένες απόψεις: -για να βγάλεις την ιατρική θα κουραστείς. Πολύ. Ναι παίζουν τα βολέματα, τα βύσματα, οι γονείς καθηγητές που βοηθούνε, οι κλίκες με τον μεγαλοκαθηγητή κλπ. όμως διάβασε και πέρασε τα μαθήματα. ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ -εφημερίες θα είναι πολλές και κουραστικές ως ειδικευόμενος. Δεν έχει πολύ σημασία εάν είναι 20 ή 30 ώρες. Αυτό εξαρτάται από την ειδικότητα, το νοσοκομείο που θα πας, το προσωπικό στο νοσοκομείο στην δεδομένη χρονική στιγμή κλπ -ειδικότητα, το πιο ουσιαστικό. Αν σου αρέσει η ογκολογία, εεε χμμμ μάλλον είναι ψυχοφθόρα αυτή. Αν ήμουν νεώτερος και ήθελα να σπουδάσω ιατρική, θα διάλεγα ως ειδικότητα την γενική ιατρική. Θα αντιμετώπιζα την ειδικότητα ως πρόκληση αφού θα περνούσα από τόσα και διαφορετικά αντικείμενα. Στη συνέχεια, έχοντας αποκτήσει την ειδικότητα, θα έβρισκα μια θέση σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, θα εισέπρατα λίγα σχετικά χρήματα (δηλ λίγα σε σχέση με όσα μπορεί να έχει ένας πχ χειρούργος), θα έκανα οικογένεια, θα προσέφερα στον κοινωνικό περίγυρο με την δουλειά μου και όλα αυτά έχοντας μια πάρα πολύ καλή ποιότητα ζωής. όχι 3 ώρες στον κηφισό για να φτάσω στο νοσοκομείο, όχι να φεύγω το πρωί από το σπίτι και να γυρίζω καθημερινά το βράδυ στο σπίτι (κάνω, δεν κάνω εφημερία) Δεν ξέρω εάν βοήθησα με τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι η όποια απόφαση λάβεις να αποβεί εις όφελός σου σε βάθος χρόνου 1
Owlq Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Να προσθεσω κι εγω αν εχεις σκεφτει καριερα σε τμημα ανθρωπινων πορων? Υπαρχουν αρκετες θεσεις και καλες προοπτικες. Θα σε βοηθησει οτι φαινεσαι κοινωνικη και με ενσυναισθηση. Τετοιες θεσεις επισης ειναι αρκετα ευελικτες με τις βασικες σπουδες. Τι είναι αυτό? HR? Μόνο στα αγγλικά βλέπω θέσεις και ζητάνε οικονομικά πτυχία πιο πολύ ... Ευχαριστώ πάντως!
Owlq Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, zape είπε Καλησπέρα χωρίς να είμαι γιατρός, έχοντας όμως γνώση εκ των έσω του υγειονομικού συστήματος (εργάζομαι σε αυτό), θα παραθέσω ορισμένες απόψεις: -για να βγάλεις την ιατρική θα κουραστείς. Πολύ. Ναι παίζουν τα βολέματα, τα βύσματα, οι γονείς καθηγητές που βοηθούνε, οι κλίκες με τον μεγαλοκαθηγητή κλπ. όμως διάβασε και πέρασε τα μαθήματα. ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ -εφημερίες θα είναι πολλές και κουραστικές ως ειδικευόμενος. Δεν έχει πολύ σημασία εάν είναι 20 ή 30 ώρες. Αυτό εξαρτάται από την ειδικότητα, το νοσοκομείο που θα πας, το προσωπικό στο νοσοκομείο στην δεδομένη χρονική στιγμή κλπ -ειδικότητα, το πιο ουσιαστικό. Αν σου αρέσει η ογκολογία, εεε χμμμ μάλλον είναι ψυχοφθόρα αυτή. Αν ήμουν νεώτερος και ήθελα να σπουδάσω ιατρική, θα διάλεγα ως ειδικότητα την γενική ιατρική. Θα αντιμετώπιζα την ειδικότητα ως πρόκληση αφού θα περνούσα από τόσα και διαφορετικά αντικείμενα. Στη συνέχεια, έχοντας αποκτήσει την ειδικότητα, θα έβρισκα μια θέση σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, θα εισέπρατα λίγα σχετικά χρήματα (δηλ λίγα σε σχέση με όσα μπορεί να έχει ένας πχ χειρούργος), θα έκανα οικογένεια, θα προσέφερα στον κοινωνικό περίγυρο με την δουλειά μου και όλα αυτά έχοντας μια πάρα πολύ καλή ποιότητα ζωής. όχι 3 ώρες στον κηφισό για να φτάσω στο νοσοκομείο, όχι να φεύγω το πρωί από το σπίτι και να γυρίζω καθημερινά το βράδυ στο σπίτι (κάνω, δεν κάνω εφημερία) Δεν ξέρω εάν βοήθησα με τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι η όποια απόφαση λάβεις να αποβεί εις όφελός σου σε βάθος χρόνου Ευχαριστώ πολύ! Να μία διαφορετική άποψη! Όχι την ογκολογια θα επέλεγα εκεί θα ένιωθα ολοκληρωμένη νομίζω!! Καθε σπουδή είναι κουραστική, ακόμα και το πολυτεχνείο, όλα. Το θέμα είναι να μας δώσουν κάποιο όφελος. Είμαι διαβαστερη πάντως. Να εισαι καλά!! 1
xgol Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Αν σου αρεσει η προσφορα στο συνανθρωπο και δε σε τρομαζει το διαβασμα της Ιατρικης, προφανως και να την επιλεξεις, ειναι το κορυφαιο επαγγελμα σε σχεση με οσα αναφερθηκαν. Οσο αφορα τον ανταγωνισμο κτλ, κουραφεξαλα, ολοι οι ιατροι που αγαπουν αυτο που κανουν βρισκουν το δρομο τους, ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα