Προς το περιεχόμενο

Μητρική ή κάτι άλλο;


melodicpunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Προχθές έπεσε ο γενικός και μόλις πήγα να ανοίξω ξανά τον υπολογιστή δεν μου έδινε σήμα στο μόνιτορ. Δεν υπάρχει gpu οπότε χρησιμοποιώ τις θύρες της μητρικής. Βγάζω τα πάντα και τα ξαναβάζω και μου δείχνει ακριβώς το ίδιο. Άλλαξα θέση την ραμ, πάλι το ίδιο. Άλλαξα καλώδια, άλλαξα μόνιτορ πάλι το ίδιο. Το τροφοδοτικό ακούγεται να δουλεύει. Η μητρική επίσης δεν δίνει κίνηση ούτε στα φαν αλλά ούτε και στην ψυκτήρα του επεξεργαστή. Πάει η mobo ή παίζει να είναι κάτι άλλο; ευχαριστώ πολύ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι "το τροφοδοτικό ακούγεται να δουλεύει" δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι λειτουργεί σωστά. Η μητρική έχει κάποιο λαμπάκι/ledάκι? Έκανες ένα clear cmos/έβγαλες-έβαλες τη μπαταρία, μήπως με τη πτώση του γενικού αποσυντονίστηκε? Ποιό είναι το τροφοδοτικό και ποια η μητρική?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την μπαταρια το σκεφτηκα αλλα δεν το εκανα. Θα δω μηπως εχω και αλλη να αλλαξω. Τροφοδοτικο corsair cx 430 / mobo asrock b150m pro4s. Δεν εχει led...απ οσο ξερω, μονο εκει που κουμπωνει το erthenet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, melodicpunk είπε

Το τροφοδοτικό ακούγεται να δουλεύει. Η μητρική επίσης δεν δίνει κίνηση ούτε στα φαν αλλά ούτε και στην ψυκτήρα του επεξεργαστή.

Θα συμφωνήσω με τον blitzNikos. Το τροφοδοτικό ίσως δεν λειτουργεί σωστά και ας "ακούγεται".

Επίσης (για να καταλάβω) όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει ο υπολογιστής λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού (λες ότι ακούγεται); Δεν φαίνεται να λειτουργεί κάτι άλλο; Παράδειγμα το power led του κουτιού ανάβει; Κάποιο άλλο σημείο ζωής;

Πάντως πριν "ξεγράψεις" την μητρική πρέπει να σιγουρέψεις το ότι το τροφοδοτικό σου είναι πλήρως λειτουργικό. Λέω "πλήρως" γιατί υπάρχει περίπτωση (με χαλασμένο τροφοδοτικό) να φαίνεται πως λειτουργούν όλα αλλά να μην ξεκινάει το σύστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H μητρική σου δεν έχει Leds. Επειδή έχει AMI Bios τα beep codes που αντιστοιχούν είναι αυτά που βλέπεις εδώ. Εάν ακούς κάτι τότε μπορείς να δεις τι αφορά (ανάλογα του αριθμού των beeps). 

Επίσης μια συμβουλή. Δεν είναι απαραίτητο το πρόβλημα να δημιουργήθηκε κατά τη διακοπή αλλά (όπως λέω σε πολλούς φίλους) αντίθετα όταν επανέρχεται το ρεύμα. Αυτό γιατί όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από μια διακοπή, συνοδεύεται για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (κλάσματα του δευτερολέπτου) από υψηλή τάση (τα λεγόμενα power surge). Στην περίπτωση αυτή μπορεί να καταστρέψει συσκευές, υποσυστήματα του υπολογιστή μας με μεγαλύτερη πιθανότητα από ότι κατά την διακοπή (ειδικά στην περίπτωση που η επάνοδος του ρεύματος γίνεται αμέσως μετά τη διακοπή).

Για αυτόν τον λόγο όταν κοπεί το ρεύμα, καλό είναι να βγάζουμε το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή ή των όποιων συσκευών μας από τις πρίζες π.χ. ενός air conditioning που είναι ακόμα πιο ευαίσθητο (εκτός έαν έχουμε συνδέσει αυτές σε ένα σταθεροποιητή τάσης). Όταν το ρεύμα επανέλθει, συνδέουμε πάλι τα καλώδια τροφοδοσίας τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τροφοδοτικο μολις το δοκιμασα σε ενα παλιο συστημα που εχω και δουλεψε μια χαρα αν εξαιρεσω τον ssd που τωρα κανει κατι f5 χαζαμαρες κλπ. Δεν ακουγεται κανενα μπιπ μολις το ανοιγω...παλια σε αλλο συστημα οταν ακουγα μπιπ αλλαζα τις ραμ. Τωρα ουτε μπιπ ουτε τιποτα. Το φωτακι του power αναβει κανονικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες το δοκίμασες, εννοείς ότι τροφοδοτεί το άλλο σύστημα κανονικά, δηλαδή πέρνει ρεύμα η μητρική του και ξεκινάει κανονικά; Διότι άλλο να δουλεύει το τροφοδοτικό κανονικά, άλλο να δουλεύει ο ανεμιστήρας του και άλλο να ανάβει το led του. Το ότι δουλεύει ο ανεμστήρας ή ανάβει το λαμπάκι δε σημαίνει ότι το τροφοδοτικό δουλεύει κανονικα. Το τροφοδοτικό δουλεύει σε διάφορες τάσεις. Εάν έχει πάθει βλάβη, μπορεί να δουλεύει σωστά σε κάποιες τάσεις και όχι σε κάποιες άλλες. Για αυτό και σου έκανα την παραπάνω ερώτηση.

Εάν λοιπόν δουλεύει κανονικά τότε η μητρική σου στην οποία ήταν αρχικά μάλλον είναι αυτή που έχει τη ζημιά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοιξε το παραθυρο του bios αλλα μετα παλι τιποτα...ξανασυνδεσα με το παλιο τροφοδοτικο και ολα καλα στο παλιο συστημα.. Τεσπα...δινονται για ανταλλακτικα...Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν με το κανονικό τροφοδοτικό σου έχει "κολλήσει" στο BIOS το παλιό σου σύστημα αλλά με το παλιό τροφοδοτικό λειτουργεί κανονικά. Τότε το τροφοδοτικό σου έχει πρόβλημα.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...