Neptu Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 14 λεπτά πριν, eidikos33 είπε και γιατι να πρεπει να πληρωσω με καρτα? εγω θελω να παω στην λαικη που ειναι πιο φθηνα και ακομα και σημερα δεν εχουν τερματικα αν και εγινε υποχρεωτικο. επισης αν καποιος εχει πχ εισοδημα 60000 τον χρονο θα πρεπει να κανει ενα πολυ μεγαλο ποσο σε εξοδα αυτό με την κάρτα ναι, έχεις δίκιο. Κι εμένα με χαλάει. Κι εγώ θα γούσταρα να πληρώνω με μετρητά ή με κάρτα ξένης τράπεζας που έχω μεγαλύτερο cashback και τώρα αναγκάζομαι να τρώω στη μάπα τους εγχώριους νταβάδες. Οκ στη λαϊκή πλήρωσε μετρητά, ΔΕΗ, Ιντερνετ και τα λοιπά τα πληρώνεις με μετρητά; Μήπως στήνεσαι με τα παπούδια από τις 7.00 στην ουρά; Δε νομίζω. Στο μαρκετ τι κάνεις; Κάνεις ανάληψη από το ΑΤΜ και πηγαίνεις να πληρώσεις με μετρητά; Οπότε μη τα δραματοποιούμε τόσο. Άντε να πληρώσεις μετρητά κάπου που θα γλιτώσεις απόδειξη. Και πάλι μια χαρά βγαίνει το 30% Όσο γι αυτούς που έχουν 60.000€ εισόδημα και πάνω.... (αυτο το "κόλπο" με το 30% είναι για δαπάνες μέχρι 20,000€) ή και γι αυτούς που λένε ότι εγώ ζω με τους δικούς μου, δε πληρώνω μια, τα πληρώνει όλα ο μπαμπάς. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και φόρους. Φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Δε μας αρέσει αλλά δε γίνεται κι αλλιώς. Αν λοιπόν κάποιος έχει τόσο μεγάλο εισόδημα ή γενικά του περισσεύουν, τι πιο λογικό από το να πληρώσει φόρο. Δηλαδή αν δε πληρώσει φόρο κάποιος που του μένει το 50%+ του εισοδήματος του, ποιος θα πληρώσει; Εγώ που ξοδεύω πχ το 80-90%. Είναι λογικό δηλαδή αυτό; Που για εμένα έπρεπε να μετράνε όλες οι αποδείξεις. Αν εγώ έχω ξοδέψει το 100% του εισοδήματος μου το κράτος έχει πάρει από μένα το ΦΠΑ. Γιατί μη ξεχνάμε ότι όσο καταναλώνουμε πληρώνουμε φόρο στο κράτος. Αν εσύ δεν έχεις ξοδέψει τίποτα, τι ακριβώς έχεις προσφέρει στο κράτος; Τίποτα. Δεν έχεις προσφέρει τίποτα και γκρινιάζεις από πάνω αν σε φορολογήσουν. Από ποιον είναι πιο λογικό να ζητήσει το κράτος φόρο λοιπόν; Άρα αυτός με τα 60,000€ του παραδείγματος σου και δε θέλει να ξοδεύει αρκετά (δε παίρνει το κράτος ΦΠΑ, δε βοηθάει την οικονομία) και δε θέλουμε να πληρώσει φόρο. Ούτε εγώ θα ήθελα. Αλλά ποιος θα πληρώσει τότε; Spoiler Όλα αυτά θεωρητικά γιατί στην πράξη αλλάζουν λίγο εως πολύ τα πράγματα όσον αφορά τα ποσοστά φορολογίας και τα λοιπά ωραία, είναι άλλη ιστορία, εγώ αναφέρομαι στο 30% που είπες 1
IoannisSM Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 17 ώρες πριν, Neptu είπε αυτό με την κάρτα ναι, έχεις δίκιο. Κι εμένα με χαλάει. Κι εγώ θα γούσταρα να πληρώνω με μετρητά ή με κάρτα ξένης τράπεζας που έχω μεγαλύτερο cashback και τώρα αναγκάζομαι να τρώω στη μάπα τους εγχώριους νταβάδες. Οκ στη λαϊκή πλήρωσε μετρητά, ΔΕΗ, Ιντερνετ και τα λοιπά τα πληρώνεις με μετρητά; Μήπως στήνεσαι με τα παπούδια από τις 7.00 στην ουρά; Δε νομίζω. Στο μαρκετ τι κάνεις; Κάνεις ανάληψη από το ΑΤΜ και πηγαίνεις να πληρώσεις με μετρητά; Οπότε μη τα δραματοποιούμε τόσο. Άντε να πληρώσεις μετρητά κάπου που θα γλιτώσεις απόδειξη. Και πάλι μια χαρά βγαίνει το 30% Όσο γι αυτούς που έχουν 60.000€ εισόδημα και πάνω.... (αυτο το "κόλπο" με το 30% είναι για δαπάνες μέχρι 20,000€) ή και γι αυτούς που λένε ότι εγώ ζω με τους δικούς μου, δε πληρώνω μια, τα πληρώνει όλα ο μπαμπάς. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και φόρους. Φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Δε μας αρέσει αλλά δε γίνεται κι αλλιώς. Αν λοιπόν κάποιος έχει τόσο μεγάλο εισόδημα ή γενικά του περισσεύουν, τι πιο λογικό από το να πληρώσει φόρο. Δηλαδή αν δε πληρώσει φόρο κάποιος που του μένει το 50%+ του εισοδήματος του, ποιος θα πληρώσει; Εγώ που ξοδεύω πχ το 80-90%. Είναι λογικό δηλαδή αυτό; Που για εμένα έπρεπε να μετράνε όλες οι αποδείξεις. Αν εγώ έχω ξοδέψει το 100% του εισοδήματος μου το κράτος έχει πάρει από μένα το ΦΠΑ. Γιατί μη ξεχνάμε ότι όσο καταναλώνουμε πληρώνουμε φόρο στο κράτος. Αν εσύ δεν έχεις ξοδέψει τίποτα, τι ακριβώς έχεις προσφέρει στο κράτος; Τίποτα. Δεν έχεις προσφέρει τίποτα και γκρινιάζεις από πάνω αν σε φορολογήσουν. Από ποιον είναι πιο λογικό να ζητήσει το κράτος φόρο λοιπόν; Άρα αυτός με τα 60,000€ του παραδείγματος σου και δε θέλει να ξοδεύει αρκετά (δε παίρνει το κράτος ΦΠΑ, δε βοηθάει την οικονομία) και δε θέλουμε να πληρώσει φόρο. Ούτε εγώ θα ήθελα. Αλλά ποιος θα πληρώσει τότε; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όλα αυτά θεωρητικά γιατί στην πράξη αλλάζουν λίγο εως πολύ τα πράγματα όσον αφορά τα ποσοστά φορολογίας και τα λοιπά ωραία, είναι άλλη ιστορία, εγώ αναφέρομαι στο 30% που είπες Αντιλαμβάνομαι τη λογική σου και συμφωνώ. Αυτό που ίσως δεν φαντάζεσαι είναι το μαύρο χρήμα (περίπτωση οικονομικού εγκλήματος) που κυκλοφορεί. Και ναι, για το λόγο αυτό πολλοί δυσκολεύονται να αποδείξουν ότι ξοδεύουν το 30% του εισοδήματος , όταν πολλοί (κυρίως μισθωτοι) βλέπουν να φεύγει σχεδόν το 100% . Η φοροδιαφυγή και τα οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους (κοινωνίας δηλαδή) είναι από τα χειρότερα. Στις ΗΠΑ το κατάλαβαν και γι αυτό μπαίνουν φυλακή (όχι αναστολές και χάδια), όπως στις ανθρωποκτονίες. 1 2
Papakaliati Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 33 minutes ago, IoannisSM said: Αντιλαμβάνομαι τη λογική σου και συμφωνώ. Αυτό που ίσως δεν φαντάζεσαι είναι το μαύρο χρήμα (περίπτωση οικονομικού εγκλήματος) που κυκλοφορεί. Και ναι, για το λόγο αυτό πολλοί δυσκολεύονται να αποδείξουν ότι ξοδεύουν το 30% του εισοδήματος , όταν πολλοί (κυρίως μισθωτοι) βλέπουν να φεύγει σχεδόν το 100% . Η φοροδιαφυγή και τα οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους (κοινωνίας δηλαδή) είναι από τα χειρότερα. Στις ΗΠΑ το κατάλαβαν και γι αυτό μπαίνουν φυλακή (όχι αναστολές και χάδια), όπως στις ανθρωποκτονίες. Έτσι πίστευε εσύ και κοιμήσου. Η τεράστια ποσότητα χρήματος, που περνάει από γενιά σε γενιά σχεδόν αφορολόγητα, αυτό είναι το πρόβλημα. Το μαύρο χρήμα είναι απειροελάχιστο μπροστά στο generational wealth. Και όχι, τα οικονομικά εγκλήματα δεν είναι από τα χειρότερα. Ο Μπαμπης ο κουρέας και η λιτσα με ένα μαγειρείο που θέλουν να γλυτώσουν καμία απόδειξη δεν είναι οι χειρότεροι εγκληματίες όπως αναφέρεις. Ούτε ένας γιατρός που θα πάρει κανένα έξτραδακι είναι κανένα κακοποιό στοιχείο. Ο Αδωνης θέλει όμως εσύ να πιστεύεις ότι είναι, επειδή πως αλλιώς θα βοηθήσει τους φαρμακαδες μα βγάλουν λίγα δις παραπάνω; Από κάπου πρέπει να κόψει, και κάποιους πρέπει να κατηγορήσει. 1 1 1
The_Judas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Έτσι πίστευε εσύ και κοιμήσου. Η τεράστια ποσότητα χρήματος, που περνάει από γενιά σε γενιά σχεδόν αφορολόγητα, αυτό είναι το πρόβλημα. Το μαύρο χρήμα είναι απειροελάχιστο μπροστά στο generational wealth. Και όχι, τα οικονομικά εγκλήματα δεν είναι από τα χειρότερα. Ο Μπαμπης ο κουρέας και η λιτσα με ένα μαγειρείο που θέλουν να γλυτώσουν καμία απόδειξη δεν είναι οι χειρότεροι εγκληματίες όπως αναφέρεις. Ούτε ένας γιατρός που θα πάρει κανένα έξτραδακι είναι κανένα κακοποιό στοιχείο. Ο Αδωνης θέλει όμως εσύ να πιστεύεις ότι είναι, επειδή πως αλλιώς θα βοηθήσει τους φαρμακαδες μα βγάλουν λίγα δις παραπάνω; Από κάπου πρέπει να κόψει, και κάποιους πρέπει να κατηγορήσει. Το generational wealth φορολογειται αδρα... Τι προτεινεις να κανουμε με το κληρονομικο χρημα; κατασχεση; Θα δουλευει ο αλλος μια ζωη με τι κινητρο; για να τα δωσει στο κρατος; 3
dbrillis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Έτσι πίστευε εσύ και κοιμήσου. Η τεράστια ποσότητα χρήματος, που περνάει από γενιά σε γενιά σχεδόν αφορολόγητα, αυτό είναι το πρόβλημα. Το μαύρο χρήμα είναι απειροελάχιστο μπροστά στο generational wealth. Και όχι, τα οικονομικά εγκλήματα δεν είναι από τα χειρότερα. Ο Μπαμπης ο κουρέας και η λιτσα με ένα μαγειρείο που θέλουν να γλυτώσουν καμία απόδειξη δεν είναι οι χειρότεροι εγκληματίες όπως αναφέρεις. Ούτε ένας γιατρός που θα πάρει κανένα έξτραδακι είναι κανένα κακοποιό στοιχείο. Ο Αδωνης θέλει όμως εσύ να πιστεύεις ότι είναι, επειδή πως αλλιώς θα βοηθήσει τους φαρμακαδες μα βγάλουν λίγα δις παραπάνω; Από κάπου πρέπει να κόψει, και κάποιους πρέπει να κατηγορήσει. Να πληρωσει πρωτα ο αλλος. Εμενα βρηκες να πιασεις κυριε εφοριακε, εδω στην βουλη κλεβουν εκατομμυρια; Κυρ Αστυνομε μου εμενα βρηκες να δωσεις κληση αντι να πας να πιασεις τους πραγματικους εγκληματιες που κλεβουν τα λεφτα του λαου; Τοσα λεφτα βγαζει το Netflix, θα δω πειρατικα. Να παρει φακελακι ο γιατρος, τοσα χρονια σπουδασε ο ανθρωπος, θα μας προσεξει. Τι αναγκη εχεις εσυ, τα βρηκες ολα ετοιμα, εμεις τι θα κανουμε που ζουμε με τον βασικο μισθο; Α, αυτος τα βρηκε απο τον πατερα του, εμεις αναγκαζομαστε να δουλευουμε μαυρα να τα βγαλουμε περα. Γραψε σε παρακαλω και αλλες ατακες για το πως φταιει παντα καποιος αλλος και το προβλημα που πρεπει να λυσουμε πρωτα και μετα να ασχοληθουμε με το τι κανω εγω. Αν βλεπεις τηλεοραση και ενημερωνεσαι απο εκει ειναι λογικο να σε εχει επηρεασει ο Αδωνης και ο καθε Αδωνης. 7
Anastazio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 56 minutes ago, dbrillis said: Να πληρωσει πρωτα ο αλλος. Εμενα βρηκες να πιασεις κυριε εφοριακε, εδω στην βουλη κλεβουν εκατομμυρια; Κυρ Αστυνομε μου εμενα βρηκες να δωσεις κληση αντι να πας να πιασεις τους πραγματικους εγκληματιες που κλεβουν τα λεφτα του λαου; Τοσα λεφτα βγαζει το Netflix, θα δω πειρατικα. Να παρει φακελακι ο γιατρος, τοσα χρονια σπουδασε ο ανθρωπος, θα μας προσεξει. Τι αναγκη εχεις εσυ, τα βρηκες ολα ετοιμα, εμεις τι θα κανουμε που ζουμε με τον βασικο μισθο; Α, αυτος τα βρηκε απο τον πατερα του, εμεις αναγκαζομαστε να δουλευουμε μαυρα να τα βγαλουμε περα. Γραψε σε παρακαλω και αλλες ατακες για το πως φταιει παντα καποιος αλλος και το προβλημα που πρεπει να λυσουμε πρωτα και μετα να ασχοληθουμε με το τι κανω εγω. Αν βλεπεις τηλεοραση και ενημερωνεσαι απο εκει ειναι λογικο να σε εχει επηρεασει ο Αδωνης και ο καθε Αδωνης. Δηλαδη δουλεια του κρατους ειναι να εισπρατει απλα φορους και εμεις να ειμαστε υποτακτικοι και να πληρωνουμε? Μηπως παιζει σαν σεναριο να κανει τη δουλεια του και να φερει και καμια θεση εργασιας της προκοπης δημιουργοντας φορολογικο πλαισιο ευνοικο και σταθερο για επενδυσεις και οχι μονο για τους "κουμπαρους" αφου θελουν να τα μοιραζομαστε τα κερδη και να μπορει να πληρωσει κανεις 5 ευρω το σουβλακι και 500 ευρω το δωμα?Γιατι το μονο που γινεται ειναι να βελαζουν γιατι δε πανε οι νεοι να δουλεψουν σεζον...
dbrillis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Μόλις τώρα, Anastazio είπε Δηλαδη δουλεια του κρατους ειναι να εισπρατει απλα φορους και εμεις να ειμαστε υποτακτικοι και να πληρωνουμε? Μηπως παιζει σαν σεναριο να κανει τη δουλεια του και να φερει και καμια θεση εργασιας της προκοπης δημιουργοντας φορολογικο πλαισιο ευνοικο και σταθερο για επενδυσεις και οχι μονο για τους "κουμπαρους" αφου θελουν να τα μοιραζομαστε τα κερδη και να μπορει να πληρωσει κανεις 5 ευρω το σουβλακι και 500 ευρω το δωμα?Γιατι το μονο που γινεται ειναι να βελαζουν γιατι δε πανε οι νεοι να δουλεψουν σεζον... Συγμωμη στον ts που βγαινω εντελως εκτος θεματος. Επειδη στο φορουμ λαικιζουμε σε βαθμο κακουργηματος και πιανουμε ακραιες περιπτωσεις και τις κανουμε τον μεσο ορο, θα σου απαντησω με κατι που εχω ξαναγραψει. Πριν 5 χρονια ο αδερφος μου (και πολλοι αλλοι) με λιγο πανω απο τον βασικο μισθο στην Ελλαδα ετρωγε 4-5 φορες σουβλακια τη βδομαδα και το καλοκαιρι ετρωγε και το βραδυ εξω. Καφε στον Γρηγορη καθε μερα η μιση Ελλαδα (με τον βασικο μισθο παρακαλω). Εγω πριν 5 χρονια μετακομισα στην Ολλανδια. Αν εκανα οτι κανει ο μεσος Ελληνας στην Ελλαδα με το βασικο μισθο, δεν θα ειχα λεφτα μετα απο 10 ημερες. Στην Ολλανδια λοιπον με Ολλανδικο μισθο οπως λενε, καφε μονο απο το σπιτι και φαγητο μονο σπιτι. Ακομα και τωρα μετα απο 5 χρονια εδω, εξω θα φαμε εξω μια φορα το μηνα και αν, delivery για κανενα λογο. Βλεπεις καποια διαφορα στην νοοτροπια; Θα μπορουσα να ειμαι Ολλανδια και να γκρινιαζω, το κανουν ηδη οι Ολλανδοι 😉. Θα μπορουσα να ειμαι Ελλαδα και να ειμαι εξισου ανετα. Βλεπεις καπου να υπαρχει το κρατος στα παραδειγματα; Αν μου πεις ναι, θα σου στειλω οσα αρθρα θες για παρανομες τακτικες και εκμεταλευση εργαζομενων στην Ολλανδια και στο εξωτερικο. Δεν θα σου αρεσει ομως γιατι για εσενα στο μυαλο σου θες να πιστευεις οτι ζεις στην Κολομβια της Ευρωπης και φταινε καποιοι αλλοι που ουτε σαλσα δεν ξερεις να χορευεις και ας εισαι Κολομβιανος. 4
Anastazio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, dbrillis said: Συγμωμη στον ts που βγαινω εντελως εκτος θεματος. Επειδη στο φορουμ λαικιζουμε σε βαθμο κακουργηματος και πιανουμε ακραιες περιπτωσεις και τις κανουμε τον μεσο ορο, θα σου απαντησω με κατι που εχω ξαναγραψει. Πριν 5 χρονια ο αδερφος μου (και πολλοι αλλοι) με λιγο πανω απο τον βασικο μισθο στην Ελλαδα ετρωγε 4-5 φορες σουβλακια τη βδομαδα και το καλοκαιρι ετρωγε και το βραδυ εξω. Καφε στον Γρηγορη καθε μερα η μιση Ελλαδα (με τον βασικο μισθο παρακαλω). Εγω πριν 5 χρονια μετακομισα στην Ολλανδια. Αν εκανα οτι κανει ο μεσος Ελληνας στην Ελλαδα με το βασικο μισθο, δεν θα ειχα λεφτα μετα απο 10 ημερες. Στην Ολλανδια λοιπον με Ολλανδικο μισθο οπως λενε, καφε μονο απο το σπιτι και φαγητο μονο σπιτι. Ακομα και τωρα μετα απο 5 χρονια εδω, εξω θα φαμε εξω μια φορα το μηνα και αν, delivery για κανενα λογο. Βλεπεις καποια διαφορα στην νοοτροπια; Θα μπορουσα να ειμαι Ολλανδια και να γκρινιαζω, το κανουν ηδη οι Ολλανδοι 😉. Θα μπορουσα να ειμαι Ελλαδα και να ειμαι εξισου ανετα. Βλεπεις καπου να υπαρχει το κρατος στα παραδειγματα; Αν μου πεις ναι, θα σου στειλω οσα αρθρα θες για παρανομες τακτικες και εκμεταλευση εργαζομενων στην Ολλανδια και στο εξωτερικο. Δεν θα σου αρεσει ομως γιατι για εσενα στο μυαλο σου θες να πιστευεις οτι ζεις στην Κολομβια της Ευρωπης και φταινε καποιοι αλλοι που ουτε σαλσα δεν ξερεις να χορευεις και ας εισαι Κολομβιανος. Φανταζομαι οτι υπαρχει ενας υγειης αριθμος ανθρωπων που μπορει να καταναλωσει και ενας αντιστοιχα υγειης αριθμος που ασχολειται με αυτες τις δουλειες,διαφορετικα δε θα ειχε καφε και εστιατορια στην ολλανδια. Το κρατος που δεν εχεις βαλει στην εξισωση λειτουργει σαν ρυθμιστης της ισοροπιας αυτης και οχι απλα σαν εισπρακτορας. Στην ελλαδα εχουμε πια τις υποδομες για την φοροεισπραξη και την αντιστοιχη τιμολογιση αλλα δεν υπαρχει η οικονομια για να το στηριξει.
dbrillis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 11 λεπτά πριν, Anastazio είπε Φανταζομαι οτι υπαρχει ενας υγειης αριθμος ανθρωπων που μπορει να καταναλωσει και ενας αντιστοιχα υγειης αριθμος που ασχολειται με αυτες τις δουλειες,διαφορετικα δε θα ειχε καφε και εστιατορια στην ολλανδια. Το κρατος που δεν εχεις βαλει στην εξισωση λειτουργει σαν ρυθμιστης της ισοροπιας αυτης και οχι απλα σαν εισπρακτορας. Στην ελλαδα εχουμε πια τις υποδομες για την φοροεισπραξη και την αντιστοιχη τιμολογιση αλλα δεν υπαρχει η οικονομια για να το στηριξει. Ανηκω στους υψηλομισθους. Μπορω να κανω την εξοδο μου και να ζω ανετα με κοστος του να μην αποταμιευω ουτε ευρω. Το κανουν πολλοι και τρωνε εξω και αν χαλασει το πλυντηριο δεν εχουν λεφτα να παρουν αλλο και παιρνουν πλυντηριο με leasing. Ή νομιζεις οτι ολα αυτα τα προγραμματα βγαινουν τυχαια: https://www.coolblue.nl/en/washing-machines/subscriptions βαλε και την klarna μεσα. Υπαρχουν στην Ολλανδια παρα πολλοι με περιουσια απο πριν και με πολυ μεγαλο εισοδημα, επισης πολλοι με πολυ μεγαλο εισοδημα απο παρανομες δραστηριοτητες. Οποτε βλεπεις πολυ κοσμο να ειναι ανετος. Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχει και παρα πολυς κοσμος που χαροπαλευει. Απλα εδω ειχαν ΠΑΣΟΚ και τωρα το λουρι σφιγγει (για τους πιο χαμηλα οικονομικα) πολυ γρηγορα. Το point μου ειναι οτι οταν ζεις μονο απο το μισθο σου, ωπου και να εισαι, θελει μέτρο. Αυριο θα αρχισουν και οι απολυσεις στην Ευρωπη, να μην ειμαστε προετοιμασμενοι; Να ειναι η μονη μου προετοιμασια η γκρινια; 2
csontheline Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 9 hours ago, dbrillis said: ...θες να πιστευεις οτι ζεις στην Κολομβια της Ευρωπης και φταινε καποιοι αλλοι που ουτε σαλσα δεν ξερεις να χορευεις και ας εισαι Κολομβιανος. Εδώ πέρα κάνεις λάθος. Η Ελλάδα -δυστυχώς- έχει την μεγαλύτερη καρτελοποίηση της ΕΕ. Βάλε και την υψηλότερη φορολογία και έχεις ένα -υπό κανονικές συνθήκες- εκρηκτικό μείγμα. Βέβαια, όλα ξεκινάνε από την γενικότερη νοοτροπία και την μηδενική οικονομική παιδεία, αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος. 2 1
bill999r Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 9 ώρες πριν, dbrillis είπε Ανηκω στους υψηλομισθους. Ρε φίλε μας δουλεύεις; Δηλαδή οι χαμηλόμισθοι τι κάνουν; Μένουν σε χαρτοκουτα; Ο μπάρμπας μου που δουλεύει σε εστιατόριο στη Γερμανία ( που δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα και θεωρείται χαμηλόμισθος) μια χαρά βγαίνει, κυκλοφορεί κ έρχεται κ Ελλάδα 2 φορές το χρόνο. Εσύ με καλή δουλειά, στην Ολλανδία, υψηλομισθος και δεν παίρνεις ούτε delivery....;;;; Και ο Άδωνις είναι ο καλός της παρέας; Σόρρυ αλλά το κόμμα δεν σου δίνει αρκετά για να τρολλαρεις σε φόρουμ. Τουλάχιστον ας σου δώσουν κανένα κουπόνι e-food.
Fan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Στις 25/10/2024 στις 2:05 ΜΜ, eidikos33 είπε και γιατι να πρεπει να πληρωσω με καρτα? εγω θελω να παω στην λαικη που ειναι πιο φθηνα και ακομα και σημερα δεν εχουν τερματικα αν και εγινε υποχρεωτικο. Πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα λαϊκή. Πληρώνω μόνο με κάρτα (δεν παίρνω καν πορτοφόλι ή μετρητα). Δεν έχω πετύχει ΚΑΝΕΝΑΝ να μην έχει τερματικό για POS. Ούτε καν να στραβωμουτσουνιάζει όταν του δείχνω την κάρτα. Γενικά, επειδή χρησιμοποιώ κατά 99% κάρτες και ποτέ μετρητά, δεν ξέρω κανέναν μην έχει POS, με εξαίρεση τα ταξί που συχνά αρνούνται να δεχτούν πληρωμή με κάρτα, αλλά επειδή είναι γνωστό αυτό το θέμα έχω μαζί μου καβάντζα λίγα ψιλά.
dbrillis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bill999r είπε Ρε φίλε μας δουλεύεις; Δηλαδή οι χαμηλόμισθοι τι κάνουν; Μένουν σε χαρτοκουτα; Ο μπάρμπας μου που δουλεύει σε εστιατόριο στη Γερμανία ( που δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα και θεωρείται χαμηλόμισθος) μια χαρά βγαίνει, κυκλοφορεί κ έρχεται κ Ελλάδα 2 φορές το χρόνο. Εσύ με καλή δουλειά, στην Ολλανδία, υψηλομισθος και δεν παίρνεις ούτε delivery....;;;; Και ο Άδωνις είναι ο καλός της παρέας; Σόρρυ αλλά το κόμμα δεν σου δίνει αρκετά για να τρολλαρεις σε φόρουμ. Τουλάχιστον ας σου δώσουν κανένα κουπόνι e-food. Είμαστε στο θεμα της αποταμίευσης. Έχω πει τον τρόπο που εγω θεωρώ οτι γινετε αποταμίευση στις πρώτες σελιδες. Βαζεις λεφτα στην άκρη στην αρχή του μηνα και οχι οσα μείνουν στο τέλος του μηνα. Εμεις βάζουμε καθε μηνα το μισθό της σύζυγου μου στην ακρη. Εσυ νομίζεις οτι δεν εχω να παρω delivery, ενω εγω λεω οτι δεν αξιζει το να πληρώσεις να φας κατι απο delivery. Τοσο ακριβο ειναι. Πληρώνω στεγαστικο με λεφτά μου, δεν μου έστειλε η μανα μου 40κ απο Ελλάδα να πληρώσω τα εξοδα του να αγοράσεις σπίτι 😉. Σκέψου το σαν να ξεκινησα απο το 0 πριν 5 χρονια. Έρχομαι Ελλάδα καθε χρονο και παω και διακοπές καθε χρονο, αλλα δεν παω ωπου μου κ@λωσει οσο και να κάνει, παω ωπου επιτρέπει το μπατζετ μου. Ο μπαρμπας σου έρχεται μονο Ελλάδα 😉, και οι Τουρκοι πανε μονο Τουρκια. Η Ελλάδα μου κοστίζει οσο και η διακοπες μου, δηλαδή αρκετά. Στην Ελλάδα μπορώ να ερθω και να στο παίξω πολυ ανετος, το κανουν παρα πολλοι Έλληνες του εξωτερικού οταν έρχονται Ελλάδα 😉. Η Γερμανία ειναι μεγαλη, και πιο φτηνη απο Ολλανδία, αν ο μπαρμπας σου μενει σε καμια πολυ τυπου Ludwigshafen, δεν ειναι καν να το συζητάμε. Τι λεφτα εχει ο μπαρμπας σου στην άκρη; Σε τι σπίτι μένει; Το πιο πιθανό είναι να μενει σε ενα σπιτι οτι να ναι, ενοίκιο, και να οδηγαει Μερσεντα. Να μην σου πω και που βγαίνει. Εμεις χτες 3 σουβλακια, μια μπυρα και δυο κοκα κολες, μαζι με το πάρκινγκ 51 ευρώ. Πριν κανα μηνα σε ελληνικό εστιατόριο σε χωριο της Ολλανδίας, δύο άτομα 105 ευρώ. Μπορεί ο θείος σου να βγαίνει καθε βδομάδα σε ελληνικό εστιατόριο και να χαλαει σε ενα μηνα 400 ευρώ να φαει εξω; Και ασε το εστιατόριο, βαλε τα σουβλάκια, 4*51, μπορει ο θειος να χαλαει 200 ευρώ το μηνα να φαει 4 φορες σουβλακια εξω; Μαγειρεύει ο θείος ή τον ταιζουν στο εστιατόριο που δουλεύει; Τέλος, επειδή το ανετος του καθενός ειναι διαφορετικό, για εμενα δεν ειμαι ανετος γιατι δεν μπορώ να πάρω το αμαξι που θέλω και εχω αμαξι του 2011 μεταχειρισμένο, δεν παω σουπερ μαρκετ χωρις λιστα, κτλ κτλ. Αν μου τυχει κατι εδω, ειναι διχιλιαρο. Βέβαια δεν χρωσταω σε κανεναν και τίποτα περαν του στεγαστικου. Οι γυρω μου ζουν το Αμερικαν Ντριμ, ενα μηνα ανεργοι και ειναι άστεγοι.. Υ. Γ. Για να σου πω τι κανουν τα ζευγάρια χαμηλομισθων, συνάδελφοι της γυναίκας μου που ειναι χαμηλομισθοι, ισα ισα που ζουν, εχουν ενα παιδι και μετρανε τα πεντε ευρω. Υ. Γ. 2. Με αυτα που γράφετε στο φορουμ νομιζω καθε φορα οτι θα ερθω Ελλαδα και θα βλέπω παντου πεινασμενους με τρυπια ρουχα. Εγω οπότε έρχομαι Ελλάδα βλέπω μια χαρα ζωη. Αρα μια χαρα ζει ανετα ο κόσμος στην Ελλάδα 😎. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από dbrillis 2 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Στις 13/1/2024 στις 2:44 ΜΜ, Th3Unforgiven είπε Αποταμιέυετε τίποτα; Αν ναι πόσα περίπου ανα μήνα; Χρησιμοποιείτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο; Τι δουλεύει για σας καλύτερα; Aπλα φροντιζει να ξοδευεις με μέτρο και θα δεις οτι το υπολοιπο του χρηματος στο λογ/σμο σου σιγα σιγα θα αυξανεται😀 14 ώρες πριν, dbrillis είπε Υπαρχουν στην Ολλανδια παρα πολλοι με περιουσια απο πριν και με πολυ μεγαλο εισοδημα, επισης πολλοι με πολυ μεγαλο εισοδημα απο παρανομες δραστηριοτητες. Οποτε βλεπεις πολυ κοσμο να ειναι ανετος. που να δεις στην Ελλαδα ποσοι τετοιοι υπαρχουν 😄
bill999r Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 9 ώρες πριν, dbrillis είπε Είμαστε στο θεμα της αποταμίευσης. Έχω πει τον τρόπο που εγω θεωρώ οτι γινετε αποταμίευση στις πρώτες σελιδες. Βαζεις λεφτα στην άκρη στην αρχή του μηνα και οχι οσα μείνουν στο τέλος του μηνα. Εμεις βάζουμε καθε μηνα το μισθό της σύζυγου μου στην ακρη. Εσυ νομίζεις οτι δεν εχω να παρω delivery, ενω εγω λεω οτι δεν αξιζει το να πληρώσεις να φας κατι απο delivery. Τοσο ακριβο ειναι. Πληρώνω στεγαστικο με λεφτά μου, δεν μου έστειλε η μανα μου 40κ απο Ελλάδα να πληρώσω τα εξοδα του να αγοράσεις σπίτι 😉. Σκέψου το σαν να ξεκινησα απο το 0 πριν 5 χρονια. Έρχομαι Ελλάδα καθε χρονο και παω και διακοπές καθε χρονο, αλλα δεν παω ωπου μου κ@λωσει οσο και να κάνει, παω ωπου επιτρέπει το μπατζετ μου. Ο μπαρμπας σου έρχεται μονο Ελλάδα 😉, και οι Τουρκοι πανε μονο Τουρκια. Η Ελλάδα μου κοστίζει οσο και η διακοπες μου, δηλαδή αρκετά. Στην Ελλάδα μπορώ να ερθω και να στο παίξω πολυ ανετος, το κανουν παρα πολλοι Έλληνες του εξωτερικού οταν έρχονται Ελλάδα 😉. Η Γερμανία ειναι μεγαλη, και πιο φτηνη απο Ολλανδία, αν ο μπαρμπας σου μενει σε καμια πολυ τυπου Ludwigshafen, δεν ειναι καν να το συζητάμε. Τι λεφτα εχει ο μπαρμπας σου στην άκρη; Σε τι σπίτι μένει; Το πιο πιθανό είναι να μενει σε ενα σπιτι οτι να ναι, ενοίκιο, και να οδηγαει Μερσεντα. Να μην σου πω και που βγαίνει. Εμεις χτες 3 σουβλακια, μια μπυρα και δυο κοκα κολες, μαζι με το πάρκινγκ 51 ευρώ. Πριν κανα μηνα σε ελληνικό εστιατόριο σε χωριο της Ολλανδίας, δύο άτομα 105 ευρώ. Μπορεί ο θείος σου να βγαίνει καθε βδομάδα σε ελληνικό εστιατόριο και να χαλαει σε ενα μηνα 400 ευρώ να φαει εξω; Και ασε το εστιατόριο, βαλε τα σουβλάκια, 4*51, μπορει ο θειος να χαλαει 200 ευρώ το μηνα να φαει 4 φορες σουβλακια εξω; Μαγειρεύει ο θείος ή τον ταιζουν στο εστιατόριο που δουλεύει; Τέλος, επειδή το ανετος του καθενός ειναι διαφορετικό, για εμενα δεν ειμαι ανετος γιατι δεν μπορώ να πάρω το αμαξι που θέλω και εχω αμαξι του 2011 μεταχειρισμένο, δεν παω σουπερ μαρκετ χωρις λιστα, κτλ κτλ. Αν μου τυχει κατι εδω, ειναι διχιλιαρο. Βέβαια δεν χρωσταω σε κανεναν και τίποτα περαν του στεγαστικου. Οι γυρω μου ζουν το Αμερικαν Ντριμ, ενα μηνα ανεργοι και ειναι άστεγοι.. Υ. Γ. Για να σου πω τι κανουν τα ζευγάρια χαμηλομισθων, συνάδελφοι της γυναίκας μου που ειναι χαμηλομισθοι, ισα ισα που ζουν, εχουν ενα παιδι και μετρανε τα πεντε ευρω. Υ. Γ. 2. Με αυτα που γράφετε στο φορουμ νομιζω καθε φορα οτι θα ερθω Ελλαδα και θα βλέπω παντου πεινασμενους με τρυπια ρουχα. Εγω οπότε έρχομαι Ελλάδα βλέπω μια χαρα ζωη. Αρα μια χαρα ζει ανετα ο κόσμος στην Ελλάδα 😎. Φιλαράκο στην Ελλάδα κανένας δεν βάζει τον μισθό της συζύγου στην άκρη. Καμία οικογένεια δεν ζεί με έναν μισθό και παράλληλα να εξυπηρετούν στεγαστικό και να συντηρούν αυτοκίνητο. Μαζί σου στο να χαλάς τα λεφτά σου όπου θες και να αξιολογείς τις ανάγκες σου. Άλλωστε δικά σου λεφτά είναι ότι θες τα κάνεις. Κ εγώ στη θέση σου δεν θα τα πετούσα σε φαγητό έξω με αυτές τις τιμές . Όμως είσαι πολύ άδικος στο να λες ότι στην Ελλάδα ο κόσμος περνάει καλύτερα. Πολλοί περνάνε καλά καθώς έχουν έτοιμα σπίτια από γονείς και οι μισθοί φεύγουν στην καθημερινότητα και σε βόλτες. Άλλοι έχουν στεγαστικά κ υποχρεώσεις και οι μισθοί πάνε εκεί. Άλλοι σαν εσένα που ξεκίνησαν από το 0 δεν έχουν στον ήλιο μοίρα καθώς ούτε στεγαστικό μπορούν να πάρουν ούτε να αποταμιευσουν, ούτε να βγάλουν γούστα. Για αυτούς που άρχισαν από το - (μείον) δεν χρειάζεται να σου πω. Με λίγα λόγια μην μας λες ότι οι Έλληνες του εξωτερικού περνάνε χειρότερα από τους ιθαγενείς στην Ελλάδα. Άν ήταν έτσι τα πράγματα όλοι θα καθόταν εδώ κ έπιναν καφεδαρα. Άλλωστε οποίος βγαίνει έξω δεν βγαίνει επειδή εδώ βρίσκει χρήμα πεταμένο. Βγαίνει για να ζήσει αξιοπρεπώς, να κάνει και την μπάζα του και τα παιδιά να ζήσουν σε μια οργανωμένη χώρα και όχι στη Σομαλία της Ευρώπης που ο καθένας κάνει ότι θέλει και το μαύρο χρήμα πάει γόνατο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα