Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, 1comment said:

Θα του τα φάνε ποιοι; Οι γονείς; Με ποιο σκεπτικό;

Θα πάει 60+, θα φύγει η μητέρα του και δεν θα μπορεί να φτιάξει ούτε ομελέτα.Αμφιβάλω αν θα μάθει τότε. Θα πάρει καμία  να του κάνει τις δουλειές, σιγά σιγά δεν θα του αφήσει τίποτα

• Like 1
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Ζω με τους γονείς, βέβαια δεν είμαι ιδιαίτερα μεγάλος για να...ντρέπομαι, αλλά θα σου πω. Το δυστυχώς θα ήταν να ζω μόνος, όχι οικονομικά (μπορώ να τα βγάλω πέρα) αλλά γιατί πρακτικά δεν ξέρω να μαγειρεύω, ούτε να πλένω ρούχα άρα είτε θα έτρωγα όλη την...αποταμίευση σε ντελίβερι (+θα έβαζα κιλά αβέρτα) και καθαριστήρια/καθαρίστριες και πιθανώς να πάθαινα κατάθλιψη γιατί δεν ξέρω αν θα άντεχα σε ένα σπίτι μόνος. Χωρίς να θέλω να μπω σε άλλες προσωπικές λεπτομέρειες για τους λόγους που επιλέγω να μείνω με γονείς, θέλω να πω να μην προτρέχουμε να χαρακτηρίσουμε κάτι "δυστυχώς" έτσι επειδή εμείς δεν μένουμε με γονείς ή το σκεφτόμαστε ως το χειρότερο σενάριο. Για κάποιους είναι το καλό σενάριο. Δεν είναι απαραίτητα οικονομική ανάγκη.

Και να φανταστείς ότι στο λύκειο είχα τη χείριστη σχέση με τους γονείς μου και έκανα όνειρα να φύγω να ζήσω μόνος.

Σε καμια περιπτωση δεν προσβαλω καποιον. Το δυστυχως το γραφω για τα ατομα που δεν εχουν αλλη επιλογη ενω ιδανικα θα το ηθελαν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γλυτώσεις λίγο τον πληθωρισμό, τι γνώμη έχετε για έντοκα γραμμάτια; Διάβαζα σε κάποιο άρθρο για του Ελληνικού Δημοσίου, κάποιων Ευρωπαϊκών, ακόμα και των ΗΠΑ ότι προσφέρονται.

Θέλω κάτι απόλυτα ασφαλές(όσο το δυνατόν δηλαδή), αν το έκανα θα πήγαινα από κάποια τράπεζα δηλαδή, δεν ξέρω ούτε από πλατφόρμες ούτε και από χρηματιστηριακές ορολογίες.

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2024 στις 10:23 ΜΜ, kogba είπε

Για να γλυτώσεις λίγο τον πληθωρισμό, τι γνώμη έχετε για έντοκα γραμμάτια; Διάβαζα σε κάποιο άρθρο για του Ελληνικού Δημοσίου, κάποιων Ευρωπαϊκών, ακόμα και των ΗΠΑ ότι προσφέρονται.

Θέλω κάτι απόλυτα ασφαλές(όσο το δυνατόν δηλαδή), αν το έκανα θα πήγαινα από κάποια τράπεζα δηλαδή, δεν ξέρω ούτε από πλατφόρμες ούτε και από χρηματιστηριακές ορολογίες.

Απολύτως ασφαλές ειναι η προθεσμιακή κατάθεση. Το επόμενο πιο ασφαλές είναι ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο μέσω τραπέζης με ανάμιξη κρατικών και εταιρικών ομολογιών, το οποίο δίνει μέρισμα και υπεραξία. Ουτε πλατφόρμες ούτε χρηματιστήρια. 

Επεξ/σία από UnrealSP
  • Like 1
Δημοσ.
On 22/01/2024 at 13:09, SabotazNic said:

Είναι ένας ακριβός τρόπος διασκέδασης. Άλλοι τρόποι διασκέδασης είναι να βγαίνουν για ποτά κάθε ΠΣ + τσιγάρα. (είμαι του μεζέ προσωπικά :P) ή να φτιάχνουν αμάξια κτλ

Εδώ διαφωνώ. Παίρνεις ένα xbox series s, με 150ε μτχ, αγοράζεις μερικά παιχνίδια που έχουν τον ατέλειωτο, αναλόγως τι σου αρέσει (destiny - baldurs - elder scrolls), τα βρίσκεις φτηνά σε δευτερογενή αγορά ή με ματσακονιές στο στορ (βπν και τα ρέστα).

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη ένα απλό full hd monitor/tv, με 150 αρχικό κεφάλαιο και με ένα 20άρι - 30άρι - 50άρι το μήνα, περνάς πολλές ώρες διασκέδασης και, πολλές φορές, ψυχαγωγίας. Ειδικά αν δουλεύεις 8ωρο, κάποια παιχνίδια θα κάνεις και 2 ή 3 μήνες να τα τελειώσεις.

Με 50 ευρώ για πόσα μεζεδάκια πας; Ένα τη βδομάδα, αν είσαι επαρχία, 3 το μήνα, αν είσαι Αθήνα. Ας μην πούμε καν για τα 20 και τα 30... Στην Αθήνα τα 20 ευρώ είναι πλέον 2 μπύρες και ένα σουβλάκι. Άμα καπνίζεις, βγήκες εκτός μπατζετ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Εδώ διαφωνώ. Παίρνεις ένα xbox series s, με 150ε μτχ, αγοράζεις μερικά παιχνίδια που έχουν τον ατέλειωτο, αναλόγως τι σου αρέσει (destiny - baldurs - elder scrolls), τα βρίσκεις φτηνά σε δευτερογενή αγορά ή με ματσακονιές στο στορ (βπν και τα ρέστα).

ΑΝ με ενδιεφερε να εξοικονομησω, και ΑΝ με ενδιεφεραν οι τιτλοι που προσφερει το xsx, ισως ολα αυτα. Ωστοσο, το video gaming ειναι ενα ακριβο χομπι. Ποσο μαλλον οταν εισαι σε ενα τεχνολογικο φορουμ οποτε και λογικο να βλεπεις αυξημενες δυνατοτητες αποταμιευσης σε μερικους. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη ένα απλό full hd monitor/tv, με 150 αρχικό κεφάλαιο και με ένα 20άρι - 30άρι - 50άρι το μήνα, περνάς πολλές ώρες διασκέδασης και, πολλές φορές, ψυχαγωγίας. Ειδικά αν δουλεύεις 8ωρο, κάποια παιχνίδια θα κάνεις και 2 ή 3 μήνες να τα τελειώσεις.

Με 50 ευρώ για πόσα μεζεδάκια πας; Ένα τη βδομάδα, αν είσαι επαρχία, 3 το μήνα, αν είσαι Αθήνα. Ας μην πούμε καν για τα 20 και τα 30... Στην Αθήνα τα 20 ευρώ είναι πλέον 2 μπύρες και ένα σουβλάκι. Άμα καπνίζεις, βγήκες εκτός μπατζετ.

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

ΑΝ με ενδιεφερε να εξοικονομησω, και ΑΝ με ενδιεφεραν οι τιτλοι που προσφερει το xsx, ισως ολα αυτα. Ωστοσο, το video gaming ειναι ενα ακριβο χομπι. Ποσο μαλλον οταν εισαι σε ενα τεχνολογικο φορουμ οποτε και λογικο να βλεπεις αυξημενες δυνατοτητες αποταμιευσης σε μερικους. 

Σχετικα ειναι ολα,gaming κανεις με ενα series s και ενα monitor του 100αρικου,gaming κανεις και με pc setup του δεκαχιλιαρου,οπως ψαρεμα κανεις με ενα καλαμι και ψαρεμα κανεις με φουσκωτο.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Σχετικα ειναι ολα,gaming κανεις με ενα series s και ενα monitor του 100αρικου,gaming κανεις και με pc setup του δεκαχιλιαρου,οπως ψαρεμα κανεις με ενα καλαμι και ψαρεμα κανεις με φουσκωτο.

Ρε παιδια, τοπικ αποταμιευσης ειναι. Εξηγω απλα γτ σε ενα τετοιο φορουμ, μπορει να υπαρχουν ατομα που εχουν δυνατοτητα αποταμιευσης 🤦‍♂️

• Confused 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 13/1/2024 στις 2:44 ΜΜ, Th3Unforgiven είπε

Αποταμιέυετε τίποτα; Αν ναι πόσα περίπου ανα μήνα;

Χρησιμοποιείτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο; Τι δουλεύει για σας καλύτερα;

Σκέφτομαι και εγώ ένα τρόπο για  αποταμίευση, αλλά για τον γιό μου,(είναι 2.5) Η πιο safe και εύκολη επιλογή καταλαβαίνω ότι είναι ένας αποταμιευτικος λογαριασμός στην τράπεζα που θα ανοίξει όταν ο μικρός γινει20 για παράδειγμα. Στις εποχές που ζούμε όμως σκέφτομαι ότι ο πληθωρισμός θα τα φάει τα λεφτά! 

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράζω κάθε φορά που μου περισσεύουν, μετοχές του S&P 500, από το chart του καταλαβαίνω ότι θα έχει καλύτερη απόδοση μακροχρόνια!! Το έχει κάνει κάποιος? Αξίζει? Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, peart είπε

Σκέφτομαι και εγώ ένα τρόπο για  αποταμίευση, αλλά για τον γιό μου,(είναι 2.5) Η πιο safe και εύκολη επιλογή καταλαβαίνω ότι είναι ένας αποταμιευτικος λογαριασμός στην τράπεζα που θα ανοίξει όταν ο μικρός γινει20 για παράδειγμα. Στις εποχές που ζούμε όμως σκέφτομαι ότι ο πληθωρισμός θα τα φάει τα λεφτά! 

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράζω κάθε φορά που μου περισσεύουν, μετοχές του S&P 500, από το chart του καταλαβαίνω ότι θα έχει καλύτερη απόδοση μακροχρόνια!! Το έχει κάνει κάποιος? Αξίζει? Ευχαριστώ!

Αν εισαι familiar με πλατφορμες κτλ. αγοραζεις ενα ETF που κανει mirror τον s&p500 οπως λες χωρις να πρεπει να διαλεξεις μετοχες (πραγμα που θελει πολυ μελετη και γνωσεις) - οποτε μπορεις (ιδανικα ανα τακτα χρονικα διαστηματα και ας ειναι μικρο ποσο για να πιανεις ολο τον κυκλο της αγορας). Σε διαφορετικη περιπτωση θα πηγαινα σε μια ασφαλιστικη για ενα παρομοιο προγραμμα με μηνιαιες συνεισφορες (πχ 50 ευρω καθε μηνα) που επενδυουν σε αμοιβαια κεφαλαια αυτοματα με καλο διαμοιρασμο κινδυνου. 

Επεξ/σία από john_vam
  • Like 1
Δημοσ.
On 23/10/2024 at 12:20, peart said:

Σκέφτομαι και εγώ ένα τρόπο για  αποταμίευση, αλλά για τον γιό μου,(είναι 2.5) Η πιο safe και εύκολη επιλογή καταλαβαίνω ότι είναι ένα saving account στην τράπεζα που θα ανοίξει όταν ο μικρός γινει grownup για παράδειγμα. Στις εποχές που ζούμε όμως σκέφτομαι ότι ο inflation θα τα φάει τα λεφτά! 

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράζω κάθε φορά που μου περισσεύουν, shares σε ETF που παρακολουθεί τον S&P 500, από το chart του καταλαβαίνω ότι θα έχει καλύτερο ROI σε Long-term!! Το έχει κάνει κάποιος? Αξίζει? Ευχαριστώ!

Το most σημαντικό βήμα πριν τα start όλα, είναι να learn να speak σωστά ελληνικά.

Ναι, ο πιο παθητικός τρόπος είναι κάποιο ETF με επανεπένδυση των μερισμάτων (τα λεγόμενα Accumulating, πχ VUAA) σε κάποια αξιόπιστη πλατφόρμα (πχ IBKR).

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, csontheline είπε

Το most σημαντικό βήμα πριν τα start όλα, είναι να learn να speak σωστά ελληνικά.

Ναι, ο πιο παθητικός τρόπος είναι κάποιο ETF με επανεπένδυση των μερισμάτων (τα λεγόμενα Accumulating, πχ VUAA) σε κάποια αξιόπιστη πλατφόρμα (πχ IBKR).

Ευχαριστώ για την απάντηση,αν και σε κανέναν δεν αρέσουν οι ειρωνίες και οι εξυπνάδες,μιλά όπως θέλεις και άσε και τον κόσμο να μιλάει όπως θέλει, όλοι πατριώτες έχουν γίνει στα σχόλια...

Δημοσ.

Όταν το ίδιο το ληστρικό κράτος σε υποχρεώνει να συγκεντρώνεις τουλάχιστον το 30% του εισοδήματος σε αποδείξεις πως μπορεί κάποιος να κάνει αποταμίευση;

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Όταν το ίδιο το ληστρικό κράτος σε υποχρεώνει να συγκεντρώνεις τουλάχιστον το 30% του εισοδήματος σε αποδείξεις πως μπορεί κάποιος να κάνει αποταμίευση;

αυτή η γκρίνια παίζει πολύ και έχω "μαλώσει" αρκετές φορές με άτομα που το λένε. Επιχείρημα σοβαρό δεν υπάρχει από κανέναν.

Καταρχήν όλες αυτές οι πατέντες του κράτους με αποδείξεις, χρήση καρτών και τα λοιπά εννοείται ότι με βρίσκουν αντίθετο. Σε αυτό συμφωνούμε.

Αλλά, δεν είναι δυνατόν, δεν γίνετε, είναι απίθανο, πως αλλιώς να το πω, να μη ξοδεύει κάποιος το 30% του μισθού του για να ζήσει. Οπότε το 30% που έχουν σαν όριο είναι σα να μην υπάρχει. Φαγητό, μαρκετ, ρούχα, καύσιμα, μετακινήσεις, ρεύμα, θέρμανση. Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που θα αποταμίευε αλλά αυτό το 30% τον αναγκάζει να ξοδεύει και δε του μένουν για αποταμίευση; Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε.

Το γελοίο του θέματος είναι όταν γίνεται συζήτηση περι μισθών και ακούς τα ωραία ότι δε φτάνουν τα λεφτά και από τις 20 του μήνα (άλλοι λένε απο 15) αδειάζουν οι τσέπες. Και βλέπεις διάφορα γραφήματα με τα έξοδα του νοικοκυριού. Μα ρε σαΐνια μου αν δε σας φτάνουν τα λεφτά όπως λέτε σημαίνει ότι ξοδεύετε όχι το 30% αλλά το 100% του μισθού ή και το 110%. Οπότε προς τι η γκρίνια ;

Ναι ξέρω κάποια πράγματα δε μετράνε μέσα στο 30% αλλά αυτά που μετράνε είναι αρκετά. Και να θέλεις δε γίνεται να ξοδέψεις λιγότερα. ΑΠΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Να γκρινιάξουμε για κάτι άλλο οκ, αλλά όχι και γι αυτό. Μια γκρίνια και μια κλάψα για

Εσύ φίλε μου ζεις ξοδεύοντας λιγότερο του 30%. Τι ποσοστό του μισθού σου ξοδεύεις; 1%; 

Εκτός αν πληρώνει για όλα ο μπαμπάς που και πάλι...

• Like 2
Δημοσ.

και γιατι να πρεπει να πληρωσω με καρτα? εγω θελω να παω στην λαικη που ειναι πιο φθηνα και ακομα και σημερα δεν εχουν τερματικα αν και εγινε υποχρεωτικο. επισης αν καποιος εχει πχ εισοδημα 60000 τον χρονο θα πρεπει να κανει ενα πολυ μεγαλο ποσο σε εξοδα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...