Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Σίγουρα αλλά όταν το 70% του πληθυσμού είναι σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη είναι μια καλή επιλογή.

Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μετρό

23 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Μα ο φίλος δεν μιλαει για θεωρίες συνωμοσίας, όταν λέει πράσινη απάτη δεν λέει ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά απάτη είναι ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί. 

Δεν είναι κάτι κρυφό και καινούργιο ότι ο καπιταλισμός δημιουργεί νέες αγορές και ανάγκες όταν δεν έχει να πουλήσει. Έτσι λειτουργεί χρόνια τώρα. 

Καμιά μα καμία εταιρεία δεν νοιάζεται να φτιάξει κάτι για το καλό του πλανήτη , είναι όλα νούμερα και κέρδη. Καμιά εταιρία δεν λέει , ας κάνω κάτι για τους καλούς καταναλωτές να τους ευχαριστήσω και να προσφέρω στο κόσμο . Πχ Αν μπορουσε  θα μας πουλούσε επί δεκαετίες 4core CPUs η ιντελ και δεν θα την ένοιαζε να πάει μπροστά καμιά τεχνολογία. Τα κέρδη που πρέπει να ακολουθήσει την κάνουν. 

Ε το ίδιο ισχύει και με την κλιματική κρίση , καρφί δεν τους καίγεται. Αν αύριο βλέπανε ότι δεν βγάζουν φράγκα με όλα αυτά τα πράσινα θα σταματούσαν όλα  μπαμ μπαμ. Ο τρόπος που γίνεται φωνάζει ότι το κάνουν γι'αυτό το λόγο , γιατί βρήκαν νέα χήνα με χρυσά αυγά 

"κλιματική κρίση" η μεγαλύτερη απάτη

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmvrgr είπε

Καλύτερα περίμενε μέχρι το 2075 ώστε να πάρεις με τη μια πυρινοκινητο που θα θέλει γέμισμα μια φορά στα 50 χρόνια για να γλυτώσεις χρήματα 🤣

Μην είσαι μίζερος αν χρειάζεσαι αυτοκίνητο πάρτο. Κάνετε μερικοί λες και θα ζήσετε για πάντα. Σήμερα ζεις αύριο βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα. Είτε πάρει κάποιος ηλεκτρικό είτε θερμικό πάλι για μια 25 χρόνια θα κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα.

:D Γενικά έχεις δίκιο, πολλές φορές το κοσκινίζουμε το κοσκινίζουμε και δεν τελειώνει

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, Eloy said:

Εχουμε τίποτα ενδεικτικές τιμές απο επιδιορθώσεις και κόστη ανταλλακτικών, μετα απο ψιλο/χοντρο-τρακάρισμα ηλεκτροκίνητου ? Και δεν ρωτάω για φτερά  και πόρτες αλλά για λίγο "πιο μέσα"... Αν το πάμε στον "Στελάρα - παντός τύπου" για φθηνότερα, θα τα καταφέρει ?

Τώρα με γδέρνουν - πληρώνω ασφάλιστρα (βασικές/υποχρεωτικές καλύψεις) 89Ε τον χρόνο και προαιρετικά 19Ε για θραύση κρυστάλλων για ένα Avensis 1800, 20ετίας... Με ηλεκτροκίνητο πόσο θα μειωθούν τα ασφάλιστρά μου ?

Πως είναι δυνατόν να μειωθούν τα ασφάλιστρα σου; Το σαπάκι (no offense, αλλά είναι) το ασφαλίζεις συνολικά με 110€ το χρόνο γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ. Απλά δεν είσαι παράνομος. 

Το μόνο που θα γλιτώσεις είναι τα κερατιατικα τέλη κυκλοφορίας δηλαδή τα 300€ το έτος. 

Και επειδή αν τρακάρεις με ευθύνη δίκη σου θα πληρώσεις τον πάτο σου, αν πάρεις ηλεκτροκίνητο θα το καλύψεις σίγουρα για πολύ περισσότερα από τα απολύτως βασικά. Ειδικά αν βάλεις μικτή, εύκολα σπας το 1000€ για πλάκα σε καινούριο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε

Μόνο εγώ δηλαδή νιώθω οτι το CRV και όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας είναι απλά μέτρια σε όλα;

Όχι σε παρακαλώ φίλε να χαρείς μην τα βάζεις με Hondaκηδες, είναι σα να λες σε ΚΚΕδες ότι κάνουν λάθος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, polaki said:

Πως είναι δυνατόν να μειωθούν τα ασφάλιστρα σου; Το σαπάκι (no offense, αλλά είναι) το ασφαλίζεις συνολικά με 110€ το χρόνο γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ. Απλά δεν είσαι παράνομος. 

Το μόνο που θα γλιτώσεις είναι τα κερατιατικα τέλη κυκλοφορίας δηλαδή τα 300€ το έτος. 

Και επειδή αν τρακάρεις με ευθύνη δίκη σου θα πληρώσεις τον πάτο σου, αν πάρεις ηλεκτροκίνητο θα το καλύψεις σίγουρα για πολύ περισσότερα από τα απολύτως βασικά. Ειδικά αν βάλεις μικτή, εύκολα σπας το 1000€ για πλάκα σε καινούριο.

Δεν είναι έτσι... Οσο πιο καινούργιο είναι το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα πληρώνεις - για τον απλό λόγο οτι σαν πιο καινούργιο έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα... Απόδειξη ? ΕΓΩ πάλι... Εκτός απο το Αvensis έχω κι ένα Corolla 1300 sedan του 94 (αθάνατο - δεν ακούγεται, δεν τρίζει. δεν σπάει, δεν χαλάει) - IX και τα δύο -  για το οποίο πληρώνω 110 Ε (χωρίς θραύση κρυστάλλων, λιγότερα κυβικά και ασφαλισμένο φυσικά για λιγότερα χρήματα)... Οταν τους ρώτησα "γιατί πιο πολλά γι'αυτό ρε παιδιά ?" μου είπαν "λόγω παλαιότητας"... Για βασική ασφάλιση πάντα (οπου φταις και πρεπει η ασφάλειά σου  να πληρώσει τον άλλον)... Παρεμπιπτόντως, κανονική ασφάλιση είναι, με νομική κάλυψη, κλπ... Απλά δεν είναι μεικτή να με πληρώνει για δικά μου λάθη.

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, BertaJourdan said:

(offtopic)

Αυτοι οι γερμανοι ρε παιδι μου, ασχετοι.

Πανε και αγοραζουνε κατι αυτοκινητα της πλακας.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι οι Γερμανοί είναι έξυπνοι. Είναι συστηματικοί και υπάκουοι όμως... Αλλά θα έχει πέσει και σύρμα να στηρίζουν τα γερμανικά προιόντα - 'ισως να είναι και επιδοτούμενα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ιαπωνικό μέσα στην λίστα... μονο το φιατ 500 που είναι μόδα και στυλ - όπως παλιότερα το 2cv (ντεσεβώ)...

Αλλωστε στην λίστα δεν τπάρχει ούτε ένα απο τα 10 πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στον πλανήτη για το 2022...

https://www.statista.com/statistics/239229/most-sold-car-models-worldwide/

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Eloy είπε

Κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι οι Γερμανοί είναι έξυπνοι. Είναι συστηματικοί και υπάκουοι όμως... Αλλά θα έχει πέσει και σύρμα να στηρίζουν τα γερμανικά προιόντα - 'ισως να είναι και επιδοτούμενα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ιαπωνικό μέσα στην λίστα... μονο το φιατ 500 που είναι μόδα και στυλ - όπως παλιότερα το 2cv (ντεσεβώ)...

Αλλωστε στην λίστα δεν τπάρχει ούτε ένα απο τα 10 πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στον πλανήτη για το 2022...

https://www.statista.com/statistics/239229/most-sold-car-models-worldwide/

Οι Γερμανοί είναι παραδοσιακά τσιγκούνηδες και επιθυμούν πάντα το πιο οικονομικό σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα, εννοείται ότι θα επιλέξουν αυτοκίνητα που εξυπηρετούν ακόμα τα "πράσινα" καύσιμα γιατί πολύ απλά αυτό τους συμφέρει όσον αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν ακόμα και σε αντίθεση με την νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με τους μηδενικούς ρύπους για το 2035.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

ευτυχώς που στις δημοκρατίες έχουν όλοι το δικαίωμα ψήφου, και οι κάτοχοι tesla και οι κάτοχοι lada. Σκεψου λιγο ποιοι ειναι οι περισοτεροι και εχουν την μεγαλυτερη δυναμη οταν μια κυβερνηση σκεφτετε μετρα; ποιο ευκολα θα βαλει φορο στο ηλεκτρικο παρα στο σαραβαλο!

Γιατί, είπα εγώ να μην έχει δικαίωμα ψήφου; Είπε την άποψή του και είπα τη δική μου!

8 ώρες πριν, Volga είπε

ποιος σου είπε οτι δεν εχω 30;

άλλο εχω, αλλο δεν θελω να τα δωσω γιατι ειναι ηλιθιο.Σαν πολλους… 

Μη θες. Εμείς θέλουμε, μη χαρακτηρίζεις εξ ιδίων...

Δημοσ.
15 hours ago, Eloy said:

Δεν είναι έτσι... Οσο πιο καινούργιο είναι το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα πληρώνεις - για τον απλό λόγο οτι σαν πιο καινούργιο έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα... Απόδειξη ? ΕΓΩ πάλι... Εκτός απο το Αvensis έχω κι ένα Corolla 1300 sedan του 94 (αθάνατο - δεν ακούγεται, δεν τρίζει. δεν σπάει, δεν χαλάει) - IX και τα δύο -  για το οποίο πληρώνω 110 Ε (χωρίς θραύση κρυστάλλων, λιγότερα κυβικά και ασφαλισμένο φυσικά για λιγότερα χρήματα)... Οταν τους ρώτησα "γιατί πιο πολλά γι'αυτό ρε παιδιά ?" μου είπαν "λόγω παλαιότητας"... Για βασική ασφάλιση πάντα (οπου φταις και πρεπει η ασφάλειά σου  να πληρώσει τον άλλον)... Παρεμπιπτόντως, κανονική ασφάλιση είναι, με νομική κάλυψη, κλπ... Απλά δεν είναι μεικτή να με πληρώνει για δικά μου λάθη.

Sorry έχω μικτή επειδή είμαι τρελός φοβιτσιάρης, δεν έχω προκαλέσει ατύχημα εδώ και 25 χρόνια αλλά τρέμω στην ιδέα να γίνει βλακεία και να πρέπει να πληρώσω 3000 για να φτιάξω το αμάξι μου.. βέβαια όλα αυτά τα χρόνια τα έχω πληρώσει χ5 στις ασφάλειες, αλλά ας είναι..

Οπότε εκεί το ασφαλίζουν με βάση την αξία που έχει το αντίστοιχο μεταχειρισμένο.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...