ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!! Για ψηφιοποιηση παλιων βιντεοκασσετων (και δημιουργία αρχειων στον υπολογιστή) στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αξίζει η αγορα του capture usb elgato; Υπάρχει εξίσου καλή εναλλακτική (Η τιμή ειναι ακριβή για τα δεδομένα μου); Σε κάθε περίπτωση τί άλλο χρειάζομαι πλην του βίντεο και ενός λαπτοπ; Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από ΑΠΟΛΛΩΝ83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Καλησπέρα!! Για ψηφιοποιηση παλιων βιντεοκασσετων (και δημιουργία αρχειων στον υπολογιστή) στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αξίζει η αγορα του capture usb elgato; Υπάρχει εξίσου καλή εναλλακτική (Η τιμή ειναι ακριβή για τα δεδομένα μου); Έχει και φθηνά usb. -> https://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards/f/638549/Video-Capture.html?keyphrase=usb+capture&price_max=50&price_min= Βέβαια η τιμή είναι ανάλογη και με την ποιότητα τους. 10 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Σε κάθε περίπτωση τί άλλο χρειάζομαι πλην του βίντεο και ενός λαπτοπ; Την συσκευή αυτήν και καλώδια. Πρέπει να δεις αν το βίντεο σου έχει rca εξόδους ή αν έχει μόνο scart θα χρειαστείς και έναν αντάπτορα από scart σε rca. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Έχει και φθηνά usb. -> https://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards/f/638549/Video-Capture.html?keyphrase=usb+capture&price_max=50&price_min= Βέβαια η τιμή είναι ανάλογη και με την ποιότητα τους. Την συσκευή αυτήν και καλώδια. Πρέπει να δεις αν το βίντεο σου έχει rca εξόδους ή αν έχει μόνο scart θα χρειαστείς και έναν αντάπτορα από scart σε rca. Σε ευχαριστώ πολύ. Άρα συμφωνεις πως η καλύτερη ποιοτικώς λ΄υση είναι το elgato, σωστά; Στα χαρακτηριστικά του αναφέρει ότι η αναλύση των αρχειων θα ειναι 640χ480. 720Χ576 δεν μπορεί να επιτευχθεί απο βιντεοκασσετα; Ποιά άλλα καλώδια εννοείς; Χρειάζεται και καλώδιο 3rca-3rca; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από ΑΠΟΛΛΩΝ83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Χρειάζεται και καλώδιο 3rca-3rca; Αν δεν έχεις τριπλά rca καλώδια τότε θα χρειαστείς ένα τέτοιο. 2 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε η αναλύση των αρχειων θα ειναι 640χ480. 720Χ576 δεν μπορεί να επιτευχθεί απο βιντεοκασσετα; Αν σου βγάλει καλή εικόνα δεν έχεις θέμα και με την 640Χ480. Οι κασέτες είναι απλές vhs ή είναι από κάμερα minidv; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Αν δεν έχεις τριπλά rca καλώδια τότε θα χρειαστείς ένα τέτοιο. Αν σου βγάλει καλή εικόνα δεν έχεις θέμα και με την 640Χ480. Οι κασέτες είναι απλές vhs ή είναι από κάμερα minidv; Ευχαριστώ και πάλι! Οι κασέτες είναι απλές vhs. Δεν θυμαμαι να εχω κανενα καλώδιο, συνεπώς (μιας και δεν έχω ιδέα) χρειάζομαι είτε απλώς τριπλά rca καλώδια (πχ αυτα https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/ilektrologika-ergaleia/kalodia/turbo-x-kalodio-ixou-jack-se-2xrca-3-5mm-5m-_3407713) είτε καλώδιο 3rca-3rca; Μπορεί κάποιος άσχετος, όπως εγώ, να κάνει καποιου τυπου ουσιαστικό καθαρισμό σε χρονίως αποθηκευμενο-παροπλισμένο βίντεο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Αν ναι, πώς; Σε ευχαριστώ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 37 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Δεν θυμαμαι να εχω κανενα καλώδιο, συνεπώς (μιας και δεν έχω ιδέα) χρειάζομαι είτε απλώς τριπλά rca καλώδια (πχ αυτα https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/ilektrologika-ergaleia/kalodia/turbo-x-kalodio-ixou-jack-se-2xrca-3-5mm-5m-_3407713) είτε καλώδιο 3rca-3rca; Αυτό είναι για ήχο γιατί έχει στερεοφωνικό jack στην άλλη πλευρά. Θέλεις αυτό. 39 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Μπορεί κάποιος άσχετος, όπως εγώ, να κάνει καποιου τυπου ουσιαστικό καθαρισμό σε χρονίως αποθηκευμενο-παροπλισμένο βίντεο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Αν ναι, πώς; Βασικά πρέπει να ξεδιδώσεις το πάνω καπάκι και να το αφαιρέσεις. Αν το καταφέρεις θα δεις μέσα ένα μεγάλο στρογγυλό σαν τύμπανο που θα είναι σε κλίση περίπου 20 μοίρες. Αυτή είναι η κεφαλή βίντεο. Πάρε μια βατονέτα και με καθαρό οινόπνευμα καθάρισε γύρω, γύρω την κεφαλή χωρίς όμως να αφήσεις υπολείμματα από βαμβάκι. Επανέλαβε για τα ροδάκια και φρόντισε μην αφήνεις κατάλοιπα. Έχει και ειδικές κασέτες καθαρισμού αν φοβάσαι. https://www.aktinion.gr/εικόνα-ήχος/αξεσουάρ-για-εικόνα-ήχο/καθαριστικά/κασέτα-καθαρισμού-video.html Και ένα βίντεο΄. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Είσαι αστέρι, να είσαι καλά!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες Στις 30/10/2024 στις 10:42 ΜΜ, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Καλησπέρα!! Για ψηφιοποιηση παλιων βιντεοκασσετων (και δημιουργία αρχειων στον υπολογιστή) στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αξίζει η αγορα του capture usb elgato; Υπάρχει εξίσου καλή εναλλακτική (Η τιμή ειναι ακριβή για τα δεδομένα μου); Σε κάθε περίπτωση τί άλλο χρειάζομαι πλην του βίντεο και ενός λαπτοπ; Ευχαριστώ πολύ! Δεν υπαρχει κανενας ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να δωσεις τοσα λεφτα σε ακριβο μετατροπέα. overkill χωρις κανεναν απολυτως λογο. Αν θες να δωσεις λεφτά, δωσε τα να αγορασεις καποιο βιντεο και καλώδια που ειναι σε αριστη ποιοτητα. το capturing γινεται σε χαμηλές αναλυσεις οπότε και τα usb απο temu, ειναι υπεραρκετα. σημασια εχει η ποιοτητα της πηγης (κασετα), το video player και τα καλώδια. Kαι σαφως το capturing να το κάνει ενα σχετικά δυνατο μηχανημα για να αντεχει το encoding και να μην βαραει 100% ο επεξεργαστης (με αποτελεσμα χαμενα frames). Aπο τις δοκιμες που εχω κανει μεχρι τωρα, την μεγαλυτερη σημασια την εχει η κατασταση της κασετας και το ποσο καλο ειναι το βιντεο. δοκιμασα 3 διαφορετικα και ειχαν χαοτικη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα μιας κ ειχα πολυ λιγοτερο θορυβο στο αρχειο. οπως επισης σημασια εχει το encoding software και settings που θα επιλεξεις (το εχουμε αναλυσει/σχολιασει σε προηγουμενες σελιδες τι να προτιμησεις για το capturing software). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα