Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή VHS και Hi8 σε ψηφιακή μορφή

arian18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, micos000 said:

To line out είναι έξοδος ήχου χωρίς προενίσχυση ενώ η έξοδος ακουστικών έχει προενίσχυση.

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για σύνδεση σε line in αλλά να έχεις χαμηλά την ένταση.

Για την ακρίβεια, το line out είναι προενισχυμένο με την ένοια οτι είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετήσει φορτίο (επόμενο στάδιο) με υψηλή αντίσταση εισόδου, ενώ ο ενισχυστής των ακουστικών (όπως και ο τελικός ενισχυτής) είναι σχεδιασμένα να τροφοδοτήσουν φορτία με χαμηλή αντίσταση εισόδου (πχ ηχεία με εμπέδηση 4,6,8Ωμ ή ακουστικά με 500-900Ωμ). 

6 hours ago, cthulhucarbide said:

Ιδέα out of the box που μόλις μου ήρθε.

Αν στο ραδιοσιντικασετόφωνο που είπα πριν, κόψω το καλώδιο του ηχείου και συνδέω θύρα ακουστικών θα γίνει δουλειά? λογικά το ίδιο σήμα πηγαίνει

Οχι απευείας. Μπορεί να μην συμβεί τίποτε, μπορεί όμως να κάψεις την είσοδο του υπολογιστή. Τα σήμα των ηχείων έχει σημαντικά μεγαλύτερο πλάτος (πολύ μεγαλύτερη τάση) που (το πιθανότερο) δεν θα αντέξουν τα ηλεκτρονικά του line in. Ασε που η ποιότητα θα είναι απαράδεκτη, ακόμα και να αντέξει...  

Θα μπορούσες να φτιάξεις έναν διαιρέτη τάσης για να υποβιβάσεις την έξοδο των ηχείων σε επίπεδο line level αλλά θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου και να ξέρεις και τι τάση "βγάζει" ο ενισχυτής σε συγκεκριμένο επίπεδο για να ξέρεις πόσο να την  υποβιβάσεις...

https://www.epanorama.net/circuits/speaker_to_line.html

Στο marketplace έχει πολλά καλύτερα απο αυτό που έδειξες με 10-20ευρώ... 

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμένα μου φαίνεται περίεργο να μην έχει κάποιος από την παρέα κασετόφωνο από τους γονείς του. Όσοι μεγάλωσαν δεκαετίες 80-90 ήταν αδύνατον να μην έχουν ένα κασετόφωνο, walkman ή στερεοφωνικό με κασέτα.

btw...

https://www.skroutz.gr/s/25497508/Nedis-ACGRU100GY-metatropeas-kaseton-se-MP3-me-USB-kalodio.html

EDIT:

Έχει πολλά και στο car

https://www.car.gr/xyma/?category=50&pg=1&price-from=10&q=κασετόφωνο&sort=pra

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθησα να βάλω το καλώδιο rca στον υπολογιστή (έχει κόκκινο και άσπρο, δεν ήξερα ποιο από τα δύο πρέπει αλλά έβαλα ένα για δοκιμή) αλλά δεν μπαίνει!

Η θύρα η μπλε είναι αυτή:

457515415_825351156467508_4969337285245961826_n.jpg.c1082ef713061f6d4ad11c9e9bde1b36.jpg

Και με το βύσμα η κατάσταση είναι κάπως έτσι:

458565993_1045300733898291_1319143360605585340_n.jpg.1208138105d5f9c6ca150760991a142c.jpg

Δεν μπορεί να πάει αρκετά βαθιά για να κουμπώσει και το εξωτερικό στεφάνι του βύσματος απλά ψιλοακουμπάει στην πρόσοψη της πλάτης. Δεν μπορεί να είναι σωστό αυτό.

Το καλώδιό μου είναι αυτό:

459787770_1577169629813141_1390352029966806825_n.jpg.21e86e999b673166fd044fe62a9a7d16.jpg

Νόμιζα ότι είναι στάνταρ και συνηθισμένο καλώδιο, δεν ξέρω τι έχει παιχτεί τώρα

Επεξ/σία από cthulhucarbide

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εισοδοι των υπολογιστων και των λαπτοπ ειναι 3,5mm jack που ειναι αυτο.

459787770_1577169629813141_1390352029966806825_n.jpg

Τα rca μπαινουν στην πηγη ....στη δικια σου περιπτωση στο κασετοφωνο.

Επεξ/σία από sakis han
  • Like 1

Χμμ νόμιζα ότι το καρφί αυτό θα μπει στην θύρα ακουστικών του κασετόφωνου. Άρα το άκρο RCA είναι μόνο για την περίπτωση που έχουμε κασετόφωνο με line out? Άρα μου είναι άχρηστο αυτό το καλώδιο τελικά.

Άρα τι χρειάζομαι? Ένα καλώδιο που να είναι 3,5mm καρφί και από τις δύο πλευρές?

Εντάξει θα πάρω το εν λόγω καλώδιο να δοκιμάσω.

Αλλά το να βρεθεί κασετόφωνο με rca μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, τα δύο philips που βρήκα δεν είχαν τίποτα απολύτως ενώ τα μικρά κασετόφωνα θα έχουν μόνο ακουστικά άρα μόνο αν βρεθεί κάποιο παλιό τεράστιο πολυμηχάνημα που και να βρεθεί γνωστός με τέτοιο λογικά δεν θα δουλεύει γιατί θα είναι από το 90'.

Τεσπα, εγώ ήθελα να ψηφιοποιήσω 5 κασέτες διεκπεραιωτικά να τελειώνω αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι αν δεν μπεις βαθειά στο λαγούμι του λαγού δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

Ήδη πήρα απογοήτευση από δοκιμή με γκάτζετ μέσω usb το οποίο δούλεψε αλλά έδωσε τραγική ποιότητα αλλά και έναν επαναλαμβανόμενο κρότο καθόλη την διάρκεια. Δεν ξέρω μήπως μπορεί να φιλτραριστεί κάπως από το λογισμικό

Για να μην πάει τζάμπα το καλώδιο μπορείς να πάρεις έναν αντάπτορα.

spacer.png

https://www.skroutz.gr/s/32889591/Master-Audio-Metatropeas-3-5mm-male-se-RCA-2x-female-HY1745.html?product_id=105999484&sponsored=shelf

Αν έχεις κανένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά στην περιοχή σου θα έχει κατά πάσα πιθανότητα.

• Like 1

Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα παιζει τεραστια σημασια κ η πηγη σου. εγω δοκιμασα 2 video κασσετας. το 1ο που ηταν πιο παλιο κ οι κεφαλες ταλαιπωρημενες, εβγαλε κακο αποτελεσμα με πολυ κακη εικονα. το 2ο που ηταν πιο καινουργιο κ σχεδον αχρησιμοποιητο, μου εβγαλε σχεδον αριστα αποτελεσματα στην εικονα.

φανταζομαι κατι παρομοιο θα ισχυει κ στην περιπτωση σου που θες να ψηφοποιησεις της κασσετες ηχου που εχεις. προσπαθησε να καθαρισεις τις κεφαλες του κασετοφωνου σου μπας κ παρεις καλυτερο ηχο με λιγοτερα παρασιτα.

14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αλλά το να βρεθεί κασετόφωνο με rca μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, τα δύο philips που βρήκα δεν είχαν τίποτα απολύτως ενώ τα μικρά κασετόφωνα θα έχουν μόνο ακουστικά άρα μόνο αν βρεθεί κάποιο παλιό τεράστιο πολυμηχάνημα που και να βρεθεί γνωστός με τέτοιο λογικά δεν θα δουλεύει γιατί θα είναι από το 90'.

Τεσπα, εγώ ήθελα να ψηφιοποιήσω 5 κασέτες διεκπεραιωτικά να τελειώνω αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι αν δεν μπεις βαθειά στο λαγούμι του λαγού δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

Ήδη πήρα απογοήτευση από δοκιμή με γκάτζετ μέσω usb το οποίο δούλεψε αλλά έδωσε τραγική ποιότητα αλλά και έναν επαναλαμβανόμενο κρότο καθόλη την διάρκεια. Δεν ξέρω μήπως μπορεί να φιλτραριστεί κάπως από το λογισμικό

14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Κανά ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου δεν έχεις;Αυτά συνήθως έχουν μπόλικες εξόδους.

6 ώρες πριν, kallair είπε

Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα παιζει τεραστια σημασια κ η πηγη σου. εγω δοκιμασα 2 video κασσετας. το 1ο που ηταν πιο παλιο κ οι κεφαλες ταλαιπωρημενες, εβγαλε κακο αποτελεσμα με πολυ κακη εικονα. το 2ο που ηταν πιο καινουργιο κ σχεδον αχρησιμοποιητο, μου εβγαλε σχεδον αριστα αποτελεσματα στην εικονα.

Έχω αρχίσει και το καταλαβαίνω αυτό... Θέλει κασετόφωνο καλής ποιότητας και ίσως με μικρότερη σημασία να είναι σε καλή κατάσταση.

Αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά κάποιος που θέλει να κάνει 5 ψηφιοποιήσεις, το να πάρει καινούριο με 50+ € δεν συμφέρει χώρια ότι είναι λίγο ρίσκο από ποιότητα, χώρια ότι μπορεί να μην έχει line out και να μην το λέει στην περιγραφή. Μόνο αν σταθεί κανείς τυχερός και βρει από γνωστό κανά παλιό ακριβό αλλά να παίζει ακόμα

6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κανά ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου δεν έχεις;Αυτά συνήθως έχουν μπόλικες εξόδους.

Bruuh, έχω να δω κασετόφωνο σε αυτοκίνητο τουλάχιστον 20 χρόνια

ότι βρεις ,πρώτη δουλειά καθάρισμα των κεφαλών με Μπάτον αυτιών και καθαρο οινοπνευμα

όσο ποιο καθαρή η κεφαλή τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα

• Like 1

1 ώρα πριν, kostasbm είπε

ότι βρεις ,πρώτη δουλειά καθάρισμα των κεφαλών με Μπάτον αυτιών και καθαρο οινοπνευμα

όσο ποιο καθαρή η κεφαλή τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα

Ισχύει μόνο για παλιό μηχάνημα που έχει μαζέψει σκόνη ή και για καινούριο?

10 hours ago, cthulhucarbide said:

Ισχύει μόνο για παλιό μηχάνημα που έχει μαζέψει σκόνη ή και για καινούριο?

αυτά που είναι αποθηκευμένα καιρό ....το καινούργιο δεν έχει θέμα

• Like 1

Όλη αυτή η ταλαιπωρία για 5 κασέτες δεν αξίζει σε καμμία περίπτωση εκτός μόνο αν μιλάμε για περιεχόμενο που δεν είναι μουσική αλλά κάποιου είδους ηχογράφηση που θες να την διατηρήσεις για προσωπικούς λόγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...