Προς το περιεχόμενο

Oled panel

tonis444
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από SeNNinhA,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είμαι κάτοχος από TV η monitor με oled panel όμως τον τελευταίο καιρό κοιτάζω διάφορες τηλεοράσεις oled στο skroutz και είδα ότι σε μια αξιολόγηση από oled tv κάποιος έγραψε ότι αν πάρει κάποιος oled tv δεν υπάρχει γυρισμός, το ίδιο έγραψε κάποιος και για ένα oled monitor που έτυχε να τσεκάρω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοούν με αυτό, αν κάποιος έχει oled tv/monitor θα το εκτιμούσα αν μου εξηγούσε η οποιοσδήποτε που να καταλαβαίνει με πια έννοια το λένε αυτό. Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
17 ώρες πριν, tonis444 είπε

Δεν είμαι κάτοχος από TV η monitor με oled panel όμως τον τελευταίο καιρό κοιτάζω διάφορες τηλεοράσεις oled στο skroutz και είδα ότι σε μια αξιολόγηση από oled tv κάποιος έγραψε ότι αν πάρει κάποιος oled tv δεν υπάρχει γυρισμός, το ίδιο έγραψε κάποιος και για ένα oled monitor που έτυχε να τσεκάρω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοούν με αυτό, αν κάποιος έχει oled tv/monitor θα το εκτιμούσα αν μου εξηγούσε η οποιοσδήποτε που να καταλαβαίνει με πια έννοια το λένε αυτό. Ευχαριστώ. 

Τα χρώματα και η αντιθέσεις και τα μαύρα είναι σε υψηλότερο επίπεδο οπότε η εμπειρία θέασης ανεβαίνει σκαλιά.

Αλλά υπάρχει πάντα το θέμα του burning αναλόγως την χρήση και τις στατικές εικόνες πχ η μπάρα των Windows κλπ

Απο την άλλη τα monitor δεν τα έβγαζαν σε glossy για να αποφύγουν τα reflections στην εργασία ενώ το OLED θέλει το glossy για να αναδειχθεί.

Πρεπει να πας να δεις. Δεν υπάρχει το τέλειο. Κι αν υπάρχει κάτι κοντινό θα είναι πολύ ακριβό. Οπότε οι συμβιβασμοί του καθενός είναι εντελώς προσωπικοί με υπέρ και κατά σε όλες τις υλοποιήσεις.

Άρα στην ουσία είναι σαν να παίζω κορόνα γράμματα αγοράζοντας μια τέτοια τηλεόραση αν κατάλαβα καλά, ειδικά αν δεν ειμαι σίγουρος από την αρχή τι χρήση θα κάνω στην τηλεόραση.

• Confused 1

21 λεπτά πριν, tonis444 είπε

Άρα στην ουσία είναι σαν να παίζω κορόνα γράμματα αγοράζοντας μια τέτοια τηλεόραση αν κατάλαβα καλά, ειδικά αν δεν ειμαι σίγουρος από την αρχή τι χρήση θα κάνω στην τηλεόραση.

αν δεν παίζεις 20 ώρες το 24 ωρο ένα παιχνίδι και δεν έχεις απενεργοποίηση όλες τις ασφάλειες που έχει by default η οθόνη δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι όλα τα αλλα είναι να χαμε να λέγαμε

• Like 2

Οκ ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν γνωρίζεις, επειδή εγώ έχω μια 4k τηλεόραση με led panel μια μέρα μετά από ένα ελαφρύ χτύπημα που έφαγε το panel μετά από κάτι ώρες το panel εμφάνισε δύο μαύρες γραμμές μια στην δεξιά πλευρά από το panel και μια στην αριστερή που αχνοφαίνονται, αυτό σημαίνει ότι κάηκαν pixels;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tonis444 είπε

Οκ ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν γνωρίζεις, επειδή εγώ έχω μια 4k τηλεόραση με led panel μια μέρα μετά από ένα ελαφρύ χτύπημα που έφαγε το panel μετά από κάτι ώρες το panel εμφάνισε δύο μαύρες γραμμές μια στην δεξιά πλευρά από το panel και μια στην αριστερή που αχνοφαίνονται, αυτό σημαίνει ότι κάηκαν pixels;

Συνηθως αυτό σημαίνει κακή επαφή ή γενικά πρόβλημα με την καλωδιοταινια του panel.

Θελει να την ανοίξει τεχνικός.

Εάν είσαι τυχερός θα ξαναφιξαρει στην θέση του σωστά το κούμπωμα.

Εάν είσαι άτυχος και η καλώδιο ταινία του πάνελ είναι κομμένη έστω και λίγο συνήθως πάει πακέτο με το panel και δεν επισκευάζεται γιατι δεν κουμπώνει δυστυχώς και πάνω στο panel (ερχεται φιξ Στην συντριπτική πλειοψηφία των panels απ όσο γνωρίζω).

Μακάρι να είναι επισκευασιμο.

Επεξ/σία από SeNNinhA

1 ώρα πριν, tonis444 είπε

Εάν δεν επισκευάζεται αξίζει να δώσω λευτα για αλλαγή panel η είναι πολλά τα λεφτά και με συμφέρει καλύτερα να πάρω καινούργια τηλεόραση;

Συνήθως δεν συμφέρει η αλλαγή πάνελ. Πας για νέα.

Αλλά στην περίπτωση σου δείχνει απλά για μερικό ξεκουμπωμα της καλώδιοταινίας σύμφωνα με την περιγραφή του συμβάντος.

Να κοπεί από ελαφρό χτύπημα μου φαίνεται περίεργο.

Ο τεχνικός θα σου πει.

Ναι απλά ρωτάω γιατί είχα ρωτήσει και έναν φίλο και μου είπε ότι κανονικά από το χτύπημα ήταν γιατί αυτά τα panels είναι αρκετά ευαίσθητα, αλλά επειδή εγώ έτσι και αλλιώς μίλησα και σήμερα το πρωί με την Samsung για ένα άλλο ζήτημα και ρώτησα και για το panel όμως ο συγκεκριμένος που μιλούσα δεν ήξερε να μου πει πόσο κοστίζει η αλλαγή panel και μου έδωσε ένα άλλο τηλέφωνο για να πάρω να ρωτήσω και να αποφασίσω μετά αν όντως θα το αλλάξω η οχι αλλά και εγώ κανονικά ξέρω ότι δεν αξίζει η αλλαγή panel αν όντως μου πει ο τεχνικός ότι πρέπει να αλλαχτεί. 

2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Συνήθως δεν συμφέρει η αλλαγή πάνελ. Πας για νέα.

Αλλά στην περίπτωση σου δείχνει απλά για μερικό ξεκουμπωμα της καλώδιοταινίας σύμφωνα με την περιγραφή του συμβάντος.

Να κοπεί από ελαφρό χτύπημα μου φαίνεται περίεργο.

Ο τεχνικός θα σου πει.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, επειδή εγώ την τηλεόραση την χρησιμοποιώ κυρίως για gaming αξίζει η επόμενη τηλεόραση που θα πάρω να είναι qled;

3 ώρες πριν, tonis444 είπε

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, επειδή εγώ την τηλεόραση την χρησιμοποιώ κυρίως για gaming αξίζει η επόμενη τηλεόραση που θα πάρω να είναι qled;

Εαν χρησιμοποιεις την TV κυριως για gaming τοτε γιατι δεν πας σε κανονικο gaming monitor και να του βαλεις και ενα smart box να εισαι πιο σωστος σε refresh rates, χρονους αποκρισης, synchronizations κλπ κλπ?

Σε τι ιντσες ειναι η TV, σε τι αναλυση? Ποιο μοντελο?

Συνηθως παει αναποδα. Εχεις μια TV (συνηθως μεγαλη) ως TV και περιστασιακα κανεις και gaming.

Υπαρχουν υπερ και κατα. 

Οι TVs δεν εχουν αυτα που θελεις συνηθως σε gaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Εχω μια 43αρα samsung το μοντελο UE43AU7172 την οποία ναι μεν την έχω πιο πολύ για gaming αλλά σε αυτήν βλέπω netflix και youtube και καμία φορά και τηλεώραση και γενικά ο λόγος που προτιμώ να παίζω σε τηλεώραση παρά σε gaming monitor είναι επειδή προτιμώ να παίζω σε απόσταση που είναι πιο εύκολο με την τηλεώραση παρά με το monitor που το monitor πιο πολύ είναι για να κάθεσε μπροστά από το γραφείο και να παίζεις.

Επεξ/σία από tonis444

9 λεπτά πριν, tonis444 είπε

'Εχω μια 43αρα samsung το μοντελο UE43AU7172 την οποία ναι μεν την έχω πιο πολύ για gaming αλλά σε αυτήν βλέπω netflix και youtube και καμία φορά και τηλεώραση και γενικά ο λόγος που προτιμώ να παίζω σε τηλεώραση παρά σε gaming monitor είναι επειδή προτιμώ να παίζω σε απόσταση που είναι πιο εύκολο με την τηλεώραση παρά με το monitor που το monitor πιο πολύ είναι για να κάθεσε μπροστά από το γραφείο και να παίζεις.

Εάν δεν ψάχνεις Refresh rates, synchronisation και response time στα games σου μια χαρα επιλογή είναι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από ότι καταλαβαίνω παίζεις σε κονσόλα, οπότε πάρε τηλεόραση καλύτερα,το OLED monitor έχει καλύτερη εμπειρία με υπολογιστή 1500 + ευρώ, για να εκμεταλλευτείς πλήρως τα 240hz του πάνελ, νομίζω με αρκετά λιγότερα χρήματα παίρνεις τηλεόραση 120hz με HDMI 2.1 παρά μόνιτορ OLED ,θα βλέπεις και τις σειρές από κάνα Netflix, γενικώς αν δεν αλλάζεις συχνά hardware τηλεόραση φυσικά παίρνεις.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...