Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεδομένου ότι η αντλία θερμότητας έχει υψηλό κόστος εγκατάστασης οπως και μηχανικά μέρη που μετά από μερικά χρόνια θα θέλουν συντήρηση, μήπως είναι καλύτερα να επενδύσουμε σε θερμοπροσοψη; 

Έχει κάνεις κάνει κάποια έρευνα να ξέρει τι συμφέρει καλύτερα; 

Δημοσ.

Το ένα σου εξασφαλίζει να μην χάνεις θέρμανση ή να διατηρείς τη δροσιά σε καύσωνα …. 
και μετά ρωτάς πως θα ζεσταίνεις το χώρο ή  με τον δροσισμό να μειώνεις το effect του καύσωνα μέσα στο χώρο . 
Και τα 2 κάνε ! Αλλά να ξέρεις ότι στα εξωτερικά , Αυστριες Γερμανιες που στις 365 μέρες οι 200 είναι κοντά στο μηδέν , δε χαλάνε 100k για θέρμανση αλλά για τη  μόνωση του σπιτιού και μετά βάζουν έναν light καυστήρα …

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ringo106 είπε

Αυστριες Γερμανιες που στις 365 μέρες οι 200 είναι κοντά στο μηδέν , δε χαλάνε 100k για θέρμανση αλλά για τη  μόνωση του σπιτιού και μετά βάζουν έναν light καυστήρα …

τουβλετα οχι με λάσπη, αλλα με καποιο αλλο συγκολλητικο , και 16cm πρασσινο φελιζολ.
Θερμανση με πριονιδια αλλα οχι να καινε και να μπουμπουναει ολη μερα.
Εβαζε η γυναικα μου μπιστολακι για τα μαλλια, και στα 10 λεπτα, τιναζα τον ιδρωτα απο την καραφλα.
Αποκλειστικα PVC ανοιγομενα κουφωματα με διπλα τζάμια.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manos901 είπε

Δεδομένου ότι η αντλία θερμότητας έχει υψηλό κόστος εγκατάστασης οπως και μηχανικά μέρη που μετά από μερικά χρόνια θα θέλουν συντήρηση, μήπως είναι καλύτερα να επενδύσουμε σε θερμοπροσοψη; 

Έχει κάνεις κάνει κάποια έρευνα να ξέρει τι συμφέρει καλύτερα; 

δε χρειάζεται έρευνα , πάντα ξεκινάς με θερμοπρόσοψη .

Αν παίζουν θερμοπομποί για θέρμανση , τότε μόνο επενδύεις και ένα ποσό για κλιματιστικό καταργόντας τους , αλλιώς δώστα όλα στη μόνωση και μετά τα υπόλοιπα

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, andreaspA είπε

τουβλετα οχι με λάσπη, αλλα με καποιο αλλο συγκολλητικο , και 16cm πρασσινο φελιζολ.
Θερμανση με πριονιδια αλλα οχι να καινε και να μπουμπουναει ολη μερα.
Εβαζε η γυναικα μου μπιστολακι για τα μαλλια, και στα 10 λεπτα, τιναζα τον ιδρωτα απο την καραφλα.
Αποκλειστικα PVC ανοιγομενα κουφωματα με διπλα τζάμια.

Στα λόγια μου έρχεσαι! 👍

Δημοσ.

Χωρίς θερμοπρόσοψη η αντλία δεν θα δουλεύει σωστά, θα καις τζάμπα ρεύμα. Οπώτε ξέρεις πως να ξεκινήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σκέψου το πρόβλημα σου ως εξής. Έχεις ένα σουρωτηρι και θες να το γεμίσεις με νερό όσο γίνεται φθηνότερα. Επιλέγεις να κλείσεις τις τρύπες ή να βρεις φθηνό νερό;

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Στα λόγια μου έρχεσαι! 👍

δεν εχω χωρο για ανοιγομενα κουφωματα, και σιγουρα οχι για pvc. Τον αυγουστο τα δυτικα θα λιωσουν σαν κερακι της λαμπρής! :D

• Like 1
Δημοσ.

Και τα 2. Και αν θέλεις και εντελώς δωρεάν θέρμανση και ψύξη βάζεις και μερικά φωτοβολταϊκά στην οροφή (μην σε τρομάζει το κόστος, υπάρχει επιδότηση και γίνεται σχετικα γρήγορα η απόσβεση), και είσαι βασιλιάς. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, lary7 είπε

Χωρίς θερμοπρόσοψη η αντλία δεν θα δουλεύει σωστά, θα καις τζάμπα ρεύμα. Οπώτε ξέρεις πως να ξεκινήσεις.

ούτε το πετρέλαιο δουλεύει σωστά , ούτε οτιδήποτε

Δημοσ.
11 ώρες πριν, andreaspA είπε

δεν εχω χωρο για ανοιγομενα κουφωματα, και σιγουρα οχι για pvc. Τον αυγουστο τα δυτικα θα λιωσουν σαν κερακι της λαμπρής! :D

Αν τα κουφώματα είναι χωνευτά στον τοίχο απαιτούν εσωτερική θερμομόνωση για να δουλέψουν σωστά. Φυσικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος, και η εσωτερική θερμομόνωση μπορεί να είναι προβληματική λύση. 

Τα σύγχρονα κουφώματα pvc από σοβαρό κατασκευαστή προφίλ δεν έχουν πρόβλημα με τον ήλιο δεν στραβωνουν δεν σκεβρωνουν. Αναγκαία προϋπόθεση είναι ο κατασκευαστής του κουφώματος να είναι το ίδιο σοβαρός με τον παραγωγό του προφίλ.

11 ώρες πριν, Disrespect είπε

Και τα 2. Και αν θέλεις και εντελώς δωρεάν θέρμανση και ψύξη βάζεις και μερικά φωτοβολταϊκά στην οροφή (μην σε τρομάζει το κόστος, υπάρχει επιδότηση και γίνεται σχετικα γρήγορα η απόσβεση), και είσαι βασιλιάς. 

Σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, εγώ δεν έχω πειστεί. Έκανα την άσκηση όταν εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα επιδότησης και δεν μου φάνηκε πειστικό. Μεγάλη συζήτηση είναι ο ταυτοχρονισμος παραγωγής και κατανάλωσης. Αν έχεις αντλία θερμότητας για θέρμανση δεν το πετυχαίνεις. Αν την θες για ψύξη μπορεί να έχει νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, GR77-S είπε

Αν τα κουφώματα είναι χωνευτά στον τοίχο απαιτούν εσωτερική θερμομόνωση για να δουλέψουν σωστά. Φυσικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος, και η εσωτερική θερμομόνωση μπορεί να είναι προβληματική λύση. 

Τα σύγχρονα κουφώματα pvc από σοβαρό κατασκευαστή προφίλ δεν έχουν πρόβλημα με τον ήλιο δεν στραβωνουν δεν σκεβρωνουν. Αναγκαία προϋπόθεση είναι ο κατασκευαστής του κουφώματος να είναι το ίδιο σοβαρός με τον παραγωγό του προφίλ.

Σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, εγώ δεν έχω πειστεί. Έκανα την άσκηση όταν εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα επιδότησης και δεν μου φάνηκε πειστικό. Μεγάλη συζήτηση είναι ο ταυτοχρονισμος παραγωγής και κατανάλωσης. Αν έχεις αντλία θερμότητας για θέρμανση δεν το πετυχαίνεις. Αν την θες για ψύξη μπορεί να έχει νόημα.

Το βασικό πρόβλημα με τα pvc, όσο καλά κι αν είναι, είναι ότι δεν έχουν την ίδια αντοχή στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες όσο τα αλουμίνια. Στο σπιτι στο χωριό ο πατέρας μου είχε αλλάξει πριν από καμία 20ρια χρόνια τα κουφώματα με pvc και τώρα είναι σε κακή κατάσταση, ενώ το διπλανό σπίτι του θείου μου που ανακαινίστηκε την ίδια ακριβώς περίοδο με αλουμίνια δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

Ούτε για τα φωτοβολταϊκά θα συμφωνήσω μαζί σου. Και εγω δύσπιστος ήμουν, αλλά τώρα που εβαλα αντλία και θερμοπροσοψη, είναι το επόμενο βήμα που θα κάνω μόλις μαζέψω τα χρήματα, γιατί ξέρω άτομα που όχι μόνο έχουν πετύχει ενεργειακή αυτονομία, αλλά τους περισσεύει κιόλας (βγάζουν πιστωτικους λογαριασμους). Είναι μια επένδυση που αξίζει 100% σε μια χώρα με 300 μέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια. 

Επεξ/σία από Disrespect
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Το βασικό πρόβλημα με τα pvc, όσο καλά κι αν είναι, είναι ότι δεν έχουν την ίδια αντοχή στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες όσο τα αλουμίνια. Στο σπιτι στο χωριό ο πατέρας μου είχε αλλάξει πριν από καμία 20ρια χρόνια τα κουφώματα με pvc και τώρα είναι σε κακή κατάσταση, ενώ το διπλανό σπίτι του θείου μου που ανακαινίστηκε την ίδια ακριβώς περίοδο με αλουμίνια δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

Με όλο το σεβασμό στην άποψη σου θεωρώ ότι αυτό είναι υπεραπλούστευση. Δεν διευκρινίζεις τι ακριβώς έχουν πάθει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες: Τι ποιότητα είχε το προφίλ? Υπάρχουν γερμανικά, τούρκικα, κινέζικα... Και το πιο σημαντικό: ποίος είναι ο κατασκευαστής του κουφώματος. Αυτό ισχύει και για τα αλουμινένια και για τα pvc: ο κατασκευαστής του κουφώματος ευθύνεται για το 70% της επιτυχίας ή αποτυχίας.

Παρεμπιπτόντως εγώ γνωρίζω από πρώτο χέρι pvc κουφώματα που τοποθετήθηκαν περίπου το 2000 σε νησί δίπλα στην παραλία με νότιο προσανατολισμό και δεν έχουν βγάλει απολύτως κανένα . Είχαν κατασκευαστεί από πιστοποιημένο συνεργείο και προφίλ κορυφαίας γερμανικής εταιρείας. 

Για τα φωτοβολταϊκά, να σου πω τι δεν μου αρέσει: η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση γίνεται το χειμώνα που η παραγωγή του φωτοβολταϊκού είναι μειωμένη. Η ενέργεια που θα απορροφήσεις από το δίκτυο θα σου κοστίσει στο μέρος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων. Ενώ μπορείς να κάνεις υποθέσεις για την τιμή της κιλοβατώρας, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα καπνίσει αύριο στον Δεδδηε, ραε κλπ: θέλω να πω ότι δεν έχεις καμία εγγύηση για το ύψος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων . Με τη λογική ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν μεγάλες επενδύσεις στο δίκτυο διανομής, θα πρέπει να βρουν τρόπο χρηματοδότησης. Και δεν θέλω να γίνω το θύμα που θα έχω επενδύσει σε φωτοβολταϊκά και να καλουμαι να χρηματοδοτήσω και την ανάπτυξη του δικτύου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...