Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, atypicalcoder said:

To community δλδ viewers/streamers κατά 99% είναι gamers. Τώρα αν έχει αυξηθεί το μπλα μπλα (Just Chatting) δεν σημαίνει κάτι. Είναι απλά gamers που αράζουν στο Just Chatting παράλληλα με Gaming Streams.

Είναι που το ΑΙ και η αυτοματοποίηση θα μας κάνει τη δουλειά πιο ξεκούραστη...

2 hours ago, lost2 said:

Κάτι που δεν το καταλαβαίνουν οι πιο πολλοί , παρά μόνο όταν τους χτυπήσει την πόρτα (τουλάχιστον στην μπανανία) 

Κάθε φορά που βγαίνει κάτι νέο χάνονται παλιά επαγγέλματα, τα ίδια έλεγαν για την βιομηχανική επανάσταση.

Στις αρχές του 1800 οι Λουδίτες κατέστρεφαν τις πλεκτομηχανές δαντέλας για να μην χάσουν το επάγγελμα οι γυναίκες που έκανα δαντέλα που έπαιρνε μήνες να τελειώσει και ήταν πανάκριβη. Τελικά η δαντέλα έγινε προϊόν που μπορούσε να αγοράσει και ο πιο φτωχός χάρη στις μηχανές, ενώ οι γυναίκες που έπλεκαν απλώς πήγαν αν δουλέψουν στα εργοστάσια.

Το ίδιο έκαναν και οι saboteurs, που λέτε η λέξη σαμποτάζ βγαίνει από τα ξύλινα παπούτσια "σαμπό" που φορούσαν οι εργάτες, τα πετούσαν στις μηχανές όταν δούλευαν και χαλούσαν, το να πέσει κάποιο παπούτσι σε μηχάνημα γινόταν και χωρίς δόλο, γι' αυτό και χρησιμοποιούσαν την πρκατική αλλά οταν γινόταν συστηματικά το ονόμασαν "σαμποτάζ".

Με το διαδίκτυο και τις online βιβλιοθήκες έχουν αρχίσει να μειώνονται οι βιβλιοθήκες, επαγγέλματα όπως του βιβλιοθηκονόμου αρχίζουν και γίνονται σχεδόν ανύπαρκτα. Τώρα όμως έχεις βιβλιοθήκη και στο κινητό σου αν θέλεις και δεν κοστίζει και τίποτα.

Κάθε αρχή έχει τα ίδια και τα ίδια.
~~~

Στην τελική οποιοσδήποτε δεν αρέσκεται, ας μην αγοράζει από αυτές τις εταιρίες, όχι ότι έχουμε amazon εδώ εμείς, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς αγοράζετε από εκεί.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να παρακολουθήσω κάποιον να παίζει,παίζω μόνος μου στο πισι μου,είναι μια χαζομάρα για κοπρόσκυλα που θέλουν εύκολο χρήμα και χρησιμοποιούν κατά πλειοψηφία hacks/cheats για τα περισσότερα παιχνίδια διότι δεν έχουν κάτι άλλο να δείξουν αν δεν είναι καλοί στο παιχνίδι.Δεν προσφέρουν κάτι απλά.

Δημοσ.
19 hours ago, gadgetseek said:

δυστυχώς έπονται κι άλλες..

οι (νέες) εταιρείες θεάματος έθεσαν τα θεμέλιά τους και απλά δε χρειάζονται όλο το προσωπικό που τις βοήθησε να αναπτυχθούν..

Τι προσπαθείς να εξηγήσεις και εσύ τώρα......

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Κάθε φορά που βγαίνει κάτι νέο χάνονται παλιά επαγγέλματα, τα ίδια έλεγαν για την βιομηχανική επανάσταση.

Νομίζω ότι αυτό που ενδεχομένως δεν κατανοεί ο κόσμος είναι ότι δεν μιλάμε για μία μετάβαση από τη βιομηχανία των κάρων και των αλόγων στη βιομηχανία των αυτοκινούμενων οχημάτων, όπου οι παλιές δουλειές σβήνουν και έρχονται νέες.

Μιλάμε για την πρώτη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε μία εποχή έντονου συγκεντρωτισμού (στη πράξη όλες οι εταιρείες ανήκουν σε holdings που με τη σειρά τους ανήκουν σε ελάχιστους ζάμπλουτους ανθρώπους), που οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα (δεν το λέω συνομωσιολογικά, νομίζω καταλαβαινόμαστε) δεν θα έχουν ανάγκη σχεδόν καθόλου τα φτωχότερα στρώματα.

Στην πορεία της ανθρωπότητας, οι ζάμπλουτοι «ανέχονταν» τα φτωχότερα στρώματα κυρίως γιατί είχαν ανάγκη τα εργατικά χέρια, τις επόμενες δεκαετίες αυτό θα αλλάξει ριζικά, καθώς η πλειοψηφία της εργασίας φυσική ή πνευματική θα γίνεται από ψηφιακούς βοηθούς. Είναι που είναι αποκομμένοι αυτοί οι άνθρωποι του 5% από εμάς τους κοινούς θνητούς, φανταστείτε τι θα γίνει τότε σε επίπεδο ενσυναίσθησης.

Ως φτωχότερα στρώματα δεν ορίζω μόνο τους κατακαημένους σε Αφρική και Ασία αλλά ανθρώπους που π.χ. στην Ελλάδα μπορεί να αμείβονται με 2.000-3.000 ευρώ το μήνα και νομίζουν ότι είναι ο Μπαφέτ. Δεν είναι… Και τα 2.000-3.000 γίνονται πολύ γρήγορα 100-200 ευρώ όταν κλείσει η στρόφιγγα και η ανεργία εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ρωτήστε και μερικούς ανθρώπους που έζησαν στο πετσί τους την οικονομική κρίση μετά την κατάρρευση των subprimes στις ΗΠΑ να μάθετε πόσο γρήγορα υποβαθμίζονται τα μισθολόγια και πως τα αισιόδοξα πλάνα για το μέλλον γίνονται αγώνας για επιβίωση. Πάντα μιλάμε για πλειοψηφίες και όχι για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν κανόνες.

Το αναφέρω αυτό διότι συχνά ο αντίλογος είναι ότι έτσι λειτουργεί η ανθρωπότητα, κλείνει μία αγορά και ανοίγει μία άλλη, μόνο που τώρα δεν είναι το ίδιο, κλείνουν ταυτόχρονα πάρα πολλές αγορές για να ανοίξει μόνο μία.

• Like 5
Δημοσ.
15 hours ago, Diavolos666 said:

Στις αρχές του 1800 οι Λουδίτες κατέστρεφαν τις πλεκτομηχανές δαντέλας για να μην χάσουν το επάγγελμα οι γυναίκες που έκανα δαντέλα που έπαιρνε μήνες να τελειώσει και ήταν πανάκριβη. Τελικά η δαντέλα έγινε προϊόν που μπορούσε να αγοράσει και ο πιο φτωχός χάρη στις μηχανές, ενώ οι γυναίκες που έπλεκαν απλώς πήγαν αν δουλέψουν στα εργοστάσια.

Το ίδιο έκαναν και οι saboteurs, που λέτε η λέξη σαμποτάζ βγαίνει από τα ξύλινα παπούτσια "σαμπό" που φορούσαν οι εργάτες, τα πετούσαν στις μηχανές όταν δούλευαν και χαλούσαν, το να πέσει κάποιο παπούτσι σε μηχάνημα γινόταν και χωρίς δόλο, γι' αυτό και χρησιμοποιούσαν την πρκατική αλλά οταν γινόταν συστηματικά το ονόμασαν "σαμποτάζ".

Με το διαδίκτυο και τις online βιβλιοθήκες έχουν αρχίσει να μειώνονται οι βιβλιοθήκες, επαγγέλματα όπως του βιβλιοθηκονόμου αρχίζουν και γίνονται σχεδόν ανύπαρκτα. Τώρα όμως έχεις βιβλιοθήκη και στο κινητό σου αν θέλεις και δεν κοστίζει και τίποτα.

Κάθε αρχή έχει τα ίδια και τα ίδια.
~~~

Στην τελική οποιοσδήποτε δεν αρέσκεται, ας μην αγοράζει από αυτές τις εταιρίες, όχι ότι έχουμε amazon εδώ εμείς, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς αγοράζετε από εκεί.

Έχεις κάτσει να σκεφτείς πόσα επαγγέλματα μπορούν να σβήσουν από την AI; και πίστεψέ με δεν μιλάμε μόνο για τα της τεχνολογίας. Ένα μικρό παράδειγμα το αστικά στα Τρίκαλα χωρίς οδηγό , βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί πόσα ακόμη μπαίνουν στην τελική της εξαφάνισης .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, lost2 said:

Έχεις κάτσει να σκεφτείς πόσα επαγγέλματα μπορούν να σβήσουν από την AI; και πίστεψέ με δεν μιλάμε μόνο για τα της τεχνολογίας. Ένα μικρό παράδειγμα το αστικά στα Τρίκαλα χωρίς οδηγό , βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί πόσα ακόμη μπαίνουν στην τελική της εξαφάνισης .

Ο ίδιος ο υπολογιστής άλλαξε πολλά επαγγέλματα, έκανε τον κάθε ένα από εμάς μουσικό, γραφίστα, web designer, δημοσιογράφο, ηθοποιό, σκηνοθέτη ή ότι άλλο θέλεις. Κάποτε όλα αυτά ήταν για λίγους, σήμερα τα κάνουν όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν. Οι δε επαγγελματίες σε αυτά εξακολουθούν να έχουν την πρώτη θέση.

Εγώ δεν φοβάμαι την τεχνολογία, το ότι ζούμε σε μία μπανανία όπου μία κυβέρνηση είναι ο ιδιοκτήτης μας και μας κάνουν ότι θέλουν και δεν κάνουν ούτε ένα δημοψήφισμα αυτό να το κοιτάξουμε στην πολιτική.

Αρκετοί από εσάς (δεν ξέρω για σένα) ήταν αρκετά χαρούμενη που το καρτέλ της κυβέρνησης αποφάσιζε και διέταζε από "ειδικούς" για 2 χρόνια να μην κυκλοφορεί κόσμος, να κάνουν εμβόλια με παρενέργειες αλλιώς θα χάσουν τις δουλειές τους και άλλα πολλά. Κανένας δεν θα σε ρωτήσει γιατί δεν έχουμε δημοκρατία καν, ούτε ελευθερία έχουμε. Αλλά δεν μας φταίει η τεχνολογία γι' αυτό, και η πυρινική ενέργεια είναι η καθαρότερη και φτηνότερη ενέργεια, το ότι χρησιμοποίησαν πυρηνικά για πόλεμο αυτό είναι η ανθρώπινη μ#$#κία

~~~~~
Υ.Γ. έφερες ίσως το χειρότερο παράδειγμα, οι οδηγοί ΚΤΕΛ και αστικών δεν θα μου λείψουν και πολύ, αν και αυτοί ακόμα καλά κρατούν τα ιδιωτικά καρτέλ μεταφορών σε κλειστά επαγγέλματα επιδοτούμενα από το κράτος (ανάλογα την πόλη).

Ας κάνουν και τα τρένα αυτόματα να μην είχαμε απόφοιτο δημοτικού για σταθμάρχη ΟΣΕ να εξαϋλώνει νέα και μορφωμένα παιδιά γιατί αυτός έπρεπε να αναβαθμιστεί για να πάρει 3 χιλιάρικα σύνταξη στα 60 του. Δεν θα μου λείψει κανείς τους.

###
###

3 hours ago, GameShopper.gr said:

Νομίζω ότι αυτό που ενδεχομένως δεν κατανοεί ο κόσμος είναι ότι δεν μιλάμε για μία μετάβαση από τη βιομηχανία των κάρων και των αλόγων στη βιομηχανία των αυτοκινούμενων οχημάτων, όπου οι παλιές δουλειές σβήνουν και έρχονται νέες.

Μιλάμε για την πρώτη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε μία εποχή έντονου συγκεντρωτισμού (στη πράξη όλες οι εταιρείες ανήκουν σε holdings που με τη σειρά τους ανήκουν σε ελάχιστους ζάμπλουτους ανθρώπους), που οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα (δεν το λέω συνομωσιολογικά, νομίζω καταλαβαινόμαστε) δεν θα έχουν ανάγκη σχεδόν καθόλου τα φτωχότερα στρώματα.

Στην πορεία της ανθρωπότητας, οι ζάμπλουτοι «ανέχονταν» τα φτωχότερα στρώματα κυρίως γιατί είχαν ανάγκη τα εργατικά χέρια, τις επόμενες δεκαετίες αυτό θα αλλάξει ριζικά, καθώς η πλειοψηφία της εργασίας φυσική ή πνευματική θα γίνεται από ψηφιακούς βοηθούς. Είναι που είναι αποκομμένοι αυτοί οι άνθρωποι του 5% από εμάς τους κοινούς θνητούς, φανταστείτε τι θα γίνει τότε σε επίπεδο ενσυναίσθησης.

Ως φτωχότερα στρώματα δεν ορίζω μόνο τους κατακαημένους σε Αφρική και Ασία αλλά ανθρώπους που π.χ. στην Ελλάδα μπορεί να αμείβονται με 2.000-3.000 ευρώ το μήνα και νομίζουν ότι είναι ο Μπαφέτ. Δεν είναι… Και τα 2.000-3.000 γίνονται πολύ γρήγορα 100-200 ευρώ όταν κλείσει η στρόφιγγα και η ανεργία εκτοξευτεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ρωτήστε και μερικούς ανθρώπους που έζησαν στο πετσί τους την οικονομική κρίση μετά την κατάρρευση των subprimes στις ΗΠΑ να μάθετε πόσο γρήγορα υποβαθμίζονται τα μισθολόγια και πως τα αισιόδοξα πλάνα για το μέλλον γίνονται αγώνας για επιβίωση. Πάντα μιλάμε για πλειοψηφίες και όχι για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν κανόνες.

Το αναφέρω αυτό διότι συχνά ο αντίλογος είναι ότι έτσι λειτουργεί η ανθρωπότητα, κλείνει μία αγορά και ανοίγει μία άλλη, μόνο που τώρα δεν είναι το ίδιο, κλείνουν ταυτόχρονα πάρα πολλές αγορές για να ανοίξει μόνο μία.

Μη τα λες σε εμένα, τα ξέρω πολύ καλά, εγώ προσωπικά μένω σε χωριό, εργάζομαι εξ αποστάσεως, δεν βγάζω και κανένα τεράστιο ποσό αλλά έχω και τον λαχανόκηπό μου, δικές μου κότες και χοίρους. Μέχρι και αρτοπαρασκευαστή έχω και μου βγαίνει το ψωμί στο 1/5 της τιμής από το αρτοποιείο. Μετά την πανδημία και όταν έδειξε ο κόσμος πόσο εύκολα πολώνεται εγώ δεν βγαίνω ποτέ σε καφετέριες και ταβέρνες, κάνω περίπατο, τρώω σαντουιτσάκι από το σπίτι και δεν με ενδιαφέρει να κάτσω σε τραπέζι από καφετέρια, κάθομαι και σε παγκάκι αν χρειαστεί να απολαύσω την πλατεία.

Ο κόσμος επέτρεψε όλη αυτή την κατάσταση, αυτό το "όλοι μαζί μπορούμε" μας οδήγησε εδώ, αποφάσιζαν και διέταζαν κάποιοι που (υποτίθεται) ήταν πλειοψηφία και τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Πότε η πλειοψηφία ήταν σωστή ειδικά όταν δεν έβαζε το δικό της κεφάλι στην γκιλοτίνα.

Ας αλλάξουμε πολιτική στην Ελλάδα, ο κοινοβουλευτισμός απέτυχε παταγωδώς και χάριν στο διαδίκτυο μπορούμε και όλοι να έχουμε άποψη για διάφορα ζητήματα. Μας ρώτησαν αν θέλαμε να ξεπουλήσουν τραίνα και λιμάνια για ψίχουλα επειδή δεν έβγαινε η τάδε κυβέρνηση να πληρώσει τα εφάπαξ των ΔΕΚΟ; Ας προσέχαμε όταν ψάχναμε να βρούμε μεσσίες που μας έταξαν μέλι και μας τάισαν σκ@#$τά.

Διότι όλοι αυτοί οι ζάμπλουτοι μέσω των κυβερνήσεων κάνουν ότι θέλουν.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α καλά είναι δυνατόν να έχουμε 2024 και ο κόσμος να πιστεύει στο "χάνεται ένα επάγγελμα και στη θέση του βγαίνει άλλο" ?

Αυτό δεν ίσχυε ποτέ!!! ειδικά τώρα με το ΑΙ ότι ακριβώς είπε το παιδί λίγο πιο πάνω.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...