GeorgeBBB Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου @megapaixtaras Τα ανέλυσες όμορφα. Επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει. Η καζείνη στο αγελαδινό γάλα είναι δύο μορφών Α1 ή Α2. Οφείλεται στα γονίδια/ρατσα της αγελάδας. Η Α2 ενοχοποιείται για διάφορα. Ψάξτω αν θες. Η παραδοσιακή Ελληνική αγελάδα παρήγαγε γάλα με καζείνη Α1. Αυτές οι αγελάδες αντικαταστάθηκαν γιατί είχανε περιορισμένη γαλακτοπαραγωγή. Όλες τώρα με Α2. Κάποια στιγμή είχα δεί κάποιες διαφημίσεις για γάλα A1 που το προωθούσανε για όσους έχουνε αλλεργία. Πρόβατα/κατσίκια δεν έχουνε τέτοια καζείνη είναι πιο εύπεπτα για τον άνθρωπο. Η ομογενοποίηση είναι επιζήμια για την υγεία. Δημιουργεί μικροσφαιρίδια λίπους που δεν είναι φυσικά. Επίσης επιβαρυντική για την υγεία και την ποιότητα του γάλατος είναι η σύγχρονη θερμική επεξεργασία, όσο μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής στο ράφι τόσο πιο σκουπίδι το προιόν. γάλα 5 ημερών > 12 ημερών > βδομάδων > γάλα κονσέρβας εβαπορέ. Αν έχεις γάλα παραγωγού ζέσταμα μέχρι τους 75 βαθούς επαρκεί για αποστείρωση . Βράσιμο μέχρι τους 82 βαθμούς αν θες να κάνεις πηχτό γιαούρτι. Στην Αμερική υπάρχει τεράστιο κίνημα Raw Milk κατευείαν από αγελάδα χωρίς θέρμανση. Στην Γερμανία βρίσκεις στα super απαστερίωτο, μη ομογενοποιημένο γάλα κατάλληλο για πόση. Εδώ θα πάνε φυλακή αν στο πουλήσουνε. Στηρίζουμε τους μικρούς παραδοσιακούς παραγωγούς γιατί έτσι στηρίζουμε την υγεία μας. 1
teot Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, megapaixtaras είπε σχετικα καλη γευση ,ειναι απο τις βιομηχανιες που διατηρησαν ενα καλο επιπεδο ακομα. Η Ροδόπη εδώ και χρόνια είναι Όλυμπος. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από teot 2
megapaixtaras Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου το γνωριζω,αλλα δεν εχει χασει τελειως την ταυτοτητα της,τουλαχιστον στο γιαουρτι,ακομα. ενας ακομα λογος να στραφειτε στους μικρους παραγωγους. και η σεργαλ που την ειχα σε υποληψη,εχει ακομα καλο προβειο γιαουρτι αλλα το αγελαδινο γαλα της ειναι για το αναθεμα.το ιδιο και η νεογαλ.αγοραζα απο αυτες τις 2 χρονια .εκτος της αλλαγμενης γευσης,το γαλα στην δευτερη μερα 3/5 φορες ξυνιζε.επισης οταν το εβραζα δεν εκανε ποτε πετσα.ειδα το γαλα του μασουτη το διαρκειας, οτι προερχεται απο αυστρια.επειδη θυμαμουν οτι τουλαχιστον στην γευση λογω της επεξεργασιας εχουν καλη,ειπα να το δοκιμασω.ε λοιπον ,και δεν ξυνιζει και οταν βραζει κανει πετσα.οποτε συμπερανα οτι προερχεται απο αληθινο αυστριακο γαλα και οχι σκονες η' αναμιξη.
Doubt Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Νουνού στραγγιστό για γεύση και υφή (+μέλι), πρόβειο με πέτσα (+μέλι) και με έχει εντυπωσιάσει το τυποποιημένο ριζόγαλο Στάμου. (τα πήλινα είναι πολύ καλά για νερό/φαγητό για το κατοικίδιο σας)
ant_ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Το ιδιο γιαουρτι Μεχρι Πριν 1 χρονο περιπου Και τωρα Χωρις να ειμαι ειδικος με μια απλη ματια την αλλαγη σε συμπυκνωμένο γαλα δεν την βλεπω σαν ποιοτικη αναβαθμιση Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από ant_ 2
megapaixtaras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου ποιο ειναι αυτο? λοιπον σημερα ρωτησα τον παραγωγο μου τι γινεται οταν το προβειο γαλα τελειωνει τον αυγουστο. μου ειπε οτι υπαρχουν 2 περιπτωσεις.οτι καποιοι βοσκοι προγραμματιζουν τα προβατα τους να βγαζουν γαλα πιο αργα την ανοιξη,ωστε να βγαζουν και μετα τον αυγουστο η' αυτο που κανει αυτος να βαζει το γαλα σε συντηρηση,μαλλον παγωμενο και να το φτιαχνει με αυτο αυτην την εποχη.βεβαια εγω βρηκα και μια πληροφορια στο ιντερνετ οτι πολλες φορες τα δινουν μια ορμονη για να συνεχιζουν να βγαζουν γαλα. δεν μπορω να πω οτι μου αρεσαν οι πληροφοριες αυτες αλλα το γιαουρτακι μου σημερα απο τον κωτελλη ηταν ονειρο,παχια προβεια κρεμα και σωμα,εφυγε αστραπιαια. να πληροφηρησω οτι οσοι νομιζετε οτι με το προβειο θα παχυνετε επειδη ειναι το πιο παχυ σε λιπος,το λιπος αυτο σε αντιθεση με τα αγελαδινα ειναι πληρως αφομοιωσιμο απο τον οργανισμο μας ,καλο θα του κανετε. λεω να ξαναρχισω απο δεκεμβριο πιο δυνατα που θα αρχισει η παραγωγη με φρεσκο γαλα. 1
Vault13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2024 στις 12:56 ΜΜ, Doubt είπε Νουνού στραγγιστό για γεύση και υφή (+μέλι), πρόβειο με πέτσα (+μέλι) και με έχει εντυπωσιάσει το τυποποιημένο ριζόγαλο Στάμου. (τα πήλινα είναι πολύ καλά για νερό/φαγητό για το κατοικίδιο σας) Απέφευγε το μέλι, και παρε κανονικα λιπαρα καλυτερα. Το μελι ειναι στην ουσια ζαχαρη, με καποια θρεπτικα συστατικά απο τις μελισσες. Ακατεργαστο μελι πάλι, δεν βρίΣκες ευκολα. Επεξεργασμένα μελια ειναι συνηθως αυτα στο super market. Regular honey goes through processing that may destroy some of honey's healthiest compounds, like bee pollen and antioxidants. It can also contain added sweeteners. Honey is a thick, sweet syrup made by honey bees. It's loaded with healthy plant compounds and has been linked to several health benefits.29 Απρ 2023 Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από Vault13 1
Doubt Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Καλά.. άμα κάθομαι κι ασχολούμαι με το τι γράφεται περί τροφίμων και διατροφής στο ίντερνετ, βρήκα δουλειά για μια ζωή. Εδώ λέμε τρώμε πλαστικά και θα μας πειράξει η επεξεργασία του μελιού; σόρυ αλλά δεν θα δώσω βάση. Με την ευκαιρία.. έχω ακούσει άπειρες ιστορίες για αγορές "από χωριό" που αποδείχτηκαν από Βουλγαρία κι άλλα τέτοια ωραία. Καλύτερα τυποποιημένα που ξέρεις τι αγοράζεις και υπάρχουν και υπεύθυνοι, ετικέτες, έλεγχοι, πιστοποιήσεις κλπ 2
megapaixtaras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) εγω παντως δεν μιλησα για χωριο..μιλησα για ελεγμενες μικρες βιοτεχνιες που υπαρχουν χρονια στην παραγωγη..ειχε δωσεi πιο πανω ενα μελος ενα ωραιο λινκ σαν παραδειγμα.φυσικα καλες εταιρειες και καkες υπαρχουν παντου. τωρα το ελεγμενα του σουπερ μαρκετ ,δεν γνωριζω την ηλικια σου ,αλλα υπαρχουν παντου νοθειες και σορυ που σε τρομαζω αλλα δυστυχως δεν ξερουμε τι τρωμε εκτος αν το φυτεψουμε οι ιδιοι. να φερω παραδειγμα τις τοξινες στην ολλανδια στο αγελαδινο γαλα ,που ηπιαμε σε μπολικες ποσοτητες απο μεγαλες βιομηχανιες πριν αποκαλυφθει? εδω στην ελλαδα ο λατζιμας του μασουτη ,ενα απο τα γνωστοτερα ελαιαολαδα που το αποσυρανε? δεν υπαρχει σωτηρια πλεον.θεωρω οτι μεχρι το 1990 τρωγαμε αγνα προιοντα στην ελλαδα.οκ,απο το 1984-1990 τα φαγαμε με λιγη σως ραδιενεργειας,αλλα ειχαμε πολυ καλα αγαθα.μετα επεσε χρημα,ανοιξαν βιομηχανιεςμανοιξαν οι προμηθευτες παντου στον κοσμο,εγινε παγκοσμιοποιηση οπου το χοιρινο μπηκε στο χρηματιστηριο και οταν τρως γυρο και σουβλακι δεν ξερεις απο ποια μακρινη χωρα ηρθε,εισηλθε η τεχνολογια τροφιμων ρε παιδια,εδω παμε για 3D μπριζολα,τι ψαχνουμε τωρα? Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από megapaixtaras 1
Vault13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 14/9/2024 στις 10:18 ΠΜ, Doubt είπε Καλά.. άμα κάθομαι κι ασχολούμαι με το τι γράφεται περί τροφίμων και διατροφής στο ίντερνετ, βρήκα δουλειά για μια ζωή. Εδώ λέμε τρώμε πλαστικά και θα μας πειράξει η επεξεργασία του μελιού; σόρυ αλλά δεν θα δώσω βάση. Σκίζεις απο λογική. Απο όσΑ σου ειπα για το μελι έπιασες τα μισα, στην ουσΙα το 33% αν βαλω και το zero fat (=2%). αν δεν μπορεις να φας κατι και ριχνεις μελι μεσα, μαλλον δεν σου αρεσει αυτο που τρως. Μιση κουταλια του γλυκου ισως για αρχη, για να το κοψει τελειως καποιος,αργοτερα, μαζι με ολη την ζαχαρη στα υπολοιπα τροφιμα. εχασα 4 κιλα ακαριαία απλα κοβοντας την ζαχαρη(=μελι). Τιποτα αλλο. Αν υπεφερα; Ισως. Ποιο πολυ ειχα εθιστει στους υδατανθρακες βεβαια και κατα δευτερον στην ζαχαρη. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου από Vault13
Doubt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Σιγά μην ακολουθήσω τις υποδείξεις τις δικές σου για το τι τρώω και με τι το συνοδεύω. Ρε τι διαβάζω εδώ μέσα.. 1
megapaixtaras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου χωρις να εχω βρει ακρη ,γιατι η γλυκια γευση δεν με τραβαει και τοσο, απο οση ερευνα εκανα για γλυκαντικο,τελικα οι περισοτεροι επιστημονες τροφιμων αφου προτειναν αγαυγη,πευκομελο που εχει τα λιγοτερα σακχαρα,σιροπι σφενδαμου,τελικα κατεληξαν οτι το πιο καλο ειναι να τρως λιγοτερη καστανη ζαχαρη,μικροτερη δοση.
theopan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Κανένα. Όσο κι αν λένε ότι είναι ωφέλιμο (για κάποιους όχι όλους) όσο κι αν έχω προσπαθήσει από μικρό παιδί δεν κατάφερα ποτέ να "συμπαθήσω" το γιαούρτι. Ίσως μόνο κάποιο με φρούτα αραιά και που... 1
Vault13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, megapaixtaras είπε τελικα κατεληξαν οτι το πιο καλο ειναι να τρως λιγοτερη καστανη ζαχαρη,μικροτερη δοση. Η καστανη ζαχαρη ειναι παρομοια με την ασπρη. Καπως καλυτερο απ ολα ειναι το μελι, εστω και κατεργασμενο. Αν πρεπει σωνει και καλα να φας κατι απο αυτα, λογω εθισμου. Τρωω ενα γλυκο καθε 15 μερες ή μηνα, και οχι…σοκολατινα το μελι δεν ειναι υπερτροφη και σου αυξανει το ζαχαρο κανονικοτατα οπως και η ζαχαρη. Τρεχει ενα μεγαλο παραμυθι για την καστανη ζαχαρη και για το μελι. Αυτα τα 3, είναι το ιδιο τρόφιμο, που προκαλει ανάταση του ζαχαρου, παχυσαρκια, και διαβήτη τυπου Β, αν εισαι στους ατυχους ή αν κανεις κακη ζωη με ακινησια, στρες κτλ… 4 ώρες πριν, megapaixtaras είπε περισοτεροι επιστημονες τροφιμων αφου προτειναν αγαυγη,πευκομελο που εχει τα λιγοτερα σακχαρα,σιροπι σφενδαμου, Το καλυτερο απ ολα ειναι να απεξαρτηθεις απο το γλυκο. Καποιοι εχουν καταντησει να μην μπορουν να φανε την ντοματα και να θελουν κετσαπ, να τους φαινονται πικρα ολα τα λαχανικα, κτλ. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου από Vault13 2
tasanton Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 44 minutes ago, Vault13 said: Το καλυτερο απ ολα ειναι να απεξαρτηθεις απο το γλυκο. Καποιοι εχουν καταντησει να μην μπορουν να φανε την ντοματα και να θελουν κετσαπ, να τους φαινονται πικρα ολα τα λαχανικα, κτλ. Η μεγάλη αλλαγή, αποκάλυψη θα έλεγα, είναι να πίνει ο κόσμος τον καφέ του χωρίς ζάχαρη. Αν το πετύχει αυτό, πετυχαίνει τα πάντα. Δυστυχώς βλέπω γύρω μου να ρίχνουν καραβιές από ζάχαρη (μερικοί καστανή, λες και θα γλυτώσουν κάτι). Πίσω στο θέμα του γιαουρτιού, το τρόφιμο είναι ωφέλιμο (π.χ. έντερο). Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει, τι να κάνουμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα