Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 12 λεπτά πριν, georgiouu είπε επιτρέπεται σε λαϊκές να πουλάνε γιαουρτι; ψυγειο; και όταν λέμε για πρόβειο εννοούμε αυτό στο πήλινο.τουλάχιστον είναι κλεισμένα τα πήλινα με κάποιο σελοφάν ή χυμα; Οχι δεν θα επρεπε να επιτρεπεται. Ριχτε κανα τηλεφωνο στο υγειονομικο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiouu Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Vault13 είπε Οχι δεν θα επρεπε να επιτρεπεται. Ριχτε κανα τηλεφωνο στο υγειονομικο.. ένας προηγούμενος χρήστης το ανέφερε ως προτροπή και μου δημιουργήθηκε η απορία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexvi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Παιδιά ξέρετε να έχει η Ελλάδα πολλά γελαδια? Οι φάρμες που υπήρχαν κάποτε ούτε για αστείο γίναν rbnb η απλά οι νέες γενιές δεν ασχολήθηκαν με τα ζώα. Επομένως η Ελλάδα παίρνει γάλα από την ΕΕ κυρίως βαλκανικές χώρες που έχουν τις πεδιάδες και το επεξεργάζεται. Είναι το λεγόμενο συμπύκνωμενο που λέει πάνω στα ψηλά γράμματα. Ποιο το πρόβλημα να είναι Ρουμάνα η αγελάδα? Θα χει φτύσει μέσα ο βοσκός? Θα ναι οι ζωοτροφές κατώτερης ποιότητας? Επίσης κάτι που σας διαφεύγει είναι ότι οι φάρμες πλέον έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης. Και μικρό κέρδος. Συν ότι μικρές μονάδες παράγωγης δεν διαθέτουν αυτοματοποιημένο σύστημα πλυσίματος και δεν είμαστε σίγουροι αν οι σωληνώσεις και ο εξοπλισμός πλένεται με νεράκι βρύσης η όπως πρέπει . Και μη μου πείτε κάνουν ελέγχους γτ με ένα κιλό από το φρέσκο τυρί μια χαρά λέει οκ ο έλεγχος Προσωπικά δεν μου αρέσει το γιαούρτι αλλά ένα γάλα που θα μου μείνει αξέχαστο ειναι την ΕΒΟΛ και το σοκολατουχο και το light Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Οχι οτι υπηρχε περιπτωση να αγοραζα γαλακτοκομικα απο το "υπαιθρο", αλλα εχω δει σε ολα τα μεγαλα σουπερ-μαρκετς, σε καποιο απο τα υποκαταστηματα τους, να εχουν τις ντανες με τα γαλατα και κυριως γιαουρτια παρατημενα καπου εξω για αρκετο διαστημα. Προφανως, οπως τα ξεφορτωσαν απο το φορτηγο της εταιριας, ετσι τα αφησαν μεχρι να κανουν αλλες δουλειες. Και αυτο το εχω δει χειμωνα-καλοκαιρι, ομολογουμενως τις πρωινες ωρες πριν ανοιξουν. Αφηνω στην ακρη το επιπλεον "σιτεμα" οπου μενουν στο διαδρομο εξω απο τα ψυγεια μεχρι να κακτοποιηθουν στις θεσεις τους. Μιας και δεν εχει υπαρξει επιδημια δηλητηριασεων απο γιαουρτια ολα αυτα τα χρονια, εγω συνεχιζω να παιρνω γιαουρτι απο σουπερ-μαρκετ οπου εχω δει τα γιαουρτια να μενουν εκτος ψυγειου για αρκετη ωρα, μαλλον δεν συντρεχει κινδυνος. Μαλλον. Απλα, μπορει αυτο να φταιει στο οτι καμια φορα το, κατα τ' αλλα "σφιχτο", γιαουρτι της αρεσκειας σας εχει βγει υδαρες. on topic: νουνου στραγγιστο 1,5% Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από Clytoceyx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ant_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Eπιτρεπεται να πουλανε οι λαικες γιαουρτια κλπ https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/galaktokomika-proionta-stis-laikes-agores-allages-sto-ypethrio-eborio-video/ Αλλα απο μικροτερες μοναδες οχι τα γνωστα που εχει στα σουπερ μαρκετ Και νομιζω ειναι σε κατι οχηματα σαν καντινες πχ που εκει τα εχουν είναι σε ψυγειο δηλαδή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 46 λεπτά πριν, ant_ είπε Eπιτρεπεται να πουλανε οι λαικες γιαουρτια κλπ https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/galaktokomika-proionta-stis-laikes-agores-allages-sto-ypethrio-eborio-video/ Αλλα απο μικροτερες μοναδες οχι τα γνωστα που εχει στα σουπερ μαρκετ Και νομιζω ειναι σε κατι οχηματα σαν καντινες πχ που εκει τα εχουν είναι σε ψυγειο δηλαδή Δεν μπορουνε να τα πουλησουν απο φορτηγάκι. Τα βγαζουν εξω. Τεσπα ας κανει ο καθενας οτι θελει, το γιαουρτι δεν χαλαει ευκολα, ηδη χαλασμενο γαλα ειναι, αν ομως παιξει κατι θα μπειτε στο νοσοκομειο με δηλητηριαση. Δεν θα το εκανα. ισως αγοραζα μονο αν ηταν κρυο, με δυσκολία και αυτο. 10 ώρες πριν, alexvi είπε Προσωπικά δεν μου αρέσει το γιαούρτι αλλά ένα γάλα που θα μου μείνει αξέχαστο ειναι την ΕΒΟΛ και το σοκολατουχο και το light Υπαρχει ακόμα στα super market να παρεις. Ειτε online ειτε όχι. Βγαίνει και σε 4-5 παραλλαγές(σοκολατουχο light, βιολογικο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 15 ώρες πριν, majunior είπε Γαλακτοκομικά από τη λαική εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. ενω αυτα που τρωτε στα σουπερ μαρκετ ειναι αγγελικα αγνα προιοντα..ρωτηστε καποιον γιατρο να σας πει τι τρωτε και θα καταλαβετε. 13 ώρες πριν, georgiouu είπε επιτρέπεται σε λαϊκές να πουλάνε γιαουρτι; ψυγειο; και όταν λέμε για πρόβειο εννοούμε αυτό στο πήλινο.τουλάχιστον είναι κλεισμένα τα πήλινα με κάποιο σελοφάν ή χυμα; μου φαινεται οτι εχετε πληρη αγνοια ,σουπερ μαρκετ και ξερο ψωμι...γιατι αν δεν ειναι σε πηλινο δνε ειναι προβειο,τι λετε? φυσικα και επιτρεπεται να πουλανε απο μικρες βιοτεχνιες. 13 ώρες πριν, Vault13 είπε Οχι δεν θα επρεπε να επιτρεπεται. Ριχτε κανα τηλεφωνο στο υγειονομικο.. παρτε και τον στρατο μετα. 13 ώρες πριν, alexvi είπε Παιδιά ξέρετε να έχει η Ελλάδα πολλά γελαδια? Οι φάρμες που υπήρχαν κάποτε ούτε για αστείο γίναν rbnb η απλά οι νέες γενιές δεν ασχολήθηκαν με τα ζώα. Επομένως η Ελλάδα παίρνει γάλα από την ΕΕ κυρίως βαλκανικές χώρες που έχουν τις πεδιάδες και το επεξεργάζεται. Είναι το λεγόμενο συμπύκνωμενο που λέει πάνω στα ψηλά γράμματα. Ποιο το πρόβλημα να είναι Ρουμάνα η αγελάδα? Θα χει φτύσει μέσα ο βοσκός? Θα ναι οι ζωοτροφές κατώτερης ποιότητας? Επίσης κάτι που σας διαφεύγει είναι ότι οι φάρμες πλέον έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης. Και μικρό κέρδος. Συν ότι μικρές μονάδες παράγωγης δεν διαθέτουν αυτοματοποιημένο σύστημα πλυσίματος και δεν είμαστε σίγουροι αν οι σωληνώσεις και ο εξοπλισμός πλένεται με νεράκι βρύσης η όπως πρέπει . Και μη μου πείτε κάνουν ελέγχους γτ με ένα κιλό από το φρέσκο τυρί μια χαρά λέει οκ ο έλεγχος Προσωπικά δεν μου αρέσει το γιαούρτι αλλά ένα γάλα που θα μου μείνει αξέχαστο ειναι την ΕΒΟΛ και το σοκολατουχο και το light εγω δεν μιλησα για γαλα απο το εξωτερικο,μια χαρα ειναι αυτο.και εγω αγοραζω αγελαδινο του μασουτη που παραγεται στην αυστρια και το προτιμω απο τα δηθεν ελληνικα.εγω μιλησα για σκονες γαλακτος απο το εξωτερικο. στην βορειο ελλαδα,νομος κιλκις,σερρων,δραμας,ροδοπης,χαλκιδικης εχουμε πολλες μικρες βιοτεχνιες που παραγουν γιαουρτια και μαλιστα εξαιρετικα.οπως ο σταμου κατω σε εσα.δλδ. ο σταμου πριν μπει στον αβ ηταν δηλητιριωδης και μολις μπηκε εγινε σουπερ τροφη? στις λαικες επιτρεπεται να ερχονται παραγωγοι με το ψυγειο τους αλλα και να πωλειται απο ψυγεια που επισης εχουν αλλαντικα και τυρια.αν πατε λαικη θα ξερετε.εγω πρτιμω εναν παραγωγο απο την δορκαδα που εχει ιστορια στο γιαουρτι η περιοχη αλλα και απο χαλκιδικη.πολυ καλο απο μεγαλες ειναι το σεργαλ αλλα εχει ακριβυνει πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, megapaixtaras είπε ρωτηστε καποιον γιατρο να σας πει τι τρωτε και θα καταλαβετε. Και τι ξέρει ο γιατρός από αυτά? γιατί να μην ρωτήσουμε έναν ηλεκτρολόγο ή έναν υδραυλικό ας πούμε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου καλη ερωτηση,η πρωτη..η δευτερη κακο αστειο. βαλε το μυαλο σου να δουλεψει τι γιατρο θα μπορουσες να ρωτησεις..γιατι εκει πας αν φας χημικες βλακειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, megapaixtaras said: στην βορειο ελλαδα,νομος κιλκις,σερρων,δραμας,ροδοπης,χαλκιδικης εχουμε πολλες μικρες βιοτεχνιες που παραγουν γιαουρτια και μαλιστα εξαιρετικα.οπως ο σταμου κατω σε εσα. ΣΤΑΜΟΥ σκετο εχει και το super market. Ενα σκετο και ενα κατσικουλα μου. Και ενα ακομα bio. Θες λινκ; οποτε ολα ακυρα που γραφεις για το super market. Οχι δεν υποστηριζουμε τα sm ισα ισα αλλα οχι να τα παρουμε εκτος ψυγειου. Το καλυτερο γιαουρτι αν γεμιζει μύκητες τι να το κανω; Αυτονοητο ειναι. Τι καθομαστε και συζηταμε. Εχουν και μικρες φαρμες και τα δινουν και online οπως το e fresh.gr. Παντα φοβομαστε σε παρατυπιες στην διανομη. Εσυ μην φοβασαι, εισαι ο σουπερμαν. 3 hours ago, megapaixtaras said: μου φαινεται οτι εχετε πληρη αγνοια ,σουπερ μαρκετ και ξερο ψωμι...γιατι αν δεν ειναι σε πηλινο δνε ειναι προβειο,τι λετε? φυσικα και επιτρεπεται να πουλανε απο μικρες βιοτεχνιες. Τελειως αλλο πραγμα λεει, και του απαντας αλλα ντιαλον. Μηπως να κοψεις γαλακτοκομικά σε χαλανε μου φαινεται, αρχισε καμια Paleo, θα πας καλύτερα Μια που σαι εδω εχω βαλει 2 ωραια πραγματακια στην σελιδα 6. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, Vault13 said: ΣΤΑΜΟΥ σκετο εχει και το super market. Ενα σκετο και ενα κατσικουλα μου. Και ενα ακομα bio. Θες λινκ; οποτε ολα ακυρα που γραφεις για το super market. Οχι δεν υποστηριζουμε τα sm ισα ισα αλλα οχι να τα παρουμε εκτος ψυγειου. Το καλυτερο γιαουρτι αν γεμιζει μύκητες τι να το κανω; Αυτονοητο ειναι. Τι καθομαστε και συζηταμε. Εχουν και μικρες φαρμες και τα δινουν και online οπως το e fresh.gr. Παντα φοβομαστε σε παρατυπιες στην διανομη. Εσυ μην φοβασαι, εισαι ο σουπερμαν. Τελειως αλλο πραγμα λεει, και του απαντας αλλα ντιαλον. Μηπως να κοψεις γαλακτοκομικά σε χαλανε μου φαινεται, αρχισε καμια Paleo, θα πας καλύτερα αν θες πρωτα καταλαβε τι γραφω και μετα διαβαζε.γιατι και εγω λεω οτι το σουπερ μαρκετ εχει σταμου και αναφερω τον αβ.οποτε οτι ναναι μεταφερεις παλι. ποιος σου ειπε οτι στις λαικες τα πουλανε εκτος ψυγειου? αυτο εγραψα εγω? εχεις προβλημα να αφομοιωσεις τι διαβαζεις? δες το προηγουμενο ποστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε αν θες πρωτα καταλαβε τι γραφω και μετα διαβαζε.γιατι και εγω λεω οτι το σουπερ μαρκετ εχει σταμου και αναφερω τον αβ.οποτε οτι ναναι μεταφερεις παλι. Εσυ ο ίδιος πρεπει να καταλάβεις τι λες ακριβως, για να το καταλαβουμε και εμεις μετά. Μονο στον ΑΒ ειναι; Παντου ειναι πλεον. Μικρη σημασια… Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, megapaixtaras είπε ενω αυτα που τρωτε στα σουπερ μαρκετ ειναι αγγελικα αγνα προιοντα..ρωτηστε καποιον γιατρο να σας πει τι τρωτε και θα καταλαβετε. Δεν έχει να κάνει με το αν έχουν σκόνη ή κρυφά συντηρητικά. Είναι θέμα υγιεινής και τα γαλακτοκομικά είναι ένας τομέας που απαιτεί υψηλό επίπεδο. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν καλό εξοπλισμό, σύστημα ποιότητας, ιχνηλασιμότητα, τηρούν την αλυσίδα ψύξης, κάνουν ελέγχους, έχουν τεχνολόγους κτλ. Ένας μικρός παραγωγός που αναγκάζεται να πουλήσει στη Άγρια Δύση που ονομάζουμε λαικη, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, οπότε στα παραπάνω υπάρχουν εκπτώσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ant_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Αγρια δυση ειναι περισσοτερο τα σουπερ μαρκετ... Μια χαρα ελεγμενες ειναι και οι μικροτερες τοπικες επιχειρήσεις Και σε επιπεδο προϊόντων τουλαχιστον στον τομέα του θέματος στο 90% των περιπτώσεων ενα μικρο τυροκομειο θα εχει καλυτερης ποιοτητας προιοντα απο ενα που κανει μαζικη παραγωγη Απλο παραδειγμα το γνωστο γιαουρτι μην πω μαρκα που το ξέρουν στο εξωτερικο Αμερική κλπ που κανει μονο για στοκαρισμα σε κανα τοιχο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Η ποιότητα και η ασφάλεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα στα τρόφιμα. Οι παραγωγοί που πουλούν στη λαική δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με τις μεγάλες εταιρείες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα