Προς το περιεχόμενο

Αγαπημένη μάρκα και είδος γιαουρτιού


Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Vagelisk90 said:


Στην Αθήνα τα 3 καλύτερα που βρίσκω είναι τα εξής:

  1. Φάρμα Παπαμαρίνου (Από Δράμα)
  2. Μαργώνης (Κερατέα)

 

1 hour ago, Dante80 said:

Αυτά τα δύο Αθήνα που τα βρίσκουμε;

Και εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω που μπορούμε να τα βρούμε στην Αθήνα.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλω να φάω κανονικό γιαούρτι και βρίσκομαι βόρεια, παίρνω παραδοσιακό πρόβειο Θέρμη.

Για άλλες χρήσεις, στραγγιστό κρι κρι χωρίς λακτόζη, καθώς τα αγελαδινά δεν μου κάθονται καλά.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 11/1/2024 στις 3:55 ΜΜ, Gatoskylo8 είπε

Το γιαούρτι είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου τροφές, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είμαι σε δίλημμα και χρειάζομαι γνώμες. 
Ναι μεν το στραγγιστό είναι πιο φθηνό και έχει περισσότερη πρωτείνη, αλλά είναι πάντοτε αγελαδινό (που υποτίθεται πως δεν είναι τόσο υγιεινό όσο το κατσικίσιο ή το πρόβειο).
Επίσης το FAGE έχω διαβάσει πως είναι από τα καλύτερα της αγοράς, ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά στην τιμή από τα άλλα αφού πολλές φορές είναι και θέμα γούστου.
Εσείς τι προτιμάτε; Προσωπικά αγοράζω από το γαλακτοπωλείο ''Δημητρίου'' και παλαιότερα από ''Στάμου'', ωστόσο στα δεύτερα έχει ανέβει πολύ η τιμή από τότε που εξαγοράστηκαν.

 

δεν ξερω αν εχει ειπωθει,αλλα εγω λογω των πρωτεινικων αναγκων που εχω ψωνιζω απο lidl τις πουτιγκες milbona και γιαουρτι 1 κιλο γαλπο(νομιζω εχει την καλυτερη σχεση τιμης/θερμιδες/πρωτεινη) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, geomrk είπε

δεν ξερω αν εχει ειπωθει,αλλα εγω λογω των πρωτεινικων αναγκων που εχω ψωνιζω απο lidl τις πουτιγκες milbona και γιαουρτι 1 κιλο γαλπο(νομιζω εχει την καλυτερη σχεση τιμης/θερμιδες/πρωτεινη) 

Καλημέρα, αρχικά σε ευχαριστώ για την πρόταση.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο του διατροφολόγου, πρόκειται για τίμιο προϊόν.
Ωστόσο, δυστυχώς δεν έχω κοντά μου lidl οπότε και δεν μπορώ να το εντάξω στη διατροφή μου. Πολλοί γυμναστηριακοί πάντως έχουν στη διατροφή τους την πουτίγκα.
Τέλος, επειδή εγώ δεν ασχολούμαι και πολύ σοβαρά με τη γυμναστική, δεν θα κάτσω να σκάσω για τα 2g πάνω ή κάτω στην πρωτεϊνη. Πρωτίστως θα κοιτάξω αν το προϊόν είναι αξιοπρεπές και ποιοτικό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/01/2024 at 20:30, Aurumnus said:

 

Και εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω που μπορούμε να τα βρούμε στην Αθήνα.

Του Μαργώνη τα βρίσκεις εδώ:
«Το μαντρί», επαρχιακή οδός Κερατέας-Αναβύσσου, θέση Τογάνι Κερατέας, Τ/22990-68.766, 6932-754.039
Δεν ξέρω εάν τα δίνει και σε άλλα μαγαζιά ή λαικές αγορές αλλά τηλεφώνησε του και θα σου πει.

Τώρα απ ότι βλέπω η Φάρμα Παπαμαρίνου φαίνεται να άλλαξε σε Πράσινη Φάρμα.
Το βρίσκω στην αλυσίδα Βιολογικό Χωριό αν και δεν είναι πάντα διαθέσιμο, καθώς και σε βιολογικές λαικές αγορές. 
Ένα τηλ στην Πράσινη Φάρμα να ρωτήσεις που το πουλάνε στην Αθήνα βέβαια είναι μια λύση.


 

Επεξ/σία από Vagelisk90
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγώ μερικές προτιμήσεις:

- Σταθερά παίρνω πρόβειο Στάμου ή Τζίφρη (ΑΒ) ή Βλασσόπουλο (δική του παραγωγή, γαλακτοπωλείο στην Πεύκη)

- Μικρές Οικογενειακές Φάρμες Δελτα Στραγγιστό

- Αρκετά νόστιμο το αγελαδινό Κουκάκη

- Κάποτε έπαιρνα και ΕΒΟΛ αλλά σταμάτησα μετά από δυσάρεστο εύρημα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 12/01/2024 at 18:46, kazantzidis said:

Υπαρχει η Φαρμα Παπαμαρινου; Γιατι στην Δραμα δεν εχω δει πουθενα πλεον.... 

Φαίνεται να μετονομάστηκε σε Πράσινη Φάρμα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Το Δωδωνη Στραγγιστο ηταν καλο μεχρι να το αλλαξουν με την "Νεα κρεμωδη γευση" οπου πλέον δεν εχει καμια σχεση με πριν(και αλλαξε και το γαλα απο Ελληνικο σε Ε.Ε..)

Τα εχω δοκιμάσει ολα (ολυμπος κουκακη νουνου κλπ)

Και εχω καταληξει σε ΚριΚρι για στραγγιστά  και Θερμη Πρόβειο 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 11/1/2024 στις 9:22 ΜΜ, Menelaos83 είπε

Πολυ χρησιμα οσα λες γτ δεν το ηξερα, μιας και κουκακη τρωω χρονια.

 

Στις 6/9/2024 στις 1:21 ΜΜ, ant_ είπε

 

Τα εχω δοκιμάσει ολα (ολυμπος κουκακη νουνου κλπ)

Και εχω καταληξει σε ΚριΚρι για στραγγιστά  και Θερμη Πρόβειο 

 

το γιαουρτι ,για καποιον στην αρχη που ειπε να μην το τρωμε αν δεν κανω λαθος ,ειναι απο τις αρχαιοτερες ελληνικες τροφες και απαραιτητες για την υγεια του οργανισμου.οι αρχαιοι ελληνες το ειχαν σε τιμητικη θεση και ηταν το επιδορπιο μαζι με αποξηραμενα φρουτα.

οσον αφορα τα γιαουρτια που κυκλοφορουν στα σουπερ μαρκετ το 60% προερχονται απο σκονες γαλακτος και ειδικα απο τις μεγαλες βιομηχανιες που αναφερετε.και ειδικα τα αγελαδινα και  τα στραγγιστα.

γιαουρτι αληθινο ειναι μονο αυτο με την πετσα.και εδω ομως οχι απο ολες τις βιομηχανιες-βιοτεχνιες.ξεχωριζω τον σταμου,θερμης,σεργαλ,.και το καλο γιαουρτι ειναι το κατσικισιο και το προβειο.τα αγελαδινα συνηθως προερχονται απο σκονες του εξωτερικου.ακομα και ο κουκακης που εγω τον αγοραζα πριν μπει στα σουπερ μαρκετ χρησιμοποιει πλεον σκονες γιατι μεγαλωσε,ειναι φυσιολογικο..οσο μεγαλωνει κατι μικρο χανει σε ποιοτητα.

φανταστειτε ποσες βιομηχανιες υπαρχουν με ποσους κωδικους που χρησιμοποιουν αγελαδινο γαλα για την παρασκευη τους.γαλατα,γιαουρτια,παγωτα,γλυκισματα,επιδορπια ...ειναι ατελειωτος ο καταλογος..η ελλαδα δεν εχει τοσο αγελαδινο γαλα,δεν εχει τοσες αγελαδες,δεν ειναι το αντιπροσωπευτικο κτηνοτροφικο ειδος της χωρας μας και κοστιζουν και πολυ και στην συτνηρηση τους και στην αγορα τους.οποτε δεν μπορει να καλυψει την αγορα τοσων ελληνικων βιομηχανιων το λγιο αγελαδινο γαλα.ακομα και αν λενε οτι φτιαχνονται απο ελληνικο γαλα ειναι ψεμα.γιατι ο νομος δινει το δικαιωμα να το πουν εφοσον η σκονη εισαγεται αλλα το γαλα με την σκονη παραγεται εδω.

φυσικα το ιδιο συμβαινει και με τα περισοτερα προβεια βιομηχανιων.

αν θελετε αληθινο γιαουρτι με ολα τα φυσικα συστατικα του και τα ιδιως τα θρεπτικα ,θα πρεπει να πηγαινετε στην λαικη.ολες εχουν καποιους παραγωγους που πουλανε η' καποια ψυγεια εμπορων με μικρες βιοτεχνιες.και παντα με πετσα ,αυτο ειναι το καλο γιαουρτι.εδω οι αμερικανοι και οι αγγλοι αρχιζουν και μαθαινουν και προτιμουν το ελληνικο γιαουρτι,εννοωντας αυτο με την πετσα.κανει θραυση στην αμερικη.οποιος θελει κατι μεπρωτεινη η' αγοραζει τα ειδικα σκευασματα τυπου γιαουρτι η΄βαζει λιγο πρωτεικη σκονη μεσα..αλλα τρωτε με πετσα και απο μικρη βιοτεχνια λαικης.καντε τον κοπο και παντε μια φορα την εβδομαδα και αγοραστε.μην πεφτετε θυματα του μαρκετινκ των βιομηχανιων.

οταν φατε γιαουρτι απο εναν παραγωγο της λαικης και ειδικα προβειο η' κατσικισιο θα καταλαβετε την διαφορα αμεσως και το στομαχι σας θα σας ευχαριστει.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://kritikos-sm.gr/offers/ΡΟΔΟΠΗ Αιγοπρόβειο Παραδοσιακό 200γρ.-5099
1+1 (δεν το εχω δοκιμασει απλα ειδα τη  προσφορα)


Για την  πάρτη σας: κεφιρ κατσίκα. Πολυ καλό για υγεία.

https://kritikos-sm.gr/products/galaktokomika/gala/rofhmata-me-bash-gala/mebgal-kefir-katsikisio-200ml-746624/
Rare stuff.

Ισως μαζι στο καλάθι, και τα 2.

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επιτρέπεται σε λαϊκές να πουλάνε γιαουρτι;

ψυγειο;

και όταν λέμε για πρόβειο εννοούμε αυτό στο πήλινο.τουλάχιστον είναι κλεισμένα τα πήλινα με κάποιο σελοφάν ή χυμα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...