Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, poulinos είπε

τα total εχουν αρκετη πρωτεινη. προσωπικα θα παρω οτι βρω για αλλαγη. πχ 1 κιλο total αλλα θα παρω και 2 -3 τριαδες με γευσεις. κανω εναλλαγες για να μην βαριεμαι. καποιες αλλες φορες θα παρω οπως πχ ειπες κατσικισιο. αλλες φορες θα παρω για αλλαγη κεφιρ κτλ κτλ.

Τα total όμως δεν έχουν καμία σχέση στη γεύση με γιαούρτι οπότε ποιος ξέρει τι βελτιωτικά έχουν μέσα. 

Έχεις φτιάξει ποτέ γιαούρτι στο σπίτι να δεις πώς είναι το πραγματικό; 

Είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι θα κάνεις μια ζύμωση (καλλιέργεια).

Η ζύμωση είναι απο άποψη θρεπτικοτητας κορυφαία τεχνική που αφορά την διατροφή μας. Όπως και στο ψωμί πρωταρχικό στην διατροφή αλλά και στο κρασί

Και για βασικά είδη της διατροφής μας που καταναλώνονται σχεδόν κάθε μέρα καλό είναι να μην γινόμαστε έρμαια της αγοράς γιατί αν προκύψει πρόβλημα σε αυτά λογω της συχνότητας κατανάλωσης θα είναι σοβαρό.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Εγώ πριν λίγο αγόρασα τις προμήθειες  των 5-6 κιλών για το Σαββατοκύριακο, το ένα σχεδόν το έφαγα ξαναδιαβάζοντας τις σελίδες του θέματος.
Είναι απίστευτο αυτό το ελιξίριο που βγαίνει από τα βυζιά των γελαδιών και λοιπόν ζώων. Από την πρώτη μπουκιά νιώθω να με κατακλύει η προβατίλα και να μου εκτοξεύει τις ανδρογόνες ορμόνες του σώματος μου.

Εις υγείαν!

Giaourtia.jpg

Φαντάζομαι τι χαμός  θα γίνεται απο τα πήλινα 

• Haha 1
Δημοσ.
11 minutes ago, mercier said:

Τα total όμως δεν έχουν καμία σχέση στη γεύση με γιαούρτι οπότε ποιος ξέρει τι βελτιωτικά έχουν μέσα. 

Έχεις φτιάξει ποτέ γιαούρτι στο σπίτι να δεις πώς είναι το πραγματικό; 

Είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι θα κάνεις μια ζύμωση (καλλιέργεια).

Η ζύμωση είναι απο άποψη θρεπτικοτητας κορυφαία τεχνική που αφορά την διατροφή μας. Όπως και στο ψωμί πρωταρχικό στην διατροφή αλλά και στο κρασί

Και για βασικά είδη της διατροφής μας που καταναλώνονται σχεδόν κάθε μέρα καλό είναι να μην γινόμαστε έρμαια της αγοράς γιατί αν προκύψει πρόβλημα σε αυτά λογω της συχνότητας κατανάλωσης θα είναι σοβαρό.

δεν διαφωνω οτι ολα αυτα που τρωμε in shit in a can. ολα στο βωμο χρηματος,ευκολιας,ταχυτητας κτλ.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν διαφωνω οτι ολα αυτα που τρωμε in shit in a can. ολα στο βωμο χρηματος,ευκολιας,ταχυτητας κτλ.

Μου λες κάτι σε παρακαλώ;
Την whey μπορώ να τη βάλω κατευθείαν στο γιαούρτι; Δεν χρειάζεται να τη χτυπήσω, σωστά;

Δημοσ.
4 minutes ago, Gatoskylo8 said:

Την whey μπορώ να τη βάλω κατευθείαν στο γιαούρτι; Δεν χρειάζεται να τη χτυπήσω, σωστά;

σωστα οπως ειναι η σκονη την ριχνω μεσα στο γιαουρτι και απλα το ανακατευω με το κουταλι μια δυο στροφες (2,3 Secs).και ready. απλα μην βαλεις 10 κιλα πρωτεινη μεσα γιατι δεν θα διαλυθει. εγω ας πουμε σε ενα κυπελλο γιαουρτου θα βαλω καπου μισο scoop και λιγο παραπανω. Για να μην χυθει και απεξω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Οπως στο ειπε ο poulinos ειναι, παντως μεχρι και ενα scoop το παιρνει ανετα απλα ανακατεβεις λιγο παραπανω. Εγω το βαζω σε αλλο μπολ γτ οντως ενα ολοκληρο δεν θα το χωρεσει και θα χυθει απεξω.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

το total οσο ειχα ψαξει ειχε την περισσοτερη πρωτεινη.βεβαια μπορεις να παρεις και καποιο πιο φτηνο και ας εχει λιγοτερη και απλα να προσθεσεις protein whey.

δεν το εχω ψαξει με προβειο,κατσικισιο.

Τοτάλ 5%, 9% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Τοτάλ 2%, 9,8% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Νουνού 5%, 9,4% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Νουνού 1,5%, 10,3 % πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια λίνκ για τα νουνού εδώ. 

Είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ τους. Προσοχή τα nounou στην συσκευασία αναφέρουν 19 και 21 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά η αναφορά τους είναι στα 200 γραμμάρια προϊόντος. 

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, fmarkos said:

Τοτάλ 5%, 9% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Τοτάλ 2%, 9,8% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Νουνού 5%, 9,4% πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια

Νουνού 1,5%, 10,3 % πρωτεΐνη ανά 100 γραμμάρια λίνκ για τα νουνού εδώ. 

Είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ τους. Προσοχή τα nounou στην συσκευασία αναφέρουν 19 και 21 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά η αναφορά τους είναι στα 200 γραμμάρια προϊόντος. 

αναλυτικα στοιχεια.ναι ειναι αρκετα κοντα τα ποσοστα. 20 ανα 100 δεν θα παιζε.

νουνου επαιρνα με γευσεις καποτε που ηταν με φρουκτοζη νομιζω μεσα. δεν τα εχω ξαναδει ουτε βασιλοπουλο ουτε σκλαβενιτη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από μικρός μου άρεσαν πάρα πολύ τα γιαούρτια, ειδικά τα πρόβεια πάντα με φουλ λιπαρά, φτιάχνω και δικό μου και όπου πάω δοκιμάζω το ντόπιο γιαούρτι τους.

Στην Αθήνα τα 3 καλύτερα που βρίσκω είναι τα εξής:

1. Φάρμα Παπαμαρίνου (Από Δράμα)
  2. Μπακογιάννης (Ηλιούπολη)
  3. Μαργώνης (Κερατέα)

Επεξ/σία από Vagelisk90
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Vagelisk90 said:

Από μικρός μου αρέσουν πάρα πολύ τα γιαούρτια, ειδικά τα πρόβεια πάντα με φουλ λιπαρά, φτιάχνω και δικό μου και όπου πάω δοκιμάζω το ντόπιο γιαούρτι τους.

2. Μπακογιάννης (Ηλιούπολη)
  3. Μαργώνης (Κερατέα)

Υπαρχει η Φαρμα Παπαμαρινου; Γιατι στην Δραμα δεν εχω δει πουθενα πλεον.... 

Δημοσ.
2 hours ago, Vagelisk90 said:

Από μικρός μου αρέσουν πάρα πολύ τα γιαούρτια, ειδικά τα πρόβεια πάντα με φουλ λιπαρά, φτιάχνω και δικό μου και όπου πάω δοκιμάζω το ντόπιο γιαούρτι τους.

2. Μαργώνης (Κερατέα)

Αυτά τα δύο Αθήνα που τα βρίσκουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ΦΑΓΕ εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει να παίρνει γάλα από την Ελλάδα.Σε Όλα τα προϊόντα της το γάλα είναι εισαγωγής κυρίως Γαλλία και Γερμανία.Αρα το Ελληνικό γιαούρτι της ΦΑΓΕ μόνο ως ανέκδοτο υφίσταται.

Τώρα σε κάθε συσκευασία υπάρχει ένας κωδικός που δείχνει ποιος είναι ο παραγωγός του προϊόντος.Αυτος είναι μοναδικός και  δεν αλλάζει. Αρα απο αυτον μπορείτε με λίγο ψάξιμο να βρείτε τον παραγωγό για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.Για παράδειγμα στη πιο κάτω φωτογραφία που είναι γιαούρτι του ΑΒου το φτιάχνει το Κρι Κρι., είναι ο κωδικός του εργοστασίου.

Spoiler

IMG_20240112_185040.jpg.fc5cbdbddbd1e690c2b837169826a4fb.jpg

Αυτό ισχύει σε όλα τα γαλακτοκομικά.

Επεξ/σία από giorgosvet
  • Like 2
Δημοσ.

Εδώ και κανέναν χρόνο παίρνω το στραγγιστό μαράτα του Σκλαβενίτη. Αξιοπρεπές και οικονομικό. 

Παλαιότερα προτιμούσα το total. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ΝΟΥΝΟΥ τα ψιλοβαρέθηκα. Γύρισα στα Total και Όλυμπος για τη γεύση.

Βέβαια σαν το πρόβειο το γιαούρτι με την πέτσα δεν είναι κανένα 🤤

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...