Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν ασχολούμαι με πρωτεΐνες ,θρεπτικά στοιχεία κτλ κτλ. Επειδή μου αρέσει το γιαούρτι , κοιτάω πρώτα την υφή , μετά τη γεύση και τέλος την τιμή.

Να σημειώσω οτι μου αρέσει μόνο το στραγγιστό και οχι το "παραδοσιακό" ή "απλό αγελαδινό" , μου φαίνεται νερόπλυμα. :) Για εμένα κορυφή με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το total της φάγε , αν και εχει ακριβύνει τελευταία (οπως και άλλα τρόφιμα όμως). Σαν δεύτερη επιλογή μου αρέσει το "μικρές οικογενειακές φάρμες" της δέλτα. Τρίτη αλλα σε μεγάλη εκτίμηση το ιδιωτικής εταιρίας του Σκλαβενίτη , Μαράτα , το στραγγιστό ομως οχι το απλό....

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, northjohn είπε

ΚΡΙ ΚΡΙ κυρίως αλλά και ΟΛΥΜΠΟΣ είναι αυτά που καταναλώνω και προτείνω. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα επώνυμα είναι τα μόνα που δεν περιέχουν ορό γάλακτος (π.χ ΚΟΥΚΑΚΗ) ή συμπυκνωμένο γάλα (π.χ ΝΟΥΝΟΥ).

Επίσης και τα δυο αναγράφουν ότι χρησιμοποιούν μόνο φρέσκο Ελληνικό γάλα, κάτι που για το ΚΡΙ ΚΡΙ τουλάχιστον είναι σίγουρο αφού δεν διαθέτει μονάδες στο εξωτερικό και  εδρεύει στην Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες) που παράγει το 51% του αγελαδινού γάλακτος.

Ωραίος, δεν τις ήξερα αυτές τις πληροφορίες.

14 λεπτά πριν, sstratos είπε

Εγω δεν ασχολούμαι με πρωτεΐνες ,θρεπτικά στοιχεία κτλ κτλ. Επειδή μου αρέσει το γιαούρτι , κοιτάω πρώτα την υφή , μετά τη γεύση και τέλος την τιμή.

Να σημειώσω οτι μου αρέσει μόνο το στραγγιστό και οχι το "παραδοσιακό" ή "απλό αγελαδινό" , μου φαίνεται νερόπλυμα. :) Για εμένα κορυφή με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το total της φάγε , αν και εχει ακριβύνει τελευταία (οπως και άλλα τρόφιμα όμως). Σαν δεύτερη επιλογή μου αρέσει το "μικρές οικογενειακές φάρμες" της δέλτα. Τρίτη αλλα σε μεγάλη εκτίμηση το ιδιωτικής εταιρίας του Σκλαβενίτη , Μαράτα , το στραγγιστό ομως οχι το απλό....

Το γιαούρτι της ΦΑΓΕ είναι το γνωστότερο ελληνικό στο εξωτερικό, άξιος εκπρόσωπος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, northjohn είπε

ΚΡΙ ΚΡΙ κυρίως αλλά και ΟΛΥΜΠΟΣ είναι αυτά που καταναλώνω και προτείνω. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα επώνυμα είναι τα μόνα που δεν περιέχουν ορό γάλακτος (π.χ ΚΟΥΚΑΚΗ) ή συμπυκνωμένο γάλα (π.χ ΝΟΥΝΟΥ).

Επίσης και τα δυο αναγράφουν ότι χρησιμοποιούν μόνο φρέσκο Ελληνικό γάλα, κάτι που για το ΚΡΙ ΚΡΙ τουλάχιστον είναι σίγουρο αφού δεν διαθέτει μονάδες στο εξωτερικό και  εδρεύει στην Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες) που παράγει το 51% του αγελαδινού γάλακτος.

Πολυ χρησιμα οσα λες γτ δεν το ηξερα, μιας και κουκακη τρωω χρονια.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Το γιαούρτι της ΦΑΓΕ είναι το γνωστότερο ελληνικό στο εξωτερικό, άξιος εκπρόσωπος.

Αυτό αγοράζω και εγώ εδω Αγγλία ,αν και γενικά το  greek style yogurt είναι διαδεδομένο εδώ προτιμώ το αυθεντικό απο το Λουξεμβούργο λολ.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Γαλπο του LIDL

Το στραγγιστό Γάλπο του Lidl είναι της ΚΡΙ ΚΡΙ τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, ίδια γεύση ίδια υφή, πολύ καλό γιαούρτι.

Με τα private label το κακό είναι ότι δεν τα παρασκευάζει πάντα το ίδιο εργοστάσιο, ανάλογα με τις παροχές-συμφωνίες η ίδια επωνυμία (γάλπο, μαράτα, μασούτης κ.λ.π) μπορεί σήμερα να είναι ΚΡΙ ΚΡΙ, αύριο ΌΛΥΜΠΟΣ κ.ο.κ.

Μεγάλη προσοχή θέλει επίσης στην περιγραφή αφού πολλοί αγοράζουν αναπλήρωμα και πιστεύουν ότι πέτυχαν φθηνό στραγγιστό.    

9 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Πολυ χρησιμα οσα λες γτ δεν το ηξερα, μιας και κουκακη τρωω χρονια.

Δεν είναι κακό γιαούρτι, όπως άλλωστε και το ΦΑΓΕ που περιέχει όμως επίσης συμπυκνωμένο εισαγόμενο γάλα. Αν θέλεις το καλύτερο, τουλάχιστον από τα διάσημα, οι επιλογές είναι οι δυο που ανέφερα. 

• Like 2
Δημοσ.

Κυρίως Δωδώνη, όλυμπος και Νουνού.... όποιο έχει προσφορά στο κιλό.. Εαν δεν υπάρχει κάποια προσφορά παίρνω Δωδώνη, μου αρέσει πιο πολύ.  Κάποιες φορές μπορεί να πάρω  και κανα κρι-κρι.

Πάντα σε 2% και δεν τρώω ποτε επιδόρπια γιαουρτιού.

• Like 2
Δημοσ.

Για οσους ειναι νοτια προάστια (Ηλιούπολη) ειναι ενα παραδοσιακο γαλακτοπωλειο "Μπακογιαννης" απο το 1955. Παιρνει γαλα επιλεγμενο κ εχει 4-5 προιοντα,γιαουρτι πρόβειο,γαλα,ρυζογαλο,κρεμα κ παγωτο. Επισης φτιαχνει κ γαλα κακαο ,με κακαο κ μελι χωρις αλλες προσθηκες. Κατα την αναπαραγωγη των προβάτων το μαγαζι μενει κλειστο μιας κ δεν υπαρχει γαλα. 

Περνω γαλα κ φτιαχνω ρυζογαλο....βγαινει απλα απιστευτο. 

Οι τιμες βεβαια ειναι υψηλοτερες του ανταγωνισμου 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, κάποιος που κάνει φοβερό γιαούρτι, στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα, στη Νέα Ερυθραία, είναι ο Μαγγίνας. 

Κάτι που δεν ξέρει ο (πολύς) κόσμος, είναι πως οι Μαγγίνες, είχαν βοσκοτόπια, όπως ο Βάρσος, στην Εκάλη και στην Πολιτεία. Πολύ πριν γίνουν ο τόπος κατοικίας των υπερπλούσιων σήμερα. 

Αν τύχει να φάτε σε ταβέρνες στη Δροσιά, στη Σταμάτα, οι μισές εξ 'αυτών, τουλάχιστον, είναι του Μαγγινέϊκου. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 3
Δημοσ.

Αγαπώ τον Μπακούλα στη Νέα Μάκρη («Η ΔΑΦΝΗ» λέγεται το μαγαζί - αρκετά χαμηλά της λ. Διονύσου). Πολύ ωραίο πρόβειο + γιδίσιο, και πολύ ωραίες κρέμες + ρυζόγαλο. Γελάδα νομίζω δεν έχει καν.

Στάμου πλέον είναι ίου, εδώ και αρκετά χρόνια. Το παγωτό του είναι υποδεέστερο και του super market, δε ξέρω ΠΩΣ το κατάφεραν...

52 minutes ago, Rebelos2018 said:

Επίσης, κάποιος που κάνει φοβερό γιαούρτι, στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα, στη Νέα Ερυθραία, είναι ο Μαγγίνας. 

Κάτι που δεν ξέρει ο (πολύς) κόσμος, είναι πως οι Μαγγίνες, είχαν βοσκοτόπια, όπως ο Βάρσος, στην Εκάλη και στην Πολιτεία. Πολύ πριν γίνουν ο τόπος κατοικίας των υπερπλούσιων σήμερα. 

Αν τύχει να φάτε σε ταβέρνες στη Δροσιά, στη Σταμάτα, οι μισές εξ 'αυτών, τουλάχιστον, είναι του Μαγγινέϊκου. 

Μαγγίνες έχουν και τη μισή Σταμάτα, με τουλάχιστον 2 που ξέρω ν' ασχολούνται ακόμα με το "σπορ" (γάλα, γιαούρτι, κ.λπ). Τον συγκεκριμένο βέβαια στη Νέα Ερυθραία δε τον έχω τιμήσει.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Αγαπώ τον Μπακούλα στη Νέα Μάκρη («Η ΔΑΦΝΗ» λέγεται το μαγαζί - αρκετά χαμηλά της λ. Διονύσου). Πολύ ωραίο πρόβειο + γιδίσιο, και πολύ ωραίες κρέμες + ρυζόγαλο. Γελάδα νομίζω δεν έχει καν.

Στάμου πλέον είναι ίου, εδώ και αρκετά χρόνια. Το παγωτό του είναι υποδεέστερο και του super market, δε ξέρω ΠΩΣ το κατάφεραν...

Μαγγίνες έχουν και τη μισή Σταμάτα, με τουλάχιστον 2 που ξέρω ν' ασχολούνται ακόμα με το "σπορ" (γάλα, γιαούρτι, κ.λπ). Τον συγκεκριμένο βέβαια στη Νέα Ερυθραία δε τον έχω τιμήσει.

Ναι το ξέρω, αυτό είπα και εγώ. 

Κουτούκι της Ελένης, Λάμπρος, Μαγγινέϊκο. 

Αυτός στη Νέα Ερυθραία, τώρα που το σκέφτομαι, έχει και τέλειο παγωτό, φρέσκο. 

Δημοσ.
1 hour ago, Rebelos2018 said:

Μαγγίνες έχει και στα Καλύβια.

Καταπληκτικό γιαούρτι!

Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, villasg said:

ΤΣΟΚΟΣ μικρη βιοτεχνια εδω διπλα μου , το πιο τελειο γιαουρτι που εχω φαει .
Απο οτι ξερω δινει και σε καποια Super

image.png.c2d8e2ddedcf5cb1dfda1a5d40e1b7ba.png

To κατσικισιο που εχει με τον τραγο απεξω ειναι απο τα καλυτερα που εχω φαει και πολυ οικονομικο. Βεβαια μονο χαλκιδα τα εχω δει να κυκλοφορουν

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Μαγγίνες έχει και στα Καλύβια.

Καταπληκτικό γιαούρτι!

Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι.

Και εγώ δεν το ξέρω αυτό. 

Δημοσ.

Το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι σε αντίθεση με άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει, μπορώ να πω ότι έχει την πλέον ισορροπημένη υφή  και όντως πλούσια γεύση. Επίσης είναι το μόνο με πραγματικό φρέσκο γάλα ημέρας ενώ πολύ σημαντικό ότι παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μεγαλύτερος πανελλαδικά παραγωγός του κλάδου. Πλέον δεν μπορώ να πω ότι κάποιο το πλησιάζει γευστικά και προτιμώ να στηρίζω μια αμιγώς ελληνική εταιρεία 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...