Προς το περιεχόμενο

Αγαπημένη μάρκα και είδος γιαουρτιού


Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tasanton είπε

Η μεγάλη αλλαγή, αποκάλυψη θα έλεγα, είναι να πίνει ο κόσμος τον καφέ του χωρίς ζάχαρη. Αν το πετύχει αυτό, πετυχαίνει τα πάντα. Δυστυχώς βλέπω γύρω μου να ρίχνουν καραβιές από ζάχαρη (μερικοί καστανή, λες και θα γλυτώσουν κάτι). 

 

Πίσω στο θέμα του γιαουρτιού, το τρόφιμο είναι ωφέλιμο (π.χ. έντερο). Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει, τι να κάνουμε.

 

& η πικρή Σοκολάτα +70% κακάο. Αυτη του παυλίδη με τα νομίσματα και αρκετές άλλες(ιων αμυγδαλο 70%). Οι sugar lovers νομιζουν οτι ειναι δηλητήριο και την φτηνουν, και παιρνουν την καφε σοκολατα γαλακτος με 2 κουταλιες ζαχαρη. Αν καταφερεις και την αγοραζεις, τα κατάφερες :) πηρες πισω την γευση σου και ενα μερος της υγειας σου.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, Vault13 είπε

 

Το καλυτερο απ ολα ειναι να απεξαρτηθεις απο το γλυκο. Καποιοι εχουν καταντησει να μην μπορουν να φανε την ντοματα και να θελουν κετσαπ, να τους φαινονται πικρα ολα τα λαχανικα, κτλ.

μα ειπα οτι δεν μου αρεσει η γλυκια γευση η' μαλλον να το πω καλυτερα δεν τρελαινομαι.θα φαω αλλα τοσο οσο..το καλοκαιρι παντως δεν μπορω να μην φαω ενα παγωτο,ειναι απολαυση αλλα και εκει προτιμω το παγωμενο γιαουρτι.οκ,δεν ειναι σαν τα ωφελιμα γιαουρτια που τρωω αλλα καλυτερα αυτο παρα τελειως κρεμα γαλακτος .χρειαζεται να δινουμε και μια απολαυση στον εαυτο μας αλλα σε ολα μετρο

στα γλυκα μπορεις να βρεις κατι χωρις ζημιογονο γλυκαντικο για τον οργανισμο.αλλα πρεπει να φτιαξεις κατι σπιτι μονος σου.αντι για ζαχαρη,παιρνεις αποξηραμενα συκα και χουρμαδες και φτιαχνεις γλυκα με αυτα,σοκολατοπιτες ,κεικ, και εχεις 2 υγιεινα γλυκαντικα χωρις παρενεργειες και μια γλυκια γευση που μπορεις να τρως χωρις ενοχες.εχει απειρες συνταγες.

7 ώρες πριν, tasanton είπε

Η μεγάλη αλλαγή, αποκάλυψη θα έλεγα, είναι να πίνει ο κόσμος τον καφέ του χωρίς ζάχαρη. Αν το πετύχει αυτό, πετυχαίνει τα πάντα. Δυστυχώς βλέπω γύρω μου να ρίχνουν καραβιές από ζάχαρη (μερικοί καστανή, λες και θα γλυτώσουν κάτι). 

 

Πίσω στο θέμα του γιαουρτιού, το τρόφιμο είναι ωφέλιμο (π.χ. έντερο). Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει, τι να κάνουμε.

 

και αυτο με την καστανη συμβαινει γιατι δεν ειναι τοσο γλυκια αλλα ειναι και ιδια σε θερμιδες ,οποτε  βαζοντας παραπανω στο τελος λαμβανεις περισοτερη ζαχαρη απο την ασπρη.

εγω τον εσπρεσσο τον πινω σκετο,πικρο..τον καπουτσινο τον θελω με κρεμα παλι σκετο.η κρεμα δινει κατι σαν γευση και μετριαζει την πικραδα και ξεχνας την γλυκια νοτα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

τον καπουτσινο τον θελω με κρεμα παλι σκετο.

Δεν υπαρχει καπουτσίνο χωρις κρεμα. :) εσπρεσο με αφρογαλα ειναι. Παντως τον φρεντο σκετο τον αντεχουν οσοι εχουν απεξαρτηθει απο ζαχαρη. 

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 10/9/2024 στις 12:32 ΠΜ, GeorgeBBB είπε

@megapaixtaras

Τα ανέλυσες όμορφα.

ευχαριστω δεν ειχα δει αυτο μυνημα,επεφταν βροχη  τοτε.

Στις 10/9/2024 στις 12:32 ΠΜ, GeorgeBBB είπε

Η ομογενοποίηση είναι επιζήμια για την υγεία. Δημιουργεί μικροσφαιρίδια λίπους που δεν είναι φυσικά. Επίσης επιβαρυντική για την υγεία και την ποιότητα του γάλατος είναι η σύγχρονη θερμική επεξεργασία, όσο μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής στο ράφι τόσο πιο σκουπίδι το προιόν. γάλα 5 ημερών > 12 ημερών > βδομάδων > γάλα κονσέρβας εβαπορέ.

εγω παιρνω το εισαγομενο διαρκειας.το χειμωνα δεν πινω αλλα το καλοκαιρι με δροσιζει το πρωι επειδη δεν αγοραζω γιαουρτι.το ξερω οτι η επεξεργασια του δνε ειναι καλο για τον οργανισμο αλλα απο την αλλη ειναι πραγματικο γαλα ,το ανελυσα.οποτε απο την μια εχουμε τα 5ημερα που δεν ειναι γαλατα και απο την αλλη εχω ενα γαλα που ειναι γαλα αλλα χαλια επεξεργασμενο.διαλεξα το δευτερο.ενοχος😂.μια συνηθεια ειναι παντως,λεω αν αρχισω να τρωω το καλοκαιρι παγωμενο τσαι βουνου με τα τοστακια.το χειμωνα γιαουρτι προβειο only . 

Στις 10/9/2024 στις 12:32 ΠΜ, GeorgeBBB είπε

Αν έχεις γάλα παραγωγού ζέσταμα μέχρι τους 75 βαθούς επαρκεί για αποστείρωση . Βράσιμο μέχρι τους 82 βαθμούς αν θες να κάνεις πηχτό γιαούρτι. Στην Αμερική υπάρχει τεράστιο κίνημα Raw Milk κατευείαν από αγελάδα χωρίς θέρμανση. Στην Γερμανία βρίσκεις στα super απαστερίωτο, μη ομογενοποιημένο γάλα κατάλληλο για πόση. Εδώ θα πάνε φυλακή αν στο πουλήσουνε.

Στηρίζουμε τους μικρούς παραδοσιακούς παραγωγούς γιατί έτσι στηρίζουμε την υγεία μας.

 

 

 

Raw Milk χωρις βρασιμο ειναι ρισκο νομιζω,τα μικροβια δεν εχουν ψοφησει. 

της γερμανιας τωρα συμφωνω με την μη ομογενοποιηση,αλλα χωρις παστεριωση ?

6 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Δεν υπαρχει καπουτσίνο χωρις κρεμα. :) εσπρεσο με αφρογαλα ειναι. Παντως τον φρεντο σκετο τον αντεχουν οσοι εχουν απεξαρτηθει απο ζαχαρη. 

οχι,υπαρχει καπουτσινο με αφρογαλα και καπουτσινο με κρεμα χτυπημενη..σε ορισμενα σωστα καταστημα σε ρωτανε ,θελεις κρεμα η' αφρογαλα? και τα 2 κρεμα τα λεμε σαν εννοια απλα εγω εννοουσα την χτυπημενη κρεμα οχι το αφρογαλα.

τον φρεντο δεν μπορω να τον πιω γιατι πικραδα και παγος δεν συναπτουν για εμενα και τον παγωμενο εσπρεσο τον θεωρω εγκλημα, για εμενα καποθτσινο μονο ζεστο ακομα και καλοκαιρι ,αντε τον ζηταω χλιαρο..

εκτος τοπικ φυγαμε.😂 να κανουμε ενα τοπικ για καφε αν δεν εχει η' για εσπρεσο-καπουτσινο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, megapaixtaras said:

ευχαριστω δεν ειχα δει αυτο μυνημα,επεφταν βροχη  τοτε.

εγω παιρνω το εισαγομενο διαρκειας.το χειμωνα δεν πινω αλλα το καλοκαιρι με δροσιζει το πρωι επειδη δεν αγοραζω γιαουρτι.το ξερω οτι η επεξεργασια του δνε ειναι καλο για τον οργανισμο αλλα απο την αλλη ειναι πραγματικο γαλα ,το ανελυσα.οποτε απο την μια εχουμε τα 5ημερα που δεν ειναι γαλατα και απο την αλλη εχω ενα γαλα που ειναι γαλα αλλα χαλια επεξεργασμενο.διαλεξα το δευτερο.

Για κάνε μία ανάλυση τί εννοείς; Θεωρείς το Ελληνικό 5μερο γάλα είναι σαβούρα ;

1 hour ago, megapaixtaras said:

Raw Milk χωρις βρασιμο ειναι ρισκο νομιζω,τα μικροβια δεν εχουν ψοφησει. 

της γερμανιας τωρα συμφωνω με την μη ομογενοποιηση,αλλα χωρις παστεριωση ?

Εννοείται έχουνε πολύ αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές, ώστε η νομοθεσία να το επιτρέπει, ο κόσμος το αγοράζει (χιλιάδες καταναλωτών) και κανείς δεν παθαίνει τπτ. Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι είναι γάλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/9/2024 στις 11:51 ΠΜ, Vault13 είπε

εχασα 4 κιλα ακαριαία απλα κοβοντας την ζαχαρη(=μελι). Τιποτα αλλο. Αν υπεφερα; Ισως. Ποιο πολυ ειχα εθιστει στους υδατανθρακες βεβαια και κατα δευτερον στην ζαχαρη.

Αν εσυ εχασες κιλα επειδη εκοψες το μελι, τοτε θα πρεπει να καταργηθουν οι διαιτες.

Μια χαρα ειναι το μελι και ειναι απολυτα θρεπτικο. Η υπερκαταναλωση ειναι το προβλημα. Οχι το μέλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

Αν εσυ εχασες κιλα επειδη εκοψες το μελι, τοτε θα πρεπει να καταργηθουν οι διαιτες.

Μια χαρα ειναι το μελι και ειναι απολυτα θρεπτικο. Η υπερκαταναλωση ειναι το προβλημα. Οχι το μέλι.

Ουτε να διαβασεις τι γραφω δεν μπορεις, οποτε αστο. Τα εχω γραψει αναλυτικα παραπανω για το μελι, ουτε αυτο το ειδες. Αν βρεις Raw honey, το συζηταμε. Το παστεριωμενο μελι του super market δεν ειναι θρεπτικο, και να μην γραφεις οτι να ναι.

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 17/9/2024 στις 12:22 ΠΜ, GeorgeBBB είπε

Για κάνε μία ανάλυση τί εννοείς; Θεωρείς το Ελληνικό 5μερο γάλα είναι σαβούρα ;

Εννοείται έχουνε πολύ αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές, ώστε η νομοθεσία να το επιτρέπει, ο κόσμος το αγοράζει (χιλιάδες καταναλωτών) και κανείς δεν παθαίνει τπτ. Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι είναι γάλα.

εχω γραψει αναλυση πιο πριν,μαλλον και εσυ δεν ειδες το ποστ μου οπως εγω δεν το δικο σου.εχω δοκιμασει γαλα και απο αγελαδα και απο κατσικα στο χωριο μου αλλα με βρασιμο ,ποτε χωρις..επισης εχω προλαβει και το γαλα χωρις ομογενοποιηση...οποτε ξερω την γευση γιαυτο εκανα και την αναλυση

16 ώρες πριν, Vault13 είπε

Ουτε να διαβασεις τι γραφω δεν μπορεις, οποτε αστο. Τα εχω γραψει αναλυτικα παραπανω για το μελι, ουτε αυτο το ειδες. Αν βρεις Raw honey, το συζηταμε. Το παστεριωμενο μελι του super market δεν ειναι θρεπτικο, και να μην γραφεις οτι να ναι.

οποιος εχιε φαει μελι με κερυθρα ξερει τι λες,ειναι απιστευτη η γευση του και κυριως η επιγευση που αφηνει. και καμμια  σχεση με το σκετο μελι..αλλα ,αν και συμφωνω μαζι σου για το μελι κατευθειαν απο παραγωγο,ωστοσο και αυτο ειναι ζαχαρονερο,τα θρεπτικα συστατικα του ειναι ιχνη σε σχεση με την ποσοτητα ζαχαρων που περιεχει και μπορεις να τα βρεις και σε αλλες τροφες χωρις αυτο το μειονεκτημα.

θεωρω οτι τις προηγουμενες δεκαετιες ειχε γινει ενα καλο προμοσιον απο τους μελισκομους,το εβλεπα και στην τηλεοραση σε πρωινες εκπομπες για να προωθηθει το μελι σαν σουπερ φουντ και θεραπευτικη τροφη .

το οτι ειναι και νοστιμο το εκανε αυτο πιο ελκυστικο και ευκολο να περαστει αυτη η αποψη στον κοσμο.σαν θεραπευτικη τροφη για το στομαχι παντως ειναι οντως καλο.απο προσωπικη εμπειρια.θεωρω οτι σε ελαχιστες ποσοτητες σαν γλυκαντικο κανει καλο,δεν θελει υπερβολες.εγω προτεινω το αγαπημενο μου καθε χειμωνα,το πευκομελο γιατι πρωτον δεν ειναι τοσο γλυκο να σε λιγωνει και δευτερον ειναι το μελι με τα λιγοτερα σακχαρα.και ενα ακομα της βελανιδιας,νομιζω..αν ειναι και με κερυθρα ακομα καλυτερο.

περισοτερο χρησιμοποιω τα υπολοιπα προιοντα της μελισσας.κεραλοιφες,βασιλικο πολτο,προπολη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

σαν θεραπευτικη τροφη για το στομαχι παντως ειναι οντως καλο.

Αποδεδειγμενα εχει καποια θετικα. Το πιο προφανες ειναι για τον βηχα. Πανω στο δερμα θεραπευει πληγες. ενισχυει το ανοσοποιητικό, νοσείς λιγότερες μέρες.
Στο βιντεο που ανεβασα τα γραφει ολα, στο τελος. Εχει και παρα πολλα ψευτικα σε διαφορα βιντεο στο internet. και ενα προϊον με τοσο μεγαλες ποσοτητες φρουκτοζη και γλυκοζη, ε δεν γινεται να μην σου τιναζει την ινσουλινη στον θεο, ας εχει και σπανιες βιταμινες, που δεν υπαρχουν στο μελι του SM.

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Θελω ενα γιαουρτι που να εχει πολλες πρωτεινες διχως λακτοζη. Βρηκα το νουνου διχως λακτοζη. Λεει βεβαια "Παστεριωμένο συμπυκνωμένο και φρέσκο παστεριωμένο ΓΑΛΑ αγελάδος" και οτι προερχεται απο Ε.Ε. Αυτα θα πρεπει να με ανησυχησουν για την ποιοτητα του;

Screenshot_20241007-014850.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ακριβώς αυτό που λέει. Γιαούρτι από συμπυκνωμένο και φρέσκο γάλα χωρίς λακτόζη. Θεωρητικά ένα γιαούρτι που έχει μόνο φρέσκο γάλα είναι πιο κοντά στην κλασσική έννοια του γιαουρτιού. Αυτό το κάνει λιγότερο ποιοτικό για εσένα;

Εγώ, που δε μ' ενδιαφέρει η λακτόζη, θα προτιμούσα ένα γιαούρτι χωρίς συμπυκνωμένο γάλα όπως πχ. Ροδόπη ή Φάρμα Κουκάκη.

Πρέπει να δεις τι σημαίνει για εσένα ο όρος "ποιότητα".

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, majunior είπε

Είναι ακριβώς αυτό που λέει. Γιαούρτι από συμπυκνωμένο και φρέσκο γάλα χωρίς λακτόζη. Θεωρητικά ένα γιαούρτι που έχει μόνο φρέσκο γάλα είναι πιο κοντά στην κλασσική έννοια του γιαουρτιού. Αυτό το κάνει λιγότερο ποιοτικό για εσένα;

Εγώ, που δε μ' ενδιαφέρει η λακτόζη, θα προτιμούσα ένα γιαούρτι χωρίς συμπυκνωμένο γάλα όπως πχ. Ροδόπη ή Φάρμα Κουκάκη.

Πρέπει να δεις τι σημαίνει για εσένα ο όρος "ποιότητα".

 

Ποιοτητα,  ετσι οπως την εννοω, σημαινει οτι οταν λεει συμπυκνωμενο και γαλα Ε.Ε. ειναι κακο στην υγεια, ειναι σαπια γαλατα κτλ; Δεν εννοω σε καμια περιπτωση οτι οσο επεξεργασμενο τοσο το χειροτερο. Το συγκεκριμενο νουνου γιαουρτι χωρις λακτοζη ειναι αρκετα βολικο για μενα γιατι εχει 18γρ πρωτεινης ανα κηπελακι. Πιστευεις αυτο το γιαουρτι  ειναι σαπιο θα φοβοσουν να το τρως συστηματικα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Απλά επειδή το συμπυκνωμένο γάλα είναι χειρότερο ποιοτικά από το φρέσκο (σίγουρα πιο φθηνό και ίσως έχει χάσει ένα μέρος των θρεπτικών συστατικών) θεωρητικά πάντα αυτό το γιαούρτι είναι λιγότερο ποιοτικό από ένα που έχει μόνο φρέσκο γάλα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 7/10/2024 στις 12:48 ΜΜ, majunior είπε

Είναι ακριβώς αυτό που λέει. Γιαούρτι από συμπυκνωμένο και φρέσκο γάλα χωρίς λακτόζη. Θεωρητικά ένα γιαούρτι που έχει μόνο φρέσκο γάλα είναι πιο κοντά στην κλασσική έννοια του γιαουρτιού. Αυτό το κάνει λιγότερο ποιοτικό για εσένα;

Εγώ, που δε μ' ενδιαφέρει η λακτόζη, θα προτιμούσα ένα γιαούρτι χωρίς συμπυκνωμένο γάλα όπως πχ. Ροδόπη ή Φάρμα Κουκάκη.

Πρέπει να δεις τι σημαίνει για εσένα ο όρος "ποιότητα".

 

τα δοκιμασα και δνε μου αρεσουν.χθες δοκιμασα και ενα προβειο απο λυκας που υποτιθεται σνα μικρη βιομηχανια θα ειχε καλυτερη ποιοτητα.μαπα.πετσα χαλια και ενα σωμα γιαουρτιου σαν κρεμα.αμφιβαλλω πολυ για τον ποιοτητα του γαλακτος αν ειναι κανονικο η' μιξη με σκονη.

τελικα αν εξαιρεσω λιγο το σεργαλ και του σταμου δνε βρισκω κατι εφαμιλα καλο με του κωτελη που αγοραζω απο λαικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...