ant_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δεν πουλαει στην λαικη ο μητσος που εκανε στην αυλη του σπιτιου του γιαουρτι η τυρι Ειναι προιοντα συσκευασμενα απο τοπικες επιχειρησεις που προφανως είναι ελεγμενες Καπου υπαρχει μια παρανοηση σε αυτο το θεμα μαλλον 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, megapaixtaras είπε εγω πρτιμω εναν παραγωγο απο την δορκαδα που εχει ιστορια στο γιαουρτι η περιοχη αλλα και απο χαλκιδικη https://www.kathimerini.gr/k/gastronomos/1023742/to-xakoysto-giaoyrtochori-tis-thessalonikis/ https://www.gastronomos.gr/agora/proionta/to-xakoysto-giaoyrtochori-tis-thessalonikis/54198/ Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από Vault13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 35 λεπτά πριν, ant_ είπε Δεν πουλαει στην λαικη ο μητσος που εκανε στην αυλη του σπιτιου του γιαουρτι η τυρι Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με το σουβλατζή ή σαντουιτσά που φτιάχνει το προιόν του φορώντας γάντια ή όχι. Εσύ τους θεωρείς στο ίδιο επίπεδο ασφάλειας επειδή έχουν και οι δύο άδεια καταστήματος εστίασης; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ant_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Εχεις δει δηλαδη οτι δεν τηρουνε επιπεδα ασφαλειας σε τοπικες επιχειρήσεις και το λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Ναι, όλα αυτά που γράφω είναι μέσω της επαγγελματικής μου εμπειρίας. Φυσικά πάντα μιλώ με μέσους όρους, υπάρχουν σαφώς και αξιόλογες μικρές επιχειρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatoskylo8 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Μιας και εγώ άνοιξα το θέμα, από στραγγιστά επιλέγω ΜΟΝΟ Κρι κρι και Όλυμπο. Είναι τα μοναδικά στα σούπερ μάρκετ που δεν περιέχουν σκόνες, συμπηκνώσεις κτλπ. Επίσης λέγοντας ελληνικό γιαούρτι οι ξένοι εννοούν το στραγγιστό, όχι το παραδοσιακό δικό μας με την πέτσα ( το οποίο κανονικά είναι πρόβειο). Τέλος, από λαϊκή δεν ψωνίζω διότι δεν τους εμπιστεύομαι ούτε στο ελάχιστο. Γίναν όλοι παραγωγοί 🙄 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Ενα “Επιλογή μου” απο τον Κρητικό, ποιας εταιρείας είναι; Και ενα My Gusto απο το My market? Το Γαλπο Lidl τι είναι; ξερει κανείς; 22 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Είναι τα μοναδικά στα σούπερ μάρκετ Εχω βαλει 1 καλό κομμάτι(κεφιρ) και 1 υποσχόμενο, στην σελιδα 6. Αν θες… Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCX Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Όταν ζουσα στα Τρίκαλα αγόραζα πρόβειο γιαούρτι από την Στρούγκα δεν υπήρχε καλύτερο. Βέβαια λόγο μετακόμισης και ότι θέλω να χάσω κάποια κιλά δεν το τρώω για τώρα. Τώρα περνώ 0% στραγγιστο από το Γάλπο από τα Lidl και δοκίμασα τα πρόβεια τους γιαούρτια έτσι από περιέργεια. Καλά είναι για την τιμή τους Βέβαια το τοπ είναι από το χωριό μου η παχιά ξυνή γιαουρταδα που έτρωγαν οι παππούδες μου και ο πατέρας μου μικρός. Θα ήθελα πολυ να την ξαναφάω 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EuphangeL Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Στις 7/9/2024 στις 9:28 ΜΜ, megapaixtaras είπε γιατι ο νομος δινει το δικαιωμα να το πουν εφοσον η σκονη εισαγεται αλλα το γαλα με την σκονη παραγεται εδω. Για να το λες πιστεύω είσαι γνώστης της νομοθεσίας, την έχεις αναλύσει κλπ. Σωστά; Μπορείς να αναφέρεις και τον αριθμό της να την μελετήσουμε και εμείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopapa Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Ροδόπη κατσικίσιο , by far Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mafariel Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Ντοντος 2% αγελαδινο απο Λαρισα 'Επαιρνα χρόνια του Γραβανη αλλά α΄πο τότε μπήκε Σκλαβενίτη άλλαξε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeBBB Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, δεν κάθισα να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες. Η ποιότητα του γιαουρτιού εξαρτάται από την ποιότητα της πρώτης ύλης. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τους απέραντους βοσκοτόπους της Βόρειας Ευρώπης. Μικρά θηλαστικά είναι κατάλληλα για Ελλάδα. Πληροφοριακά μόνο, για όποιον ενδιαφέρεται, γάλα από μικρά ζώα, πρόβατα, κατσίκες που υπάρχουν ακόμα (;) είναι ποιοτικότερο από το αγελαδινό, που προέρχεται απο μονάδες εντατικής εκτροφής. Επίσης το πρόβειο/κατσικίσιο είναι πιο εύκολα αφομιώσιμο από της αγελάδος που περιέχει την πρωτείνη Α2 κασεΐνη. Το πρόβειο πολύ πιο λιπαρό και πλούσιο. Το κατσικισιο λιγότερο απολαυστικό. Προσωπικά πότε δεν καταναλώνω light προιόντα. Δεν κερδίζεις τπτ, μόνο χάνεις. Όπως ποτέ δεν θα αγοράσω γιαούρτι που έχει πρόσθετα πέρα απο γάλα και μαγιά. Το πως γίνεται η ζύμωση παίζει μεγάλο ρόλο στην γεύση και στην ποσότητα των προβιοτικών. Όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί αποφεύγουν την πλήρη ζύμωση γιατί χάνει την γλυκάδα και αρχίζει να πηγαίνει προς όξινο. Δεν αρέσει στους καταναλωτές. Σύντομη ζύμωση ή με συγκεκριμένες οικογένειες προβιοτικών. Υπό αυτά τα στοιχεία αγοράζω μόνο από μικρότερους (και ακριβότερους) παραγωγούς και πολλές φορές φτιάχνω και δικό μου όταν μπορώ να βρω πρόβειο γάλα. Custom made που το κάνω όπως μου αρέσει. Έχω καταναλώσει δικό μου γιαούρτι που ήτανε στο ψυγείο για σχεδόν ενα χρόνο και δεν έπαθε τπτ. Το παραδοσιακό γιαούρτι, αντέχει για μήνες στο ψυγείο. Κανένα αγοραστό δεν μπορεί να το κάνει αυτό, από οποιονδήποτε παραγωγό. Τα πιο νόστιμα πρόβεια τα έχω βρει σε διάφορες περιοχές που πήγα ως τουρίστας και φυσικά ήτανε μόνο τοπικές περιορισμένες παραγωγές. Πχ Μέτσοβο, Πήλιο, Κρήτη. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από GeorgeBBB 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Για μας που δεν έχουμε πρόσβαση σε τοπικές περιορισμένες παραγωγές εκτός Αττικής, να πω κάποια γνώμη: - Από τις μεγάλες εταιρείες: επιλέγω μόνο Κρι Κρι στραγγιστό και Μικρές Οικον. Φάρμες Στραγγιστό Από τις πιο μικρές: - Στάμου Πρόβειο: τυπικό με κάποιες αποκλίσεις στη γεύση/υφή ανά περίοδο (πληρ: ο Στάμου εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στη Γιώτης) - Κουκάκης Αγελαδικό: οκ - Τζίφης Πρόβειο: αρκετά καλό (το βρίσκω στα ΑΒ) - Βλασόπουλος (Πεύκη Αθήνα) πρόβειο: πολύ καλό (τοπικό κατάστημα, ο μόνος που μου είπε ότι Αύγουστο-Οκτώβριο δεν υπάρχει πρόβειο γάλα φρέσκο, οπότε δεν ξέρω πώς το παράγουν οι άλλοι) - Δάφνη (Μαραθώνας) πρόβειο: συμπαθητικό (τοπικός παραγωγός) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeBBB Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, tasanton said: - Στάμου Πρόβειο: τυπικό με κάποιες αποκλίσεις στη γεύση/υφή ανά περίοδο (πληρ: ο Στάμου εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στη Γιώτης) - Κουκάκης Αγελαδικό: οκ - Βλασόπουλος (Πεύκη Αθήνα) πρόβειο: πολύ καλό (τοπικό κατάστημα, ο μόνος που μου είπε ότι Αύγουστο-Οκτώβριο δεν υπάρχει πρόβειο γάλα φρέσκο, οπότε δεν ξέρω πώς το παράγουν οι άλλοι) Το παραδοσιακό γιαούρτι αλλάζει γεύση κατά την διάρκεια του χρόνου γιατί αλλάζει η τροφή που τρώει το ελεύθερο ζώο και η κίνηση που έχει. (τα εντατικής εκτροφής τρώνε πάντα το ίδιο μείγμα και δεν πάνε βόλτες). Εφόσον αλλάζει η ζωή του ζώου αλλάζει και η υφή/γεύση του γάλατος. Το πρόβειο γάλα πράγματι τελειώνει μετά τον Αύγουστο. Το καλύτερο γάλα παράγεται την Άνοιξη που τα ζώα βόσκουνε φρέσκο χορτάρι. Αν κανείς ξέρει το γάλα που χρησιμοποιεί ο κάθε παραγωγός ή τι ζώα έχει, ας γράψει μία πρόταση, να μάθουμε αν υπάρχει κάποιος αξιόλογος να τον τιμήσουμε με τον οβολό μας. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από GeorgeBBB 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, EuphangeL είπε Για να το λες πιστεύω είσαι γνώστης της νομοθεσίας, την έχεις αναλύσει κλπ. Σωστά; Μπορείς να αναφέρεις και τον αριθμό της να την μελετήσουμε και εμείς; οχι νομολαγνος δεν ειμαι.απο αρθρα και συζητησεις σε τηλεοραση σε τοπικα καναλια της βορειου ελλαδος που ασχολουνται με τετοια θεματα καθημερινα οταν τα κεντρικα αποβλακωνουν τον κοσμο με αδιαφορες ειδησεις και πολιτικους.αν εψαχνες το ιντερνετ θα εβρισκες πολλα τετοια αρθρα και εσυ.μην τα θελεις ετοιμα. Αναφορά σε κείμενο Θυμίζουμε όπως είχε αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο αγελαδοτρόφος και πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών Ελλάδος, Γιώργος Κεφαλάς, «το πρόβλημα εντοπίζεται στην παραγωγή γιαουρτιού. Εκεί γίνονται εξαγωγές και έχουν αυξημένους τζίρους οι γαλακτοβιομηχανίες. Δεν μπορεί να παράγουν γιαούρτι ελληνικού τύπου από εισαγόμενο αγελαδινό γάλα. Έτσι δίνεις το «πράσινο φως» και σε άλλες χώρες να θέλουν να παράγουν τέτοιου είδους γιαούρτια με δικά τους γάλατα». https://www.agrotypos.gr/metapoiisi/galaktokomika/simaia-elliniki-se-galaktokomika-simainei-elliniki-proelefsi-galaktos Στις 8/9/2024 στις 5:50 ΜΜ, majunior είπε Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με το σουβλατζή ή σαντουιτσά που φτιάχνει το προιόν του φορώντας γάντια ή όχι. Εσύ τους θεωρείς στο ίδιο επίπεδο ασφάλειας επειδή έχουν και οι δύο άδεια καταστήματος εστίασης; το γιαουρτι δεν ειναι το ιδιο.οπως δεν ειναι το ιδιο και με το γαλα γιαυτο δεν πωλειται στις λαικες.μην κανεις κακες συγκρισεις.το γιαουρτι συσκευαζεται και οταν ειναι φυσικο το μονο που χρειαζεται ειναι ενα ψυγειο.απο εκει τα αγοραζεις.αλλοι εχουν μονο τυρια και αλλοι εχουν και αλλαντικα μαζι.εσυ τι λες ,να θελουν να πουλησουν ληγμενα? να κλεισουν ,λουκετο το καταστημα απο το οποιο ζουνε? εχεις ακουσει ποτε τι προστιμα πεφτουν στα αλλαντικα και τα τυρια στα σουπερ μαρκετ? εχεις τυχει να εισαι μπροστα οταν τους γραφει ο εφετ? ποιος λες να προσεχει περισοτερο,ενας παραγωγος η' πωλητης με ψυγειο σ ην λαικη που χτιζει προσωπικη σχεση η' το σουπερ μαρκετ με τους αδιαφορους υπαλληλους που δεν τους νοιαζει ενα παραπανω προστιμο? Στις 8/9/2024 στις 8:24 ΜΜ, Gatoskylo8 είπε Μιας και εγώ άνοιξα το θέμα, από στραγγιστά επιλέγω ΜΟΝΟ Κρι κρι και Όλυμπο. Είναι τα μοναδικά στα σούπερ μάρκετ που δεν περιέχουν σκόνες, συμπηκνώσεις κτλπ. Επίσης λέγοντας ελληνικό γιαούρτι οι ξένοι εννοούν το στραγγιστό, όχι το παραδοσιακό δικό μας με την πέτσα ( το οποίο κανονικά είναι πρόβειο). Τέλος, από λαϊκή δεν ψωνίζω διότι δεν τους εμπιστεύομαι ούτε στο ελάχιστο. Γίναν όλοι παραγωγοί 🙄 παραγωγοι ηταν πριν μπουν στα σουπερ μαρκετ και το κρι-κρι και ο ολυμπος.δεν ανοιξανε πολυεθνικες κατευθειαν,απο μικροι ξεκινησαν.σε πληροφορω λοιπον οτι τουλαχιστον ο ολυμπος,κρι-κρι δεν ξερω αλλα μεγαλωσε και αυτη οποτε απο εδω πανε και οι αλλοι,ειναι μεσα στην σκονη.μην θυμισω κιολας τον ευαγγελατο και τα βυτια πετρελαιου που τα καθαριζαν και μετα πηγαιναν βουλγαρια να παρουν γαλα που ανακατευε με τα χερια γυμνα ,στα καζανια ο εκει υπαλληλος. σε οτι αφορα το τι θεωρουν οι ξενοι ελληνικο ειχες δικιο,αυτο εχει αλλαξει γιατι εγινε μια μεγαλη καμπανια πριν 10 χρονια και με μαρκετινγκ στα σουπερ μαρκετ και μεσω τηλεμαγειρων,ενας απο τους πιο γνωστους ειναι ο τζειμι ολιβερ και πλεον σαν ελληνικο γιαουρτι θεωρουν αυτο με την πετσα και το απολαμβανουν σαν γευση. 10 ώρες πριν, geopapa είπε Ροδόπη κατσικίσιο , by far σχετικα καλη γευση ,ειναι απο τις βιομηχανιες που διατηρησαν ενα καλο επιπεδο ακομα. 9 ώρες πριν, Mafariel είπε Ντοντος 2% αγελαδινο απο Λαρισα 'Επαιρνα χρόνια του Γραβανη αλλά α΄πο τότε μπήκε Σκλαβενίτη άλλαξε ετσι ειναι οταν μπαινει σουπερ μαρκετ αυτος που γνωριζει απο γευση το καταλαβαινει οτι κατι τρεχει. 8 ώρες πριν, GeorgeBBB είπε Καλημέρα, δεν κάθισα να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες. Επίσης το πρόβειο/κατσικίσιο είναι πιο εύκολα αφομιώσιμο από της αγελάδος που περιέχει την πρωτείνη Α2 κασεΐνη. Το πρόβειο πολύ πιο λιπαρό και πλούσιο. Το κατσικισιο λιγότερο απολαυστικό. Προσωπικά πότε δεν καταναλώνω light προιόντα. Δεν κερδίζεις τπτ, μόνο χάνεις. Όπως ποτέ δεν θα αγοράσω γιαούρτι που έχει πρόσθετα πέρα απο γάλα και μαγιά. καλα που το ανεφερες.αυτη η ουσια, καζεινη πιο σωστα ,ειναι μια πρωτεινη αυξητικη μαζας και πρεπει να καταναλωνεται ειδικα απο τους εφηβους σαν τελευταιο γευμα το βραδυ γιατι συμβαλει σαν ουσια στην αναπτυξη των παιδιων. https://www.health-fitness.gr/casein-protein/ το κατσικισιο γαλα και επομενως γιαουρτι ειναι λενε οτι πιο κοντινο στο μητρικο γαλα.συνηθως το προτιμανε μονο οι μεγαλης ηλικιας που ξερουν απο τα ωφελη του γιαουρτιου .απλα κοστιζει παραπανω και μπορει να εχει λιγο παραπανω μυρωδια που να ενοχλει.εχει ομως λιγοτερα λιπαρα ειναι αναμεσα στο προβειο και το αγελαδινο. μια πολυ καλη βιοτεχνια που ξεκινησε απο τη δραμα σαν μικρη και μεγαλωσε ειναι το μενοικιο.δυστυχως και αυτη χαλασε την ποιοτητα,εχει και βιολογικα που διαφορα στην γευση δεν θα δειτε. μιλωντας ομως με εναν που εργαζονταν εκει μου ειπε οτι το κατσικισιο γαλα τους ,πανω απο 2,30 τωρα βιολογικο,οπως και ολα τα γαλατα παντου σε ολες τις μαρκες,υποκεινται στην ομογενοποιηση που σαν διαδικασια δεν ειναι οτι καλυτερο για τον οργανισμο. ηταν καλυτερα παλια που το λιπος,πετσα ,επεπλεε πανω στην επιφανεια του μπουκαλιου.απλα ο δυτικος κοσμος και το μαρκετινγκ ηθελε να μην ενοχλουνται τα κακομαθημενα παιδια απο την μυρωδια της πετσας και την εικονα που δημιουργουσε η διασπαση του λιπους . μακρια απο τα λαιτ.φατε πληρες, λιγοτερο καλυτερα απο ενα ολοκληρο λαιτ. 6 ώρες πριν, tasanton είπε Για μας που δεν έχουμε πρόσβαση σε τοπικές περιορισμένες παραγωγές εκτός Αττικής, να πω κάποια γνώμη: - Μικρές Οικον. Φάρμες Στραγγιστό Από τις πιο μικρές: - Στάμου Πρόβειο: τυπικό με κάποιες αποκλίσεις στη γεύση/υφή ανά περίοδο (πληρ: ο Στάμου εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στη Γιώτης) ??? παρε το απο κατω,γιωτης δεν κανει καλο ,αντιστρεφω ενα παλιο σλογκαν τους σε διαφημιση. - Τζίφης Πρόβειο: αρκετά καλό (το βρίσκω στα ΑΒ) - Βλασόπουλος (Πεύκη Αθήνα) πρόβειο: πολύ καλό (τοπικό κατάστημα, ο μόνος που μου είπε ότι Αύγουστο-Οκτώβριο δεν υπάρχει πρόβειο γάλα φρέσκο, οπότε δεν ξέρω πώς το παράγουν οι άλλοι) - Δάφνη (Μαραθώνας) πρόβειο: συμπαθητικό (τοπικός παραγωγός) κρατα αυτα και προτιμησε τα.δεν τα ξερω γιατι ειμαι απο βορρα αλλα καλυτερα απο μικρους.βεβαια ολοι υπο ελεγχο,ετσι? εχουμε και εμεις εδω μικρους που απο την γευση καταλαβαινεις οτι πρεπει να εισαι μακρια.αυτο ως επι το πλειστον για τα αγελαδινα,εκει γινεται και στους μικρους παρτυ λογω φθηνου γαλακτος.στο προβειο δεν μπορουν να κανουν ταρζανιες ειναι ακριβο. ο δικος μου αν και βγαζει καλοκαιρι λιγα προβεια εγω δεν τρωω γιαουρτι το καλοκαιρι,μεχρι μαιο το προτιμω και απο οκτωμβριο ξανα,μετα αρχιζω παγωτο😀 και παγωμενο γιαουρτι,σαβουρες δλδ αλλα καλοκαιρι ειναι να το τιμησουμε .θα τον ρωτησω ομως που βρισκει γαλα ετσι για να σας πω..δεν ειχα ποτε αναρωτηθει ,γιατι δεν αγοραζω καλοκαιρι. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από megapaixtaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα