Evaggelos1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τοποθετωντας τα λαμπακια στο δεντρο προκαλεσα βραχυκυκλωμα και επεσε το ρευμα. Δηλαδη ο διακοπτης της συγκεκριμενης μπριζας, ο γενικος και του μετρητη της ΔΕΗ στην εισοδο του σπιτιου. (τριφασικο). Τα επανεφερα ολα αλλα εμεινα με την απορια γιατι δεν επεσε ο ρελες. Τηλεφωνησα στον ηλεκτρολογο που ειχε φτιαξει την εγκατασταση προ 3ετιας και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο γιατι ο ρελες πεφτει μονο με διαρροη. Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος γνωστης να μου πει αν ειναι λογικο πριν φερω αλλον? Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Evaggelos1
liakjim Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Evaggelos1 είπε Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος γνωστης να μου πει αν ειναι λογικο πριν φερω αλλον? Αυτό δεν είναι καλό από αυτά που ξέρω. 1
nickol-us Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε Τοποθετωντας τα λαμπακια στο δεντρο προκαλεσα βραχυκυκλωμα και επεσε το ρευμα. Δηλαδη ο διακοπτης της συγκεκριμενης μπριζας, ο γενικος και του μετρητη της ΔΕΗ στην εισοδο του σπιτιου. (τριφασικο). Τα επανεφερα ολα αλλα εμεινα με την απορια γιατι δεν επεσε ο ρελες. Τηλεφωνησα στον ηλεκτρολογο που ειχε φτιαξει την εγκατασταση προ 3ετιας και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο γιατι ο ρελες πεφτει μονο με διαρροη. Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος γνωστης να μου πει αν ειναι λογικο πριν φερω αλλον? Πολύ σωστά στα είπε ο ηλεκτρολόγος, στο βραχυκύκλωμα δεν χρειάζεται να πέσει το ρελέ, μόνο στη διαρροή. Στο τεστ όμως θα έπρεπε να πέφτει και ότι δεν πέφτει, σημαίνει πρόβλημα... 3 1
Evaggelos1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 39 λεπτά πριν, liakjim είπε Αυτό δεν είναι καλό από αυτά που ξέρω. 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πολύ σωστά στα είπε ο ηλεκτρολόγος, στο βραχυκύκλωμα δεν χρειάζεται να πέσει το ρελέ, μόνο στη διαρροή. Στο τεστ όμως θα έπρεπε να πέφτει και ότι δεν πέφτει, σημαίνει πρόβλημα... Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η απαντηση του ειναι οτι μπορει το test, να μην λειτουργει....
BigBlack Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 27 minutes ago, Evaggelos1 said: Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η απαντηση του ειναι οτι μπορει το test, να μην λειτουργει.... Η απάντησή του θα έπρεπε να είναι "έρχομαι τώρα να το ελεγξω". Βρες σοβαρό ηλεκτρολόγο, άμεσα. 3 1
nickol-us Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η απαντηση του ειναι οτι μπορει το test, να μην λειτουργει.... Και γιατί να μη λειτουργεί; Ακόμη και κατά αυτή την έννοια, το ρελέ είναι χαλασμένο εφόσον δεν δουλεύει το τεστ. Δεν μας είπε πως είναι σίγουρος ότι το ρελέ λειτουργεί... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Evaggelos1 said: Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Τι μάρκα/μοντέλο αν επιτρέπεται? 1
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η απαντηση του ειναι οτι μπορει το test, να μην λειτουργει.... To test δημιουργεί διαρροή για να δοκιμάσεις ότι δουλεύει. Άπαξ κ δε πέφτει με το τεστ δε δουλεύει. Φέρε αλλον χθες 2 1
Evaggelos1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Η απάντησή του θα έπρεπε να είναι "έρχομαι τώρα να το ελεγξω". Βρες σοβαρό ηλεκτρολόγο, άμεσα. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Και γιατί να μη λειτουργεί; Ακόμη και κατά αυτή την έννοια, το ρελέ είναι χαλασμένο εφόσον δεν δουλεύει το τεστ. Δεν μας είπε πως είναι σίγουρος ότι το ρελέ λειτουργεί... 1 ώρα πριν, Thresh είπε Τι μάρκα/μοντέλο αν επιτρέπεται? ΑDD οπως ολος ο πινακας. 1 ώρα πριν, paylidis είπε To test δημιουργεί διαρροή για να δοκιμάσεις ότι δουλεύει. Άπαξ κ δε πέφτει με το τεστ δε δουλεύει. Φέρε αλλον χθες Ευχαριστω και παλι για την πολυ μεγαλη βοηθεια τον καθε εναν ξεχωριστα!!!. Το θεμα ξεκαθαρισε στο μυαλο μου και εφυγα σφαιρα για αλλαγη!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, Evaggelos1 said: ΑDD οπως ολος ο πινακας. Abb? Damn... 6
nickol-us Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, Thresh είπε Abb? Damn... Καλά το είπε....άντε ντε! 3
vasilllis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 3/12/2024 στις 1:46 ΠΜ, mdkamael είπε Για να κανω λιγο hijack το νημα μιας κ δεν βρισκω καποιο καταλληλοτερο... σχωρατε με... εχει κανεις στα υποψιν του RCBO ( κ οχι RCD ) type F ( κ οχι A ), κατα προτιμηση της ABB ( λογω αισθητικου απιτελεσματος) , κ απο που να το παραγγειλουμε? Στη τελικη δε θα με χαλαγε κ Hager/Schneider. Μονοφασικη παροχη... και P.M. δεν θ ταν κακο. Ευπροσδεκτο. Aυτο το ρελε μονο παραγγελια.Αλλα γιατι τετοιου τυπου? 4 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε Τοποθετωντας τα λαμπακια στο δεντρο προκαλεσα βραχυκυκλωμα και επεσε το ρευμα. Δηλαδη ο διακοπτης της συγκεκριμενης μπριζας, ο γενικος και του μετρητη της ΔΕΗ στην εισοδο του σπιτιου. (τριφασικο). Τα επανεφερα ολα αλλα εμεινα με την απορια γιατι δεν επεσε ο ρελες. Τηλεφωνησα στον ηλεκτρολογο που ειχε φτιαξει την εγκατασταση προ 3ετιας και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο γιατι ο ρελες πεφτει μονο με διαρροη. Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος γνωστης να μου πει αν ειναι λογικο πριν φερω αλλον? φερε αλλον
Soulis_Maritsas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, Evaggelos1 said: Τοποθετωντας τα λαμπακια στο δεντρο προκαλεσα βραχυκυκλωμα και επεσε το ρευμα. Δηλαδη ο διακοπτης της συγκεκριμενης μπριζας, ο γενικος και του μετρητη της ΔΕΗ στην εισοδο του σπιτιου. (τριφασικο). Τα επανεφερα ολα αλλα εμεινα με την απορια γιατι δεν επεσε ο ρελες. Τηλεφωνησα στον ηλεκτρολογο που ειχε φτιαξει την εγκατασταση προ 3ετιας και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο γιατι ο ρελες πεφτει μονο με διαρροη. Παταω το κουμπακι TEST του ρελε αλλα δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος γνωστης να μου πει αν ειναι λογικο πριν φερω αλλον? Λογικο δεν ειναι, επρεπε να πεφτει. Δυο σεναρια σκεφτομαι: 1) Εχει χαλασει ο ρελες 2) Σου εχει εγκαταστησει διακοπτη bypass στον ρελε. Καποια σαινια το κανανε κυριως σε μαγαζια αλλα το εχω δει και σε σπιτι. Βγαλε μια φωτο τον πινακα αμα θες μηπως εντοπισουμε τπτ, αλλα οπως και να χει πρεπει να φερεις ηλεκτρολογο... 1
villasg Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Κατεβασε χειροκινητα το ρελε . Ξαναανεβασε τον. Δοκιμασε το κουμπι Test . Αν παιζει ολα καλα , αν οχι αλλαγη αμεσα 1
Krusty Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 17/8/2024 στις 10:29 ΠΜ, EchiDNA είπε Να περιγράψω κι εγώ μια περίεργη συμπεριφορά και στο δικό μου ρελέ. Σχεδόν κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες το ρελέ πέφτει. Όταν το σηκώσεις λειτουργεί ξανά κανονικά χωρίς θέμα. Σήμερα παρατήρησα ότι ακούστηκε κάπου μακριά ένα δυνατό μπαμ και μετά έπεσε το ρελέ. Στο σπίτι τις ώρες που γίνεται αυτό λειτουργεί μόνο το ψυγείο και τα ρολόγια τον συσκευών. Δεν υπάρχει γενικότερα κάποια συσκευή που να τραβάει ποτέ πολύ ρεύμα. Υπάρχει κάποια εξήγηση; Όπως καταλαβαίνετε το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα, αλλά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να φύγουμε για μπανιο και να γυρίσουμε το βραδάκι και να βρούμε το σπίτι χωρίς ρεύμα από το πρωί. Το ρελε είναι αυτο: https://www.kafkas.gr/ilektrologika/iliko-ragas/prostasia/diakoptes-diarrois/diakoptes-diarrois-2x40a/legrand-diakoptis-diarrois-2p-40a-0-03a-ac_144533/?affid=4 Ήδη αναφέρθηκε ότι την στιγμή που πέφτει ο ρέλες, μπορείς να δεις αν το κουτί με τα συμπυκνώματα του ψυγείου έχει υπερχειλίσει και έχει πεσει νερό σε καλώδια του ψυγείου. Κάποιος ανέφερε και ότι μπορεί να ερεθίσει τον ρελέ ένα ινβερτερ ψυγείου. Στο παρακάτω δεν ξέρω τί σημαίνει ότι συσκευές μπορεί να έχουν επιστροφή... Εγώ για επιστροφή τον ουδέτερο ξέρω... 'Συσκευες ινβερτερ στο ξεκίνημα μπορεί να έχουν ; επιστροφή; (Πράγμα που παρατήρησα με το ψυγείο το οποίο όταν πήγαινε να ξεκινήσει το βράδυ όταν δεν δούλευε τίποτε άλλο.)και τα κλιματιστικά' ******** Fucked Up Beyond All Recognition Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Krusty 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα