sphinxgr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Για 1Φ θέλει υποθέτω 2 Raycap Αντικεραυνικά ? 1 για φάση και 1 για ουδέτερο?
thn Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για 1Φ θέλει υποθέτω 2 Raycap Αντικεραυνικά ? 1 για φάση και 1 για ουδέτερο? Σωστά 14 ώρες πριν, Tsino είπε Σε αυτό αναφέρεσαι ? 424 € ?? Θα βρεις και καλύτερη τιμή στο τριφασικό που βλέπεις. Αρκετά καλύτερη. Κάνε μια δοκιμή ακόμα και στο κατάστημα που παραθέτεις. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2024 από thn 1
rkb Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Στις 8/3/2024 στις 9:35 ΜΜ, thn είπε Σωστά Θα βρεις και καλύτερη τιμή στο τριφασικό που βλέπεις. Αρκετά καλύτερη. Κάνε μια δοκιμή ακόμα και στο κατάστημα που παραθέτεις. Θα μπορούσες να πεις που μπορούμε να βρούμε καλύτερη τιμή στο τριφασικο raycap, έστω με pm; Ευχαριστώ
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Πάντως σε σχέση με το ρελε διαρροής όπως ειπώθηκε ο πρώτος ύποπτος είναι το ίδιο το ρελε. Αλλα σύμφωνα με την περιγραφή ο δεύτερος ύποπτος είναι το μοτέρ του ψυγείου κατς την έναρξη λειτουργίας του.
ATmega Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Αντιμετωπίζω μια περίεργη κατάσταση με το ρελε. Όταν γίνεται διακοπή ρεύματος το ρελε πέφτει ή την ώρα της διακοπής ή όταν επανέρχεται το ρεύμα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω πότε ακριβώς γίνεται). Όσο δεν γίνεται κάποια διακοπή ρεύματος το ρελε δεν πέφτει ποτέ. Δηλαδή μόνο μετά από διακοπή ρεύματος βρίσκω το ρελε κατεβασμένο. Έχει συμβεί 2 φόρες. Τι μπορεί να φταίει?
Petros Electron Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, ATmega είπε Αντιμετωπίζω μια περίεργη κατάσταση με το ρελε. Όταν γίνεται διακοπή ρεύματος το ρελε πέφτει ή την ώρα της διακοπής ή όταν επανέρχεται το ρεύμα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω πότε ακριβώς γίνεται). Όσο δεν γίνεται κάποια διακοπή ρεύματος το ρελε δεν πέφτει ποτέ. Δηλαδή μόνο μετά από διακοπή ρεύματος βρίσκω το ρελε κατεβασμένο. Έχει συμβεί 2 φόρες. Τι μπορεί να φταίει? Καποια συσκευή σου μπορεί να έχει κάποια μικρή διαρροή οχι τοσο αρκετή (>30mA) ώστε σε κανονική λειτουργία να μην ριχνει το ρελε. Όταν ερθει πάλι το ρεύμα μπορεί στιγμιαία μπορεί η διαρροή να φτάνει τα 30mA και να στο ριχνει. Μια σκεψη κανω.. Οπως και να εχει φωνάζεις εναν ηλεκτρολόγο να κανει εναν έλεγχο, εχουν κατι πολυ-οργανα και κοιτάνε γειώσεις κτλπ, και λογικα θα βρει την αιτια.. 1
nvel Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 10 λεπτά πριν, ATmega είπε Αντιμετωπίζω μια περίεργη κατάσταση με το ρελε. Όταν γίνεται διακοπή ρεύματος το ρελε πέφτει ή την ώρα της διακοπής ή όταν επανέρχεται το ρεύμα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω πότε ακριβώς γίνεται). Όσο δεν γίνεται κάποια διακοπή ρεύματος το ρελε δεν πέφτει ποτέ. Δηλαδή μόνο μετά από διακοπή ρεύματος βρίσκω το ρελε κατεβασμένο. Έχει συμβεί 2 φόρες. Τι μπορεί να φταίει? έχεις ένα μεγάλο μεταβατικό ρεύμα διαρροής που το δημιουργεί το γρήγορο μέτωπο της τάσης, μάλλον έχεις πολλούς απαγωγούς υπερτάσεων ή αντιπαρασιτικούς πυκνωτές Υ. Πρέπει να αντικαταστήσει ηλεκτρολόγος το δδε με ένα που έχει αντοχή σε μεταβατικά φαινόμενα.
EchiDNA Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Να περιγράψω κι εγώ μια περίεργη συμπεριφορά και στο δικό μου ρελέ. Σχεδόν κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες το ρελέ πέφτει. Όταν το σηκώσεις λειτουργεί ξανά κανονικά χωρίς θέμα. Σήμερα παρατήρησα ότι ακούστηκε κάπου μακριά ένα δυνατό μπαμ και μετά έπεσε το ρελέ. Στο σπίτι τις ώρες που γίνεται αυτό λειτουργεί μόνο το ψυγείο και τα ρολόγια τον συσκευών. Δεν υπάρχει γενικότερα κάποια συσκευή που να τραβάει ποτέ πολύ ρεύμα. Υπάρχει κάποια εξήγηση; Όπως καταλαβαίνετε το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα, αλλά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να φύγουμε για μπανιο και να γυρίσουμε το βραδάκι και να βρούμε το σπίτι χωρίς ρεύμα από το πρωί. Το ρελε είναι αυτο: https://www.kafkas.gr/ilektrologika/iliko-ragas/prostasia/diakoptes-diarrois/diakoptes-diarrois-2x40a/legrand-diakoptis-diarrois-2p-40a-0-03a-ac_144533/?affid=4
sphinxgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, EchiDNA είπε Να περιγράψω κι εγώ μια περίεργη συμπεριφορά και στο δικό μου ρελέ. Σχεδόν κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες το ρελέ πέφτει. Όταν το σηκώσεις λειτουργεί ξανά κανονικά χωρίς θέμα. Σήμερα παρατήρησα ότι ακούστηκε κάπου μακριά ένα δυνατό μπαμ και μετά έπεσε το ρελέ. Στο σπίτι τις ώρες που γίνεται αυτό λειτουργεί μόνο το ψυγείο και τα ρολόγια τον συσκευών. Δεν υπάρχει γενικότερα κάποια συσκευή που να τραβάει ποτέ πολύ ρεύμα. Υπάρχει κάποια εξήγηση; Όπως καταλαβαίνετε το χειμώνα δεν υπάρχει θέμα, αλλά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να φύγουμε για μπανιο και να γυρίσουμε το βραδάκι και να βρούμε το σπίτι χωρίς ρεύμα από το πρωί. Το ρελε είναι αυτο: https://www.kafkas.gr/ilektrologika/iliko-ragas/prostasia/diakoptes-diarrois/diakoptes-diarrois-2x40a/legrand-diakoptis-diarrois-2p-40a-0-03a-ac_144533/?affid=4 Για αρχή πρέπει να αναβαθμιστεις σε τουλάχιστον τύπου Α. Αν ξέρεις πότε θα γίνει, τότε χώρισε το σπίτι σε ζώνες και κλείνε τις ασφάλειες. Οπότε σήμερα πχ να έχεις κλειστό το μισο σπίτι. Να δείς θα πέσει? Αν δεν πέσει τότε σε αυτό το μισό σπίτι είναι το πρόβλημα. Την επομένη κλείσε κάποιες ασφάλειες από το μισο σπίτι κλπ Τέλος μια καλή τακτική θα ήταν το ψυγείο να είναι σε δικό του ρελε. Έτσι ώστε να μην μένει εκτός αν πέσει κάποια στιγμή λόγω αλλου σημείου του σπιτιού. Εμένα ποτέ δεν έχει πέσει ρελε και έπεσε όταν είχα φύγει διακοπές... Και άπειρα χαμένα τρόφιμα το αποτέλεσμα και άπειρο καθάρισμα από σαπια κρέατα 2
Petros Electron Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε το αποτέλεσμα και άπειρο καθάρισμα από σαπια κρέατα Αν σαπίσει κρέας στο ψυγείο και μείνει μέρες μεσα, αστα να πανε!. Το πέταξες το ψυγείο, δεν ξεβρομίζει πότε!. 1
EchiDNA Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 56 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Για αρχή πρέπει να αναβαθμιστεις σε τουλάχιστον τύπου Α. Αν ξέρεις πότε θα γίνει, τότε χώρισε το σπίτι σε ζώνες και κλείνε τις ασφάλειες. Οπότε σήμερα πχ να έχεις κλειστό το μισο σπίτι. Να δείς θα πέσει? Αν δεν πέσει τότε σε αυτό το μισό σπίτι είναι το πρόβλημα. Την επομένη κλείσε κάποιες ασφάλειες από το μισο σπίτι κλπ Τέλος μια καλή τακτική θα ήταν το ψυγείο να είναι σε δικό του ρελε. Έτσι ώστε να μην μένει εκτός αν πέσει κάποια στιγμή λόγω αλλου σημείου του σπιτιού. Εμένα ποτέ δεν έχει πέσει ρελε και έπεσε όταν είχα φύγει διακοπές... Και άπειρα χαμένα τρόφιμα το αποτέλεσμα και άπειρο καθάρισμα από σαπια κρέατα Τι να κλείσω πρώτο; Ολα έχουν τη δική τους ασφάλεια. Και φυσικά ξέρω τι είναι η κάθε μία.
sphinxgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, EchiDNA είπε Τι να κλείσω πρώτο; Ολα έχουν τη δική τους ασφάλεια. Και φυσικά ξέρω τι είναι η κάθε μία. Το ρελε πέφτει εξαιτίας του εξοπλισμού που υπάρχει πάνω σε μια ασφάλεια. Πρέπει να κλείνεις διαδοχικά ασφάλειες να δεις πότε δεν πέφτει. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα διαφορετικό από αυτή την διαδικασία 1
mdkamael Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να κανω λιγο hijack το νημα μιας κ δεν βρισκω καποιο καταλληλοτερο... σχωρατε με... εχει κανεις στα υποψιν του RCBO ( κ οχι RCD ) type F ( κ οχι A ), κατα προτιμηση της ABB ( λογω αισθητικου απιτελεσματος) , κ απο που να το παραγγειλουμε? Στη τελικη δε θα με χαλαγε κ Hager/Schneider. Μονοφασικη παροχη... και P.M. δεν θ ταν κακο. Ευπροσδεκτο. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael
alefther Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mdkamael είπε Για να κανω λιγο hijack το νημα μιας κ δεν βρισκω καποιο καταλληλοτερο... σχωρατε με... εχει κανεις στα υποψιν του RCBO ( κ οχι RCD ) type F ( κ οχι A ), κατα προτιμηση της ABB ( λογω αισθητικου απιτελεσματος) , κ απο που να το παραγγειλουμε? Στη τελικη δε θα με χαλαγε κ Hager/Schneider. Μονοφασικη παροχη... και P.M. δεν θ ταν κακο. Ευπροσδεκτο. https://www.legrand.gr/el/proionta/rele-diarrois-dx3-me-asfaleia-1pnr-c40-6000a-hpi-30ma-411098?category_id=71611 λογικα καυκας/μειδανης κλπ μπορουν να στο φερουν 1
mdkamael Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, alefther είπε https://www.legrand.gr/el/proionta/rele-diarrois-dx3-me-asfaleia-1pnr-c40-6000a-hpi-30ma-411098?category_id=71611 λογικα καυκας/μειδανης κλπ μπορουν να στο φερουν Θεος... Επιτελους κ ειχα χαθει στην αναζητηση.Θενκιου!!!!! Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα