nvel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 16 ώρες πριν, gakost είπε Καλά όπως νομίζεις. Ριξε μια μάτια στο παρακάτω για ένα από τα πολλά https://www.seaward.com/gb/products/pat-testing/pat-testers/403a910-primetest-250-plus/ οι ελεγκτές φορητών συσκευών δεν είναι η λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί δεν είναι πρόβλημα συσκευής, υπάρχουν άλλα όργανα που μετρούν την διαρροή σε εγκαταστάσεις αν είναι πράγματι μόνο πρόβλημα διαρροής που αμφιβάλω. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, sphinxgr είπε Όπως τα είπες. Τα Β είναι για βιομηχανία. Δες εδώ https://www.hager.gr/b/94129.htm Επίσης δες και εδώ. Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω καταλήξει ότι μέχρι τύπου Α είναι οκ για σπίτι. Μετά απλά είναι πεταμένα λεφτά. Οι F κοστίζουν διπλή τιμή. Καλύτερα με τα έξτρα χρήματα να βάλεις ένα αντικεραυνικο της raycap https://library.e.abb.com/public/71a595d54e5f4026add2a3fa22e25850/CTLG RCCBs-TypeB-F_GR.pdf Αντικεραυνικο Τ1& Τ2 της hager και επιτηρητη τάσης έχω βάλει. Θα δω μήπως αλλάξω και το ρελε με A κάποια στιγμή ίσως και μεγαλύτερο ανάλογα τι θα ακούσω σχετικά... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από m3ltd0wn
sphinxgr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 20 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Αντικεραυνικο Τ1& Τ2 της hager και επιτηρητη τάσης έχω βάλει. Θα δω μήπως αλλάξω και το ρελε με A κάποια στιγμή ίσως και μεγαλύτερο ανάλογα τι θα ακούσω σχετικά... Στα υπόψη πως απο το 2024 , έχω ακούσει πως αλλάζει η νομοθεσία και το τύπου Α δεν καλύπτει και θέλει υψηλότερη κατηγορία. Μπορεί να ισχύει, μπορεί κ όχι. Απλά το γραφω αν ξέρει κάτι περισσότερο κάποιος. 1
Spira Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω ένα αντικεραυνικο στον πίνακα σε καινούργιο σπίτι με τριφασική παροχή. Σκέφτομαι για ένα της raycap αλλά εκτός από θέμα κόστους) επειδή καταλαμβάνει 8 θέσεις και ίσως είμαι οριακά θα ήθελα να μάθω κάποια εναλλακτική περίπτωση. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κοιτάξω ακριβώς και προτιμώ να κάνω την επιλογή εγώ και όχι ο ηλεκτρολόγος. Ο πίνακας είναι της Hager Volta 4 σειρών και ασφάλειες της Schneider Electric.
ringboy Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 11/1/2024 στις 4:14 ΠΜ, DimJohn είπε εχει τυχη σε κανεναν αλλο ρε παιδια; Καμια φορα εχουμε διακοπη ρευματος και οταν ξανα ερχεται το ρευμα πεφτει το ρελε. Και αλλες φορες πεφτει μονο του χωρις να κανουμε κατι, και αλλες πχ οταν ανοιξουμε το κλιματιστικο. Εχει τυχει σε εμενα. Ευθυνοτανε ο ρελες. Αλλαχτηκε και εστρωσε. Απο οτι βλεπω ο καινουργιος που εβαλες δεν ειναι καλη μαρκα. Με εναν επωνυμο ρελε μπορει να σωθεις. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2024 από ringboy
thn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Spira είπε Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω ένα αντικεραυνικο στον πίνακα σε καινούργιο σπίτι με τριφασική παροχή. Σκέφτομαι για ένα της raycap αλλά εκτός από θέμα κόστους) επειδή καταλαμβάνει 8 θέσεις και ίσως είμαι οριακά θα ήθελα να μάθω κάποια εναλλακτική περίπτωση. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κοιτάξω ακριβώς και προτιμώ να κάνω την επιλογή εγώ και όχι ο ηλεκτρολόγος. Ο πίνακας είναι της Hager Volta 4 σειρών και ασφάλειες της Schneider Electric. Το raycap υπολόγισε ότι δεν έχει ανταλλακτικά σαν τα άλλα, είναι στην πραγματικότητα ένα βαριστορ. Τα ανταλλακτικά κοστίζουν στα άλλα. Το raycap δεν σου κόβει το ρεύμα αν την ακούσει. Το raycap είναι και για ηλεκτρονικές συσκευές. Ο ανταγωνισμός του δουλεύει με ανταλλακτικά καψουλια, θα πρέπει να πας στην ίδια κατηγορία για να προστατεύσει και ηλεκτρονικά, αν την φάνε κόβουν το ρεύμα και πρέπει να αλλάξεις καψουλια, καταλαμβάνουν όμως λιγότερο χώρο στον πίνακα και το αρχικό κόστος κτήσης δείχνει μικρότερο. Υπόψιν στο ραυκαπ κατά την αγορά του από γνωστό κατάστημα δίνεται μαζί και δώρο το αντικεραυνικο του τηλεφώνου που έχει κόστος κάνα 80αρι. Και βέβαια 10 χρόνια εγγύηση ότι και να την φάει συνεχίζει και δουλεύει σωστά. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από thn 1
villasg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Spira είπε Ο πίνακας είναι της Hager Volta 4 σειρών και ασφάλειες της Schneider Electric. Βαλε ΑΒΒ θελει 4 θεσεις . Πλεον εγω μονο ΑΒΒ εμπιστευομαι , εχω φαει φολες απο πολλες αλλες μαρκες Επισης ευλαβικη τηρηση των 50 ποντων στο καλωδιο γειωσης για να δουλεψει σωστα Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από villasg 1
nvel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 34 λεπτά πριν, villasg είπε Βαλε ΑΒΒ θελει 4 θεσεις . Θέλει και θέσεις για την διάταξη προστασίας του απαγωγού που συνήθως παραλείπεται λόγω άγνοιας στο αντικείμενο
villasg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 7 λεπτά πριν, nvel είπε Θέλει και θέσεις για την διάταξη προστασίας του απαγωγού που συνήθως παραλείπεται λόγω άγνοιας στο αντικείμενο σωστα ειναι κρυφος σε μενα και τον ξεχναω
Spira Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, villasg είπε Βαλε ΑΒΒ θελει 4 θεσεις . Πλεον εγω μονο ΑΒΒ εμπιστευομαι , εχω φαει φολες απο πολλες αλλες μαρκες Επισης ευλαβικη τηρηση των 50 ποντων στο καλωδιο γειωσης για να δουλεψει σωστα Αυτό είναι για τριφασικό? Άρα σύνολο 5 θέσεις? Μπορείτε να μου πείτε πιο μοντέλο είναι αυτό? Βλέπω μεγάλη διακύμανση στις τιμές: https://www.meidanis.gr/el/ovr-t2-3n-40-275s-p-qs-apagog-upert-54-80871.html https://www.meidanis.gr/el/ovr-t1-t2-3n-12-5-275s-p-qs-apagogos-upertasis-54-80856.html Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από Spira
villasg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 11 λεπτά πριν, Spira είπε Αυτό είναι για τριφασικό? Άρα σύνολο 5 θέσεις? Αυτο ειναι μονοφασικο 3 θεσεις με τον διανομεα της γειωσης 13 λεπτά πριν, Spira είπε Μπορείτε να μου πείτε πιο μοντέλο είναι αυτό? Abb Αντικεραυνικό Πίνακα Τύπου T2 / T3 Διπολικό Μέγιστου Ρεύματος Εκφόρτισης 20kA με Αποσπώμενα Φυσίγγια 14 λεπτά πριν, Spira είπε Βλέπω μεγάλη διακύμανση στις τιμές: Ειναι αναλογα τον τυπο αντικεραυνικου Τ2 / Τ3 / Τ1 καθως και τα Αμπερ
nvel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 12 ώρες πριν, villasg είπε σωστα ειναι κρυφος σε μενα και τον ξεχναω αναφέρθηκα σε διατάξεις προστασίας του απαγωγού όχι στο μπλοκ που φαίνεται στην φωτογραφία
Spira Δημοσ. 7 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2024 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν καταλαβαίνω σωστά θα πρέπει να πάρω κάποιου τύπου T2 καθώς τα Τ1 μάλλον έχουν νόηνμα με ύπαρξη και αλεξικευρανου. Οι διατάξεις προστασίας του απαγωγού είναι κάτι που θα μπορούσα να ελένξω αν ο ηλεκτρολογος θα βάλει. Γενικά τι οδηγίες θα πρέπει να του δώσω (επειδή δεν τους πολυ εμπιστεύομαι) 1
thn Δημοσ. 7 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2024 T2 και t3 αν θες και κάποια προστασία σε ηλεκτρονικά. Raycap είναι τέτοιο. Ξαναλέω είναι το μόνο που δεν καίει καψουλια και συνεχίζει και δουλεύει. Δεν τρέχεις να αγοράσεις, δεν ασχολείσαι δεν δεν δεν. Υπάρχει λόγος που έχουν πιάσει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Και είναι το μόνο που στην αγορά σου θα πάρεις μαζί και προστασία για την τηλεφωνική γραμμή.
Tsino Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 9 hours ago, thn said: T2 και t3 αν θες και κάποια προστασία σε ηλεκτρονικά. Raycap είναι τέτοιο. Ξαναλέω είναι το μόνο που δεν καίει καψουλια και συνεχίζει και δουλεύει. Δεν τρέχεις να αγοράσεις, δεν ασχολείσαι δεν δεν δεν. Υπάρχει λόγος που έχουν πιάσει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Και είναι το μόνο που στην αγορά σου θα πάρεις μαζί και προστασία για την τηλεφωνική γραμμή. Σε αυτό αναφέρεσαι ? 424 € ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα