vsterg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Διαρροές σε άσχετο χρόνο, είναι δύσκολες βλάβες. Μπορεί να οφείλονται σε συμπυκνώσεις υδρατμών πχ μετά το μαγείρεμα σε φούρνο κουζίνας, για παραδειγμα Μου έτυχε περίπτωση, σε αντικατάσταση γκριλ πάγκου να πρέπει να συνδέσω το νέο γκριλ μόνο με φάση ουδέτερο μέχρι να κάψει η αντίσταση και να φύγει η εσωτερική της υγρασία. Διαφορετικά έριχνε το ρελε. Το έγραφε και στις οδηγίες εγκατάστασης.... Μετά δούλεψε κανονικά. Για μένα κοίταξε πρώτα ΟΛΑ τα εξαρτήματα του ενυδρείου. Αντλίες αέρα, φίλτρα, φωτιστικά τα πάντα. Επειδή δεν μπορείς να το αφήσεις εκτός πρίζας, αν σου είναι δυνατόν, δώσε του παροχή από άλλο διαμέρισμα για λίγες ωρες να δεις πως πάει. Το οτι το κλιματιστικό είναι νέο δεν λέει από μόνο του τίποτα. κι εκεί έχουμε υγρασίες από τον αέρα που ψύχεται θερμαίνεται. Επίσης και τον απορροφητήρα. όπως και εξωτερικά φώτα σε μπαλκόνι. Ακόμα και τις συμπυκνώσεις που γίνονται στο πίσω μέρος, στο σκαφακι πάνω από το μοτέρ του ψυγείου που μπορεί να έχει ρωγμή και να μουσκεύει κάποια καλώδια. ΟΛΑ αυτά τα ελέγχεις οπτικά τουλάχιστον, με τις συσκευές εκτός πρίζας. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2024 από vsterg
nick_souvlaki Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Εγώ είχα παρόμοιο θέμα, που δυστυχώς συνέβαινε σε τυχαίες περιόδους (αυτό είναι το πιο δύσκολο να εντοπιστεί). Ο ηλεκτρολόγος έκανε πολλές δοκιμές σε συσκευές κ.α. αλλά τίποτα. Τελικά το βρήκαμε όταν κόλλησε η ηλεκτροβάνα των σωμάτων του καλοριφέρ στον όροφο... έχανε ο σωλήνας μέσα στον μηχανισμό που γυρίζει την βάνα λίγες σταγόνες όταν γύριζε... και κάποιες φορές μόνο (δεν ξέρω ακριβώς γιατί όχι πάντα) έκανε κάποιο βραχυκύκλωμα. Μετά την αλλαγή όλου του μηχανισμού δεν ξανασυνέβη ποτέ.
sphinxgr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Τα ρελέ έχουν διαφορετικές κατηγορίες. Τύπου Α, τύπου AC κλπ. Πλέον πρέπει τα ρελέ να είναι τουλάχιστον τύπου Α. Οπότε τι κάνεις για αρχή? Βάζεις ένα επώνυμο τουλάχιστον τύπου Α 3
csontheline Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 7 hours ago, Ducatista said: Εγώ στο σπίτι έχω βάλει 3 πίνακες με 3 ρελέ ναι ξέρω είμαι άρρωστος αλλά καλύτερα να έχω κολλήματα παρά να τρέχω Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα απαιτείται από την νομοθεσία, αλλά στα εξωτερικά απαιτείται (είμαι κατά 99% σίγουρος) RCBO, δηλαδή μικροαυτόματος με ενσωματωμένο διαρροής σε κάθε γραμμή. Πχ στο διαμέρισμα που μένω, έχει 25 από δαύτα. @DimJohn αν είναι δικό σου το σπίτι, δες μήπως βάλεις τέτοια σε κάποιες γραμμές. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (~15€ τα 1 θέσης).
paylidis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, csontheline είπε Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα απαιτείται από την νομοθεσία, αλλά στα εξωτερικά απαιτείται (είμαι κατά 99% σίγουρος) RCBO, δηλαδή μικροαυτόματος με ενσωματωμένο διαρροής σε κάθε γραμμή. Πχ στο διαμέρισμα που μένω, έχει 25 από δαύτα. @DimJohn αν είναι δικό σου το σπίτι, δες μήπως βάλεις τέτοια σε κάποιες γραμμές. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (~15€ τα 1 θέσης). δεν απαιτεται στην ελλαδα (ουτε καν απο το νεο προτυπο) αλλα εαν καποιος ειναι μερακλης (ισως 1 στα 3000 σπιτια) το κάνει και ξερει οτι δε θα εχει ουδεποτε θεμα... απλα εχουν 5πλασιο κοστος κ τα τσιγκουνευονται... αντε να πεις στον ελληνα ξερολα οτι θες 1000+ ευρω ραγουλικο, εδω 300 λες και βγαζει ατμούς... και αυτες οι μαστορατζες που βαζουν αυτα τα γ διαλογης κινεζικα για καποιο λογο τα βαζουν... δεν ειναι μετοχοι στην κινεζοεταιρεία... εγω αν εφτιαχνα πχ αυριο πρωι νεο σπιτι, θα ειχαν ολες οι γραμμες rcbo ξεχωριστο Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2024 από paylidis
andreaspA Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, csontheline είπε αλλά στα εξωτερικά που στο εξωτερικο? Στην αυστρια παντως , σε πινακα σπιτιου 10ετιας, εβαλα τα γελια. 1
vasilllis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, csontheline είπε Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα απαιτείται από την νομοθεσία, αλλά στα εξωτερικά απαιτείται (είμαι κατά 99% σίγουρος) RCBO, δηλαδή μικροαυτόματος με ενσωματωμένο διαρροής σε κάθε γραμμή. Πχ στο διαμέρισμα που μένω, έχει 25 από δαύτα. @DimJohn αν είναι δικό σου το σπίτι, δες μήπως βάλεις τέτοια σε κάποιες γραμμές. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (~15€ τα 1 θέσης). Σε ποια εξωτερικά? Έτσι από περιέργεια τι σας κόστισε η αλλαγή του ρελε? Ότι μάρκα και ποιότητα να είναι,να υποθέσω δεν έκανε τον κόπο να μετρήσει το ρελε με το μηχάνημα.
csontheline Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 34 minutes ago, vasilllis said: Σε ποια εξωτερικά? Έτσι από περιέργεια τι σας κόστισε η αλλαγή του ρελε? Ότι μάρκα και ποιότητα να είναι,να υποθέσω δεν έκανε τον κόπο να μετρήσει το ρελε με το μηχάνημα. Κύπρος. Περιμένω επιβεβαίωση ότι απαιτείται από την νομοθεσία. Περίπου 650€ πίνακας 3 γραμμών, 25 rcbo 1 θέσης συν κάτι άλλα για τον πίνακα (δεν τα θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να δω την απόδειξη). Ο ηλεκτρολόγος πληρώνεται με την ημέρα, δεν πήρα συνολική προσφορά. Αλλά μιλάμε για το σπίτι μας, όπου θα ζούμε εμείς και τα παιδιά και δεν ψήνομαι να κλαίω για 100-200€. Υπόψιν ότι αυτά μπαίνουν για 20-30 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για υποδομή που απλά θέλεις να είναι εκεί και να λειτουργεί. + -
gakost Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 On 11/01/2024 at 10:14, DimJohn said: Καλησπέρα σας, πρόσφατα αλλάξαμε το ρελε διαφυγής (μονοφασικού) σπιτιου μας, γιατι το προηγούμενο ειχε κολλησει και δεν έπεφτε στην διαρροή... και το μαθαμε οταν η γυναικα μου πηγε να ταΐσει τα ψαρια στο ενυδρειου και λογο ενος προβληματικου θερμαντηρα την χτυπησε ρευμα. Πηραμε εννοειται αλλο θερμαντηρα ενυδρειου, και ηρθε ο ηλεκτρολογος και εβαλε ενα νεο ρελε διαφυγης μαρκα (enext). Λοιπον το παραλογο ειναι οτι πεφτει στα ξαφνικα μονο του, δεν εχει συγκεκριμενη ωρα η μερα, απλα τυχαια, μπορει για μια εβδομαδα να μην πεσει η να πεφτει καθε μερα οποιαδηποτε στιγμη.. αλλαξαμε ολες τις μπριζες του σπιτιου.. και συνεχιζει.. επισης παμε να αναψουμε το 9ρι κλιματιστικο μας και πέφτει. το ειπαμε στον ηλεκτρολογο, και λεει οτι φταινε τα κλιματιστικα. Ενω ειναι ολοκαινουργια, λεει οτι ισως κατι απο μεσα τους δημιουργει διαρροη, και οταν τον ρωτησα τοτε γιατι πεφτει οταν ειναι κλειστα λεει οτι ειναι οτι ερχεται παραπανω ρευμα απο την ΔΕΗ και ετσι πέφτει. εχει τυχη σε κανεναν αλλο ρε παιδια; Καμια φορα εχουμε διακοπη ρευματος και οταν ξανα ερχεται το ρευμα πεφτει το ρελε. Και αλλες φορες πεφτει μονο του χωρις να κανουμε κατι, και αλλες πχ οταν ανοιξουμε το κλιματιστικο. ξανα φεραμε τον ηλεκτρολογο και μας ειπε οτι αν ηταν υπερφόρτωση θα επεφτε η ασφαλεια και οχι το Ρελε. οι ασφάλειες μας ειναι 16ρες και 10ρες και γραφουν πανω C τι να πω... αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια ας γραψει ρε παιδια... μας εχει τρελανει αυτο το πραγμα 3μηνες τωρα που αλλαξαμε ρελε. Βρες έναν ηλεκτρολόγο που έχει τα κατάλληλα μηχανήματα. Υπάρχει μηχάνημα που συνδέεις συσκευές και σου λέει αν έχει διαφυγή σε 2 ,3 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να συνδέσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συνδέεται στην πρίζα ακόμη και ένα πολυμπριζο μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Όσο για το φτηνό ρελέ, το ότι είναι φθηνό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει. Υπάρχει τεστ που κάνει το μηχάνημα και μετράει τον χρόνο που κόβεται το ρεύμα. Δεν ξέρω αν αναφέρεται στον ηλεκτρικό κανονισμό στην Ελλάδα αλλά 300ms είναι ένα καλό νούμερο ως μέγιστο. Αν σου λένε μπορεί το ένα μπορεί το αλλο μην ασχολείσαι με αυτούς. Το τεστ τι λεει
nvel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, csontheline είπε Κύπρος. Περιμένω επιβεβαίωση ότι απαιτείται από την νομοθεσία. Περίπου 650€ πίνακας 3 γραμμών, 25 rcbo 1 θέσης συν κάτι άλλα για τον πίνακα (δεν τα θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να δω την απόδειξη). Ο ηλεκτρολόγος πληρώνεται με την ημέρα, δεν πήρα συνολική προσφορά. Αλλά μιλάμε για το σπίτι μας, όπου θα ζούμε εμείς και τα παιδιά και δεν ψήνομαι να κλαίω για 100-200€. Υπόψιν ότι αυτά μπαίνουν για 20-30 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για υποδομή που απλά θέλεις να είναι εκεί και να λειτουργεί. + - δεν είναι υποχρεωτική η χρήση RCBO στα τελικά κυκλώματα αλλά η υποχρέωση για μη ανεπιθύμητες αποζεύξεις που υπάρχει στο κανονισμό οδηγεί τον περιορισμό των κυκλωμάτων ανά rcd μέχρι το 1:1 με χρήση RCBO 1 1
m3ltd0wn Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 21 ώρες πριν, sphinxgr είπε Τα ρελέ έχουν διαφορετικές κατηγορίες. Τύπου Α, τύπου AC κλπ. Πλέον πρέπει τα ρελέ να είναι τουλάχιστον τύπου Α. Οπότε τι κάνεις για αρχή? Βάζεις ένα επώνυμο τουλάχιστον τύπου Α Πρόσφατα άλλαξα Ηλεκτρολογικα (πριν 1+ χρόνο) αλλά είδα ότι μου έβαλε AC. Ψήνομαι να το αλλάξω με μεγαλύτερης κατηγορίας. Για οικιακή χρήση μέχρι που ανεβαινουμε; μονοφασικη παροχή. Μπορώ να πάω μέχρι B+ ή υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θα παίζει (πχ. Αφορά κινητήρες, ή κάτι τέτοιο;) 1
logical insane Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η εμπειρία μου, παλιό σπίτι, έπεφτε το ρελέ τυχαία, από τότε που το εγκαταστήσαμε (γιατί παλιά δεν είχε). Έπεφτε ακόμα και όταν δεν δούλευε σχεδόν τίποτα, ήρθε ηλεκτρολόγος μου άλλαξε ρελέ, τίποτα μετά από 2-3 βδομάδες ξανά μέχρι που έπεφτε συνέχεια, ξέρω ότι το δίκτυο είναι παλιό άρα πιθανές μικροδιαρροες μπορεί να υπήρχαν.Οταν ανεβοκατεβαζα πάνω από 10φορες τι μέρα το ρελέ γινόταν πιο ευαίσθητο. Πράγματα που επηρέαζαν σύμφωνα με όλα όσα μάζεψα από φόρουμ,YouTube και διασταύρωση με ηλεκτρολόγο είναι 1.Συσκευες ινβερτερ στο ξεκίνημα μπορεί να έχουν ; επιστροφή; (Πράγμα που παρατήρησα με το ψυγείο το οποίο όταν πήγαινε να ξεκινήσει το βράδυ όταν δεν δούλευε τίποτε άλλο.)και τα κλιματιστικά 2.Υγρασια στον απορροφητήρα ή διαρροή στην κουζίνα (το έλεγξε ο ηλεκτρολόγος για την κουζίνα όλα καλά) 3.λαμπες led (είχα πάρει από το lidl ) κάτι μου εξηγούσε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί να το αισθανετε σαν διαρροή ακόμη και κλειστές.Τις άλλαξα δεν άλλαξε το πρόβλημα. 4.Θεμα γείωσης που παλιά την συνέδεαν κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας και αν έχει γίνει ανακαίνιση είναι απλά στον αέρα η στην χειρότερη την έχουν κόψει και δεν έχεις γείωση. Και τώρα η κάθαρσις, Τα ρελέ ήταν όλα μάρκας gacia (σύνολο 3) που αλλάχτηκαν τα οποία γινόντουσαν όλο και πιο ευαίσθητα όσο περισσότερο έπεφταν και στο τέλος είπα στον ηλεκτρολόγο να βάλουμε άλλη εταιρεία μου είπε δεν παίζει ρόλο.Πηρα τον πιο απλό ΑΒΒ Το έβαλε απλά κράτησε 2 μήνες χωρίς να πέφτει ενώ τα gacia 1-2 εβδομάδες. Πήγα πήρα Schneider το έβαλε άλλος και δεν έχει πέσει ξανά. Έβαλα τις ίδιες λάμπες, όλα καλά 3 αιρκοντίσιον,1 ψυγείο ινβερτερ,smart πρίζες,router, σκούπα ρομπότ όλα καλά. Ετσουξε η τιμή του ρελέ σε σχέση με τις άλλες μάρκες αλλά νομίζω ότι πληρώνεις παίρνεις. Ξέρω ότι αν είχα τα χρήματα και κάποιος την όρεξη θα έπρεπε να έρθει να κοιτάξει με ειδικά εργαλεία μετρητές την κάθε παροχή και πρίζα. Υ.Γ μαζί με τον πίνακα είχαμε αλλάξει και πρίζες εξ αρχής. Το ταξίδι αυτό κράτησε 2 χρόνια με συγκινήσεις, Ιησούδες και της μητέρες τους μετά τα μεσάνυχτα και το ιδιαίτερο preparedness να έχω φακό στο κομοδίνο. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2024 από logical insane 1
vasilllis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 15 ώρες πριν, csontheline είπε Κύπρος. Περιμένω επιβεβαίωση ότι απαιτείται από την νομοθεσία. Περίπου 650€ πίνακας 3 γραμμών, 25 rcbo 1 θέσης συν κάτι άλλα για τον πίνακα (δεν τα θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να δω την απόδειξη). Ο ηλεκτρολόγος πληρώνεται με την ημέρα, δεν πήρα συνολική προσφορά. Αλλά μιλάμε για το σπίτι μας, όπου θα ζούμε εμείς και τα παιδιά και δεν ψήνομαι να κλαίω για 100-200€. Υπόψιν ότι αυτά μπαίνουν για 20-30 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για υποδομή που απλά θέλεις να είναι εκεί και να λειτουργεί. + - Δεν απαιτείται όχι.Σιγουρα όμως είναι καλύτερο από ρελε με 5-10 γραμμές. Από λάθος ,ήθελα να ρωτήσω τον φίλο με το πρόβλημα ποσό πλήρωσε την άλλαγη,οχι εσάς. 7 ώρες πριν, gakost είπε Βρες έναν ηλεκτρολόγο που έχει τα κατάλληλα μηχανήματα. Υπάρχει μηχάνημα που συνδέεις συσκευές και σου λέει αν έχει διαφυγή σε 2 ,3 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να συνδέσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συνδέεται στην πρίζα ακόμη και ένα πολυμπριζο μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Όσο για το φτηνό ρελέ, το ότι είναι φθηνό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει. Υπάρχει τεστ που κάνει το μηχάνημα και μετράει τον χρόνο που κόβεται το ρεύμα. Δεν ξέρω αν αναφέρεται στον ηλεκτρικό κανονισμό στην Ελλάδα αλλά 300ms είναι ένα καλό νούμερο ως μέγιστο. Αν σου λένε μπορεί το ένα μπορεί το αλλο μην ασχολείσαι με αυτούς. Το τεστ τι λεει Δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα που ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ. 3 ώρες πριν, logical insane είπε Η εμπειρία μου, παλιό σπίτι, έπεφτε το ρελέ τυχαία, από τότε που το εγκαταστήσαμε (γιατί παλιά δεν είχε). Έπεφτε ακόμα και όταν δεν δούλευε σχεδόν τίποτα, ήρθε ηλεκτρολόγος μου άλλαξε ρελέ, τίποτα μετά από 2-3 βδομάδες ξανά μέχρι που έπεφτε συνέχεια, ξέρω ότι το δίκτυο είναι παλιό άρα πιθανές μικροδιαρροες μπορεί να υπήρχαν.Οταν ανεβοκατεβαζα πάνω από 10φορες τι μέρα το ρελέ γινόταν πιο ευαίσθητο. Πράγματα που επηρέαζαν σύμφωνα με όλα όσα μάζεψα από φόρουμ,YouTube και διασταύρωση με ηλεκτρολόγο είναι 1.Συσκευες ινβερτερ στο ξεκίνημα μπορεί να έχουν ; επιστροφή; (Πράγμα που παρατήρησα με το ψυγείο το οποίο όταν πήγαινε να ξεκινήσει το βράδυ όταν δεν δούλευε τίποτε άλλο.)και τα κλιματιστικά 2.Υγρασια στον απορροφητήρα ή διαρροή στην κουζίνα (το έλεγξε ο ηλεκτρολόγος για την κουζίνα όλα καλά) 3.λαμπες led (είχα πάρει από το lidl ) κάτι μου εξηγούσε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί να το αισθανετε σαν διαρροή ακόμη και κλειστές.Τις άλλαξα δεν άλλαξε το πρόβλημα. 4.Θεμα γείωσης που παλιά την συνέδεαν κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας και αν έχει γίνει ανακαίνιση είναι απλά στον αέρα η στην χειρότερη την έχουν κόψει και δεν έχεις γείωση. Και τώρα η κάθαρσις, Τα ρελέ ήταν όλα μάρκας gacia (σύνολο 3) που αλλάχτηκαν τα οποία γινόντουσαν όλο και πιο ευαίσθητα όσο περισσότερο έπεφταν και στο τέλος είπα στον ηλεκτρολόγο να βάλουμε άλλη εταιρεία μου είπε δεν παίζει ρόλο.Πηρα τον πιο απλό ΑΒΒ Το έβαλε απλά κράτησε 2 μήνες χωρίς να πέφτει ενώ τα gacia 1-2 εβδομάδες. Πήγα πήρα Schneider το έβαλε άλλος και δεν έχει πέσει ξανά. Έβαλα τις ίδιες λάμπες, όλα καλά 3 αιρκοντίσιον,1 ψυγείο ινβερτερ,smart πρίζες,router, σκούπα ρομπότ όλα καλά. Ετσουξε η τιμή του ρελέ σε σχέση με τις άλλες μάρκες αλλά νομίζω ότι πληρώνεις παίρνεις. Ξέρω ότι αν είχα τα χρήματα και κάποιος την όρεξη θα έπρεπε να έρθει να κοιτάξει με ειδικά εργαλεία μετρητές την κάθε παροχή και πρίζα. Υ.Γ μαζί με τον πίνακα είχαμε αλλάξει και πρίζες εξ αρχής. Το ταξίδι αυτό κράτησε 2 χρόνια με συγκινήσεις, Ιησούδες και της μητέρες τους μετά τα μεσάνυχτα και το ιδιαίτερο preparedness να έχω φακό στο κομοδίνο. έτσι!
gakost Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 14 minutes ago, vasilllis said: Δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα που ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ. έτσι! Καλά όπως νομίζεις. Ριξε μια μάτια στο παρακάτω για ένα από τα πολλά https://www.seaward.com/gb/products/pat-testing/pat-testers/403a910-primetest-250-plus/
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Πρόσφατα άλλαξα Ηλεκτρολογικα (πριν 1+ χρόνο) αλλά είδα ότι μου έβαλε AC. Ψήνομαι να το αλλάξω με μεγαλύτερης κατηγορίας. Για οικιακή χρήση μέχρι που ανεβαινουμε; μονοφασικη παροχή. Μπορώ να πάω μέχρι B+ ή υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θα παίζει (πχ. Αφορά κινητήρες, ή κάτι τέτοιο;) Όπως τα είπες. Τα Β είναι για βιομηχανία. Δες εδώ https://www.hager.gr/b/94129.htm Επίσης δες και εδώ. Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω καταλήξει ότι μέχρι τύπου Α είναι οκ για σπίτι. Μετά απλά είναι πεταμένα λεφτά. Οι F κοστίζουν διπλή τιμή. Καλύτερα με τα έξτρα χρήματα να βάλεις ένα αντικεραυνικο της raycap https://library.e.abb.com/public/71a595d54e5f4026add2a3fa22e25850/CTLG RCCBs-TypeB-F_GR.pdf Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2024 από sphinxgr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα