Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πρόσφατα αλλάξαμε το ρελε διαφυγής (μονοφασικού) σπιτιου μας, γιατι το προηγούμενο ειχε κολλησει και δεν έπεφτε στην διαρροή... και το μαθαμε οταν η γυναικα μου πηγε να ταΐσει τα ψαρια στο ενυδρειου και λογο ενος προβληματικου θερμαντηρα την χτυπησε ρευμα. Πηραμε εννοειται αλλο θερμαντηρα ενυδρειου, και ηρθε ο ηλεκτρολογος και εβαλε ενα νεο ρελε διαφυγης μαρκα (enext).

Λοιπον το παραλογο ειναι οτι πεφτει στα ξαφνικα μονο του, δεν εχει συγκεκριμενη ωρα η μερα, απλα τυχαια, μπορει για μια εβδομαδα να μην πεσει η να πεφτει καθε μερα οποιαδηποτε στιγμη.. αλλαξαμε ολες τις μπριζες του σπιτιου.. και συνεχιζει.. επισης παμε να αναψουμε το 9ρι κλιματιστικο μας και πέφτει.

το ειπαμε στον ηλεκτρολογο, και λεει οτι φταινε τα κλιματιστικα. Ενω ειναι ολοκαινουργια, λεει οτι ισως κατι απο μεσα τους δημιουργει διαρροη, και οταν τον ρωτησα τοτε γιατι πεφτει οταν ειναι κλειστα λεει οτι ειναι οτι ερχεται παραπανω ρευμα απο την ΔΕΗ και ετσι πέφτει.

εχει τυχη σε κανεναν αλλο ρε παιδια; 
Καμια φορα εχουμε διακοπη ρευματος και οταν ξανα ερχεται το ρευμα πεφτει το ρελε. Και αλλες φορες πεφτει μονο του χωρις να κανουμε κατι, και αλλες πχ οταν ανοιξουμε το κλιματιστικο. 

ξανα φεραμε τον ηλεκτρολογο και μας ειπε οτι αν ηταν υπερφόρτωση θα επεφτε η ασφαλεια και οχι το Ρελε.

οι ασφάλειες μας ειναι 16ρες και 10ρες και γραφουν πανω C 

τι να πω... αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια ας γραψει ρε παιδια... μας εχει τρελανει αυτο το πραγμα 3μηνες τωρα που αλλαξαμε ρελε.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimJohn είπε

οι ασφάλειες μας ειναι 16ρες και 10ρες και γραφουν πανω C 

το πρόβλημα μπορεί να είναι μέσα στην καλωδίωση του σπιτιού από υγρασία ή παλαιότητα ,

σίγουρα θέλεις καλό ηλεκτρολόγο για να ξεψαχνίσει τα πάντα ,διότι με το ρεύμα δεν παίζεις σε στέλνει αδιάβαστο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή ήρθε ηλεκτρολόγος, του είπες για το κλιματιστικό και ΔΕΝ έψαξε τη γραμμή του κλιματιστικού, ούτε την απομόνωσε πχ έστω να δείτε για κάποιο χρόνο αν πέφτει το ρελε; 

Πάρε ένα σοβαρό μάστορα και πλήρωσε τον όσα σου πει φίλε μου. 

Επεξ/σία από rodosf1
Δημοσ.

Τι πραγμα ειναι αυτο το enext ? Παρε ενα Hager. 47€ εχει το τριφασικο στον Καυκα και αλλαξε ηλεκτρολόγο.
Που στο διαολο το βρηκε αυτο το πραγμα και στο εβαλε στο σπιτι ? Τοσες γνωστες μαρκες υπαρχουν. Hager, legrand, schneider, abb

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

να αλλάξει ένας άλλος ηλεκτρολόγος το δδε με ένα που έχει προστασία από ανεπιθύμητες διακοπές.

Δημοσ.

Πρώτα αλλάζεις ηλεκτρολόγο, και μετά και ρελέ. Το «ίσως είναι αυτό» (και μετά γειά σας!) δεν είναι απάντηση ηλεκτρολόγου, αλλά ηλεκτρολόγου - πλακατζή - σοβατζή - όλα-σε-ένα.

• Like 2
Δημοσ.

Μου αρεσει που τον συμβουλευετε να παρει καλο ηλεκτρολογο και τον αλλο για καλο τον πηρε, να ψαξει στο χρυσο οδηγο στο λημμα καλοι ηλεκτρολογοι;😅

Δημοσ.
37 minutes ago, elgol said:

Μου αρεσει που τον συμβουλευετε να παρει καλο ηλεκτρολογο και τον αλλο για καλο τον πηρε, να ψαξει στο χρυσο οδηγο στο λημμα καλοι ηλεκτρολογοι;😅

Συνήθως "πετυχαίνουμε" κακούς επαγγελματίες ψάχοντας με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή. Αν πάρεις 2-3 τηλέφωνα και ζητήσεις προσφορά γι' «αντικατάσταση του ρελέ διαρροής», άλλος θα σου πει 40€, και άλλος 100€. Μάντεψε ποιος από τους δύο εγγυημένα θα σου βάλει κινεζιά, ίσως και με "έκπτωση" ακόμα και στην ποιότητα της εργασίας.

Ο πελάτης που ψάχνει με κύριο, ή ακόμα και μοναδικό κριτήριο την χαμηλή τιμή, είναι δεδομένο ότι θα πέσει σε κακούς επαγγελματίες. Αφού αυτό ακριβώς ψάχνει (χαμηλή τιμή). Δε λέω ότι ο ts έψαχνε αναγκαστικά την πιο χαμηλή τιμή, αλλά το πιο σύνηθες σενάριο είναι ν' ακούσεις 2-3 τιμές και να διαλέξεις τον φτηνότερο για την "ίδια δουλειά"...

Ίδια λογική και με τις ΥΔΕ με 20€ εξ' αποστάσεως. Αυτή την "υπηρεσία" την προσφέρουν μόνο σκιτζήδες, μιας και απευθύνονται αποκλειστικά σ' αυτούς που θέλουν να δώσουν όσο γίνεται πιο λίγα. Μέχρι βέβαια να σκοτωθεί κανένας, όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι συμφωνω εν μερει, ο καλος επαγγελματιας ομως θα σου πει 50 για τη δουλεια και 50 για το ρελε και θα σου βαλει 50€ ρελε, στο παραδειγμα σου αυτος που ζηταει 40 μπορει να βαλει τον ιδιο ρελε με αυτον που ζηταει 100 δεν το ξερεις πριν την παθεις

Επεξ/σία από elgol
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, elgol said:

Αυτό στα bold πως προκύπτει? Δεν είδα να έγραψε κάπου πως τον επέλεξε επειδή ήταν καλός και όχι φθηνός.

Όσο για το πως θα βρει καλό μια χαρά μπορεί να ρωτήσει γνωστούς να του συστήσουν κάποιον, ή ακόμα καλύτερα να ελέγξει αξιολογήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπανια μπορεις να ελεγξεις τη δουλεια καποιου αν δεν ξερεις συνηθως προτεινονται οι φτηνοι με τροπους (ποσες φορες δεν εχω ακουσει εξαιρετικος ο γιατρος ταδε και τους εχει πει μπαρουφα) οσο για το φθηνος δε νομιζω να τον πηρε για κακο (δεν γραφει οτι πηρε καποιον φτηνο, φτηνο ανταλλακτικο του εβαλε ξερεις ομως ποσο το χρεωσε)εχω παρει υδραυλικο που με 20 € εκανε οτι αλλος με 50

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, DimJohn είπε

ηρθε ο ηλεκτρολογος και εβαλε ενα νεο ρελε διαφυγης μαρκα (enext)

https://enext.com/

αυτή είναι η μάρκα; δεν είμαι του χώρου αλλά ξέρω αρκετά από προσωπική ενασχόληση. αυτό το πράγμα δεν θα το πρότεινα ούτε στον εχθρό μου. Πραγματικά όπως είπαν και οι προηγούμενοι υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλές γνωστές μάρκες από πολύ φθηνές έως "σχετικά" ακριβές. Γιατί τίποτα δεν είναι ακριβό όταν σου προστατεύει την υγεία. Το ρελέ είναι σαν την ζώνη ασφαλείας, δεν το αλλάζουμε γιατί μας υποχρεώνει κάποιος, το αλλάζουμε γιατί αν γίνει το ατύχημα την πάτησες χωρίς αυτό. Και θέλεις μια καλή "ζώνη ασφαλείας/κράνος" όχι της πλάκας.

Επίσης, η τιμή του βλέπω είναι στα 15€ (δεν θα χρεώθηκε τόσο...) https://www.skroutz.gr/s/35850886/DIAKOPTIS-DIARROIS-40A-30mA-2P-230V-E-NEXT.html

και το αντίστοιχο hager ξεκινάει από τα 32€ https://www.skroutz.gr/s/25612819/Hager-Rele-Ragas-Diarrois-40A-Dipoliko-me-Tasi-230V-AC-30mA-2x40A-CDC740H.html

Ναι, είναι διπλάσια τιμή αλλά 15€ δεν είναι και τόσο τραγικά για κάτι που αν το αλλάξεις, θα το αλλάξεις πάλι σε 5 χρόνια (και αν...).

Επεξ/σία από m3ltd0wn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...