Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βρει ενα αντικειμενο μεγαλης αξιας 500 cad$ μεσω ενος πωλητη στο ebay που ομως στελνει μονο στην ιδια χωρα δηλαδη Καναδα. Ειναι κατι αρκετα σπανιο που δεν το βρισκω ελλαδα ή και γενικα ευρωπη. Για καλη μου τυχη εχω ενα φιλο που μενει μονιμα Καναδα τα τελευταια χρονια. Θα ηθελα να πληρωσω για το αντικειμενο ετσι ωστε να το παραλαβει ο φιλος μου ο οποιος θα το ξαναπακεταρει αναλογα και θα μου το στειλει ελλαδα με καποια μεταφορικη.

Η ερωτηση που εχω να κανω ειναι, εαν το κανω ετσι - δηλαδη σαν να ειναι δεμα απο φιλο σε φιλο - θα περασει τελωνειο? Θα πρεπει να κανει declaration για commercial value ασχετα εαν θεωρειτε δωρο? Η πιο ασφαλης εταιρεια για παραλαβη ειναι η USPS - ελτα ως gift ή καλο θα ηταν να κανω καποιου ειδους προπληρωμενο εκτελωνισμο με ενα μικρο commercial value πχ 30 δολλαρια?

Επεξ/σία από BananaTzo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, BananaTzo said:

Εχω βρει ενα αντικειμενο μεγαλης αξιας 500 cad$ μεσω ενος πωλητη στο ebay που ομως στελνει μονο στην ιδια χωρα δηλαδη Καναδα. Ειναι κατι αρκετα σπανιο που δεν το βρισκω ελλαδα ή και γενικα ευρωπη. Για καλη μου τυχη εχω ενα φιλο που μενει μονιμα Καναδα τα τελευταια χρονια. Θα ηθελα να πληρωσω για το αντικειμενο ετσι ωστε να το παραλαβει ο φιλος μου ο οποιος θα το ξαναπακεταρει αναλογα και θα μου το στειλει ελλαδα με καποια μεταφορικη.

Η ερωτηση που εχω να κανω ειναι, εαν το κανω ετσι - δηλαδη σαν να ειναι δεμα απο φιλο σε φιλο - θα περασει τελωνειο? Θα πρεπει να κανει declaration για commercial value ασχετα εαν θεωρειτε δωρο? Η πιο ασφαλης εταιρεια για παραλαβη ειναι η USPS - ελτα ως gift ή καλο θα ηταν να κανω καποιου ειδους προπληρωμενο εκτελωνισμο με ενα μικρο commercial value πχ 30 δολλαρια?

Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση να έρθει αυτός ο φίλος (ή κάποιος γνωστός του), από τον Καναδά, Ελλάδα μέσα στο έτος να στο φέρει; Αυτή είναι η καλύτερη κίνηση, και ας περιμένεις κάποιους μήνες.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Υπαρχει η δυνατοτητα προπληρωμης του εκτελωνισμου απο την μεταφορικη χωρις να ελεγθει οπως πχ το κανει το amazon (με το σκεπτικο οτι θα δηλωσω κατι λιγοτερο αποσο κανει στην πραγματικοτητα)?

Επεξ/σία από BananaTzo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...