BananaTzo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχω βρει ενα αντικειμενο μεγαλης αξιας 500 cad$ μεσω ενος πωλητη στο ebay που ομως στελνει μονο στην ιδια χωρα δηλαδη Καναδα. Ειναι κατι αρκετα σπανιο που δεν το βρισκω ελλαδα ή και γενικα ευρωπη. Για καλη μου τυχη εχω ενα φιλο που μενει μονιμα Καναδα τα τελευταια χρονια. Θα ηθελα να πληρωσω για το αντικειμενο ετσι ωστε να το παραλαβει ο φιλος μου ο οποιος θα το ξαναπακεταρει αναλογα και θα μου το στειλει ελλαδα με καποια μεταφορικη. Η ερωτηση που εχω να κανω ειναι, εαν το κανω ετσι - δηλαδη σαν να ειναι δεμα απο φιλο σε φιλο - θα περασει τελωνειο? Θα πρεπει να κανει declaration για commercial value ασχετα εαν θεωρειτε δωρο? Η πιο ασφαλης εταιρεια για παραλαβη ειναι η USPS - ελτα ως gift ή καλο θα ηταν να κανω καποιου ειδους προπληρωμενο εκτελωνισμο με ενα μικρο commercial value πχ 30 δολλαρια? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2024 από BananaTzo
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Τελωνείο περνάνε τα πάντα και μην το επιχειρήσεις γιατι θα σου πάει αλλα τοσα ισως και παραπάνω απο την αξίας του.
andreaspA Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Βρες και κανενα φιλο στην Ρουμανια, να στο εκτελωνισει και αυτος εκει, και μετα να στο στειλουν Ελλαδα.
nick_souvlaki Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, BananaTzo said: Εχω βρει ενα αντικειμενο μεγαλης αξιας 500 cad$ μεσω ενος πωλητη στο ebay που ομως στελνει μονο στην ιδια χωρα δηλαδη Καναδα. Ειναι κατι αρκετα σπανιο που δεν το βρισκω ελλαδα ή και γενικα ευρωπη. Για καλη μου τυχη εχω ενα φιλο που μενει μονιμα Καναδα τα τελευταια χρονια. Θα ηθελα να πληρωσω για το αντικειμενο ετσι ωστε να το παραλαβει ο φιλος μου ο οποιος θα το ξαναπακεταρει αναλογα και θα μου το στειλει ελλαδα με καποια μεταφορικη. Η ερωτηση που εχω να κανω ειναι, εαν το κανω ετσι - δηλαδη σαν να ειναι δεμα απο φιλο σε φιλο - θα περασει τελωνειο? Θα πρεπει να κανει declaration για commercial value ασχετα εαν θεωρειτε δωρο? Η πιο ασφαλης εταιρεια για παραλαβη ειναι η USPS - ελτα ως gift ή καλο θα ηταν να κανω καποιου ειδους προπληρωμενο εκτελωνισμο με ενα μικρο commercial value πχ 30 δολλαρια? Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση να έρθει αυτός ο φίλος (ή κάποιος γνωστός του), από τον Καναδά, Ελλάδα μέσα στο έτος να στο φέρει; Αυτή είναι η καλύτερη κίνηση, και ας περιμένεις κάποιους μήνες. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2024 από nick_souvlaki
BananaTzo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Υπαρχει η δυνατοτητα προπληρωμης του εκτελωνισμου απο την μεταφορικη χωρις να ελεγθει οπως πχ το κανει το amazon (με το σκεπτικο οτι θα δηλωσω κατι λιγοτερο αποσο κανει στην πραγματικοτητα)? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από BananaTzo
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Οχι, το αντικειμενο ειναι μεγαλης αξιας και θα περάσει οπως και να εχει τελωνείο, ειτε εχει προπληρωμενα τελη ειτε οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα