Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωστός μου έπιασε δουλειά σε εταιρεία φύλαξης από τον 1/11/23, εχθές ρώτησε τον υπεύθυνο πότε θα πληρωθεί και του είπανε για τον άλλο μήνα!, το κακό της υπόθεσης είναι πώς έχει δουλέψει σαββατοκύριακα και αργίες και δεν βλέπω να παίρνει τα χρήματα του καθώς για την συγκεκριμένη εταιρεία έχω διαβάσει τις χειρότερες κριτικές,πώς θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον ότι δικαιούται και ας φύγει από εκεί, να επικοινωνήσουμε με έναν δικηγόρο γνωστό που είναι ειδικός στα εργασιακά η να κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας?.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βεβαια το πιθανότερο ειναι οτι μετα θα απολυθεί.

Από την άλλη ποιο το όφελος για να μείνεις σε μία εταιρεία που σου ζητά υπερωρίες και δεν σου πληρώνει ούτε τον μήνα που δούλεψες?. κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από κορόιδα και θα κλείσουν, ήδη 2-3 συνάδελφοί του έφυγαν.

Δημοσ.

Τον ενημέρωσαν σχετικά με το πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή πριν/κατά την πρόσληψη, ή όχι;

Ας πούμε το Φλεβάρη που του είπαν ότι θα τον πληρώσουν, θα πληρωθεί μόνο για το Νοέμβριο, ή και για Δεκέμβριο/Ιανουάριο;

Κάποιες εταιρείες security δουλεύουν με το 1 μήνα μέσα, αλλά για 3 μήνες μέσα πάει πάρα πολύ.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τον ενημέρωσαν σχετικά με το πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή πριν/κατά την πρόσληψη, ή όχι;

Από ότι κατάλαβα κανονική σύμβαση έχει που του την ανανεώνουν ανά μήνα και μάλιστα του στείλανε και μία πρόσφατα ολίγο πονηρή που ο δικηγόρος του είπε να μην την υπογράψει γιατί θα του έτρωγαν τις υπερωρίες,δεν ξέρω νιώθω ότι πάνε να μην πληρώσουν και δεν ξέρω πως να του το πω για μην τον στεναχωρήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, cpc464 said:

Από ότι κατάλαβα κανονική σύμβαση έχει που του την ανανεώνουν ανά μήνα και μάλιστα του στείλανε και μία πρόσφατα ολίγο πονηρή που ο δικηγόρος του είπε να μην την υπογράψει γιατί θα του έτρωγαν τις υπερωρίες,δεν ξέρω νιώθω ότι πάνε να μην πληρώσουν και δεν ξέρω πως να του το πω για μην τον στεναχωρήσω.

Καλύτερα  να τον στεναχωρήσεις και να τον ξυπνήσεις. Όσο ανέχεται τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται να πάει καθόλου καλά ούτε επαγγελματικά  ούτε οικονομικά ούτε και ψυχολογικά!

Μάθετε επιτέλους να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας και μην αφήνετε κανέναν να σας εκμεταλλεύεται και να σας κοροϊδεύει. 

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 4
Δημοσ.

Νομίζω εδώ και κάμποσο καιρό έχει αρχίσει να βελτιώνεται λίγο η κατάσταση με την εύρεση εργασίας. Όχι κάτι τρομερό, αλλά ffs μην ασχολείστε με τέτοιους αλήτες.

Εκτός αν κάποιος είναι εντελώς ταλαίπωρος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στέκεται 8-12 ώρες όρθιος και να κόβει βόλτες.

Ζητάνε έξω υπαλλήλους και εργάτες. Δε δίνουν πολλά, αλλά ούτε για security δίνουν.

Security μόνο αν έχεις γνωστό να σε χώσει κάπου καλά. Θα μου πεις και στις άλλες θέσεις κάποιοι πρέπει να δουλέψουν.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Καλύτερα  να τον στεναχωρήσεις και να τον ξυπνήσεις. Όσο ανέχεται τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται να πάει καθόλου καλά ούτε επαγγελματικά  ούτε οικονομικά ούτε και ψυχολογικά!

Του τα είπα από το τηλέφωνο και του χάλασα την ψυχολογία,ελπίζω να ξυπνήσει,εάν όχι η ευθύνη είναι στο κεφάλι του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυστυχώς η μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ,

και μετά να βρει αλλού δουλειά διότι αν ξεκίνησαν από την αρχή τα τσαλίμια θα τραβήξει μεγάλο ζόρι .

*η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει μια σοφή παροιμία .

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, cpc464 είπε

Γνωστός μου έπιασε δουλειά σε εταιρεία φύλαξης από τον 1/11/23, εχθές ρώτησε τον υπεύθυνο πότε θα πληρωθεί και του είπανε για τον άλλο μήνα!, το κακό της υπόθεσης είναι πώς έχει δουλέψει σαββατοκύριακα και αργίες και δεν βλέπω να παίρνει τα χρήματα του καθώς για την συγκεκριμένη εταιρεία έχω διαβάσει τις χειρότερες κριτικές,πώς θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον ότι δικαιούται και ας φύγει από εκεί, να επικοινωνήσουμε με έναν δικηγόρο γνωστό που είναι ειδικός στα εργασιακά η να κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας?.

Ακόμα και να του πληρώσουν όλα τα νόμιμα, δηλαδή και τις προσαυξήσεις αργίας και νύχτας, είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα αναμονής της πληρωμής με 2 μήνες καθυστέρηση.Μπορεί να ζήσει έτσι;

Θα έπρεπε έως τις 10-15/12/2023, να είχε πληρωθεί για όλο τον Νοέμβριο του 2023.

Εχει το δικαίωμα έως τώρα, να παραλάβει τα 2 εκκαθαριστικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο που θα αναγράφουν ξεχωριστά τις ώρες αργίας, νύχτας, κρατήσεις και το καθαρό ποσό.Στις 10-15/02, θα πρέπει να έχει παραλάβει και το εκκαθαριστικό του Ιανουαρίου.

Εφόσον έως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα, ας περιμένει έως τις 10-15 Φεβρουαρίου να δεί τα εκκαθαριστικά, τα οποία θα πρέπει να συμφωνούν με το συνολικό ποσό της πληρωμής.

Αν δεν είναι όλα νόμιμα, τότε θα έχει λόγο για καταγγελία.Αν η εταιρία δεν δώσει τα εκκαθαριστικά, που μάλλον αυτό θα γίνει, να τα ζητήσει ο ίδιος, κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει απο τις 10-15/12, έτσι θα έβλεπε όλο τον μήνα Νοέμβριο.

Αν η εταιρία αρνηθεί να τα δώσει, τότε αυτός είναι ακόμα 1 λόγος για καταγγελία.

Να μπεί στο myerganh να δεί την σύμβαση, όπου θα αναγράφει το είδος της σύμβασης, τα στοιχεία του εργοδότη, τον μεικτό μηνιαίο μισθό και ωρομίσθιο.Πρέπει η σύμβαση, να συμφωνεί με τις ώρες που εργάζεται.Το συνηθισμένο είναι αορίστου, πενθήμερο οχτάωρο.

Μπορεί άλλο να έχει υπογράψει και άλλο να δεί.Το θέμα είναι μην έχει υπογράψει ήδη ότι θα υπάρχει καθυστέρηση πληρωμής στην σύμβαση με δικούς τους όρους.Αυτό όμως ίσως να μην σημαίνει ότι είναι και νόμιμο.

Συνήθως, κάποιες εταιρείες δεν πληρώνουν τις νόμιμες προσαυξήσεις, κάποιες λειτουργούν με 12ωρα όπου πέρα των 8 ωρών, θα έπρεπε να πληρώνουν υπερωρία - υπερεργασία.Αλλες πληρώνουν με 1 η 2 μήνες καθυστέρηση.

Προβλέπω ότι ακόμα και να πληρωθεί τον Φεβρουάριο, δεν θα πάρει όλα τα οφειλόμενα έως και τον μήνα Ιανουάριο, θα τον έχει συνέχεια 1-2 μήνες "μέσα".

Ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από AntiCambeR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...