jen1981 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Μεσω μεσιτη βρηκα και εκανα συμβολαιο για ενα σπιτι πολυ ακριβο. Τωρα βρηκα κατι φτηνο και θελω να φυγω. Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εαν φυγω θα εχω προβλημα με τον νομο παρολα αυτα? γιατι ναι μεν καναμε ενα συμβολαιο με τον μεσιτη αλλα η κυρια δεν δινει αποδειξη τα παιρνει μαυρα! Ακουω γνωμες! Ευχαριστω!
fmarkos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, jen1981 είπε Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Μεσω μεσιτη βρηκα και εκανα συμβολαιο για ενα σπιτι πολυ ακριβο. Τωρα βρηκα κατι φτηνο και θελω να φυγω. Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εαν φυγω θα εχω προβλημα με τον νομο παρολα αυτα? γιατι ναι μεν καναμε ενα συμβολαιο με τον μεσιτη αλλα η κυρια δεν δινει αποδειξη τα παιρνει μαυρα! Ακουω γνωμες! Ευχαριστω! Ναι αλλά μην περιμένεις να πάρεις πίσω προκαταβολή ή εγγύηση που τυχόν έχεις δώσει. 1
RedMike7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσένα και της ιδιοκτήτριας; Λογικά δεν είναι δηλωμένο ούτε στο taxis. Αν δεν υπάρχουν τα δυο παραπάνω, δεν της δίνεις φράγκο και φεύγεις όποτε θέλεις. Αν εχεις δώσει εγγύηση, την ξεχνάς. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2024 από RedMike7 1
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 37 minutes ago, jen1981 said: Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Μεσω μεσιτη βρηκα και εκανα συμβολαιο για ενα σπιτι πολυ ακριβο. Τωρα βρηκα κατι φτηνο και θελω να φυγω. Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εαν φυγω θα εχω προβλημα με τον νομο παρολα αυτα? γιατι ναι μεν καναμε ενα συμβολαιο με τον μεσιτη αλλα η κυρια δεν δινει αποδειξη τα παιρνει μαυρα! Ακουω γνωμες! Ευχαριστω! Άσε τον μεσίτη, με αυτήν έχεις συμβόλαιο? Μισθωτήριο εννοώ, ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, όχι την μεσιτική εντολή. Αν έχεις τότε να ξέρεις πως όσα έχεις πληρώσει μπορεί να στα ξαναζητήσει, αν δεν έχεις απλά σηκώνεσαι και φεύγεις.
Bigi444444 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 8 ώρες πριν, jen1981 είπε Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Μεσω μεσιτη βρηκα και εκανα συμβολαιο για ενα σπιτι πολυ ακριβο. Τωρα βρηκα κατι φτηνο και θελω να φυγω. Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εαν φυγω θα εχω προβλημα με τον νομο παρολα αυτα? γιατι ναι μεν καναμε ενα συμβολαιο με τον μεσιτη αλλα η κυρια δεν δινει αποδειξη τα παιρνει μαυρα! Ακουω γνωμες! Ευχαριστω! Το "πρόβλημα με τον νόμο" είναι πολύ γενικό. Σε κάθε περίπτωση, είτε έχετε συντάξει μισθωτήριο είτε όχι, η μίσθωση σαν σύμβαση είναι έγκυρη. Αρκεί και προφορική συμφωνία. Το εάν τα παίρνει μαύρα ή άσπρα, δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα της σύμβασης, η οποία είναι το κρίσιμο ζήτημά σου, αλλά ούτε και με τα λοιπά στοιχεία της σύμβασης. Είναι φορολογική παράβαση της εκμισθώτριας, η οποία δεν επιδρά στα δικά σου δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς το σπίτι που μισθώνεις. Σου παραχωρεί την χρήση, της πληρώνεις το μίσθωμα και η σύμβαση λειτουργεί. Το πρόβλημά σου δεν είναι λοιπόν, εάν έχεις ή δεν έχεις κάνει συμβόλαιο με την κυρία, αλλά το γεγονός ότι η κυρία, επειδή οι μισθώσεις κατοικιών έχουν ελάχιστη υποχρεωτική εκ του νόμου τριετή διάρκεια, δικαιούται σε περίπτωση που καταγγείλεις την μίσθωση πριν την λήξη της τριετίας, να αξιώσει την καταβολή των μισθωμάτων για το σύνολο της τριετίας. Δεν λέω ότι θα μπει στην διαδικασία να το κάνει, εσύ θα την ξέρεις καλύτερα βεβαίως, αλλά σε κάθε περίπτωση, έχει δικαίωμα να το κάνει. Οπότε εάν συζητάμε για μια "φρέσκια" σύμβαση με αρκετούς μήνες μπροστά της για την συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου, καταλαβαίνεις ότι εάν κάνει και τα ζητήσει, η ζημιά θα είναι σοβαρή. Εάν δεν τα ζητήσει, αυτό που θα χάσεις είναι η τυχόν καταβληθείσα "εγγύησή" σου. Γι' αυτό θέλει προσοχή όταν νοικιάζουμε σπίτια, ειδικά σε περιόδους όπως τώρα που ο καθένας ζητάει ό,τι θέλει, ώστε να μην την πατήσουμε με κάτι ακριβό που δεν μας βγήκε και κατ' ανάγκη καλό. Γιατί οι συμφωνίες είτε με υπογραφές είτε χωρίς, κοστίζουν όταν σπάνε. 8 ώρες πριν, RedMike7 είπε Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσένα και της ιδιοκτήτριας; Λογικά δεν είναι δηλωμένο ούτε στο taxis. Αν δεν υπάρχουν τα δυο παραπάνω, δεν της δίνεις φράγκο και φεύγεις όποτε θέλεις. Αν εχεις δώσει εγγύηση, την ξεχνάς. 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Άσε τον μεσίτη, με αυτήν έχεις συμβόλαιο? Μισθωτήριο εννοώ, ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, όχι την μεσιτική εντολή. Αν έχεις τότε να ξέρεις πως όσα έχεις πληρώσει μπορεί να στα ξαναζητήσει, αν δεν έχεις απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. Όχι βέβαια! Η μίσθωση είναι άτυπη σύμβαση. Και έγγραφο μισθωτήριο να μην έχεις, δεν είναι άκυρη. Ισχύουν κανονικά τα παραπάνω που έγραψα.
andreaspA Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, jen1981 είπε Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα Τι σημαινει οτι "τα παιρνει μαυρα" ? Πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα? ποιος ειπε οτι δεν θα τα δηλωσει? δεν σου εκοψε αποδειξη εισπραξης? Μικρο το κακο. Το μονο θεμα που τιθεται ειναι αν την εχεις πληρωσει η οχι. Στην παρουσα περιπτωση δεν νομιζω πως αυτο ειναι το προβλημα σου. Το οτι σε κατηγορει οτι δεν την πληρωσες. Μισθωτηριο εχετε κανει ?
JakeKaufman Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 13 hours ago, jen1981 said: Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Μεσω μεσιτη βρηκα και εκανα συμβολαιο για ενα σπιτι πολυ ακριβο. Τωρα βρηκα κατι φτηνο και θελω να φυγω. Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εαν φυγω θα εχω προβλημα με τον νομο παρολα αυτα? γιατι ναι μεν καναμε ενα συμβολαιο με τον μεσιτη αλλα η κυρια δεν δινει αποδειξη τα παιρνει μαυρα! Ακουω γνωμες! Ευχαριστω! Την πληρώνεις μετρητά;
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 6 hours ago, Bigi444444 said: Όχι βέβαια! Η μίσθωση είναι άτυπη σύμβαση. Και έγγραφο μισθωτήριο να μην έχεις, δεν είναι άκυρη. Ισχύουν κανονικά τα παραπάνω που έγραψα. Σαφώς και η μίσθωση είναι άτυπη σύμβαση, όμως η διαφορά είναι ότι χωρίς έγγραφο μισθωτήριο δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε καν η ύπαρξη της.
Bigi444444 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σαφώς και η μίσθωση είναι άτυπη σύμβαση, όμως η διαφορά είναι ότι χωρίς έγγραφο μισθωτήριο δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε καν η ύπαρξη της. Το πρόβλημα είναι στους ειδικότερους όρους. Την ύπαρξη της σύμβασης καθαυτής σπάνια να μην μπορείς να την αποδείξεις σε ακίνητο. Το τι έχεις συμφωνήσει για τις λεπτομέρειες είναι το θέμα, ακόμα και εάν έχεις κάνει την δήλωση πληροφορικών συστημάτων, ακόμα και εάν έχεις και ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο κατά κανόνα και για πολλούς λόγους θα ρυθμίζει μόνο τα χοντρά.
elgol Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Αν δεν υπαρχει μισθωτηριο αν δεν εχει δηλωθει και αποδεχθεις στο taxis πως τεκμαιρεται οτι εισαι ενοικιαστης για να σου τα ζητησει επισης ποιο μισθωμα θα απαιτησει αφου δεν αναφερεται πουθενα;
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Just now, Bigi444444 said: Το πρόβλημα είναι στους ειδικότερους όρους. Την ύπαρξη της σύμβασης καθαυτής σπάνια να μην μπορείς να την αποδείξεις σε ακίνητο. Το τι έχεις συμφωνήσει για τις λεπτομέρειες είναι το θέμα, ακόμα και εάν έχεις κάνει την δήλωση πληροφορικών συστημάτων, ακόμα και εάν έχεις και ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο κατά κανόνα και για πολλούς λόγους θα ρυθμίζει μόνο τα χοντρά. Εγώ πάλι θα έλεγα το αντίθετο, ότι η ύπαρξη μιας προφορικής συμφωνίας μίσθωσης είναι από δύσκολο έως απίθανο να αποδειχθεί, ειδικά στην περίπτωση του ts που από ότι έγραψε το ενοίκιο είναι μαύρο. Επίσης δεν θα έλεγα ότι οι όροι της μίσθωσης είναι θέμα, χωρίς μισθωτήριο ισχύει ότι προβλέπει ο ΑΚ και η νομοθεσία γενικότερα, θέμα είναι ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το μίσθωμα ήταν 50 ή 2.500€ για να μπορέσει ο άλλος να έχει κάποια απαίτηση. ΑΝ αποδειχθεί βέβαια η ύπαρξη της συμφωνία μίσθωσης.
vagos789 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 16 ώρες πριν, jen1981 είπε Παρα το γεγονος ομως οτι εχω συμβολαιο η κυρια δεν μου εχει δωσει ποτε αποδειξη τα παιρνει μαυρα καθε μηνα. Εφοσον εχεις μισθωτηριο συμβολαιο εκει υπαρχουν και οι σχετικοι οροι για αποχωρηση κτλ Τα περι μαυρων ειναι μαλλον δικο σου προβλημα (ετσι οπως τα γραφεις) γιατι δεν αποδεικνυεται η καταβολη των μισθωματων
elgol Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Οντως μονο αν γραφει το συμβολαιο του taxis 200 και σου ζηταει 1000 μαυρα μπορεις να αρχισεις να δινεις μονο τα 200 και να φυγεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα