Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Mary_alice είπε

ειναι θέμα να μπορουμε να ζουμε όλοι ανθρωπινα και να μπορουν και αυτοι προφανώς να κανουν τη δουλειά τους. Το να ενημερωσω το συνεργειο για το συγκεκριμένο θεμα υγειας και καταστασης εστω δε νομιζω οτι ειναι παράλογο, και γιαυτο ρωτάω εδω αν μπορω να κάνω κατι επ αυτού και να τους μιλησω, να απευθυνθώ σε καποιον ειδικο να με συμβουλεψει, η απαγορεύεται να τους απευθύνω κιολας; Τουλαχιστον αν εχουν σταθερες ωρες μπορω να προφυλασσομαι. Δεν γνωριζω τι εργασιες κανουν, αυτοι ξερουν, οποτε αν μπορει να γινει κατι ωστε να μη δημιουργούνται θεματα δε νομιζω οτι εχω λαθος.

Ουτε εγω μπορω να οριζω στον εργοδότη μου ποτε μπορώ να δουλέψω, δυστυχώς.

Πίστεψέ με, έχω αναφερθεί πολλές φορές εδώ για το μείζον ζήτημα της ηχορρύπανσης.

Αλλά αυτό που ζητάς εσύ, είναι απλά ανέφικτο. Οι άνθρωποι κάνουν συγκεκριμένες εργασίες με συγκεκριμένη σειρά, και πολλές φορές το πότε θα ξεκινήσουν κάτι που παράγει θόρυβο (και γενικότερα) και πότε θα το τελειώσουν, μπορεί να αλλάξει από χίλιους δυο παράγοντες.

Ειδικά αν κάνουν θόρυβο μόνο σε ώρες μη κοινής ησυχίας, τι να τους πεις; "Παιδιά, αυτή τη βδομάδα έχω απογευματινή βάρδια και θέλω να κοιμηθώ το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μπορείτε γι' αυτή τη βδομάδα να τρυπάτε το απόγευμα, και την άλλη βδομάδα το πρωί;"

Δεν ξέρω ποιο δικαστήριο θα υποχρεώσει κάποιο συνεργείο να μην εκτελεί θορυβώδεις εργασίες σε πολύ συγκεκριμένες ώρες, μάλιστα μη κοινής ησυχίας.

Δηλαδή ακόμα κι αν είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το θόρυβο, πιο πιθανό θα μου φάνταζε να του πρότειναν να μείνει κάπου αλλού για όσο διαρκούν οι εργασίες, παρά να αλλάξουν το πρόγραμμα των συνεργείων.

Επεξ/σία από phanispal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πίστεψέ με, εδώ αναφερθεί πολλές φορές εδώ για το μείζον ζήτημα της ηχορρύπανσης.

Αλλά αυτό που ζητάς εσύ, είναι απλά ανέφικτο. Οι άνθρωποι κάνουν συγκεκριμένες εργασίες με συγκεκριμένη σειρά, και πολλές φορές το πότε θα ξεκινήσουν κάτι που παράγει θόρυβο (και γενικότερα) και πότε θα το τελειώσουν, μπορεί να αλλάξει από χίλιους δυο παράγοντες.

Ειδικά αν κάνουν θόρυβο μόνο σε ώρες μη κοινής ησυχίας, τι να τους πεις; "Παιδιά, αυτή τη βδομάδα έχω απογευματινή βάρδια και θέλω να κοιμηθώ το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μπορείτε γι' αυτή τη βδομάδα να τρυπάτε το απόγευμα, και την άλλη βδομάδα το πρωί;"

Καλα προφανώς ναι δεν γινεται κατι τετοιο, δεν ειναι οτι δεν γνωρίζω πως πανε αυτα καθε αλλο. περισσότερο το θεμα υγειας με απασχολεί που αν δεν υπήρχε δεν θα το εκανα τοσο μεγαλο θεμα.

Το ζητημα της διαταραχής ακοης ειναι μεγαλο βασανιστήριο γενικότερα και δυστυχώς συνδέεται και με την ξεκούραση που αν δεν είναι επαρκής εντείνει το προβλημα.

Επειδη ειναι πρόσφατο θεμα υγειας προσπαθω να κανω οτι μπορω να μη χειροτερεψει. Να σημειώσω εδω οτι δεν το συγκρινω με άλλα σοβαρα θεματα υγειας, και δεν ειναι αυτος ο σκοπός, αλλα οπως και να χει παραμένει ενα πρόβλημα που αυτος που το βιώνει προσπαθεί να το λυσει.

Επεξ/σία από Mary_alice
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέει ο korakios, πάντως δε νομίζω ότι είναι εφικτό να "δικαιωθείς" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί και η άλλη πλευρά τη δουλειά της θέλει να κάνει) και μάλιστα τόσο άμεσα, και μάλιστα σε αυτή τη χώρα.

Αν όντως έχεις σοβαρό πρόβλημα, μήπως να σκεφτείς τη λύση να κοιμάσαι έστω κάπου αλλού (συγγενή, φίλο κ.λπ.) προσωρινά δε λέω να μετακομίσεις. Ας δουλεύεις απ' το σπίτι κανονικά, απλά να ξεκουράζεσαι αλλού.

Δημοσ.

Όταν το "συνεργείο" για λόγους οικονομίας αποτελείται από 1 άτομο + κάποιο χαμαλη περιστασιακά, μπορεί να κρατήσει καιρό η ανακαινηση. Πριν 2 καλοκαίρια το ακριβώς πάνω διαμέρισμα έκανε 3,5 μήνες να τελειώσουν με τα χοντρά. Είναι δύσκολα, υπομονή.

• Like 4
Δημοσ.

Που να χτιζανε πολυκατοικια, οπου θα ειχες ολο αυτο για τουλαχιστον 2 χρονια.

Δε μπορεις να κανεις κατι. Θα κανεις υπομονη λιγο ακομα (μιας και αν καθε μερα τρυπανε, τοτε δε νομιζω να πηγαινουν με το πασο τους) αφου πανω απο 2μηνο δυσκολα θα παει.

Ειναι λεπτη η γραμμη του τι θεωρει ο αλλος ηχορυπανση. Και εγω γενικα με τους θορυβους ενοχλουμαι, αλλα καποιοι ειναι νορμαλ και πρεπει να τους ανεχτεις. Στο τελος θα συνηθισεις. Τα αλλα περι ασθενειας, πιο πολυ για προφασεις και δικαιολογιες μου κανουν. Δε γινεται η μιση Ελλαδα να εχει καποια ασθενεια σχετικη με οτι τον προβληματιζει.

Φυσικα δε λεμε για καγκουριες βραδιατικα ή πως ειχα σε καποια φαση εναν που αμολουσε το σκυλο 6 το πρωι στην αυλη του και γαβγιζε 3-4 ωρες νον στοπ και η απαντηση του ηταν "ε σκυλος ειναι θα γαβγισει".

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Δεν ξέρω τι λέει ο korakios, πάντως δε νομίζω ότι είναι εφικτό να "δικαιωθείς" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί και η άλλη πλευρά τη δουλειά της θέλει να κάνει) και μάλιστα τόσο άμεσα, και μάλιστα σε αυτή τη χώρα.

Αν όντως έχεις σοβαρό πρόβλημα, μήπως να σκεφτείς τη λύση να κοιμάσαι έστω κάπου αλλού (συγγενή, φίλο κ.λπ.) προσωρινά δε λέω να μετακομίσεις. Ας δουλεύεις απ' το σπίτι κανονικά, απλά να ξεκουράζεσαι αλλού.

Ειναι κιαυτο μια λυση αντικειμενικά, αλλα μετα παμε και στο άλλο άκρο με αυτό.. βρες φιλο να σχολας 5 το πρωι που να μπορεις να πας σπιτι του εκεινη την ωρα, να μπεις και μεσα κλπ. Γενικότερα αδιεξοδο ειναι η κατάσταση. Προς το παρόν θα ρωτησω αν οι εργασίες βρισκονται στο τελος, ωστε να φοραω ωτοασπιδες εστω, οταν και οσο μπορω. Το σπιτι εντομεταξυ ηταν τελειωμενο επειδη ετυχε να το δω ανοιχτο, οποτε πραγματικά δεν ξερω τι αλλο φτιαχνουν.

6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Που να χτιζανε πολυκατοικια, οπου θα ειχες ολο αυτο για τουλαχιστον 2 χρονια.

Δε μπορεις να κανεις κατι. Θα κανεις υπομονη λιγο ακομα (μιας και αν καθε μερα τρυπανε, τοτε δε νομιζω να πηγαινουν με το πασο τους) αφου πανω απο 2μηνο δυσκολα θα παει.

Ειναι λεπτη η γραμμη του τι θεωρει ο αλλος ηχορυπανση. Και εγω γενικα με τους θορυβους ενοχλουμαι, αλλα καποιοι ειναι νορμαλ και πρεπει να τους ανεχτεις. Στο τελος θα συνηθισεις. Τα αλλα περι ασθενειας, πιο πολυ για προφασεις και δικαιολογιες μου κανουν. Δε γινεται η μιση Ελλαδα να εχει καποια ασθενεια σχετικη με οτι τον προβληματιζει.

Φυσικα δε λεμε για καγκουριες βραδιατικα ή πως ειχα σε καποια φαση εναν που αμολουσε το σκυλο 6 το πρωι στην αυλη του και γαβγιζε 3-4 ωρες νον στοπ και η απαντηση του ηταν "ε σκυλος ειναι θα γαβγισει".

Πραγματι ειναι λεπτη η γραμμή και προφανώς δε μπορουν να πανε ολα με το προγραμμα μας, αυτο είναι σίγουρο! Δυστυχώς δεν ειναι δικαιολογια το θεμα υγειας...οι γιατροί που αναγκαστικα να τρεχω στα καλα καθουμενα το τελευταιο επταμηνο το επιβεβαιώνουν. Για την υπόλοιπη Ελλάδα δε μπορω να μιλησω η αληθεια ειναι και καθενας βιωνει το προβλημα του διαφορετικά. Αυτος ειναι ο λογος αλλωστε του ποστ, εχω πετύχει απειρες ανακαινίσεις μεχρι και γκρεμισμα μονοκατοικιας, αλλα ποτε ως τωρα δεν ασχοληθηκα ιδαιτερα περαν του να αναρωτηθω αν τελειώνει συντομα καποια εργασία..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mary_alice είπε

Καλημερα σε ολους,

Εχει συμβει το εξής:

Διαμερισμα  της πολυκατοικίας κανει ανακαινηση και χουν ενημερωσει με ενα χαρτι στη εισοδο περι αυτού, ομως το πρόβλημα ειναι πολυδιάστατο για εμάς.

Εργαζομαστε βαρδιες απο το σπιτι, νυχτερινα πρωινα απογευματινά, και εγω επισης αντιμετωπιζω προβλήματα ακοης με εμβοες και ευαισθησία σε ηχους που επιδεινώνονται απο εντονους θορύβους.

Οι εργάτες βαρανε τρυπανια απ τις 8 το πρωι με ακανόνιστα κενα, εδω και εναμιση μηνα, ως αποτέλεσμα δεν μπορουμε να ξεκουραστουμε επαρκως για τη δουλεια μας αλλά έμμεσα τιθεται και θεμα υγείας.

Μπορω να κανω καποια συσταση στο συνεργείο να δουλευουν συγκεκριμένες ωρες με το τρυπανι; δεν μπορει να μη προβλέπεται κατι σε τετοιες περιπτωσεις και να εχουν το δικαιωμα να βαρανε απροειδοποίητα ακομα και αν δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας.

Βρισκομαι ηδη σε πανικό με την όλη κατάσταση και ψαχνω αν μπορω να συμβουλευτω κάποιο δικηγορο.

Σας ευχαριστώ 

Για το θεμα υγειας οκ μπορω να σε καταλαβω επειδη ειναι οτι πιο σοβαρο, αλλα για τα υπολοιπα καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να γινει κατι, φαντασου πχ να τους πεις οτι τις ταδε ωρες αν μπορειτε μην κανετε εργασιες και αυτοι να το δεχτουν και να το κανουν καποιες αλλες, ποιος μου λεει οτι δεν θα εμφανιστει και καποιος αλλος ενοικος  και να πει οτι τις ωρες αυτες που βολευουν εσενα δεν βολευουν εκεινον κλπ κλπ.

Υπομονη κανε οσο μπορεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Για το θεμα υγειας οκ μπορω να σε καταλαβω επειδη ειναι οτι πιο σοβαρο, αλλα για τα υπολοιπα καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να γινει κατι, φαντασου πχ να τους πεις οτι τις ταδε ωρες αν μπορειτε μην κανετε εργασιες και αυτοι να το δεχτουν και να το κανουν καποιες αλλες, ποιος μου λεει οτι δεν θα εμφανιστει και καποιος αλλος ενοικος  και να πει οτι τις ωρες αυτες που βολευουν εσενα δεν βολευουν εκεινον κλπ κλπ.

Υπομονη κανε οσο μπορεις.

Υπομονή κανουμε σιγουρα δε γινεται κατι αλλο, δυστυχως... Τωρα δεν ξερω αν κάποιος αλλος ενοικος εχει ρωτησει η μιλήσει μαζι τους η οτιδήποτε, εγω ηθελα απλα να δω αν μπορώ να κανω κατι αλλο απο πλευρας μου η αν θα επρεπε να κινηθω με καποιο συγκεκριμένο τροπο αντι να παω απλα να κανω ""παραπονα"". Επιβεβαιώνεται οτι δεν γινεται κατι αλλο προς το παρον..

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Bitbit said:

Και στην Κίνα στήσανε ολόκληρο νοσοκομείο σε πόσες μέρες; Και τι να λέει αυτό δηλαδή; Με αυτή τη λογική το διαμέρισμα  των 55τμ έπρεπε να είχε τελειώσει σε 3-4 ώρες. Δε γίνεται όμως. Και γιατί να φταίει ο μάστορας δηλαδή; Λες και δεν έχει τι να κάνει ο μάστορας και έχει όρεξη να φάει όλο το μήνα εκεί και να ανοίγει τρύπες. Ο μάστορας θέλει να τελειώσει να σηκωθεί να φύγει για να πληρωθεί.

Κατα τ άλλα το αιώνιο πρόβλημα όπου όλοι έχουν δίκιο. Κάποιος θέλει να κάνει μια δουλειά και πάντα κάποιος θα βρεθεί όπου θα ενοχλείται διότι... έχει μωρό παιδί, έχει ηλικιωμένο με πρόβλημα, δουλεύει από  το σπίτι, κοιμάται σε περίεργες ώρες, δίνει το παιδί του εξετάσεις και χίλιες δυο δικαιολογίες που μπορώ να γράφω μέχρι αύριο.

Με αυτή τη λογική όμως δε μπορεί να γίνει τίποτα διότι πάντα κάποιος θα ενοχλείται. Αναγκαστικά κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν. Αλλιώς τα μπογαλάκια σας και σε ένα βουνό. Αυτά έχει η συμβίωση σε πόλεις όπου ο ένας είναι καβάλα στον άλλον.

Εγώ όταν έχτιζα σπίτι σε επαρχία είχα παράπονα λόγω φασαρίας από γείτονα. Αν πήγαινα με τα νερά του και δουλεύαν οι μάστορες όποτε γούσταρε αυτός ακόμα θα χτίζανε. Ούτε στο όνειρο του.  Θα ταλαιπωρηθείς λίγο όπως ταλαιπωρήθηκα κι εγώ και όπως ταλαιπώρησα κι εγώ άλλους

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι άλλοι μπορούν να βαράνε 24/24ωρο. Είναι αυτονόητο αυτό.

Δε ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση σου αλλά αυτό που βλέπω γενικά είναι πως όλοι είναι μη μου άπτου και μη ταλαιπωρηθώ λίγο, μη με ξυπνήσουν λίγο το πρωί, μη βάλει ο άλλος μουσική, μη τρυπήσει κανέναν τοίχο, μη το ένα μη το άλλο

ασε το πληκτρολογιο και πηγαινε ρωτα κανα οικοδομο.

Τρυπανι να το καταλαβω ειτε για τοιχοποιια ειτε για υδραυλικα, 1 μηνα και πανω ειναι υπερβολικο και δε το εχω συναντησει πουθενα..

1 hour ago, iml said:

Όταν το "συνεργείο" για λόγους οικονομίας αποτελείται από 1 άτομο + κάποιο χαμαλη περιστασιακά, μπορεί να κρατήσει καιρό η ανακαινηση. Πριν 2 καλοκαίρια το ακριβώς πάνω διαμέρισμα έκανε 3,5 μήνες να τελειώσουν με τα χοντρά. Είναι δύσκολα, υπομονή.

ειναι ενα ατομο στανταρ που μαλλον παει στο διαμερισμα οποτε εχει κανα κενο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

ασε το πληκτρολογιο και πηγαινε ρωτα κανα οικοδομο.

Τρυπανι να το καταλαβω ειτε για τοιχοποιια ειτε για υδραυλικα, 1 μηνα και πανω ειναι υπερβολικο και δε το εχω συναντησει πουθενα..

ειναι ενα ατομο στανταρ που μαλλον παει στο διαμερισμα οποτε εχει κανα κενο

Εγω έκανε ενα χρόνο τα τελειώσω ένα διαμέρισμα, λέει κατι αυτό, μου το απαγορεύει κάποιος νόμος; 

Δημοσ.
1 minute ago, Bitbit said:

Να τον ρωτήσω τι ακριβώς;

ποσο καιρο παιρνει το τρυπανι ειτε τοιχοποια ειτε υδραυλικα σε διαμερισμα 55 m2

1 minute ago, NikosKallithea said:

Εγω έκανε ενα χρόνο τα τελειώσω ένα διαμέρισμα, λέει κατι αυτό, μου το απαγορεύει κάποιος νόμος; 

δε στο απαγορευει κανενας. Ο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...